Abbey College - Academic Summer

Jezikovni tečaji - CAMBRIDGE (15-17 let)

15-17 let

intenzivni program

odlični akademski programi

sodobna nastanitev

prvovrstna lokacija

Academic Summer Cambridge
Prijava na tečaj

Med programom, ki je namenjenim udeležencem med 15. in 17. letom starosti, boste izpopolnjevali specifična znanja šolskih predmetov, ki so del kurikuluma 11. in 12. letnika angleškega šolskega sistema, hkrati pa boste nadgrajevali jezikovno znanje in veščine samostojnega študija. Že pred odhodom v Cambridge boste skladno s svojimi interesi izbrali 8 izmed naslednjih predmetov: Art, Biology, Chemistry, Economics, business & entrepreneurship, English, Essay Writing, Mathematics, Physics, Presentations & interviews, Social studies and ToK - Theory of Knowledge. Vsak teden tečaja se boste izpopolnjevali na 4 izmed izbranih področij. Upoštevajte pa, da je izvedba posameznih predmetov odvisna tudi od zanimanja ostalih udeležencev programa.
Vsi udeleženci boste vključeni tudi v certificirani program Leadership, kjer boste preko predavanj, delavnic in skupinskega dela razvijali različne veščine kot so komunikacija, timsko delo, pogajanja, učinkovito reševanje problemov … Vsak teden se boste ukvarjali z drugačno tematiko, program pa zaključite s končno predstavitvijo ob petkih. Program je certificiran, in vsi udeleženci prejmete spričevalo CPD leadership qualification (continuing professional development in Leadership).

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:B1 in višje
Začetki:25.7. in 8.8.2020

Cambridge, dom ene najstarejših in najbolj cenjenih britanskih univerz, je nedvomno tudi eden izmed najprivlačnejših krajev za učenje angleškega jezika. Abbey College Cambridge je izvrstno opremljen kolidž z odlično lokacijo blizu središča Cambridgea, kjer boste obkroženi s čudovito arhitekturo in zgodovinskim ambientom tega čudovitega mesta. Poletni intenzivni programi Academic Summer temeljijo na metodi CLIL (Content and Language Integrated Learning) kar pomeni, da boste izpopolnjevali znanje šolskih predmetov, ki vas zanimajo, in hkrati nadgrajevali komunikacijske spretnosti in specifično znanje jezika v akademskem kontekstu. Tečaji so namenjeni tudi vsem, ki morda razmišljate o nadaljevanju šolanja v tujini in so odlična priprava za kasnejši študij na univerzah angleško govorečega sveta.

Opremljenost kolidža:Moderno opremljene učilnice, 12 najsodobneje opremljenih laboratorijev, popolnoma opremljen umetniški studio, dva glasbena studia, košarkarsko igrišče, športna dvorana, dve knjižnici, sodobna jedilnica, kavni kotiček, bivalni del z enoposteljnimi spalnicami z lastno kopalnico.

Kolidž
Stanovali boste v prijetno opremljenih enoposteljnih sobah z lastno kopalnico. Sobe so del kolidža, tako da pot do šole odpade. 
Prehrana: polni penzion

Intenzivni akademski program odlično dopolnjuje privlačni program družabnih aktivnosti in ogledov, ki vključujejo kvize, športne aktivnosti, dramske delavnice, teambuilding, punting po reki Cam, oglede znamenitosti Cambridgea in izlete v čudovitio okolico mesta ter v odvosnosti od termina programa skskurzije v Oxford, Norwich ali Warwick …

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do Londona. Povratni prevoz z letališč Gatwick in Heathrow do kolidža za prihode med 8. in 18. uro in odhode med 8. in 20. uro je vključen v ceni aranžmaja.
Prihod: sobota
Povratek: sobota

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Drugo največje angleško univerzitetno mesto, ki rivalski Oxford (obstaja celo skovanka Oxbridge, ki poudarja pomembnost teh dveh mest) v marsičem tudi prekaša, ima častitljivo osemstoletno univerzitetno tradicijo, kar dokazujejo mogočne srednjeveške stavbe, pravi arhitektonski biseri ob reki Cam. Čeprav na prvi pogled delujejo kot čudoviti spomeniki davne preteklosti, v njih kar vre od uka željnih študentov, ki predstavljajo več kot dvajset odstotkov celotne populacije Cambridgea. Le-ti dajejo na videz konservativnemu mestu mladostni pečat in poskrbijo za živahno atmosfero. Staro mestno središče s tlakovanimi ulicami privlači s številnimi trgovinami, galerijami, antikvariati in knjigarnami, tradicionalnimi pubi in restavracijami, muzeji in gledališči; nedaleč od središča pa so moderni športni center, bazeni, teniška igrišča in igrišča za golf ter več jahalnih šol. Za vsak okus, za študente in množice turistov, se predvsem poleti v mestu vrstijo Shakespearove drame, filmske predstave, glasbene prireditve in znamenita tekmovanja med posameznimi kolidži, med katerimi predstavlja vrhunec tradicionalna veslaška tekma med osmercema univerz Cambridge in Oxford.
Prebivalstvo: 130 000


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 31.1.2020 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

10.4., 13.4., 8.5., 25.5., 3.8. (Škotska), 31.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2020

TEČAJ Kolidž
PP/ES
2 tedna
Academic Summer Cambridge 3220

 

Cena vključuje

povratni prevoz z letališč Heathrow in Gatwick do kolidža

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

2 celodnevna izleta

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • AIS, Salzburg
  Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
  Zarja Zver AIS, Salzburg
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
  Tipično andaluzijsko mestece z zelo komunikativni domačini, intimno vzdušje v šoli in pri pouku, druženje s sošolci in skupno raziskovanje okolice, odlične izvenšolske aktivnosti (tapas večer, flamenco show, kayaking, odbojka ... Več
  Mirjana Escuela de Idiomas Nerja, Nerja

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2020. Naroči katalog

Aktualne informacije – Coronavirus
Za vas smo do nadaljnjega dosegljivi po elektronski pošti na info@lta.si in vsak delovni dan
   - na telefonski številki 02 6210 211 med 10. in 16. uro
   - osebno v prostorih podjetja med 10. in 16. uro
Več informacij >>

X