Lexis

nad 16 let
120 EUR popusta/teden za prijave do 31.3.2024 za:
- intenzivne tečaje
- priprave na izpite IELTS, FCE, CAE, CPE
privlačno okolje
odlična šola nedaleč od obale
kakovostna izvedba pouka

Tečaji in cene

Več informacij o šoli
Učenci in dijaki - individualni odhodi
Učenci in dijaki - skupinski odhodi
Odrasli nad 16 let
Poslovneži
Klub 50+

V tej skupini žal ni tečajev.

V tej skupini žal ni tečajev.

Standardni tečaj + deskanje na vodi
Trajanje tečaja: 2 ali več tednov
Stopnje: vse, razen za popolne začetnike
Intenzivni tečaj
Trajanje tečaja: 2 ali več tednov
Stopnje: vse, razen za popolne začetnike
Priprave na izpite FCE, CAE in CPE
Trajanje tečaja: 10 ali 12 tednov
Stopnje: srednja in višja
Priprave na izpit IELTS
Trajanje tečaja: 2 ali več tednov
Stopnje: B1 in višje

V tej skupini žal ni tečajev.

V tej skupini žal ni tečajev.

Lexis

O šoli
Nastanitev
Prosti čas
Potovalne info.
Cenik
O šoli

Jezikovna šola Lexis Noosa nudi tečaje angleškega jezika v enem najlepših in najprestižnejših počitniških predelov Avstralije. Šolo odlikujejo zanimiv in razgiban pouk na visokem akademskem nivoju, sproščeno vzdušje in skrb celotnega kolektiva za dobro počutje tečajnikov. Šola, znana po učinkovitih pripravljalnih tečajih na mednarodne izpite iz angleščine, je akreditiran izpitni center za izpite univerze Cambridge (FCE, CAE), in se nahaja v središču Noose, le petnajst minut hoje je do čudovitih peščenih plaž, v bližini pa najdete trgovine, restavracije, kavarne …
Če bi med bivanjem v Noosi želeli delati, vam bodo na šoli pomagali z nasveti, kje in kako poiskati delo (do 40 ur v 2 tednih), upoštevajte pa, da boste v tem primeru morali zaprositi za študijsko vizo.

Opremljenost šole: 
18 modernih klimatiziranih učilnic, 2 novi multimedijski računalniški učilnici, velika skupna kuhinja z brezplačno kavo in čajem, prijetni družabni prostor, šolska knjižnica, sončno dvorišče s kotičkom za BBQ, brezplačni internet in Wi-Fi.

galerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerija
Prikaži več +

Prikaži večji zemljevid

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi pri skrbno izbranih družinah, ki so od šole oddaljene cca 30 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom. Doplačilo za nastanitev v sobi z lastno kopalnico.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Študentske hiše
Prijetno opremljena študentska hiša Tarina Street se nahaja cca 15 minut hoje do šole Lexis, pa tudi do trgovin, banke, restavracij, čudovitih plaž in kavarn se boste lahko kar sprehodili. Ima 5 eno- in dvoposteljnih splanic, 2 kopalnici, opremljeno kuhinjo, dnevno sobo s TV, pralnico in vrt. Študentska hiša Sarena Court pa se nahaja cca 10 minut hoje do šole in le par minut hoje do plaže. Hišo si lahko delijo 4 tečajniki, na voljo pa sta jim 2 kopalnici, opremljena kuhinja, študijska soba, dnevni prostor s TV, pralnica in vrt.
V obeh hišah je poskrbljeno za posteljnino, na voljo je brezplačni Wi-Fi. Samo za tečajnike nad 18 let.
Na voljo so enoposteljne sobe s skupno kopalnico in dvoposteljne sobe z lastno kopalnico.
Prehrana: brez prehrane

Prosti čas

Surfanje, kajtanje, kajak, gorsko kolesarjenje in jadranje, glasba, ples in umetnost aboriginov, čudovite peščene plaže, plavanje z delfini, obiski ljubkih koal – Noosa nudi doživetja, ki jih ne smete zamuditi! Pa potapljanje ob Velikem koralnem grebenu ali noč na obali otoka Fraser Island. Z malo sreče ste lahko prvi, ki ga bodo ugledale ob izvalitvi male morske želve, seveda pa boste imeli ob raznolikem programu aktivnosti in izletov, ki jih čez vse leto za svoje goste pripravljajo šolski »activity organizers« tudi čas za uživanje sonca in morja.
 

 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Brisbana. Prevoz z letališča do Noose traja okoli uro in pol. Cena prevoza v organizaciji šole je cca 180 EUR; cena avtobusnega prevoza cca 80 EUR.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Prazniki
27.1., 10.4., 13.4., 4.5. (Noosa), 12.8. (Noosa), 8.6. (Sydney), 5.10., 25.12., 26.12.2020
Časovni pas
Sydney, Noosa – SLO + 10 ur
Valuta
AUD – avstralski dolar
Covid-19 informacije: vstopni pogoji

VSTOPNI POGOJI ZA AVSTRALIJO

Kaj moram storiti pred potovanjem v Avstralijo:
Če ste v celoti cepljeni potnik, za katerega ne veljajo omejitve potovanja, med pripravami na potovanje v Avstralijo upoštevajte ukrepe iz kontrolnega seznama za potnike

Dokazilo o cepljenju
Ob prijavi na let boste morali dokazati status cepljenja.

Potovalna izjava za Avstralijo
Vsaj 72 ur pred odhodom izpolnite potovalno izjavo za Avstralijo (ATD). ATD zahteva podatke, ki veljajo za ključne zdravstvene informacije. Pred vkrcanjem na letalo morate biti sposobni predložiti dokazila, da ste izpolnili kritične informacije. Oseba, ki zahteve ne izpolni, je lahko kaznovana s civilno kaznijo (globo) v višini 30 kazenskih enot (trenutno 6.660 AUD). Potniki, ki izjave ne podajo pred vkrcanjem na letalo, bodo ob prihodu v Avstralijo zadržani.

Pri izpolnjevanju izjave ATD morate:
- navesti svoje kontaktne podatke, vključno s kontaktno telefonsko številko v Avstraliji
- podati pravno zavezujočo izjavo v zvezi s svojim statusom cepljenja
- podati izjavo v zvezi z zgodovino potovanj v zadnjih 14 dneh
- potrditi, da boste ob prijavi na let predložili dokazilo o negativnem testu COVID-19 (PCR ali NAAT), opravljenem v treh dneh pred načrtovanim odhodom vašega leta v Avstralijo, ali zdravniško potrdilo kot dokazilo o negativnem hitrem antigenskem testu, opravljenem pod zdravniškim nadzorom v 24 urah pred načrtovanim odhodom vašega leta. Podrobnosti o dokazilih, ki jih morate predložiti, so navedene na spletni strani Ministrstva za zdravje, prav tako pa tudi informacije o izjemah od testiranja pred odhodom.
 - podati izjavo, da ste seznanjeni z zahtevami glede karantene in testiranja, ki veljajo v državi ali na ozemlju, kjer pristajate, ter s kaznimi za neupoštevanje teh zahtev.
Za dajanje lažnih in zavajajočih informacij veljajo kazni, vključno z morebitnim kazenskim pregonom zaradi dajanja lažnih ali zavajajočih informacij. Potniki bodo morda morali na lastne stroške opraviti tudi karanteno v hotelu.

Test COVID-19 pred odhodom
Za potovanje v Avstralijo ali tranzit skozi Avstralijo je potreben negativen rezultat testa COVID-19. Dokazilo o negativnem testu COVID-19 (PCR ali NAAT), opravljenem v treh dneh pred načrtovanim odhodom letala, ali zdravniško potrdilo o negativnem hitrem antigenskem testu, opravljenem pod zdravniškim nadzorom v 24 urah pred načrtovanim odhodom letala, morate predložiti letalski družbi ob prijavi.
Če je vaš let odložen, se še vedno šteje, da ste izpolnili zahteve za testiranje pred odhodom. Novega testa ne boste potrebovali.
Če pa je vaš let prestavljen ali odpovedan, boste morali predložiti dokazilo o negativnem testu COVID-19 PCR, opravljenem največ 3 dni pred prestavljenim letom, ali o hitrem antigenskem testu, opravljenem v 24 urah pred prestavljenim letom.

Na spletni strani ministrstva za zdravje najdete tudi informacije o naslednjem:
- zahtevah za test COVID-19
- kaj storiti, če je rezultat testa pozitiven, ko ste preboleli in okrevali po COVID-19
- izjemah od standardnih zahtev za testiranje pred odhodom, vključno z državami in jurisdikcijami, ki so oproščene testiranja pred odhodom.
Pri tranzitu ste odgovorni za preverjanje zahtev letalske družbe, odhoda, testiranja in dokazila o cepljenju v vseh državah, ki jih prečkate.

Karantena in lokalne zahteve
Potniki, ki potujete v Avstralijo, morate izpolnjevati zahteve v zvezni državi ali na ozemlju, kamor prihajate in v vseh drugih zveznih državah ali ozemljih, kamor nameravate potovati. To vključuje zahteve glede karantene in testiranja po prihodu. Omejitve se lahko v kratkem času spremenijo.
Karantenske zahteve v Avstraliji določajo vlade zveznih držav in ozemelj.
Če želite potovati naprej v drugo zvezno državo ali ozemlje, vam vstop morda ne bo dovoljen ali pa bo za vas veljala karantena.
Sami ste odgovorni, da se prepričate, da izpolnjujete pogoje za vstop, karanteno in testiranje po prihodu v vsako zvezno državo ali ozemlje, kamor nameravate potovati. Če prispete v državo ali ozemlje, ne da bi izpolnjevali vstopne zahteve, boste morda morali kriti stroške karantene.

Če želite preveriti zahteve, glejte Informacije o državah in ozemljih za potnike.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Vizne informacije

Slovenski državljani, ki odhajate v Avstralijo za največ 90 dni, potrebujete turistični vizum, ki ga lahko pridobite v elektronski obliki. Avstralska vlada je leta 2008 uvedla nov spletni vizumski sistem t.i. »eVisitors«, ki se nanaša na državljane držav članic EU in na državljane nekaterih drugih evropskih držav. Sistem »eVisitors« je internetno podprt. Priporočamo, da za vizum zaprosite najmanj 14 dni pred nameravanim potovanjem. Za dalj časa trajajoče tečaje (od 3 do 12 mesecev) oziroma v primeru, da bi ob tečaju želeli delati (40 ur/2 tedna) potrebujete študentski vizum (podrazred 500), ki ga prav tako lahko pridobite prek interneta, stroški pa znašajo približno 560 AUD.

Cenik

TEČAJI Študentske hiše
N/DS
2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
lastna kopalnica
Standardni  915 457 30
Intenzivni  1000 500 30
Priprave na IELTS 1000 500 30
Angleščina + deskanje 1406 703 30
  10 tednov 12 tednov  
Priprave na izpite FCE, CAE, CPE 4875 5850 30

 

TEČAJI Študentske hiše
N/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  988 494
Intenzivni  1075 537
Priprave na IELTS 1075 537
Angleščina + deskanje 1481 740
  10 tednov 12 tednov
Priprave na izpite FCE, CAE, CPE 5250 6300

 

  Gostiteljska družina
NZ/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL lastna kopalnica
Standardni 956 478 28 50
Intenzivni  1044 522 28 50
Priprave na IELTS 1044 522 28 50
Angleščina + deskanje 1450 725 28 50
  10 tednov 12 tednov    
Priprave na izpite FCE, CAE, CPE 5094 6112 28 50

Doplačila:
-  Ob prijavi obvezno plačilo vpisnine v tečaj, posredovanja nastanitve in učnih materialov: 360 EUR
-  Obvezno zdravstveno zavarovanje OSHC za tečaje, daljše od 4 tednov: 40 EUR/mesec
-  Doplačilo za učne materiale za priprave na izpite FCE, CAE in CPE: 92 EUR
-  Strošek izpitov FCE, CAE in CPE: 270 EUR
-  Enosmerni prevoz z letališča Brisbane do Noose v organizaciji šole: 180 EUR

Doplačila/teden:
-    Nastanitev pri družini za mlade pod 18 let, vključen polni penzion: 32 EUR
-    Dietna prehrana (brezglutenska, veganska, vegetarijanska ...) pri gostiteljski družini: 33 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v študentskih hišah je ob prihodu obvezno plačilo kavcije v višini 300 AUD za primer poškodovanja opreme, ki jih dobite povrnjene ob odhodu. Obvezno plačilo končnega čiščenja v višini 80 AUD.

Cena vključuje
uvrstitveni test
tečaj in učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev
organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)
nezgodno zavarovanje

Mnenja udeležencev naših programov

Živa Kolar

Embassy English, London

V London sem odšla, da bi izpopolnila svojo angleščino, domov pa sem poleg izboljšane izgovorjave prišla s super spomini, novimi prijatelji in čudovito izkušnjo. ...

Preberi vec >

Tina Kolar

Alexanders College, Bawdsey Manor

V mednarodni družbi sosošolcev na kolidžu Bawdsey Manor, Anglija, in ob mojem prijaznem »športnem prijatelju«, pripravljena za nove jahalne podvige. ...

Preberi vec >

Roman Borkovič Pejnovič

South Bank University - Embassy Summer, London

Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na ...

Preberi vec >

Blanka Pucer

Mill Hill School, London

I loved every single moment – Activity Leaders, Teachers, everyone that works in the school and students were lovely and always willing to help.   ...

Preberi vec >

Petra Marko

Buckswood College, Hastings

Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ...

Preberi vec >

Špela Koželj

European School of English, Malta

Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ...

Preberi vec >

Ana Respet

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ...

Preberi vec >

Pia Novak

Escuela De Idiomas Nerja, Nerja

Hola! Vedno znova me jezikovna šola tukaj še bolj navduši in privlači. Kljub koroni, raznim novim ukrepov in spremembam tukaj vlada pravo špansko vzdušje in niti malo ne pogrešam doma. Dnevi ...

Preberi vec >

Manca Uršič, ELC Los Angeles

ELC Los Angeles, Los Angeles

Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ...

Preberi vec >

Hana Stevič

Royal Russell School, London

Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ...

Preberi vec >

Sara Mencigar

Humboldt Institut, Berlin

Moji spomini iz jezikovnega tečaja v Berlinu ne bi mogli biti boljši. Namesto načrtovanih dveh tednov, sem tam preživela tri tedne, a vseeno je čas minil kot bi mignil. Pouk je ...

Preberi vec >

Aleš

Liden & Denz, St. Petersburg

Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ...

Preberi vec >

Ana Grilc

Eastbourne School of English, Eastbourne

Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ...

Preberi vec >

Lucija Vovk

University of Arts London, London

Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ...

Preberi vec >

Mirjana

Escuela de Idiomas Nerja, Nerja

Tipično andaluzijsko mestece z zelo komunikativni domačini, intimno vzdušje v šoli in pri pouku, druženje s sošolci in skupno raziskovanje okolice, odlične izvenšolske aktivnosti (tapas večer, flamenco show, kayaking, odbojka ...

Preberi vec >

Katja Bradač

Babilonia, Taormina

Letošnje poletje sem 14 dni preživela v Taormini - čarobnem siciljanskem mestu na pečinah, kjer sem se kot začetnica prvič učila italijanskega jezika. Kot profesorica nemščine sem zelo zahtevna glede ...

Preberi vec >

Eva Čoklič

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ...

Preberi vec >

Simona

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ...

Preberi vec >

Spletni jezikovni testi

Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

Reši test >

Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

Reši test >

Povežimo se

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+