Actilingua

Jezikovni tečaji - DUNAJ (nad 16 let)

nad 16 let

odlična lokacija

moderno opremljena šola

kakovostni tečaji

lepa šolska rezidenca Actilingua

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Poudarek velja utrjevanju in nadgrajevanju znanja splošne nemščine. Urili se boste predvsem v komunikaciji in poglabljali znanje slovničnih struktur, kar pripomore k izboljšanju jezikovne sintakse in širjenju besedišča, vadili boste pisanje formalnih in neformalnih dopisov ter slušno in bralno razumevanje.

Število šolskih ur / teden:20 + 5
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 4.1., 1.2., 1.3., 29.3., 3.5., 7.6., 5.7., 2.8., 30.8., 27.9., 2.11., 29.11.2021.
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 učnih ur v majhnih skupinah z največ 8 tečajniki.

Število šolskih ur / teden:30 + 5
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 4.1., 1.2., 1.3., 29.3., 3.5., 7.6., 5.7., 2.8., 30.8., 27.9., 2.11., 29.11.2021.
Intenzivni tečaj plus
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, katerih vsebina se popolnoma prilagodi jezikovnim zahtevam in potrebam udeleženca.

Število šolskih ur / teden:30 + 5
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/1
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 4.1., 1.2., 1.3., 29.3., 3.5., 7.6., 5.7., 2.8., 30.8., 27.9., 2.11., 29.11.2021.
Poslovna nemščina
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, ki vključujejo poslovno besedišče in komunikacijske veščine za učinkovito rabo nemščine v poslovnem okolju.

Število šolskih ur / teden:30 + 5
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali 2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/1
Stopnje:B1 in višje
Začetki:3.5., 12.7., 2.8., 30.8.2021

Priznana jezikovna šola Actilingua, ustanovljena leta 1988, nudi bogato paleto jezikovnih programov, odlično učno klimo in sodobno opremljene učne prostore. Pouk vodijo visoko usposobljeni učitelji po sodobnih učnih metodah. Da so učne ure raznolike in učna klima stimulativna, se pri pouku izmenjujeta vsaj dva učitelja. Šola pa ne poskrbi le za kakovostni pouk, temveč učne ure odlično dopolnjuje s privlačnim kulturnim programom. Šolski prostori so v 1. nadstropju lepo obnovljene secesijske stavbe v prestižnem dunajskem predelu nasproti dvorca Belvedere, do centra z znamenitim hotelom Sacher in Štefanovo cerkvijo je le 20 minut hoje.

Opremljenost šole:
Svetle, klimatizirane in sodobno opremljene učilnice, multimedijska knjižnica z 20 računalniki in bogato izbiro učnih materialov, revij, časopisov, CD-jev in DVD-jev, družabni prostor z aparatom za napitke in prigrizke, Wi-Fi, 10 – 15 dodatnih učilnic v sosednji stavbi ActiLingua-Dependance Sacré Coeur.

Študentska stanovanja
Izbirate lahko med eno- in dvoposteljnimi sobami v stanovanjih z opremljeno kuhinjo, dnevnim prostorom in s kopalnico.  
Prehrana: brez prehrane

Študentska rezidenca
Študentska rezidenca, od šole oddaljena cca 30 minut vožnje z javnim prevozom, razpolaga z eno- in dvoposteljnimi sobami, klubsko sobo s TV, pralnico in prijetno restavracijo. Dvoposteljne sobe imajo lastno kopalnico, sicer pa si kopalnico delijo 3 enoposteljne sobe. Nastanitev možna v juliju in avgustu.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Rezidenca Actilingua
Lepo obnovljena stavba secesijskega sloga je od šole oddaljena cca 15 minut vožnje z mestnim prevozom.

Superior apartmaji
Apartmaji za 1-2 osebi z opremljeno kuhinjo, spalnico, kopalnico in WC, TV in brezplačnim Wi-Fi. Poskrbljeno za posteljnino in brisače. Nastanitev v dvoposteljnem superior apartmaju le v primeru istočasne prijave 2 tečajnikov.

