Brillantmont International School

Jezikovni tečaji - LOZANA (10 - 17 let)

10 - 17 let

intenzivni tečaji

čudovita lokacija

prestižna mednarodna šola

odličen program aktivnosti

Brillantmont International School, ki se ponaša z izjemno dolgo tradicijo, ustanovljena je bila že leta 1882, vodi že peta generacija družine Frei. Ta tradicionalna prestižna »boarding school«, na kateri se med šolskim letom šolajo dijaki različnih narodnosti, že vrsto let nudi v poletnem času odlične poletne jezikovne programe, in sicer se lahko izpopolnjujete v angleškem ali francoskem jeziku. Pod motom »Work hard/play hard« šolsko osebje skrbi, da boste med poukom aktivno sodelovali in napredovali v jezikovnem znanju, čas izven učilnic pa je izpopolnjen s številnimi obšolskimi aktivnostmi, tako športnimi kot kreativnimi, izleti in zabavnim druženjem – skratka, čas bo v Lozani minil res prehitro. Šolski kampus, ki se nahaja v varnem, mirnem predelu mesta in je od centra oddaljen okoli 5 minut hoje, tvori 8 odlično opremljenih stavb, privlačna zelenica, športna in teniška igrišča, zadnja pridobitev šole je sodobni športni in kulturni center, odprt leta 2012. 

Opremljenost šolskega kampusa:
Odlično opremljene učilnice, glasbena učilnica, likovna učilnica, računalniške učilnice, šolska jedilnica, družabni prostori, športna dvorana, teniško igrišče, igrišče za košarko, lepo opremljene »boarding houses« za bivanje tečajnikov.

Kolidž
Stanovali boste eni izmed rezidenčnih hiš na šolskem kampusu. Lepo opremljene sobe sprejmejo 2 do 3 tečajnike, v sobe pa boste razporejeni glede na starost in spol. Kopalnice so skupne, pri čemer si eno kopalnico delijo v poprečju 4 tečajniki.  V rezidenčnih hišah bodo z vami bivali »house parents«, ki skrbijo za vaše dobro počutje. Šola seveda poskrbi za pranje vašega perila. 
Prehrana: polni penzion

Tako kot za zanimive in dinamične učne ure šolsko osebje poskrbi tudi za odličen program obšolskih aktivnosti.
Popoldan se boste lahko preizkusili v različnih športnih aktivnostih kot so npr. košarka, tenis, badminton, ragbi, nogomet, hokej na travi, zumba, frizbi, supanje, vožnjo z banano na Ženevskem jezeru … , zvečer pa bodo na programu zabavne družabne aktivnosti, lahko boste tekmovali v kvizih, pripravili BBQ, odšli v kino ali na bowling …
Sredini popoldnevi bodo namenjeni raziskovanju lokalnih zanimivosti in znamenitosti, povezanih s švicarsko kulturo in tradicijo. Lahko boste obiskali tovarno čokolade Cailler, kjer boste obisk seveda  zaključili z degustacijo, ali pa se boste odpravili do svetovno znanega gradu Chillon, do olimpijskega muzeja ali univerze Lausanne, kjer se boste pridružili različnim zanimivim delavnicam.
Ob nedeljah so na programu celodnevne ekskurzije. Lahko boste obiskali Chaplinov muzej in odkrivali filme Charlieja Chaplina, odpotovali v Bern ali Ženevo, v alpsko vasico Arolla, kjer se boste lahko preizkusili v plezanju in hoji po ledeniku, lahko boste tekmovali v gorskem kartingu, obiskali vodni park … 

Dvakrat tedensko se namesto skupnih športnih aktivnosti lahko udeležite naslednjih dejavnosti:
-    teniški camp, ki ga vodijo profesionalni trenerji
-    dodatne ure francoskega jezika s poudarkom na veščini pisanja in francoski literaturi. Program je primeren le za udeležence s predznanjem francoščine na nivoju B1 in višje.
-    kreativne delavnice, kjer boste preizkusili svoje sposobnosti in razvijali svoje talente na področju slikarstva, fotografije in kiparstva ter spoznavali področje umetnosti in oblikovanja.

Potovanje do kraja tečaja

Lastni. Po želji uredimo letalsko vozovnico do Ženeve. Povratni prevoz z letališča do šole je vključen v ceni aranžmaja.
Prihod: sobota
Povratek: sobota

O državi

Med mogočnimi zasneženimi alpskimi vrhovi leži Švica, dežela luknjastega sira, najboljših čokolad, odličnih ur, čudovitih dolin in očarljivih jezer, prestižnih smučišč, slikovitih mest z izjemnimi muzeji in galerijami … Spisek vsega, kar nudi ta izjemna država s tradicijo nevtralnosti in mednarodnega povezovanja, visokega standarda, z odličnimi izobraževalnimi ustanovami in bogastvom v bankah, je kar predolg. Brez izjeme pa kljub visokim cenam očara slehernega obiskovalca. Je multikulturna država v pravem pomenu besede, njeni prebivalci pa uporabljajo kar 4 uradne jezike – francoščino, nemščino, italijanščino in retoromanščino. 
Prebivalstvo: 8,5 milijonov

O mestu

Lozana se nahaja na slikoviti obali Ženevskega jezera in nudi čudovit pogled na Savojske Alpe na francoski strani jezera. Kot glavno mesto kantona Waadt in kot sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja je Lozana tudi pomembno gospodarsko in kulturno središče, ki obiskovalce privablja s mnogimi muzeji kot sta npr. Olimpijski muzej ali čudoviti Palais de Rumine s kar petimi muzeji in privlačnim starim mestnim predelom s čudovito katedralo Notre Dame. Mesto pa je tudi pomembno izobraževalno središče s priznano univerzo, tehnološkim inštitutom in svetovno znanimi šolami s področja hotelirstva.  

Valuta

CHF - švicarski frank

Vizne informacije

Za potovanje v Švico slovenski tečajniki potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot Slovenija

Prazniki

1.1., 2.1., 6.1., 1.3., 19.3., 2.4., 5.4., 13.5., 24.5., 1.8., 20.9.., 25.12.2021

TEČAJ Kolidž
PP/DS ali TS
2 tedna vsak nadaljnji teden
Intenzivni + Multi sports 4050 1890
Intenzivni + Tenis 4050 1890
Intenzivni + Kreativne delavnice 4050 1890

 

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča Ženeva do šole

uvrstitveni test

tečaj angleškega ali francoskega jezika

učne materiale, potrdilo in poročilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

1 celodnevni izlet na teden

1 poldnevni izlet na teden

zdravstveno zavarovanje, ki je sklenjeno s strani šole

nezgodno zavarovanje

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ... Več
  Matjaž Žnidaršič South Bank University - Embassy Summer, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • Embassy English, London
  V London sem odšla, da bi izpopolnila svojo angleščino, domov pa sem poleg izboljšane izgovorjave prišla s super spomini, novimi prijatelji in čudovito izkušnjo. ... Več
  Živa Kolar Embassy English, London
 • Humboldt Institut, Berlin
  Moji spomini iz jezikovnega tečaja v Berlinu ne bi mogli biti boljši. Namesto načrtovanih dveh tednov, sem tam preživela tri tedne, a vseeno je čas minil kot bi mignil. Pouk je ... Več
  Sara Mencigar Humboldt Institut, Berlin

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE