SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
V tujino po maturi - pred vpisom na univerzo? Po diplomi? Ali med študijem?

Gap Year

Gap Year izhaja iz angleškega govornega področja in pomeni obdobje, ki ga bodoči študentje po srednji šoli, študentje med študijem ali mladi po zaključenem študiju preživijo v tujini. Pomeni premor ali pavzo med dvema obdobjema njihove študijske poti ali pred zaposlitvijo in je namenjen raziskovanju sveta, učenju tujih jezikov, prostovoljnemu delu, priložnostnemu delu ali delovnim praksam ter pridobivanju izkušenj preden nadaljujete študij oziroma se osredotočite na svojo dolgoročno kariero.
Gap Year pa nikakor ne pomeni, da se v tujino morate odpraviti za celo leto. Tudi, če boste v tujini preživeli le 3 ali 4 mesece, boste izpopolnili znanje tujega jezika do najvišjega nivoja in pridobili spretnosti, ki bodo vašemu življenjepisu dodali mednarodno komponento – ne glede na to, kaj boste v življenju počeli.

Dandanes, ko zaposlovalci od mladih iskalcev zaposlitev pričakujejo izkušnje, ki jih je doma zelo težko pridobiti, so znanja in izkušnje, ki jih pridobite med Gap Year-om več kot dobrodošle in cenjene tudi v domačih podjetjih. Poleg tega pa boste za vse življenje pridobili socialne in kulturne kompetence, ki jih omogoča le daljše bivanje v tujini. Ne gre pozabiti tudi na osebnostno rast – po daljšem bivanju v tujini se domov vračamo samozavestnejši, zrelejši in odgovornejši, vsekakor bolje pripravljeni na izzive, ki jih prinaša prihodnost.

Načinov kako boste preživeli svoj Gap Year, je neomejeno, program pa izberete glede na vaše osebne potrebe, cilje in želje. Lahko se odločite za DALJŠE JEZIKOVNE TEČAJE in PRIDOBITE MEDNARODNE CERTIFIKATE, nabirate znanja in izkušnje na PRAKSAH ali med VOLONTERSKIM DELOM širom sveta. V vsakem primeru boste spoznavali življenje z nove perspektive, srečali sovrstnike iz različnih koncev sveta in si nabrali neprecenljive izkušnje.
Gap Year je vaša priložnost - izkoristite jo!

Prakse v tujini

Volontersko delo

DALJŠI JEZIKOVNI TEČAJI

Vsi programi Gap Year so zasnovani na ideji, da komunicirate v jeziku države, v kateri živite. Zato je znanje tujega jezika bistvenega pomena in pomeni osnovo za vključitev v ostale Gap Year programe:  pripravništva in prakse, plačana dela in prakse, volonterska dela in seveda za študij v tujini.
Daljši tečaji v tujini so najučinkovitejša pot do obvladovanja tujega jezika na najvišjem nivoju. Učenje jezika poteka v okolju, kjer je jezik doma in mu boste skozi daljše časovno obdobje izpostavljeni 24 ur dnevno, kar pomeni, da učenje poteka postopoma in spontano, nova znanja boste nadgrajevali in utrjevali med vsakodnevnimi aktivnosti, in tako tuji jezik postane naravni del vašega vsakdanjega življenja.
Pouk poteka od ponedeljka do petka na vseh stopnjah predznanja izključno v tujem jeziku, učitelji pa izbirajo učne tehnike in učne pripomočke (računalnike, video in avdio zapise), ki odgovarjajo nivoju predznanja in strukturi tečajnikov. Pristop je osredotočen na komunikacijske procese, sicer pa se jezikovne spretnosti (slušno in bralno razumevanje ter govorno in pisno sporočanje) med seboj prepletajo in dopolnjujejo, slovnica in besedišče pa sta vedno vpeta v smiselnem kontekstu.
Naše partnerske šole v tujini nudijo v odvisnosti od vaših jezikovnih, poklicnih in študijskih ciljev in potreb več vrst daljših jezikovnih tečajev:
Tečaje splošnega tujega jezika (standardni in intenzivni), tekom katerih boste razvijali vse jezikovne veščine, da dosežete najvišji nivo tekočega in učinkovitega komunikacije v vsakdanjem življenju.
Priprave na mednarodne izpite so namenjene udeležencem, ki tečaj želite zaključiti z opravljanjem mednarodnih izpitov. Vsebina teh tečajev je še vedno splošne narave,  od standardnih ali intenzivnih tečajev se razlikujejo po tem, da se osredotočite na pridobivanje potrebnih znanj za uspešno opravljanje izpitov v vseh njihovih komponentah.
Priprave na študij in/ali delo v tujini: Tekom tečaja boste izpopolnili raven znanja tujega jezika skozi nadgradnjo in utrjevanje temeljnih jezikovnih spretnosti za poklicne ali študijske namene. V odvisnosti od vrste programa lahko tečaj zaključite z opravljanjem mednarodnih izpitov. 

PRAKSE V TUJINI

Za več informacij nas pokličite na 02 6210 211 oziroma nam pošljite sporočilo na info@lta.si.

VOLONTERSKO DELO

Za več informacij nas pokličite na 02 6210 211 oziroma nam pošljite sporočilo na info@lta.si.

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom... preberite več

Matjaž Žnidaršič
South Bank University - Embassy Summer, London

Letošnje poletje sem 14 dni preživela v Taormini - čarobnem siciljanskem mestu na pečinah, kjer sem se kot začetnica prvič učila italijanskega jezika. Kot profesorica nemščine sem zelo zahtevna glede... preberite več

Katja Bradač
Babilonia, Taormina