Standardni apartmaji
Apartmaje s kuhinjo, kopalnico, TV, brezplačnim Wi-Fi in eno- ter dvoposteljnimi sobami si delijo trije do pet tečajnikov. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne.  
Prehrana: brez prehrane ali zajtrk

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino.
Prehrana: brez prehrane (uporaba kuhinje), zajtrk ali polpenzion

Da kar najbolje spoznate Dunaj, avstrijsko kulturo, arhitekturo in zgodovino, je v ceni aranžmajev vključenih 5 učnih ur kulturno-družabnega programa na teden, npr. različna predavanja, diskusije ali video predstavitve skozi katere boste spoznavali avstrijsko literaturo, glasbo, slikarstvo ali politično sceno; ogledi znamenitosti, tečaj kuhanja ali celo dunajskega valčka …

Potovanje do kraja tečaja

Iz Ljubljane, Celja ali Maribora je na voljo ugodna železniška povezava z Dunajem. Vožnja iz Ljubljane traja cca 6 ur. Za vožnjo z avtom boste iz Ljubljane potrebujete cca 4 ure.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

VSTOP V AVSTRIJO (POSODOBLJENO 07.07.2021)
Od 19.5.2021 je v Avstrijo mogoče vstopiti brez obveznosti nastopa karantene, v kolikor predložite enega od naslednjih potrdil (t.i.3G potrdila):
1. potrdilo o cepljenju
2. potrdilo o prebolelosti COVID-19 ali pa
3. potrdilo o negativnem hitrem (48 ur od odvzema brisa) ali PCR (72 ur od odvzema brisa) testu
in v kolikor je oseba v zadnjih 10-ih dneh bivala v Sloveniji, Avstriji ali kateri drugi državi iz seznama t.i. epidemiološko varnih držav, na katerega je Avstrija uvrstila naslednje države:   
Slovenija, Andora, Albanija, Armenija, Avstralija, Azerbajdžan, Belgija Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Brunei, Ciper, Češka, Črna Gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hongkong, Hrvaška, Irska, Islandija, Izrael, Italija, Japonska , Jordanija, Južna Koreja, Kanada, Katar, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Macau, Madžarska, Malta, Moldavija, Monako, Nemčija, Nizozemska, Nova Zelandija, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Saudova Arabija, Severna Makedonija, Singapur, Slovaška, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Tajvan, Tajska, Vatikan, Vietnam, ZDA.   
Seznam se bo tedensko posodabljal. Vstop iz teh držav v Avstrijo je mogoč za vse vrste potovanj.

DOKAZILA ZA VSTOP V AVSTRIJO - t.i. 3G potrdila  - cepljenje, prebolelost in testiranje
Priznajo se potrdila o cepljenju, prebolelosti ali testiranju, ki so bila izdana v nemškem ali angleškem jeziku ali pa na predvidenem obrazcu Avstrije, ki vsebuje možnost za vse tri vrste dokazil in mora biti potrjen s strani pristojnega zdravnika.
Obrazec v nemškem jeziku, obrazec C
Obrazec v angleškem jeziku, obrazec D

V kolikor oseba ne predloži enega od predvidenih dokazil, lahko v roku 24 ur po vstopu testiranje opravi v Avstriji (HAT ali PCR).
1. Dokazila o cepljenju
Priznano je:
-dokazilo o cepljenju v obliki zdravniškega potrdila v angleškem ali nemškem jeziku na predvidenem obrazcu Avstrije (glej zgoraj – priloga C ali D) ali
-certifikat o cepljenju (npr. rumena cepilna knjižica), ki je bil izdan v angleškem ali nemškem jeziku ali
-potrdilo iz portala zVem - slovensko/angleška verzija.
Avstrija priznava cepljenje z naslednjimi cepivi: BioNtech/Pfizer, AstraZenecca, Johnson&Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac Biotech (Vero Cell).
Nadalje se cepljenje prizna ob izpolnitvi enega od pogojev: 
• od 22. dneva po prejemu prvega odmerka cepiva, od katerega ni minilo več kot 3 mesece, ali;
• od prejema drugega odmerka, pri čemer od dneva prejema prvega odmerka cepiva ni minilo več kot 9 mesecev, ali; 
• od 22. dneva po cepljenju s cepivom pri katerem je predvideno cepljenje le z eno dozo, pri čemer od dneva cepljenja ni minilo več kot 9 mesecev, ali;
• od dneva cepljenja, če je bil vsaj 21 dni pred tem izveden pozitiven PCR test ali pa se pred cepljenjem razpolaga z dokazilom o nevtralizirajočih proti-telesih, od dneva cepljenja pa ni minilo več kot 9 mesecev. 

2. Dokazilo o prebolelosti – priznano je:
-  zdravniško ali drugo uradno potrdilo (npr. odločba o nastopu karantene ali izolacije) o prebolelosti v zadnjih šestih mesecih, ki pa mora biti izdano v nemškem ali angleškem jeziku.
- dokazilo o nevtralizacijskih protitelesih, ki ob vstopu v Avstrijo ne sme biti starejše od 3 mesecev.
- dokazilo o cepljenju v obliki zdravniškega potrdila v angleškem ali nemškem jeziku na predvidenem obrazcu Avstrije (glej zgoraj – priloga C ali D).

3. Dokazilo o opravljenem COVID-19 testu -  priznano je:
-  dokazilo o opravljenem negativnem HAT, ki ne sme biti starejše od 48 ur od odvzema brisa ali
-  dokazilo o opravljenem negativnem PCR testu, ki ne sme biti starejše od 72 ur od odvzema brisa
Dokazilo o opravljenem testu mora biti izdano v angleškem ali nemškem jeziku ali pa na za to predvidenem obrazcu Avstrije (C ali D - glej zgoraj).
Avstrija priznava izvide testov, ki so bili izdani v drugih državah, v kolikor so le-ti izdani v angleškem ali nemškem jeziku. Izvid testa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, rojstni datum, datum in uro odvzema brisa, izvid testa ter podpis in štampiljko s strani institucije, ki je opravila test oz. QR kodo.
V kolikor je test narejen v Avstriji, zgornje dokazilo ni potrebno in se upošteva potrdilo o opravljenem testu, ki pa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, datum rojstva, datum in čas odvzema brisa, rezultat testa in podpis osebe, ki je izvedla test ter štampiljke institucije ali QR kodo.

Otroci in mladostniki
• Otroci do dopolnjenega 10. leta starosti: testiranje ni potrebno, sicer pa za njih veljajo enaka pravila vstopa, kot za odrasle, ki jih spremljajo (v kolikor starš nastopi karanteno, jo mora tudi otrok).
• Mladoletniki od dopolnjenega 10. do dopolnjenega 18. leta starosti, ki nimajo potrdila o prebolelosti/cepljenosti, in potujejo v spremstvu odraslih, ki potrdilo o prebolelosti/cepljenosti imajo, morajo predložiti potrdilo o testiranju. V kolikor ga ne morejo predložiti, se morajo nemudoma oz. najkasneje v 24-ih urah po vstopu testirati s hitrim antigenskim ali PCR testom.

Elektronska registracija (Pre-Travel –Clearance Registration)
Od 10.06.2021 elektronska registracija preko portala Pre-Travel-Clearance ni več obvezna za osebe, ki v Avstrijo vstopajo iz držav iz seznama A – torej tudi iz Slovenije. Oseba mora ob tem predložiti veljavno potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali negativen test ter verodostojno izkazati, da se je v zadnjih 10 dneh nahajala izključno v državah na seznamu A ali v Avstriji (glej zgoraj).
V kolikor oseba veljavnih potrdil ali negativnega testa ne predloži ali prihaja iz držav ki niso na seznamu A, je registracija še vedno obvezna. V tem primeru je test na COVID-19 potrebno narediti v 24 urah po vstopu v državo.
Registracija je mogoča preko spletne strani: https://entry.ptc.gv.at/en.html (v nemškem ali angleškem jeziku).
Po registraciji, oseba prejme potrditveni e-mail, ki ga predloži na mejnem prehodu in na podlagi katerega lahko mejni organi preko QR kode preverijo vnešene podatke.
V kolikor spletna registracija ni mogoča, je izpolnjeni obrazec možno predloži v fizični obliki v nemškem ali angleškem jeziku.
Obrazec za fizično registracijo v nemškem jeziku
Obrazec za fizično registracijo v angleškem jeziku
Registracija je obvezna tudi za otroke.
Registracija je mogoča največ 72 ur pred vstopom. Tisti, ki redno vstopajo v Avstrijo morajo registracijo obnoviti na 28 dni. Podatki registracije bodo po preteku 28 dni po vstopu v Avstrijo zbrisani.
Predhodna registracija ni potrebna v primeru:
• nepredvidljivih, neodložljivih ali posebnih dogodkov v družinskem krogu (bolezen,nesreča, pogreb, idr.);
• zagotavljanja tovornega in/ali potniškega prometa;
• nujne oskrbe živali ali v primeru zagotavljanja potrebnih ukrepov v poljedelstvu in gozdarstvu ter  za komercialne prevoze praznih vozil in letal;
• potnikov v tranzitu brez postankov;
• osebe v interventnih vozilih in vozilih javnih služb.
Vsi podatki registracije bodo po preteku 28 dni po vstopu v Avstrijo zbrisani.

Redno prehajanje meje - delovni migranti / šolarji, dijaki in študenti / osebe, ki obiskujejo družinske člane 
Pogoji za vstop v Avstrijo iz epidemiološko varnih držav (tudi Slovenije):
• obvezna je predhodna registracija, ki jo je potrebno obnoviti na 28 dni (glej zgoraj)
• vstop je omogočen s potrdili o cepljenju, prebolelosti ali z negativnim hitrim antigenskim ali PCR testom, ki ni starejši od 7 dni od odvzema brisa
• v kolikor oseba pri vstopu ne predloži ustreznega potrdila, mora nemudoma po vstopu v Avstrijo oz. najkasneje v roku 24 ur po vstopu opraviti PCR ali hitri antigenski test.  

Tranzit
Tranzit čez ozemlje Avstrije je dovoljen brez vmesnih postankov (razen iz nujnih razlogov). Pri tem je potrebno verodostojno izkazati, da bo zagotovljen izhod iz Avstrije oz. da bo oseba lahko vstopila v sosednjo državo. Elektronska registracija v tem primeru ni potrebna.
V kolikor slovenski državljan pristane na letališču v Avstriji in nadaljuje pot do Slovenije takoj po pristanku (organiziran prevoz, vlak, rent-a-car, ipd.) karantena ni obvezna, saj se oseba nahaja v tranzitu v domovino. Potnikom svetujemo, da se o konkretnem letu dodatno pozanimajo pri letalski družbi.
Kot tranzit se šteje tudi prevoz na/iz letališča. Oseba, ki izvaja prevoz mora predložiti ustrezna dokazila (letalsko in boarding karto osebe, ki bo priletela na letališče oz. odletela iz letališča in kopijo osebnega dokumenta te osebe).
Enako velja tudi za prevoz iz/do železniških postaj oz. za potovanje z vlakom.

Aktualne informacije letališča Dunaj: https://www.viennaairport.com/aktuelles
Aktualne informacije avstrijskih železnic: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/einschraenkungen-im-bahnverkehr

***
Opozarjamo, da je na mejnih prehodih pri vstopu v Avstrijo, tako kot pred uvedbo ukrepov zaradi COVID-19, po potrebi potrebno predložiti veljaven potni list ali osebno izkaznico.
Na spletni strani Ministrstva za socialne zadeve, zdravje, nego in varstvo potrošnikov lahko najdete odgovore na najbolj pogosta vprašanja (v nemškem jeziku):
https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus---Haeufig-gestellte-Fragen/FAQ--Reisen-und-Tourismus.html
Več informacij o vstopu v Avstrijo: https://www.bmk.gv.at/service/corona/einreisebestimmungen.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 15.7.2021
Ključne novosti po 15.7.2021 so:
- ukinjajo se seznami držav,
- izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
- dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
- ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:
1. negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,
2. negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
3. potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev),
4. potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema: drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja, 
6. evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
7. digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države).
8. Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz 4. točke, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je taka oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje 4. točke (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od 4 do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop brez napotitve v karanteno in negativnega testa
Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli naslednjim kategorijam oseb:
1. otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo, ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo,
2. dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najpozneje v desetih urah po prehodu meje. Izjema velja tudi za ožje družinske člane posameznika in druge osebe, ki imajo s posameznikom na istem naslovu prijavljeno prebivališče, kadar potujejo skupaj.
Oseba, ki uveljavlja eno od teh izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

O državi

Slovencem severne sosede ni potrebno posebej predstavljati, saj smo bili pred slabim stoletjem sami del dvojne monarhije, kar dokazuje še vedno močna slovenska manjšina, vedno več Slovencev preko meje išče zaposlitev, zelo dobro pa poznamo tudi obmejne trgovine in smučarska središča. Vendar pa se pravo bogastvo Avstrije ne skriva v nakupovalnih centrih, temveč v osupljivo lepi pokrajini, bogati kulturni dediščini in živahni sodobni sceni, ki obiskovalca brez dvoma tako prevzamejo, da si želi osvojiti tudi njihov jezik.
Prebivalstvo: 8,5 milijona

O mestu

Glavno avstrijsko mesto ima zaradi svoje večstoletne vodilne vloge v srednji Evropi neprecenljivo bogastvo v enkratni arhitekturi, ki sega od gotske Štefanove cerkve in cesarskega Hofburga, preko secesijskega razkošja Secessiona in baročnega Schöbrunna do futurističnih gradenj moderne dobe. Gurmani boste navdušeni nad dunajskim zrezkom v eni od odličnih restavracij, sladokusci nad slastno Sacherjevo torto ob skodelici kremastega melanga, ljubitelji glasbe boste uživali v predstavah znamenite operne hiše, za mlade pa je tu znameniti Prater s številnimi adrenalinskimi atrakcijami.
Prebivalstvo: cca 1 700 000

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Avstrijo slovenski tečajniki potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 19.3., 27.3., 2.4., 5.4., 1.5., 13.5., 24.5., 3.6., 15.8., 5.9., 26.10., 31.10., 8.12., 24.12, 25.12., 26.12.2021

TEČAJI Stanovanje
N/DS
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES
Standardni  406 711 305 70
Intenzivni  530 959 426 70
Intenzivni plus 816 1531 715 70
Poslovna nemščina 530 959 - 70

 

TEČAJ Gostiteljska družina
N (souporaba kuhinje)/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
Z POL
Standardni 476 851 375 50 134
Intenzivni 600 1099 499 50 134
Intenzivni plus 886 1671 785 50 134
Poslovna nemščina 600 1099 - 50 134

 

TEČAJI Rezidenca Actilingua - Standardni Apartma
N/DS
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES Z POL
Standardni 428 755 327 58 50 134
Intenzivni 552 1003 451 58 50 134
Intenzivni plus 838 1575 737 58 50 134
Poslovna nemščina 552 1003 - 58 50 134

 

TEČAJI Rezidenca Actuilingua - Superior Apartma
N/DS*
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES Z POL
Standardni 551 1001 450 117 50 134
Intenzivni 675 1249 574 117 50 134
Intenzivni plus 961 1821 860 117 50 134
Poslovna nemščina 675 1249 - 117 50 134

* Nastanitev v doposteljnem superior apartmaju le v primeru istočasne prijave 2 tečajnikov, ki is apartma delita.

TEČAJI Študentska rezidenca
NZ/DS ali TS
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES POL
Standardni 478 855 377 58 84
Intenzivni 602 1103 501 58 84
Intenzivni plus 888 1675 787 58 84
Poslovna nemščina 602 1103 501 58 84


Doplačila/teden:
-   Sezonsko doplačilo za vse vrste nastanitve v času od 4.7. do 28.8.2021: 56 EUR 

Opomba:  
Za vse vrste nastanitve je ob prihodu potrebno plačilo kavcije za ključ 100 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.
 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in izposojo učnih materialov

5 učnih ur kulturno-družabnega programa/teden

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Actilingua, Dunaj
  Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ... Več
  Niko Hlebec Actilingua, Dunaj

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • LAL, Boca Raton, Florida
  Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno. ... Več
  Dino Prepelič LAL, Boca Raton, Florida
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Royal Russell School, London
  Udeležila sem se nepozabnih jezikovnih počitnic v mestu Croydon, na šoli Royal Russell School. Bivala sem v dvoposteljni sobi s skupnim prostorom in kopalnico. Šolska restavracija nam je postregla z ... Več
  Iza Hrastnik Fink Royal Russell School, London
 • European School of English, Malta
  Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi ... Več
  Maja Hudolin European School of English, Malta
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Jezikovno potovanje v Eastbourne je bilo odlično. Dva tedna, ki sva jih preživele s sovrstniki iz drugih držav, sta bila nepozabna. Vsi izleti in druge aktivnosti sobile izvrstne. Šola LTC ... Več
  Liza & Eva LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE