Brillantmont International School

Jezikovni tečaji - LOZANA (10 - 17 let)

10 - 17 let

intenzivni tečaji

čudovita lokacija

prestižna mednarodna šola

odličen program aktivnosti

Brillantmont International School, ki se ponaša z izjemno dolgo tradicijo, ustanovljena je bila že leta 1882, vodi že peta generacija družine Frei. Ta tradicionalna prestižna »boarding school«, na kateri se med šolskim letom šolajo dijaki različnih narodnosti, že vrsto let nudi v poletnem času odlične poletne jezikovne programe, in sicer se lahko izpopolnjujete v angleškem ali francoskem jeziku. Pod motom »Work hard/play hard« šolsko osebje skrbi, da boste med poukom aktivno sodelovali in napredovali v jezikovnem znanju, čas izven učilnic pa je izpopolnjen s številnimi obšolskimi aktivnostmi, tako športnimi kot kreativnimi, izleti in zabavnim druženjem – skratka, čas bo v Lozani minil res prehitro. Šolski kampus, ki se nahaja v varnem, mirnem predelu mesta in je od centra oddaljen okoli 5 minut hoje, tvori 8 odlično opremljenih stavb, privlačna zelenica, športna in teniška igrišča, zadnja pridobitev šole je sodobni športni in kulturni center, odprt leta 2012. 

Opremljenost šolskega kampusa:
Odlično opremljene učilnice, glasbena učilnica, likovna učilnica, računalniške učilnice, šolska jedilnica, družabni prostori, športna dvorana, teniško igrišče, igrišče za košarko, lepo opremljene »boarding houses« za bivanje tečajnikov.

Kolidž
Stanovali boste eni izmed rezidenčnih hiš na šolskem kampusu. Lepo opremljene sobe sprejmejo 2 do 3 tečajnike, v sobe pa boste razporejeni glede na starost in spol. Kopalnice so skupne, pri čemer si eno kopalnico delijo v poprečju 4 tečajniki.  V rezidenčnih hišah bodo z vami bivali »house parents«, ki skrbijo za vaše dobro počutje. Šola seveda poskrbi za pranje vašega perila. 
Prehrana: polni penzion

Tako kot za zanimive in dinamične učne ure šolsko osebje poskrbi tudi za odličen program obšolskih aktivnosti.
Popoldan se boste lahko preizkusili v različnih športnih aktivnostih kot so npr. košarka, tenis, badminton, ragbi, nogomet, hokej na travi, zumba, frizbi, supanje, vožnjo z banano na Ženevskem jezeru … , zvečer pa bodo na programu zabavne družabne aktivnosti, lahko boste tekmovali v kvizih, pripravili BBQ, odšli v kino ali na bowling …
Sredini popoldnevi bodo namenjeni raziskovanju lokalnih zanimivosti in znamenitosti, povezanih s švicarsko kulturo in tradicijo. Lahko boste obiskali tovarno čokolade Cailler, kjer boste obisk seveda  zaključili z degustacijo, ali pa se boste odpravili do svetovno znanega gradu Chillon, do olimpijskega muzeja ali univerze Lausanne, kjer se boste pridružili različnim zanimivim delavnicam.
Ob nedeljah so na programu celodnevne ekskurzije. Lahko boste obiskali Chaplinov muzej in odkrivali filme Charlieja Chaplina, odpotovali v Bern ali Ženevo, v alpsko vasico Arolla, kjer se boste lahko preizkusili v plezanju in hoji po ledeniku, lahko boste tekmovali v gorskem kartingu, obiskali vodni park … 

Dvakrat tedensko se namesto skupnih športnih aktivnosti lahko udeležite naslednjih dejavnosti:
-    teniški camp, ki ga vodijo profesionalni trenerji
-    dodatne ure francoskega jezika s poudarkom na veščini pisanja in francoski literaturi. Program je primeren le za udeležence s predznanjem francoščine na nivoju B1 in višje.
-    kreativne delavnice, kjer boste preizkusili svoje sposobnosti in razvijali svoje talente na področju slikarstva, fotografije in kiparstva ter spoznavali področje umetnosti in oblikovanja.

Potovanje do kraja tečaja

Lastni. Po želji uredimo letalsko vozovnico do Ženeve. Povratni prevoz z letališča do šole je vključen v ceni aranžmaja.
Prihod: sobota
Povratek: sobota

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

ŠVICA (stanje na dan 1.7.2021)
Osebe, ki so se v zadnjih desetih dneh zadrževale na območju Republike Slovenijo, za vstop v Švico ne potrebujejo hitrega ali PCR testa. Predložitev negativnega PCR testa (ne starejšega od 72 ur) se  zahteva samo za prihode z letalom v primeru, da oseba ni bila polno cepljena ali je prebolela Covid-19 (v zadnjih 6 mesecih).

POMEMBNO!
Kljub zgoraj navedenemu pa velja, da morajo udeleženci ob prihodu na kolidž Collège du Léman predložiti negativen PCR test, ki ob prihodu ni starejši od 72 ur.  

Dodatno svetujemo vsem, da preverijo z izvajalcem prevoza glede morebitne obveznosti predložitve testa, potrdila o cepljenju ali prebolelosti.
Glede preverbe posameznih primerov za vstop v Švico, je na voljo platforma Travel Check: https://travelcheck.admin.ch/home
Klicni center za osebe, ki potujejo v Švico: +41 58 464 44 88 (vsak dan med 6.00 in 23.00).Klicni center za informacije v zvezi s koronavirusom: +41 58 463 00 00, (vsak dan med 6.00 in 23.00)
https://www.sem.admin.ch/sem/en/home.html
Odgovori na najpogostejša vprašanja v zvezi z vstopom v Švico: https://www.sem.admin.ch/sem/en/home/aktuell/aktuell/faq-einreiseverweigerung.html
Aktualne informacije v zvezi s Covid-19 v Švici so dostopne na spletnih straneh švicarskega zveznega urada za zdravje:
https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 15.7.2021
Ključne novosti po 15.7.2021 so:
- ukinjajo se seznami držav,
- izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
- dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
- ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:
1. negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,
2. negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
3. potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev),
4. potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema: drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja, 
6. evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
7. digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države).
8. Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz 4. točke, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je taka oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje 4. točke (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od 4 do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop brez napotitve v karanteno in negativnega testa
Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli naslednjim kategorijam oseb:
1. otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo, ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo,
2. dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najpozneje v desetih urah po prehodu meje. Izjema velja tudi za ožje družinske člane posameznika in druge osebe, ki imajo s posameznikom na istem naslovu prijavljeno prebivališče, kadar potujejo skupaj.
Oseba, ki uveljavlja eno od teh izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

O državi

Med mogočnimi zasneženimi alpskimi vrhovi leži Švica, dežela luknjastega sira, najboljših čokolad, odličnih ur, čudovitih dolin in očarljivih jezer, prestižnih smučišč, slikovitih mest z izjemnimi muzeji in galerijami … Spisek vsega, kar nudi ta izjemna država s tradicijo nevtralnosti in mednarodnega povezovanja, visokega standarda, z odličnimi izobraževalnimi ustanovami in bogastvom v bankah, je kar predolg. Brez izjeme pa kljub visokim cenam očara slehernega obiskovalca. Je multikulturna država v pravem pomenu besede, njeni prebivalci pa uporabljajo kar 4 uradne jezike – francoščino, nemščino, italijanščino in retoromanščino. 
Prebivalstvo: 8,5 milijonov

O mestu

Lozana se nahaja na slikoviti obali Ženevskega jezera in nudi čudovit pogled na Savojske Alpe na francoski strani jezera. Kot glavno mesto kantona Waadt in kot sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja je Lozana tudi pomembno gospodarsko in kulturno središče, ki obiskovalce privablja s mnogimi muzeji kot sta npr. Olimpijski muzej ali čudoviti Palais de Rumine s kar petimi muzeji in privlačnim starim mestnim predelom s čudovito katedralo Notre Dame. Mesto pa je tudi pomembno izobraževalno središče s priznano univerzo, tehnološkim inštitutom in svetovno znanimi šolami s področja hotelirstva.  

Valuta

CHF - švicarski frank

Vizne informacije

Za potovanje v Švico slovenski tečajniki potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot Slovenija

Prazniki

1.1., 2.1., 6.1., 1.3., 19.3., 2.4., 5.4., 13.5., 24.5., 1.8., 20.9.., 25.12.2021

TEČAJ Kolidž
PP/DS ali TS
2 tedna vsak nadaljnji teden
Intenzivni + Multi sports 4050 1890
Intenzivni + Tenis 4050 1890
Intenzivni + Kreativne delavnice 4050 1890

 

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča Ženeva do šole

uvrstitveni test

tečaj angleškega ali francoskega jezika

učne materiale, potrdilo in poročilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

1 celodnevni izlet na teden

1 poldnevni izlet na teden

zdravstveno zavarovanje, ki je sklenjeno s strani šole

nezgodno zavarovanje

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LAL, Boca Raton, Florida
  Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno. ... Več
  Dino Prepelič LAL, Boca Raton, Florida
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Jezikovno potovanje v Eastbourne je bilo odlično. Dva tedna, ki sva jih preživele s sovrstniki iz drugih držav, sta bila nepozabna. Vsi izleti in druge aktivnosti sobile izvrstne. Šola LTC ... Več
  Liza & Eva LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
 • ELC Los Angeles, Los Angeles
  Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ... Več
  Manca Uršič, ELC Los Angeles ELC Los Angeles, Los Angeles
 • Royal Russell School, London
  ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ... Več
  Ema Lorenčič Royal Russell School, London

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE