Lexis

Jezikovni tečaji - NOOSA (nad 16 let)

nad 16 let

75 EUR popusta/teden za prijave do 30.5.2022

privlačno okolje

odlična šola nedaleč od obale

kakovostna izvedba pouka

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Cilj jezikovnega tečaja je tekoča in samozavestna raba angleščine v vsakodnevnih situacijah. Da boste to dosegli, se boste med poukom urili v vseh temeljnih jezikovnih veščinah – v branju, pisanju, poslušanju in govoru; preko različnih interaktivnih komunikativnih učnih metod boste nadgradili in utrdili znanje slovničnih struktur, obogatili besedišče in vadili pravilno izgovorjavo. Pri pouku boste uporabljali sodobne učbenike in avtentične pisne materiale ter avdio-video zapise.
5 učnih ur tedensko je v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na svoje interese in jezikovne potrebe, npr. Pronunciation, Academic Writing, Australiana, Business English …, izvedba modulov pa je odvisna od interesa tečajnikov.
1 ura dnevno pa je namenjena samostojnemu študiju in učnim delavnicam z mentorstvom učiteljev - Guided Individual Learning.

Tečajniki, ki bi želeli med bivanjem v Avstraliji delati, se lahko udeležite Job Workshops, kjer učitelji udeležence seznanijo s tem, kje in kako v Noosi poiskati delo, pripravljajo jih na zaposlitvene intervjuje in nudijo pomoč pri iskanju del, upoštevajte pa, da boste v tem primeru morali zaprositi za študijsko vizo. 

Število šolskih ur / teden:20 + 5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:povprečno 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Ob uporabi različnih učnih aktivnosti boste ciljno in celovito razvijali jezikovno znanje, seznanili se boste z izpitnimi tehnikami in se pripravljali na opravljanje izpita IELTS v vseh njegovih sestavnih delih (Listening, Reading, Writing in Speaking, Use of English).  

Število šolskih ur / teden:20 + 5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:povprečno 12
Stopnje:B1 in višje
Začetki:vsak ponedeljek

Jezikovna šola Lexis Noosa nudi tečaje angleškega jezika v enem najlepših in najprestižnejših počitniških predelov Avstralije. Šolo odlikujejo zanimiv in razgiban pouk na visokem akademskem nivoju, sproščeno vzdušje in skrb celotnega kolektiva za dobro počutje tečajnikov. Šola, znana po učinkovitih pripravljalnih tečajih na mednarodne izpite iz angleščine, se nahaja v središču Noose, le petnajst minut hoje je do čudovitih peščenih plaž, v bližini pa so trgovine, restavracije, kavarne …
Če bi med bivanjem v Noosi želeli delati, vam bodo na šoli pomagali z nasveti, kje in kako poiskati delo (do 40 ur v 2 tednih), upoštevajte pa, da boste v tem primeru morali zaprositi za študijsko vizo.

Opremljenost šole: 
18 modernih klimatiziranih učilnic, 2 novi multimedijski računalniški učilnici, skupna kuhinja, prijetni družabni prostor, šolska knjižnica, sončno dvorišče s kotičkom za BBQ, brezplačni internet in Wi-Fi.

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi pri skrbno izbranih družinah, ki so od šole oddaljene cca 30 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom. Doplačilo za nastanitev v sobi z lastno kopalnico.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Študentske hiše
Prijetno opremljene študentske hiše, ki si jih deli do 8 tečajnikov, imajo eno- in dvoposteljne sobe z lastno ali skupno kopalnico, opremljeno kuhinjo, dnevno sobo s TV, kopalnice in vrt. Brezplačni Wi-Fi. Do šole je do 30 minut hoje. Za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Veliko sonca in čudovitih obal, deskanje na valovih, gorsko kolesarjenje in jadranje, umetnost aboriginov, plavanje z delfini, morske želve in koale, potapljanje ob Velikem koralnem grebenu ali noč na obalah otoka Fraser Island – Noosa nudi doživetja, ki jih ne najdete nikjer drugje.
 

 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Brisbana. Prevoz z letališča do Noose traja okoli uro in pol. Cena prevoza v organizaciji šole je cca 150 EUR; cena avtobusnega prevoza cca 50 EUR.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

VSTOPNI POGOJI ZA AVSTRALIJO

Kaj moram storiti pred potovanjem v Avstralijo:
Če ste v celoti cepljeni potnik, za katerega ne veljajo omejitve potovanja, med pripravami na potovanje v Avstralijo upoštevajte ukrepe iz kontrolnega seznama za potnike

Dokazilo o cepljenju
Ob prijavi na let boste morali dokazati status cepljenja.

Potovalna izjava za Avstralijo
Vsaj 72 ur pred odhodom izpolnite potovalno izjavo za Avstralijo (ATD). ATD zahteva podatke, ki veljajo za ključne zdravstvene informacije. Pred vkrcanjem na letalo morate biti sposobni predložiti dokazila, da ste izpolnili kritične informacije. Oseba, ki zahteve ne izpolni, je lahko kaznovana s civilno kaznijo (globo) v višini 30 kazenskih enot (trenutno 6.660 AUD). Potniki, ki izjave ne podajo pred vkrcanjem na letalo, bodo ob prihodu v Avstralijo zadržani.

Pri izpolnjevanju izjave ATD morate:
- navesti svoje kontaktne podatke, vključno s kontaktno telefonsko številko v Avstraliji
- podati pravno zavezujočo izjavo v zvezi s svojim statusom cepljenja
- podati izjavo v zvezi z zgodovino potovanj v zadnjih 14 dneh
- potrditi, da boste ob prijavi na let predložili dokazilo o negativnem testu COVID-19 (PCR ali NAAT), opravljenem v treh dneh pred načrtovanim odhodom vašega leta v Avstralijo, ali zdravniško potrdilo kot dokazilo o negativnem hitrem antigenskem testu, opravljenem pod zdravniškim nadzorom v 24 urah pred načrtovanim odhodom vašega leta. Podrobnosti o dokazilih, ki jih morate predložiti, so navedene na spletni strani Ministrstva za zdravje, prav tako pa tudi informacije o izjemah od testiranja pred odhodom.
 - podati izjavo, da ste seznanjeni z zahtevami glede karantene in testiranja, ki veljajo v državi ali na ozemlju, kjer pristajate, ter s kaznimi za neupoštevanje teh zahtev.
Za dajanje lažnih in zavajajočih informacij veljajo kazni, vključno z morebitnim kazenskim pregonom zaradi dajanja lažnih ali zavajajočih informacij. Potniki bodo morda morali na lastne stroške opraviti tudi karanteno v hotelu.

Test COVID-19 pred odhodom
Za potovanje v Avstralijo ali tranzit skozi Avstralijo je potreben negativen rezultat testa COVID-19. Dokazilo o negativnem testu COVID-19 (PCR ali NAAT), opravljenem v treh dneh pred načrtovanim odhodom letala, ali zdravniško potrdilo o negativnem hitrem antigenskem testu, opravljenem pod zdravniškim nadzorom v 24 urah pred načrtovanim odhodom letala, morate predložiti letalski družbi ob prijavi.
Če je vaš let odložen, se še vedno šteje, da ste izpolnili zahteve za testiranje pred odhodom. Novega testa ne boste potrebovali.
Če pa je vaš let prestavljen ali odpovedan, boste morali predložiti dokazilo o negativnem testu COVID-19 PCR, opravljenem največ 3 dni pred prestavljenim letom, ali o hitrem antigenskem testu, opravljenem v 24 urah pred prestavljenim letom.

Na spletni strani ministrstva za zdravje najdete tudi informacije o naslednjem:
- zahtevah za test COVID-19
- kaj storiti, če je rezultat testa pozitiven, ko ste preboleli in okrevali po COVID-19
- izjemah od standardnih zahtev za testiranje pred odhodom, vključno z državami in jurisdikcijami, ki so oproščene testiranja pred odhodom.
Pri tranzitu ste odgovorni za preverjanje zahtev letalske družbe, odhoda, testiranja in dokazila o cepljenju v vseh državah, ki jih prečkate.

Karantena in lokalne zahteve
Potniki, ki potujete v Avstralijo, morate izpolnjevati zahteve v zvezni državi ali na ozemlju, kamor prihajate in v vseh drugih zveznih državah ali ozemljih, kamor nameravate potovati. To vključuje zahteve glede karantene in testiranja po prihodu. Omejitve se lahko v kratkem času spremenijo.
Karantenske zahteve v Avstraliji določajo vlade zveznih držav in ozemelj.
Če želite potovati naprej v drugo zvezno državo ali ozemlje, vam vstop morda ne bo dovoljen ali pa bo za vas veljala karantena.
Sami ste odgovorni, da se prepričate, da izpolnjujete pogoje za vstop, karanteno in testiranje po prihodu v vsako zvezno državo ali ozemlje, kamor nameravate potovati. Če prispete v državo ali ozemlje, ne da bi izpolnjevali vstopne zahteve, boste morda morali kriti stroške karantene.

Če želite preveriti zahteve, glejte Informacije o državah in ozemljih za potnike.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Avstralija – kontinent fascinantnih nasprotij, popotniška Meka mlajših in starejših, sanjske plaže, edinstvena flora in favna, neokrnjena narava in sodobna mesta. Okoli 23 milijonov ljudi živi na najmanjši celini, več kot polovica v šestih največjih mestih, in verjetnost, da boste na svoji poti po notranjosti Avstralije (Outbacku) srečali kenguruja, je precej večja od možnosti srečanja ljudi.  Čeprav dajejo Avstralci ohranjanju tradicije velik pomen in je formalni vodja države še vedno britanska kraljica, pa je Avstralija gospodarsko visoko razvita država in ena glavnih panog je turizem.
Prebivalstvo: cca 23 milijonov

O mestu

Še pred borimi štiridesetimi leti je v tem raju na zemlji, ki ga obdaja pet narodnih parkov, štiri jezera in reka Noosa, živelo le okoli 5000 ljudi. Danes se je število prebivalcev podeseterilo in razlog za to je nedvomno kombinacija čudovite narave, odlične infrastrukture in 300 sončnih dni letno, kar je mimoidoče obiskovalce tu zasidralo kar za stalno. Idealno mesto za učenje angleščine, začinjene z avstralskim dialektom in uživanje pod ozvezdjem Južnega križa.
Prebivalstvo: 50 000

Valuta

AUD – avstralski dolar

Vizne informacije

Slovenski državljani, ki odhajate v Avstralijo za največ 90 dni, potrebujete turistični vizum, ki ga lahko pridobite v elektronski obliki. Avstralska vlada je leta 2008 uvedla nov spletni vizumski sistem t.i. »eVisitors«, ki se nanaša na državljane držav članic EU in na državljane nekaterih drugih evropskih držav. Sistem »eVisitors« je internetno podprt. Priporočamo, da za vizum zaprosite najmanj 14 dni pred nameravanim potovanjem. Za dalj časa trajajoče tečaje (od 3 do 12 mesecev) oziroma v primeru, da bi ob tečaju želeli delati (40 ur/2 tedna) potrebujete študentski vizum (podrazred 500), ki ga prav tako lahko pridobite prek interneta, stroški pa znašajo približno 560 AUD.

Časovni pas

Sydney, Noosa – SLO + 10 ur

Prazniki

27.1., 10.4., 13.4., 4.5. (Noosa), 12.8. (Noosa), 8.6. (Sydney), 5.10., 25.12., 26.12.2020

TEČAJI Študentske hiše
N/DS-skupna kopalnica
2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES
Standardni  859 429 45
Intenzivni  957 478 45
Priprave na IELTS 957 478 45
Angleščina + deskanje 1239 587 45

 

  Gostiteljska družina
NZ/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Standardni 950 475 28
Intenzivni  1049 524 28
Priprave na IELTS 1049 524 28
Angleščina + deskanje 1330 640 28

Doplačila:
-  Ob prijavi obvezno plačilo vpisnine v tečaj, posredovanja nastanitve in učnih materialov: 355 EUR
-  Obvezno zdravstveno zavarovanje OSHC za tečaje, daljše od 4 tednov: 38 EUR/mesec
-  Doplačilo za učne materiale za priprave na izpite FCE, CAE in CPE: 92 EUR
-  Doplačilo za izpit FCE, CAE in CPE: 278 EUR
-  Enosmerni prevoz z letališča Brisbane do Noose v organizaciji šole: 158 EUR

Doplačila/teden:
-    Lastna kopalnica pri gostiteljski družini: 50 EUR
-    Nastanitev pri družini za mlade pod 18 let, vključen polni penzion: 32 EUR
-    Dietna prehrana: 32 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v študentskih hišah je ob prihodu obvezno plačilo kavcije v višini 300 AUD za primer poškodovanja opreme, ki jih dobite povrnjene ob odhodu. Obvezno plačilo končnega čiščenja v višini 70 AUD.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Lexix Noosa, Avstralija
  Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
  Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Alexanders College, Bawdsey Manor
  V mednarodni družbi sosošolcev na kolidžu Bawdsey Manor, Anglija, in ob mojem prijaznem »športnem prijatelju«, pripravljena za nove jahalne podvige. ... Več
  Tina Kolar Alexanders College, Bawdsey Manor
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Royal Russell School, London
  ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ... Več
  Ema Lorenčič Royal Russell School, London
 • Lexix Noosa, Avstralija
  Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
  Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija
 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice