English Language Centre

Jezikovni tečaji - LOS ANGELES (nad 16 let)

nad 16 let

odlična lokacija nedaleč od Beverly Hillsa

profesionalna izvedba tečajev

odličen pouk

raznolik program aktivnosti

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Med poukom velja poudarek razvoju komunikacijskih veščin za samozavestno rabo angleščine v vsakdanjih situacijah. Vsebinsko je razdeljen na dva dela; v prvem boste ustno in pisno nadgrajevali znanje slovnice in njeno praktično rabo, drugi del pa je namenjen komunikaciji, urili se boste v govoru, pravilni izgovorjavi in slušnem razumevanju.

Opomba:
Za obisk tečajev z 20 učnimi urami ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 24 in 30 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in dodatnih 4 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, po 2 ob torkih in četrtkih. Izbirne vsebine izberete glede na nivo predznanja, svoje jezikovne potrebe in interese. Nižji nivo: urjenje branja in pisanja. Srednji in višji nivo: urjenje branja in pisanja ter besedišče, ameriška kultura, film in mediji, ameriški sleng, poslovni jezik, kreativno pisanje … 

Opomba:
Za obisk tečajev z 20 učnimi urami ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 24 in 30 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:24
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija 20 učnih ur standardnega tečaja, kjer velja poudarek razvoju komunikacijskih veščin za samozavestno rabo angleščine v vsakdanjih situacijah. Vsebinsko je razdeljen na dva dela; v prvem boste ustno in pisno nadgrajevali znanje slovnice in njeno praktično rabo tako govorno kot pisno, drugi del pa je namenjen komunikaciji, urili se boste v govoru, pravilni izgovorjavi in slušnem razumevanju. Dodatnih  10 učnih ur je v obliki izbirnih modulov od ponedeljka do petka med 13.40 in 15.20, ki jih izberete glede na nivo predznanja, jezikovne potrebe in interese. Nižji nivo: urjenje branja in pisanja. Srednji in višji nivo: urjenje branja in pisanja, ameriška kultura, film in mediji, ameriški sleng, poslovni jezik, kreativno pisanje … 

Opomba:
Za obisk tečajev z 20 učnimi urami ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 24 in 30 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek

Kolektiv motiviranih učiteljev z univerzitetno izobrazbo lingvistične smeri je zagotovilo, da pouk na tej priznani šoli poteka na visokem kakovostnem nivoju in tečajniki hitro napredujejo v vseh elementih angleškega jezika. Jezikovni center ELC pa je priljubljen tudi zaradi prijetnega vzdušja in odlične lokacije. Sodobno šolsko poslopje je namreč na znanem Wilshire Boulevard nedaleč od Beverly Hillsa in čudovitih plaž Santa Monice. V neposredni bližini najdete tudi modne trgovine, restavracije in kavarne ter kampus priznane univerze UCLA, ki v julija in avgusta gosti udeležence poletnih jezikovnih programov šole ELC.

Opremljenost šole:
20 klimatiziranih učilnic, multimedijski učni prostor z bogato izbiro klasičnih in računalniško podprtih programov za samostojni študij, študijska soba, 13 računalniških terminalov, družabni prostor, prijetna  kavarna v pritličju stavbe, brezplačni Wi-Fi.

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Za pot do šole boste potrebovali do 60 minut vožnje z javnim prevozom.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Apartmaji Barrington Plaza
Apartmaji z dvema dvoposteljnima spalnicama, dvema kopalnicama, kuhinjo in dnevnim prostorom, so od šole oddaljeni 10 minut vožnje z mestnim avtobusom. Gostom so na voljo bazen, fitnes studio, teniško igrišče in brezplačni Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino. Za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Študentska rezidenca UCLA
Od 22.6. do 17.8.2019 je na voljo nastanitev v eno- in dvoposteljnih sobah s skupnimi kopalnicami v rezidenci na kampusu znane univerze UCLA, kjer vam bo na voljo večina zmogljivosti kampusa: teniška igrišča, igrišča za košarko, nogomet, športna dvorana, fitnes center, bazen, kavarne in restavracije, pralnica … Za tečajnike nad 17 let.
Prehrana: polpenzion

Šolski »activity organizers « redno organizirajo družabne in športne aktivnosti ter oglede: večerje v Cheesecake Factory, »sightseeing and shopping« v Hollywoodu in na Rodeo Drive, obisk Santa Monice, odbojko na Venice Beach, oglede bejzbol tekem LA Dodgers … Lahko boste obiskali Disneyland, Magic Mountain, Sea World in odšli v Las Vegas, v San Francisco ali obiskali čudoviti Grand Canyon.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji vam pomagamo urediti letalsko vozovnico do Los Angelesa. Z letališča so odlične povezave z mestnim središčem in predelom Westwood/UCLA z javnimi prevoznimi sredstvi.
Odhod: sobota pred začetkom tečaja
povratek: sobota po zaključku tečaja


O državi

Od Kalifornije do New Yorka, od Floride do Havajev preseže ameriška realnost vsa naša pričakovanja. Opisati zibelko Abrahama Lincolna in bluesa v nekaj stavkih je misija nemogoče. Živahna, v soju neonskih reklam lesketajoča se velemesta, nedotaknjena narava in pristna divjina, mesteca ameriškega podeželja, kjer se zdi, da je življenje že pred leti obstalo. Zelena gričevja Vermonta na severovzhodu, tropska vegetacija Floride in puščave v notranjosti Kalifornije privlačijo prav tako kot zasneženi gorski vrhovi Skalnega gorovja ali neskončne ameriške obale. Pa dodajmo tej neponovljivi naravni kulisi kavboje prašnih škornjev in potnih čel, hollywoodske dive v oblaku parfuma, marljive Kitajce v trgovinicah China Towna ali pa temnopolte glasbenike na ulicah New Orleansa. Še vedno dobimo le približen opis neke dežele, ki kot magnet privlači tečajnike z vsega sveta, ki se želijo naučiti angleščino na ameriški način, vključujoč ameriški dialekt in »American way of Life«.
Prebivalstvo: cca 317 milijonov


O mestu

Mesto Angelov je po številu prebivalcev drugo največje mesto v ZDA. Zahvaljujoč znamenitim predelom, znanim z malih in velikih ekranov, kot so Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Rodeo Drive, Bel Air ali Burbank brez konkurence nosi titulo »svetovna prestolnica zabave«. Bolj kot katerokoli drugo mesto pooseblja vse, kar si predstavljamo pod izrazom »American dream«, vendar se v LA-ju vse le ne vrti okoli filma in zabave. Tukaj domuje priznana univerza UCLA – University of California, ki se lahko kosa z najboljšimi bostonskimi univerzami.
Prebivalstvo: 3,8 milijona


Valuta

USD - ameriški dolar

Vizne informacije

Vizum za imetnike slovenskih potnih listov ni potreben za turistična potovanja do 90 dni – Visa Waiver Program. Obvezna pa je prijava preko elektronskega sistema za avtorizacijo potovanja ESTA. E-prijavo izpolnite najkasneje 72 ur pred potovanjem. Udeleženci tečajev z manj kot 18 ur pouka tedensko lahko potujete v ZDA za največ 90 dni na podlagi veljavnega potnega lista, povratne letalske vozovnice in izpolnjene vloge ESTA. Za tečaje z več kot 18 ur pouka tedensko, potrebujete študentski vizum (ne glede na starost tečajnika). Za izdajo vizuma je pristojno veleposlaništvo ZDA v Ljubljani. Prijava na tečaje je potrebna vsaj 6 tednov pred načrtovanim odhodom, zahtevku pa vizo morate priložiti obrazec I-20, ki ga izda in nam ga posreduje jezikovna šola v ZDA. Strošek pridobitve vizuma, vključno s pristojbino SEVIS, znaša cca 300 USD.

Časovni pas

New York, Boston, Miami, Fort Lauderdale: SLO -6 ur
Los Angeles, San Francisco, San Diego, La Jolla: SLO -9 ur
Honolulu: SLO-11 ur

Prazniki

21.1., 18.2., 26.3. (Havaji), 15.4.(Boston), 27.5., 11.6. (Havaji), 4.7., 17.8. (Havaji), 2.9., 14.10., 28.11., 29.11., 24.12., 25.12.2019

  Gostiteljska družina
NZ/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Standardni tečaj 617 1234 617 23
Intenzivni tečaj  648 1278 648 23
Visoko intenzivni tečaj  694 1392 694 23


Doplačila:
-    Ob prijavi je obvezno plačilo stroška učnih materialov, posredovanja nastanitve in vpisnine v tečaj:  265 EUR

Doplačila/teden:
-    Nastanitev v dvoposteljni sobi v apartmajih Barrington Plaza: 65 EUR
-    Nastanitev v enoposteljni sobi v apartmajih Barrington Plaza: 287 EUR
-    Nastanitev v dvoposteljni sobi na kampusu UCLA: 270 EUR
-    Nastanitev v enoposteljni sobi na kampusu UCLA: 575 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v študentski rezidenci UCLA in LA apartmajih je ob prihodu potrebno plačilo kavcije v višini 200 USD za primer poškodbe stanovanjske opreme, ki jih ob odhodu dobite povrnjene.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo družabnih aktivnosti in izletov (prevozi in vstopnine niso vključeni v ceno)

nezgodno zavarovanje

organizacijo jezikovnega potovanja

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • ELC Los Angeles, Los Angeles
  Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ... Več
  Manca Uršič, ELC Los Angeles ELC Los Angeles, Los Angeles

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta
 • Actilingua, Dunaj
  Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ... Več
  Niko Hlebec Actilingua, Dunaj
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Izobraževati se in potovati z LTA v Oxfordu je bilo nepozabno, saj sta me že že ob prvem stiku kljub začetni negotovosti navdušila prijaznost in razumevanje spremljevalke ter animatorjev, ki ... Več
  Urška Pogačar Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog