Actilingua

Jezikovni tečaji - DUNAJ (16-19 let)

16-19 let

odlična lokacija šole

moderno opremljena šola

kakovostni tečaji

za samostojnejše tečajnike

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Med dinamičnimi učnimi urami boste vadili slovnico, nadgrajevali in utrjevali boste besedišče, vadili boste pravilno izgovorjavo in se urili v poslušanju in branju s ciljem, da izboljšate sposobnost komuniciranja v nemščini za učinkovito rabo v vsakdanjih situacijah. Pouk poteka po sodobnih komunikativnih metodah ob vključevanju različnih jezikovnih iger, dela v skupinah in v parih …

Certifikat ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch
Dodatno k tečajem nudi šola v tednih od 4.7., od 18.7. in od 1.8.2022 8-urne priprave na izpit ÖSD. Izpitni roki so 14. in 15.7.2022, 28. in 29.7.2022 ter 11. in 12.8.2022. Prijava na priprave je zaradi vključitve v ustrezni nivo in s tem na ustrezno stopnjo izpita direktno na šoli Actilingua na Dunaju. Plačilo priprav in izpita direktno na šoli. 

Število šolskih ur / teden:20+5
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2, 3, 4, 6 ali 8 tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: 3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7., 7.8., 14.8.2022
Popolni začetniki: 3.7. in 31.7.2022
Zadnji dan programa: 27.8.2022
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Intenzivni tečaj je kombinacija standardnega tečaja in dodatnih 10 učnih ur, ki so namenjene utrjevanju in nadgrajevanju znanja, pridobljenega med standardnim tečajem.

Certifikat ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch
Dodatno k tečajem nudi šola v tednih od 4.7., od 18.7. in od 1.8.2022 8-urne priprave na izpit ÖSD. Izpitni roki so 14. in 15.7.2022, 28. in 29.7.2022 ter 11. in 12.8.2022. Prijava na priprave je zaradi vključitve v ustrezni nivo in s tem na ustrezno stopnjo izpita direktno na šoli Actilingua na Dunaju. Plačilo priprav in izpita direktno na šoli. 

Število šolskih ur / teden:30+5
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2, 3, 4, 6 ali 8 tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: 3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7., 7.8., 14.8.2022
Popolni začetniki: 3.7. in 31.7.2022
Zadnji dan programa: 27.8.2022

Priznana jezikovna šola Actilingua nudi odlične jezikovne programe za mlade, ki se ob učenju nemščine želite udeleževati organiziranih aktivnosti v družbi sovrstnikov različnih narodnosti, hkrati pa ne potrebujete nadzora 24 ur dnevno, in bi Dunaj radi raziskovali tudi na lastno pest. Šola je v 1. nadstropju lepo obnovljene secesijske stavbe v prestižnem dunajskem predelu nasproti dvorca Belvedere, pouk pa poteka v učilnicah sosednje zasebne gimnazije  Sacré Coeur, ki s šolskim vrtom in športnimi tereni nudi prijetno okolje za jezikovne tečaje. Do centra Dunaja z znamenito operno hišo, elegantno nakupovalno ulico Kärtnerstrasse in Štefanovo cerkvijo je le 15 minut hoje.

Opremljenost šole:
Svetle, sodobno opremljene učilnice, multimedijska knjižnica z 20 računalniki in bogato izbiro učnih materialov, revij, časopisov, CD-jev in DVD-jev, družabni prostor z aparatom za napitke in prigrizke, brezplačni Wi-Fi, 10 dodatnih učilnic in športni tereni sosednjega šolskega centra Sacré Coeur.

Študentska rezidenca
V študentski rezidenci, od šole oddaljeni cca 30 minut vožnje z javnim prevozom, so na voljo dvo- in triposteljne sobe s kopalnico in hladilnikom, skupna kuhinja, klubska soba s TV in pralnica. Doplačilo za enoposteljno sobo. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne.
Prehrana: polpenzion

Šolski animatorji pripravljajo štirikrat na teden popoldan ali zvečer program kulturno–družabnih in športnih aktivnosti, skupno 5 ur tedensko. Lahko boste igrali nogomet ali košarko, obiskali Prater, tekmovali v kvizih, plesali dunajski valček, ogledovali si boste dunajske znamenitosti … Udeležba na aktivnostih ni obvezna, jo pa priporočamo, saj nudi odlično možnost za komuniciranje v nemščini. Ob sobotah in nedeljah se boste proti doplačilu lahko udeležili izletov, npr. v Salzburg, Laxenburg ali na Neusiedlersee.

Potovanje do kraja tečaja

Iz Ljubljane, Celja ali Maribora je na voljo ugodna železniška povezava z Dunajem, vožnja z vlakom iz Ljubljane traja cca 6 ur. Za vožnjo z avtom boste iz Ljubljane potrebovali nekaj manj kot 4 ure.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

VSTOP V AVSTRIJO (POSODOBLJENO 22.02.2022)

22.02.2022 je Avstrija sprejela spremembo odloka, ki ureja vstop v Avstrijo in velja do vključno 30.09.2022. Aktualna novela odloka je dostopna na naslednji povezavi:
https://www.ris.bka.gv.at/GeltendeFassung.wxe?Abfrage=Bundesnormen&Gesetzesnummer=20011574

POVZETEK POMEMBNEJŠIH SPREMEMB UKREPOV:
V Avstrijo je mogoče vstopiti brez obveznosti nastopa karantene, v kolikor izpolnjujete PCT-pogoj.
V primeru, da oseba ne izpolnjuje PCT pogoja, lahko PCR-testiranje opravi takoj po vstopu v Avstrijo. V tem primeru je obvezna predhodna elektronska registracija (glej spodaj). Do prejema negativnega izida PCR-testa pa je oseba napotena v karanteno, na naslovu, ki ga navede v registraciji.

Otroci in mladostniki
• Za otroke do dopolnjenega 12. leta starosti PCT-pogoj ni obvezen: veljajo enaka pravila vstopa, kot za odrasle, ki jih spremljajo. Če je oseba, ki otroka spremlja, napotena v karanteno, je le ta odrejena tudi otroku. Enako velja za elektronsko registracijo.

DOKAZILA, KI VELJAJO ZA VSTOP V AVSTRIJO (PCT-pogoj) - cepljenje, prebolelost ali testiranje
Obrazec v nemškem jeziku, priloga A
Obrazec v angleškem jeziku, priloga B

Priznajo se potrdila o cepljenju, prebolelosti ali testiranju, ki so bila izdana v nemškem ali angleškem jeziku ali pa na predvidenem obrazcu Avstrije, ki vsebuje možnost za vse tri vrste dokazil in mora biti potrjen s strani pristojnega zdravnika.

1. Dokazila o cepljenju:
- dokazilo o cepljenju v obliki zdravniškega potrdila v angleškem ali nemškem jeziku na predvidenem obrazcu Avstrije (glej zgoraj – priloga A ali B) ali
- certifikat o cepljenju (npr. EU-Certifikat, rumena cepilna knjižica), ki je bil izdan v angleškem ali nemškem jeziku ali
- potrdilo iz portala zVem - slovensko/angleška verzija.
Avstrija priznava cepljenje z naslednjimi cepivi: BioNtech/Pfizer, AstraZenecca, Johnson&Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac-CoronaVac vaccine (Vero Cell), COVAXIN/BBV152 (Bharat Biotech), COVOVAX/NVX-CoV2373 (Serum Institute of India), NUVAXOVID/NVX-CoV2373 (Novavax CZ).
Dokazilo o cepljenju je veljavno:
• če od prejema drugega odmerka ni minilo več kot 270 dni, ali; 
• če od dneva cepljenja ni minilo več kot 270 dni, vsaj 21 dni pred cepljenjem pa je bil izveden pozitiven PCR test, ali:
• s poživitvenim cepljenjem - med polnim cepljenjem in naslednjim (pogosto tretjim) cepljenjem mora preteči vsaj 90 dni. 

2. Dokazilo o prebolelosti:
-  zdravniško ali drugo uradno potrdilo (npr. odločba o nastopu karantene ali izolacije, EU-certifikat) o prebolelosti v zadnjih 180 dneh, ki pa mora biti izdano v nemškem ali angleškem jeziku.

3. Dokazilo o opravljenem COVID-19 testu:
-  dokazilo o opravljenem negativnem PCR testu, ki ne sme biti starejše od 72 ur od odvzema brisa.
-  dokazilo o opravljenem negativnem HAG testu, ki ne sme biti starejše od 24 ur od odvzema brisa.
Dokazilo o opravljenem testu mora biti izdano v angleškem ali nemškem jeziku ali pa na za to predvidenem obrazcu Avstrije (A ali B - glej zgoraj).
Avstrija priznava izvide testov, ki so bili izdani v drugih državah, v kolikor so le-ti izdani v angleškem ali nemškem jeziku. Izvid testa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, rojstni datum, datum in uro odvzema brisa, izvid testa ter podpis in štampiljko s strani institucije, ki je opravila test oz. QR kodo.
V kolikor je test narejen v Avstriji, zgornje dokazilo ni potrebno in se upošteva potrdilo o opravljenem testu, ki pa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, datum rojstva, datum in čas odvzema brisa, rezultat testa in podpis osebe, ki je izvedla test ter štampiljke institucije ali QR kodo.

Elektronska registracija (Pre-Travel –Clearance Registration)

Registracija preko spletne strani: https://entry.ptc.gv.at/en.html (v nemškem ali angleškem jeziku).
Po registraciji, oseba prejme potrditveni e-mail, ki ga predloži na mejnem prehodu in na podlagi katerega lahko mejni organi preko QR kode preverijo vnešene podatke.
V kolikor spletna registracija ni mogoča, je izpolnjeni obrazec možno predloži v fizični obliki v nemškem ali angleškem jeziku.

Obrazec za fizično registracijo v nemškem jeziku
Obrazec za fizično registracijo v angleškem jeziku

Registracija je obvezna tudi za otroka do 12. leta, v kolikor je obvezna za osebo, ki ga spremlja.
Registracija je mogoča največ 72 ur pred vstopom.

PCT pogoja, predhodne registracije in karantene ni potrebno izpolnjevati v primeru:
• nujnih zdravstvenih razlogov (z dokazilom o nujnosti opravljanja medicinskih storitev v Avstriji);
• nepredvidljivih, neodložljivih ali posebnih dogodkov v družinskem krogu (bolezen,nesreča, pogreb, idr.);
• zagotavljanja tovornega in/ali potniškega prometa;
• nujne oskrbe živali ali v primeru zagotavljanja potrebnih ukrepov v poljedelstvu in gozdarstvu ter  za komercialne prevoze praznih vozil in letal;
• potnikov v tranzitu brez postankov;
• osebe v interventnih vozilih in vozilih javnih služb.

Vsi podatki registracije bodo po preteku 28 dni po vstopu v Avstrijo zbrisani.

Tranzit
Tranzit čez ozemlje Avstrije je dovoljen brez vmesnih postankov (razen iz nujnih razlogov). Pri tem je potrebno verodostojno izkazati, da bo zagotovljen izhod iz Avstrije oz. da bo oseba lahko vstopila v sosednjo državo. V primeru tranzita ni potrebno izpolnjevati PCT pogoja, prav tako se ni potrebno  elektronsko registrirati.
V kolikor slovenski državljan pristane na letališču v Avstriji in nadaljuje pot do Slovenije takoj po pristanku (organiziran prevoz, vlak, rent-a-car, ipd.) karantena ni obvezna, saj se oseba nahaja v tranzitu v domovino. Potnikom svetujemo, da se o konkretnem letu dodatno pozanimajo pri letalski družbi.
Kot tranzit se šteje tudi prevoz na/iz letališča. Oseba, ki izvaja prevoz mora predložiti ustrezna dokazila (letalsko in boarding karto osebe, ki bo priletela na letališče oz. odletela iz letališča in kopijo osebnega dokumenta te osebe).
Enako velja tudi za prevoz iz/do železniških postaj oz. za potovanje z vlakom.
Aktualne informacije letališča Dunaj: https://www.viennaairport.com/aktuelles
Aktualne informacije letališče avstrijskih železnic: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/einschraenkungen-im-bahnverkehr

***

Opozarjamo, da je na mejnih prehodih pri vstopu v Avstrijo, tako kot pred uvedbo ukrepov zaradi COVID-19, po potrebi potrebno predložiti veljaven potni list ali osebno izkaznico.
Na spletni strani Ministrstva za socialne zadeve, zdravje, nego in varstvo potrošnikov lahko najdete odgovore na najbolj pogosta vprašanja (v nemškem jeziku):
https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/
Več informacij o vstopu v Avstrijo: https://www.bmk.gv.at/service/corona/einreisebestimmungen.html
Pravni akt, ki ureja vstop v Avstrijo: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus---Rechtliches.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

 

O državi

Slovencem severne sosede ni potrebno posebej predstavljati, saj smo bili pred slabim stoletjem sami del dvojne monarhije, kar dokazuje še vedno močna slovenska manjšina, vedno več Slovencev preko meje išče zaposlitev, zelo dobro pa poznamo tudi obmejne trgovine in smučarska središča. Vendar pa se pravo bogastvo Avstrije ne skriva v nakupovalnih centrih, temveč v osupljivo lepi pokrajini, bogati kulturni dediščini in živahni sodobni sceni, ki obiskovalca brez dvoma tako prevzamejo, da si želi osvojiti tudi njihov jezik.
Prebivalstvo: 8,5 milijona

O mestu

Glavno avstrijsko mesto ima zaradi svoje večstoletne vodilne vloge v srednji Evropi neprecenljivo bogastvo v enkratni arhitekturi, ki sega od gotske Štefanove cerkve in cesarskega Hofburga, preko secesijskega razkošja Secessiona in baročnega Schöbrunna do futurističnih gradenj moderne dobe. Gurmani boste navdušeni nad dunajskim zrezkom v eni od odličnih restavracij, sladokusci nad slastno Sacherjevo torto ob skodelici kremastega melanga, ljubitelji glasbe boste uživali v predstavah znamenite operne hiše, za mlade pa je tu znameniti Prater s številnimi adrenalinskimi atrakcijami.
Prebivalstvo: cca 1 700 000

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Za potovanje v Avstrijo slovenski tečajniki potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

1.1., 6.1., 18.4., 26.5., 6.6., 16.6., 15.8., 26.10., 1.11., 8.12., 25.12., 26.12.2022

TEČAJI Študentska rezidenca
POL/DS ali TS
2 tedna dodatni teden doplačila/teden
ES
Standardni  1303 530 72
Intenzivni  1509 633 72


Doplačila po želji – plačilo na Dunaju:
-    Izlet v Salzburg/Wachau: 70 EUR
-    Obisk koncerta: 44 EUR
-    Priprave na izpit ÖSD (8 ur): 104 EUR
-    Izpit ÖSD: v odvisnosti od jezikovne stopnje od 115 do 144 EUR.

Opombe:  
-    Ob prihodu v rezidenco je potrebno plačilo kavcije za ključ in morebitne poškodbe opreme v višini 100 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.
-    Obvezno doplačilo za vozovnico mestnega prometa 17,10 EUR/teden. Plačilo na Dunaju.
 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in izposojo učnih materialov

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polpenzion

organizacijo družabnih aktivnosti in izletov (prevozi in vstopnine niso vključeni v ceno)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Actilingua, Dunaj
  Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ... Več
  Niko Hlebec Actilingua, Dunaj

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • The London School of English
  Choosing the London School of English was definitely the right decision to upgrade my language skills at the advance level. I decided for a Business and Professional English course and ... Več
  Katarina Čander Podgoršek The London School of English
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Babilonia, Taormina
  Letošnje poletje sem 14 dni preživela v Taormini - čarobnem siciljanskem mestu na pečinah, kjer sem se kot začetnica prvič učila italijanskega jezika. Kot profesorica nemščine sem zelo zahtevna glede ... Več
  Katja Bradač Babilonia, Taormina
 • Lexix Noosa, Avstralija
  Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
  Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija
 • Eastbourne School of English, Eastbourne
  Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ... Več
  Ana Grilc Eastbourne School of English, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona Ahačič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice