Fettes College

Jezikovni tečaji - EDINBURGH (10-17 let)

10-17 let

čudovit kolidž

intenzivni jezikovni tečaji

odlična skrb za tečajnike

privlačni program aktivnosti

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk poteka ločeno za dve starostni skupini: Young Learners 10-13 let in Young Students 14-17 let, vsebina programa pa je prilagojena starosti tečajnikov in njihovemu predznanju. 
Pred odhodom boste vsi opravili on-line preizkus znanja Oxford Online Placement Test, na osnovi katerega boste razvrščeni v ustrezne učne skupine. Hkrati pa to vašim učiteljem omogoča še bolj učinkovito pripravo učnih vsebin. 
Učne ure, kulturne aktivnosti in šolske ekskurzije so zasnovane v povezavi s posameznimi tedenskimi temami poletnega programa. Letošnje tedenske teme, ki se navezujejo na dela znanih pisateljev, so:
Tales of Mystery and Imagination (Edgar Allan Poe)
The Book of Days (Robert Chambers)
Dr Jekyll and Mr Hyde (Robert Louis Stevenson)
My Family and Other Animals (Gerald Durrell)
Brave New World (Aldous Huxley)
Around the World in Eighty Days (Jules Verne)

Med dopoldanskimi učnimi urami se boste izpopolnjevali v vseh štirih temeljnih jezikovnih veščinah, pri čemer bo med prvo učno enoto poudarek veljal slovnici, pravilni izgovorjavi in širjenju besedišča, v nadaljevanju pa se boste posvetili tekočemu govoru in spretnemu komuniciranju, kar boste vadili skozi različne komunikativne jezikovne igre, dialoge, diskusije in projektno delo. 
6 učnih ur tedensko je v obliki dveh popoldanskih učnih ekskurzij in obiskov kulturnih znamenitosti, ki glede na tedensko tematiko lahko vključujejo Edinburgh’s Botanical Gardens, Scottish National Museum, Camera Obscura, Dean Village, Royal Mile … Na učne ekskurzije se boste aktivno pripravljali in odpravili s svojim »razrednim učiteljem«, po ogledu pa se boste ukvarjali z nalogami, povezanimi z obiskom. 
K tečaju spadajo tudi »domače naloge« - vsakodnevno pisanje dnevnika »in English«!

Število šolskih ur / teden:23,5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 in 3 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:A1 do C1
Začetki:3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7.2022
Zadnji dan programa je 13.8.2022.

Čudovit je cilj vašega jezikovnega potovanja – pravi pravcati grad. Fettes College je prestižna »Boarding School«, ki uživa sloves zaradi akademske odličnosti, bogate športne tradicije in izjemnega šolskega kolektiva, ki skrbi za dobro počutje in varnost svojih varovancev. Glede na vašo starost nudi šola dva vsebinsko različna programa: Young Learners je pripravljen za udeležence od 10 do 13 let starosti, Young Students pa za mladino od 14 do 17 let starosti. Mogočno šolsko poslopje z odlično infrastrukturo se nahaja sredi lepo urejenega lastnega parka, od zgodovinskega mestnega jedra pa je oddaljeno le slabo miljo.       

Opremljenost kolidža:
Prostorne, moderno opremljene učilnice, računalniška učilnica, prijetni prostori za druženje, šolska restavracija, šolsko gledališče, šolska knjižnica, Arts & Crafts učilnice, plesni studio, moderna športna dvorana, bazen, igrišča za tenis, ragbi, nogomet in košarko, brezplačni Wi-Fi, rezidenčne hiše z eno- in večposteljnimi spalnicami in pralnico.

Kolidž
Stanovali boste v eno-, dvo- in večposteljnih sobah, nekatere izmed njih so moderne, druge bolj tradicionalne. Kopalnice so skupne. Vsaka »boarding house« ima prijetni dnevni prostor in računalniški kotiček, na voljo je Wi-Fi, z vami pa prebivajo »House Parents«, ki 24 ur dnevno skrbijo za vaše dobro počutje. Prehranjevali se boste v samopostrežni šolski restavraciji. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače.
Prehrana: polni penzion

Vaši učitelji in activity leaders vas bodo prijetno zaposlili tudi izven učilnic. Učili se boste škotskih plesov, zmagovali na »talentih«, pripravili boste modno revijo in se podali na Fettes College ghost tour. Športniki boste lahko igrali nogomet, tenis, frizbi, dodge ball, badminton …Ob sobotah in nedeljah boste po poznem škotskem zajtrku odšli na celodnevne izlete, npr. na mogočni Edinburgh Castle, v Glasgow, na St. Andrews Castle ali pa boste obiskali čudovito »Braveheart country«. 
Za svoje »trdo delo« pa boste seveda nagrajeni! Ob petkih bo zares slavnostno! »Graduation in the Fettes College chapel« nikakor ne gre zamuditi. 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Edinburga. Povratni prevoz z edinburškega letališča do kolidža je vključen v ceni aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Stanje na dan: 18.3.2022

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO IZ SLOVENIJE 
Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi: 
www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

OD 18.3.2022 ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO NI POTREBEN COVID-19 TEST ALI KARANTENA, NE GLEDE NA STATUS CEPLJENJA OZ. PREBOLEVNOST.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Škotska prestolnica zaradi mnogih zgodovinskih znamenitosti upravičeno nosi naziv »severne Atene«, na grško prestolnico pa spominja tudi Edinburgh Castle , ki kot Akropola bdi nad mestom. Edinburgh se vsako poletje v času svetovno znanega festivala z neštetimi gledališkimi predstavami, s koncerti in nastopi žonglerjev spremeni v en sam pisan oder. Edinburg je tudi cenjeno univerzitetno mesto, s ponosom pa nosi še en naziv – »Best City for Pubs«. V slabem vremenu lahko namreč spoznavate razliko med šolsko oxfordsko angleščino in prijetnim škotskim dialektom ter utrip mesta v več kot 700 pubih, gostilnah in barih.
Prebivalstvo: 450 000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 186 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 348 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (348 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

3.1., 15.4., 18.4., 2.5., 2.6., 3.6., 1.8. (Škotska), 29.8., 30.11. (Škotska), 26.12., 27.12.2022

TEČAJI Kolidž
PP/VS
2 tedna 3 tedni
Intenzivni - odhod 3.7.2022 2397 3627
Intenzivni - odhod 10.7.2022 2440 3627
Intenzivni - odhod 17.7.2022 2417 3573
Intenzivni - odhod 24.7.2022 2342 3480
Intenzivni - odhod 31.7.2022 2312 -

Ob prihodu je obvezno plačilo kavcije 50 GBP, ki jo ob odhodu prejmete povrnjeno.

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča Edinburg do kolidža

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

poročilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti

celodnevne izlete ob sobotah in nedeljah

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Fettes College, Edinburg
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Eastbourne, Anglija. Že besedi sami zvenita zares posebno. Ob njunem zvenu pomislim na čisto drug svet, tak, ki ga sama ne poznam. Vedno sem želela obiskati Anglijo. To poletje sem ... Več
  Monika Črček LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • Liden & Denz, St. Petersburg
  Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ... Več
  Aleš Liden & Denz, St. Petersburg
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice