City Football Language School

Jezikovni tečaji - MANCHESTER (9-17 let)

9-17 let

odlični nogometni program

treningi na kampusu Etihad

angleščina s poudarkom na nogometu

prijetna nastanitev

Tečaj angleškega jezika + Nogometni treningi
Prijava na tečaj

Tečaj angleškega jezika
Tečaje angleškega jezika vodijo visoko usposobljeni učitelji, ki so brez izjeme veliki oboževalci nogometa. Pri pouku, kjer se boste osredotočili predvsem na komunikacijske veščine in besedišče, so vključene digitalna tehnologija in interaktivne učne metode, da je učenje kar najbolj zanimivo in učinkovito. Seveda se nogomet preseli tudi v učilnice! Angleščine ne boste nadgrajevali izven konteksta, temveč je vsebina učnih ur pripravljena kot poučno popotovanje skozi svet nogometa in spoznavanje življenja nogometašev, športnih managerjev, analitikov in novinarjev. Če boste med dopoldanskimi učnimi urami osvojili ključne elemente teh poklicev, jih boste popoldan spoznali še na praktični način med tiskovno konferenco in intervjuji z novinarji, med komentiranjem in analizo nogometne igre, med diskusijami o igri in tekmah ter med pisnimi in video novinarskimi projekti.   

Nogometni treningi
Izkušeni trenerji Manchester Cityja vam bodo med vsakodnevnimi treningi posredovali nogometno znanje, spoznavali boste filozofijo in metodologijo tega nogometnega kluba in dobili avtentični vpogled v vsakdanje treninge njihovih nogometašev. Težišče treningov bo veljajo urjenju preigravanj ena na ena, elementom moštvene taktike, razvoju individualnih tehničnih in taktičnih elementov in seznanjanju z načinom igre Manchester Cityja.

S ciljem celovite jezikovne in nogometne izkušnje se bo vaše nogometno potovanje začelo že pred odhodom v Manchester in nadaljevalo po povratku domov.
Pred odhodom boste vsi udeleženci programa rešili test predznanja angleškega jezika z nogometno tematiko, na voljo vam bo tudi on-line učna platforma z interaktivnimi učnimi materiali. Dostop do učne platforme, razširjene z vsebinami, ki jih boste obravnavali tekom vašega tečaja v Manchestru, vam bo za utrjevanje pridobljenega znanja na voljo še nekaj časa po zaključku programa.

Število šolskih ur / teden:Tečaj angleščine: 15
Nogometni treningi: 15
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 16
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:Fantje od 12 do 17 let: 30.6., 14.7., 28.7.2019
Fantje od 9 do 11 let: 14.7., 28.7.2019
Dekleta od 12 do 17 let: 30.6.2019

Če ste navdušeni nad nogometom, je ta program kot naročen za vas! V osrčju Manchester City Etihad Campusa, kjer trenirajo prva ekipa Manchester City, njihova ženska nogometna ekipa in selekcije City Academy, boste v času poletnih počitnic v družbi soigralcev iz celega sveta na City Football Academy trenirali nogomet in izpopolnjevali znanje angleščine s poudarkom na »nogometnem jeziku«. Skozi program pa boste dobili tudi vpogled v življenje profesionalnega nogometaša. Kot se za nogometni klub, ki vodi na letošnji lestvici Premier League spodobi, se ponaša City Football Academy z izjemnimi športnimi tereni in pripadajočimi zmogljivostmi, in nudi enkratno okolje, kjer boste svoje akademske izzive na področju angleškega jezika odlično povezali z nogometnimi izzivi na najvišjem nivoju.

Študentska rezidenca
Nastanjeni boste v prijetnih enoposteljnih sobah z lastno kopalnico in Wi-Fi nedaleč od Manchester City Etihad Campusa. Razpolaga s športnimi tereni, bazenom, skupnimi družabnimi prostori s TV, igralnimi konzolami, biljardom in študijskimi sobami. Šola bo poskrbela za pranje opreme za trening, za pranje vašega osebnega perila je na voljo pralnica z aparati na kovance. Za prevoz do Etihad Campusa poskrbi vaša šola.  
Prehrana: polni penzion

Zvečer se boste v družbi novih nogometnih prijateljev zabavali ob aktivnostih, ki jih bo za vas pripravljala vaša šola: Egg Drop, Manchester Night, Football Night, Talent Show, Football Quiz, BBQ & Trash Band, Snap Chat, Sports Night … Ob vikendih vas bodo vaši gostitelji popeljali na ogled Manchester’s National Football Museum, prav tako pa boste obiskali kakšen zanimiv kraj v bližini Manchestra, npr. Alton Towers, Blackpool Pleasure Beach ali York Dungeons in si seveda natančno ogledali Etihad Stadium.

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do Manchestra. Povratni prevoz z letališča do nastanitve med 10. in 19. uro je vključen v ceni aranžmaja.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Zgodovina mesta sega sicer že v čas starih Rimljanov, a pravi razcvet je Manchester doživel v času industrijske revolucije v začetku 19. stoletja. Danes ima okoli pol milijona prebivalcev, tretje največje angleško letališče, in je zagotovo eno najbolj dinamičnih angleških mest. Ponaša se s privlačno glasbeno sceno, je cenjeno univerzitetno mesto in seveda nogometna prestolnica, saj tukaj domujeta kar dve vrhunski nogometni ekipi Premier League: Manchester United in Manchester City.


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  Študentska rezidenca
PP/ES
2 tedna
Tečaj angleščine + Nogometni treningi 3184

Opomba:
Ob prihodu je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme rezidence v višini 40 EUR, ki jo ob odhodu prejmete vrnjeno, ter plačilo 5 GBP za pralno vrečo za nogometno opremo.

 

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča Manchester do kampusa

uvrstitveni test, tečaj in učne materiale, nogometne treninge, City Football School nogometni komplet za treninge

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti

oglede in izlete po programu šole

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Jezikovno potovanje v Eastbourne je bilo odlično. Dva tedna, ki sva jih preživele s sovrstniki iz drugih držav, sta bila nepozabna. Vsi izleti in druge aktivnosti sobile izvrstne. Šola LTC ... Več
  Liza & Eva LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona Ahačič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Centre International d'Antibes, Antibes
  Ko pomislim na lanskoletne jezikovne počitnice v Antibesu, Franciji, samo zaprem oči in že čutim toplino mivke, v katero zakopavam stopala, poletno sonce, ki me greje in ustvarja tisto čudovito ... Več
  Taja Kuzman Centre International d'Antibes, Antibes
 • Escuela de Idiomas Nerja
  Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja ... Več
  Eva Veber Escuela de Idiomas Nerja
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
  Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog