Language Specialists International

Jezikovni tečaji - PORTSMOUTH (nad 18 let)

nad 18 let

top opremljena šola

odlični učitelji

odlično ocenjena šola s strani tečajnikov

profesionalna izvedba tečajev

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Poudarek med dinamičnim poukom, ki vključuje različne jezikovne aktivnosti kot so npr. delo v parih in diskusije, velja urjenju tekočega komuniciranja in tematsko zajema različna področja vsakdanjega življenja. Jutranje ure bodo namenjene predvsem slovnici in njeni praktični rabi, besedišču in govoru. Popoldanske učne ure se osredotočijo na jezikovne aktivnosti za čim bolj samozavestno rabo angleščine v »everyday situations« in vključujejo urjenje govora in slušnega razumevanja, pravilno izgovorjavo, rabo angleških fraz, pisanje in branje, pri pouku pa boste uporabljali različne avtentične pisne in avdio-video učne materiale.

Dodatno k Intenzivnemu tečaju, Pripravam na izpite IELTS in Tečaju splošne in poslovne angleščine je 5 do 10 ur tedensko namenjenih samostojnemu študiju v multimedijskem centru.

Število šolskih ur / teden:22,5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Program vključuje izpopolnjevanje vseh jezikovnih veščin, ki so sestavni deli izpita IELTS: poslušanje, pisanje, branje in ustno sporazumevanje kot tudi specifična področja slovnice in besedišče v skladu z izpitnimi zahtevami. Šola potrdi prijavo na osnovi testa predznanja.
Izpite lahko opravljate na šoli LSI, ki je uradno akreditiran izpitni center. Rok za prijavo je cca 7 tednov pred datumom izpita. Cena izpita: 185 GBP.

Dodatno k tečaju je 5 do 10 ur tedensko namenjenih samostojnemu študiju v multimedijskem centru.

Število šolskih ur / teden:22,5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:B1 in višje
Začetki:vsak ponedeljek
Tečaj splošne in poslovne angleščine
Prijava na tečaj

Program je razdeljen na dva enakovredna vsebinska dela. Dopoldan se boste izpopolnjevali v slovnici, v besedišču in v vseh štirih jezikovnih veščinah (govor, branje, pisanje in razumevanje slišanega) za učinkovito rabo splošne angleščine v »everyday situations«. Popoldan boste v skupinah z največ 4 udeleženci v različnih strokovnih, poslovnih in komercialnih kontekstih z igranjem vlog in case studies poglabljali ter nadgrajevali angleščino za rabo v poslovnem okolju na sestankih, za pogajanja in razprave, za učinkovite prezentacije, za videokonference …

Dodatno k Intenzivnemu tečaju, Pripravam na izpite IELTS in Tečaju splošne in poslovne angleščine je 5 do 10 ur tedensko namenjenih samostojnemu študiju v multimedijskem centru.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/4
Stopnje:B1 in višje
Starost tečajnikov:
dopoldan: nad 18 let
popoldan: nad 25 let
Začetki:vsak ponedeljek

Odlično opremljen jezikovni center Language Specialists International, ustanovljen leta 1985, uživa v mednarodnem okolju velik ugled zaradi profesionalne izvedbe tečajev na najvišjem kakovostnem nivoju in odličnih učiteljev, hkrati pa ga odlikujejo izjemno prijazno šolsko osebje in enkratno vzdušje. Moderno šolsko poslopje je v mestnem središču blizu  restavracij, gledališča in sodobnega nakupovalnega centra, tudi do morja in do zgodovinskih dokov se boste lahko kar sprehodili.  

Opremljenost šole:
55 sodobno opremljenih učilnic, moderni multimedijski center za samostojno učenje, manjša knjižnica, velik družabni prostor z biljardom, TV in mizo za namizni tenis, brezplačni internet in Wi-Fi, restavracija »113 The Art Coffee House« v pritličju šolske stavbe.  

Gostiteljska družina

Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Večina družin, ki jih šola zelo skrbno izbira, je od šole oddaljenih do 45 minut hoje. Doplačilo za sobo višjega standarda, praviloma z lastno kopalnico (Executive družina) – samo za udeležence tečaja splošne in poslovne angleščine.
Prehrana: polpenzion med tednom, polni penzion med vikendom

Crown Place Residence
Od sodobne študentske rezidence boste do šole potrebovali le kakšnih pet minut hoje. Na voljo so manjši apartmaji z dvema enoposteljnima sobama, ki imata vsaka svojo lastno kopalnico, in skupno kuhinjo. Gostom so na voljo skupni dnevni prostori s tv kotički, prostori za družabne igre (biljard), fitnes studio, pralnica z aparati na kovance, shramba za kolesa, brezplačni Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne. Za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Catherine House Residence
Nova študentska rezidenca je od šole LSI oddaljena le pet minut hoje, nedaleč pa najdete tudi številne restavracije, bare, trgovine ... Na voljo je nastanitev v studiih s  kuhinjsko nišo in lastno kopalnico. Gostom so na voljo skupni dnevni prostori s TV, prostori za družabne igre (biljard, namizni tenis ...), fitnes studio, pralnica z aparati na kovance, shramba za kolesa, brezplačni Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne. Za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Poleg odličnega pouka skrbi šola tudi za raznolik program družabnih aktivnosti in obiskov zgodovinsko ali kulturno pomembnih in znanih krajev. Lahko se boste priključili debatnemu ali jezikovnemu klubu, plesali salso, v družbi učiteljev boste obiskali restavracije, koncerte, gledališče, pube ali muzeje, lahko pa boste igrali tudi nogomet, tenis ali golf in jadrali.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Londona. Z letališč so dobre povezave do Portsmoutha. Doplačilo za prevoz z letališč London Gatwick ali Heathrow v organizaciji šole.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Portsmouth, katerega ime naj bi po legendi izhajalo iz »the port´s mouth«, je edino angleško otoško mesto, saj skoraj v celoti leži na otoku Portsea. V svoji več kot osemstoletni zgodovini se je iz ribiške vasice razvil v enega najpomembnejših južno-angleških pristanišč, katerega zgodovinski doki z Nelsonovo admiralsko ladjo »HMS Victory« in prvo jekleno ladjo »HMS Warrior« letno privabijo preko milijon obiskovalcev. Rojstno mesto Charlesa Dickensa in Petra Sellersa svojim prebivalcem in obiskovalcem nudi kilometre peščenih plaž, bogato športno infrastrukturo, odlične pogoje za jadranje in živahno nočno življenje v pubih, koncertnih dvoranah in gledališčih.
Prebivalstvo: 200 000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 200 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 490 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (490 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

29.3., 1.4., 1.5., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2024.

  Gostiteljska družina
POL med tednom, PP med vikendom/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Intenzivni tečaj 1174 587
Splošna in poslovna angleščina 2034 1017
Priprave na izpit IELTS 1174 587

 

  Crown Place Residence
N/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Intenzivni tečaj 1453 668
Splošna in poslovna angleščina 2313 1098
Priprave na izpit IELTS 1453 668

 

  Catherine House Residence
N/Studio
2 tedna vsak nadaljnji teden
Intenzivni tečaj 1453 668
Splošna in poslovna angleščina 2313 1098
Priprave na izpit IELTS 1453 668

Doplačila:
-    Ob prijavi je obvezno plačilo vpisnine in stroškov učnih materialov: 139 EUR
-    Dodatni dan pri gostiteljski družini: 41 EUR
-    Dodatni dan v Crown Place Residence in Catherine House Residence: 58 EUR
-    Enosmerni prevoz z letališč London Gatwick in Heathrow do nastanitve s taksijem v organizaciji šole: 150 GBP, povratni prevoz: 260 GBP
-    Enosmerni prevoz z letališča Stansted do nastanitve s taksijem v organizaciji šole: 220 GBP, povratni prevoz: 440 GBP

Doplačila/teden: 
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 3.6. do 23.8.2024: 24 EUR
-    Doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini od 3.6. do 23.8.2024: 12 EUR
-    Doplačilo za dietno in vegansko prehrano: 23 EUR

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

nastanitev

poročilo o udeležbi na tečaju

organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
  Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • Liden & Denz, St. Petersburg
  Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ... Več
  Aleš Liden & Denz, St. Petersburg
 • Escuela de Idiomas Nerja
  Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja ... Več
  Eva Veber Escuela de Idiomas Nerja
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice