English Language Centre

Jezikovni tečaji - LOS ANGELES (nad 16 let)

nad 16 let

odlična lokacija nedaleč od Beverly Hillsa

profesionalna izvedba tečajev

odličen pouk

raznolik program aktivnosti

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Med poukom velja poudarek razvoju komunikacijskih veščin za samozavestno rabo angleščine v vsakdanjih situacijah. Vsebinsko je razdeljen na dva dela; v prvem boste ustno in pisno nadgrajevali znanje slovnice in njeno praktično rabo, drugi del pa je namenjen komunikaciji, urili se boste v govoru, pravilni izgovorjavi in slušnem razumevanju.

Opomba:
Za obisk tečajev z 20 učnimi urami ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 24 in 30 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 4 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na nivo predznanja, svoje jezikovne potrebe in interese. Nižji nivo: urjenje branja in pisanja. Srednji in višji nivo: Academic Skills, Filmmaking, American Culture, Pronunciation, Business English, Slang and Idioms …
Opomba:
Za obisk tečajev z 20 učnimi urami ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 24 in 30 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:24
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na nivo predznanja, svoje jezikovne potrebe in interese. Nižji nivo: urjenje branja in pisanja. Srednji in višji nivo: Academic Skills, Filmmaking, American Culture, Pronunciation, Business English, Slang and Idioms …

Opomba:
Za obisk tečajev z 20 učnimi urami ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 24 in 30 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek

Kolektiv učiteljev z univerzitetno izobrazbo lingvistične smeri je zagotovilo, da pouk na tej priznani šoli poteka na visokem kakovostnem nivoju in tečajniki hitro napredujejo v vseh elementih angleškega jezika. Jezikovni center ELC pa je priljubljen tudi zaradi prijetnega vzdušja in odlične lokacije. Sodobno šolsko poslopje je namreč na znanem Wilshire Boulevard nedaleč od Beverly Hillsa in čudovitih plaž Santa Monice. V neposredni bližini najdete tudi modne trgovine, restavracije in kavarne ter kampus priznane univerze UCLA, ki julija in avgusta gosti udeležence poletnih jezikovnih programov šole ELC.

Opremljenost šole:
7 klimatiziranih učilnic, multimedijski učni prostor z bogato izbiro klasičnih in računalniško podprtih programov za samostojni študij, študijska soba, 13 računalniških terminalov, družabni prostor, prijetna  restavracija v pritličju stavbe, brezplačni Wi-Fi. Poleti šola najame dodatne učilnice na kampusu univerze UCLA.

 

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Za pot do šole boste potrebovali do 60 minut vožnje z javnim prevozom.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Apartmaji Barrington Plaza
Apartmaji z dvema dvoposteljnima spalnicama, dvema kopalnicama, kuhinjo in dnevnim prostorom, so od šole oddaljeni 10 minut vožnje z mestnim avtobusom. Gostom so na voljo bazen, fitnes studio, teniško igrišče in brezplačni Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino. Za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Študentska rezidenca UCLA
Od 20.6. do 15.8.2020 je na voljo nastanitev v eno- in dvoposteljnih sobah s skupnimi kopalnicami v rezidenci na kampusu znane univerze UCLA, kjer vam bo na voljo večina zmogljivosti kampusa: teniška igrišča, igrišča za košarko, nogomet, športna dvorana, fitnes center, bazen, kavarne in restavracije, pralnica … Za tečajnike nad 17 let.
Prehrana: polpenzion

Šolski »activity organizers « redno organizirajo družabne in športne aktivnosti ter oglede: večerje v Cheesecake Factory, »sightseeing and shopping« v Hollywoodu in na Rodeo Drive, obisk Santa Monice, odbojko na Venice Beach, oglede bejzbol tekem LA Dodgers … Lahko boste obiskali Disneyland, Magic Mountain, Sea World in odšli v Las Vegas, v San Francisco ali obiskali čudoviti Grand Canyon.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji vam pomagamo urediti letalsko vozovnico do Los Angelesa. Z letališča so odlične povezave z mestnim središčem in predelom Westwood/UCLA z javnimi prevoznimi sredstvi.
Odhod: sobota pred začetkom tečaja
povratek: sobota po zaključku tečaja


O državi

Od Kalifornije do New Yorka, od Floride do Havajev preseže ameriška realnost vsa naša pričakovanja. Opisati zibelko Abrahama Lincolna in bluesa v nekaj stavkih je misija nemogoče. Živahna, v soju neonskih reklam lesketajoča se velemesta, nedotaknjena narava in pristna divjina, mesteca ameriškega podeželja, kjer se zdi, da je življenje že pred leti obstalo. Zelena gričevja Vermonta na severovzhodu, tropska vegetacija Floride in puščave v notranjosti Kalifornije privlačijo prav tako kot zasneženi gorski vrhovi Skalnega gorovja ali neskončne ameriške obale. Pa dodajmo tej neponovljivi naravni kulisi kavboje prašnih škornjev in potnih čel, hollywoodske dive v oblaku parfuma, marljive Kitajce v trgovinicah China Towna ali pa temnopolte glasbenike na ulicah New Orleansa. Še vedno dobimo le približen opis neke dežele, ki kot magnet privlači tečajnike z vsega sveta, ki se želijo naučiti angleščino na ameriški način, vključujoč ameriški dialekt in »American way of Life«.
Prebivalstvo: cca 317 milijonov


O mestu

Mesto Angelov je po številu prebivalcev drugo največje mesto v ZDA. Zahvaljujoč znamenitim predelom, znanim z malih in velikih ekranov, kot so Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Rodeo Drive, Bel Air ali Burbank brez konkurence nosi titulo »svetovna prestolnica zabave«. Bolj kot katerokoli drugo mesto pooseblja vse, kar si predstavljamo pod izrazom »American dream«, vendar se v LA-ju vse le ne vrti okoli filma in zabave. Tukaj domuje priznana univerza UCLA – University of California, ki se lahko kosa z najboljšimi bostonskimi univerzami.
Prebivalstvo: 3,8 milijona


Valuta

USD - ameriški dolar

Vizne informacije

Vizum za imetnike slovenskih potnih listov ni potreben za turistična potovanja do 90 dni – Visa Waiver Program. Obvezna pa je prijava preko elektronskega sistema za avtorizacijo potovanja ESTA. E-prijavo izpolnite najkasneje 72 ur pred potovanjem. Udeleženci tečajev z manj kot 18 ur pouka tedensko lahko potujete v ZDA za največ 90 dni na podlagi veljavnega potnega lista, povratne letalske vozovnice in izpolnjene vloge ESTA. Za tečaje z več kot 18 ur pouka tedensko, potrebujete študentski vizum (ne glede na starost tečajnika). Za izdajo vizuma je pristojno veleposlaništvo ZDA v Ljubljani. Prijava na tečaje je potrebna vsaj 6 tednov pred načrtovanim odhodom, zahtevku pa vizo morate priložiti obrazec I-20, ki ga izda in nam ga posreduje jezikovna šola v ZDA. Strošek pridobitve vizuma, vključno s pristojbino SEVIS, znaša cca 300 USD.

Časovni pas

New York, Boston, Miami, Fort Lauderdale: SLO -6 ur
Los Angeles, San Francisco, San Diego, La Jolla: SLO -9 ur
Honolulu: SLO-11 ur

Prazniki

20.1., 17.2., 26.3. (Havaji), 30.3. (San Francisco, Los Angeles), 14.4. (New York), 20.4. (Boston), 25.5., 11.6. (Havaji), 3.7., 4.7., 21.8. (Havaji), 7.9., 12.10., 11.11., 26.11., 27.11., 24.12., 25.12.2020

  Gostiteljska družina
NZ/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Standardni tečaj 621 1243 613 23
Intenzivni tečaj  653 1306 639 23
Visoko intenzivni tečaj  711 1423 698 23


Doplačila:
-    Ob prijavi je obvezno plačilo stroška učnih materialov, posredovanja nastanitve in vpisnine v tečaj:  280 EUR

Doplačila/teden:
-    Nastanitev v dvoposteljni sobi v apartmajih Barrington Plaza: 72 EUR
-    Nastanitev v enoposteljni sobi v apartmajih Barrington Plaza: 304 EUR
-    Nastanitev v dvoposteljni sobi na kampusu UCLA: 295 EUR
-    Nastanitev v enoposteljni sobi na kampusu UCLA: 620 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v študentski rezidenci UCLA in LA apartmajih je ob prihodu potrebno plačilo kavcije v višini 300 USD za primer poškodbe stanovanjske opreme, ki jih ob odhodu dobite povrnjene.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo družabnih aktivnosti in izletov (prevozi in vstopnine niso vključeni v ceno)

nezgodno zavarovanje

organizacijo jezikovnega potovanja

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • ELC Los Angeles, Los Angeles
  Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ... Več
  Manca Uršič, ELC Los Angeles ELC Los Angeles, Los Angeles

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings
 • AIS, Salzburg
  Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
  Zarja Zver AIS, Salzburg
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
  Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2020. Naroči katalog

Aktualne informacije – Coronavirus
Za vas smo do nadaljnjega dosegljivi po elektronski pošti na info@lta.si in vsak delovni dan
   - na telefonski številki 02 6210 211 med 10. in 16. uro
   - osebno v prostorih podjetja med 10. in 16. uro
Več informacij >>

X