BELL Cambridge

Jezikovni tečaji - CAMBRIDGE (nad 16 let)

nad 16 let

prvovrstna jezikovna šola

pouk na najvišjem akademskem nivoju

intenzivni tečaji angleščine

najsodobneje opremljena šola

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

S ciljem suverenega komuniciranja boste vadili pravilno izgovorjavo, ob uporabi knjig, interneta in časopisov se boste urili tako v splošnem kot v natančnem razumevanju besedil, vadili boste pisanje, razširili boste svoje angleško besedišče, urili se boste v slušnem razumevanju (TV, radio, osebni razgovor …) in izpopolnili slovnico v smislu praktične rabe in v povezavi z različnimi temami, učitelji pa vam bodo približali tudi del angleške kulture in angleškega »life-style«. 

Število šolskih ur / teden:15
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 5 učnih ur, kjer se boste izpopolnjevali na enem izmed izbranih področij, ki jih izberete glede na svoj interes in predznanje. Na voljo so moduli: Reading and writing, Speaking and listening in Exam preparation (IELTS in Cambridge), udeleženci s predznanjem na stopnjah, višjih od B1, pa lahko izberete Business skills, kjer se boste urili v jezikovnih veščinah za učinkovito in tekoče komuniciranje v različnih poslovnih kontekstih kot so sestanki, razprave, pogajanja, predstavitve, telefonsko komuniciranje, zaposlitveni intervjuji …

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Program je podoben intenzivnemu tečaju, le da boste dodatno k standardnemu tečaju izbrali dva izmed izbirnih modulov. 

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:B1 in višje
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Med učnimi urami se boste izpopolnjevali v vseh jezikovnih veščinah in celovito nadgrajevali svoje jezikovno znanje. Seznanili se boste z izpitnimi tehnikami in se ciljno pripravljali na izpit IELTS v vseh njegovih sestavnih delih. Učitelji pri pouku vključujejo različne učne dejavnosti kot so razprave, pisanje poročil, simulacija izpita IELTS …, in ga dopolnjujejo z vrsto aktivnosti za samostojno učenje.

Število šolskih ur / teden:15
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:B1 in višje
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpite FCE in CAE
Prijava na tečaj

Med tečajem se boste seznanili z izpitno tehniko in se pripravljali na preverjanje vseh sestavnih delov izpitov FCE ali CAE: Reading, Writing, Use of English, Listening, Speaking. Izboljšali boste natančnost in pravilnost izražanja ter nadgradili besedišče, nadgradili boste slovnično znanje, vadili boste pisanje esejev in branje in slušno razumevanje. Strošek izpita je vključen v ceni tečaja.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:5 tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:nad B1 (FCE) in nad B2 (CAE)
Začetki:23.6.-27.7.2019

Odlično opremljeni jezikovni center BELL, ustanovljen davnega leta 1955, je brez dvoma najbolj prestižna šola Cambridgea. Slovi po odličnih učiteljih, po izvedbi jezikovnih tečajev na najvišjem kakovostnem nivoju in po izjemno prijetnem učnem okolju, za kar si prizadeva celotni šolski kolektiv z ravnateljem Frankom na čelu. Elegantno šolsko poslopje s čudovitim vrtom najdete le nekaj več kot 3 km iz zgodovinskega centra Cambridgea. 

Opremljenost šole: 
30 sodobno opremljenih učilnic, moderni multimedijski študijski center z več kot 10.000 različnimi učnimi materiali, 2 računalniški učilnici, prijetni prostori za druženje tečajnikov, šolska restavracija s ponudbo toplih in hladnih prigrizkov in pijač, brezplačni internet in Wi-Fi, lepa šolska terasa in čudovit vrt. 

 

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi pri skrbno izbranih družinah, kopalnico si boste delili z družino. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače, na voljo vam bo Wi-Fi.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Homerton College Residence
V sodobni študentski rezidenci, cca 20 minut hoje do šole BELL, so na voljo enoposteljne sobe s kopalnico in Wi-Fi, pralnica in tradicionalna jedilnica. Nastanitev je možna od 30.6. do 24.8.2019. 
Prehrana: polpenzion med tednom, zajtrk med vikendom

BELL Garden House
Nedavno lepo obnovljena rezidenca je na istem naslovu kot šola BELL, zato pot do šole odpade. Na voljo so enoposteljne sobe z lastno ali s skupno kopalnico, opremljena kuhinja in dnevni prostor, pralnica in Wi-Fi. Za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane 

Da boste naučeno med poukom vadili v različnih vsakdanjih situacijah, jezikovni programi vključujejo »Language in Action« - bogat program aktivnosti, ogledov in izletov: Conversation Club, Cookie Bake-Off, Art Session, Tea with a Twist, obiske galerij in muzejev, športne aktivnosti, predavanja kot npr. The Tradition of Afternoon Tea, ter izlete v London, Brighton, Canterbury …

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do Londona. Z letališč so dobre povezave do Cambridgea.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Drugo največje angleško univerzitetno mesto, ki rivalski Oxford (obstaja celo skovanka Oxbridge, ki poudarja pomembnost teh dveh mest) v marsičem tudi prekaša, ima častitljivo osemstoletno univerzitetno tradicijo, kar dokazujejo mogočne srednjeveške stavbe, pravi arhitektonski biseri ob reki Cam. Čeprav na prvi pogled delujejo kot čudoviti spomeniki davne preteklosti, v njih kar vre od uka željnih študentov, ki predstavljajo več kot dvajset odstotkov celotne populacije Cambridgea. Le-ti dajejo na videz konservativnemu mestu mladostni pečat in poskrbijo za živahno atmosfero. Staro mestno središče s tlakovanimi ulicami privlači s številnimi trgovinami, galerijami, antikvariati in knjigarnami, tradicionalnimi pubi in restavracijami, muzeji in gledališči; nedaleč od središča pa so moderni športni center, bazeni, teniška igrišča in igrišča za golf ter več jahalnih šol. Za vsak okus, za študente in množice turistov, se predvsem poleti v mestu vrstijo Shakespearove drame, filmske predstave, glasbene prireditve in znamenita tekmovanja med posameznimi kolidži, med katerimi predstavlja vrhunec tradicionalna veslaška tekma med osmercema univerz Cambridge in Oxford.
Prebivalstvo: 130 000


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  Gostiteljska družina
NZ/ES
1 teden vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Standardni tečaj 695 614 36
Intenzivni tečaj 770 698 36
Visoko intenzivni tečaj 830 788 36
Priprave na IELTS 695 614 36
  5 tednov doplačila/teden
POL
Priprave na FCE in CAE 4360 36
Doplačila/teden:
-    Nastanitev v Homerton College Residence: 277 EUR
-    Nastanitev v enoposteljni sobi z lastno kopalnico v BELL Garden House: 129 EUR
-    Nastanitev v enoposteljni sobi s skupno kopalnico v BELL Garden House: 98 EUR
-    Doplačilo za vse vrste tečajev od 30.6. do 10.8.2019: 52 EUR
-    Sezonsko doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini od 30.6. do 10.8.2019: 23 EUR
 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

jezikovne delavnice

nastanitev

poročilo o udeležbi na tečaju

družabne aktivnosti, oglede in izlete po programu šole

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • ELC Los Angeles, Los Angeles
  Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ... Več
  Manca Uršič, ELC Los Angeles ELC Los Angeles, Los Angeles
 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings
 • Eastbourne School of English, Eastbourne
  Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ... Več
  Ana Grilc Eastbourne School of English, Eastbourne
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog