Homelingua

Jezikovni tečaji - NA UčITELJEVEM DOMU (13-17 let)

13-17 let

najučinkovitejši način učenja angleščine

spoznavanje življenja angleške družine od blizu

individualizirani programi

Junior Courses Homelingua
Prijava na tečaj

Glede na svoje jezikovne potrebe, interese in študijske cilje lahko izbirate med različnimi jezikovnimi programi:

English Immersion
S ciljem samozavestnega komuniciranja v vsakdanjih situacijah v različnih kontekstih se boste pri pouku osredotočili na jezikovna področja in spretnosti, ki vam povzročajo težave oziroma jih želite še posebej nadgraditi. Učitelji program vsebinsko prilagodijo vašim jezikovnim ciljem, interesom in hobijem, pri čemer se boste izpopolnjevali v branju, pisanju, slušnem razumevanju in govoru, razširili boste besedišče in nadgradili slovnično znanje.

Exam Preparation
Med tečajem se boste izpopolnjevali v vseh jezikovnih veščinah in celovito nadgrajevali svoje jezikovno znanje za uspešno opravljanje mednarodnih izpitov iz angleškega jezika IELTS, TOEFL, FCE ali CAE in Matura exam preparation course, prav tako pa se boste seznanili z izpitnimi tehnikami.  

School Subjects
Program priporočamo tečajnikom, ki se želite osredotočiti na določen šolski predmet, tako v smislu nadgrajevanja strokovnega znanja kot tudi specifičnega besedišča tega predmeta. Vaši učitelji razpolagajo s poglobljenim znanjem na področju izbranega predmeta in imajo izkušnje s poučevanjem v šolah Velike Britanije. Izberete lahko naslednje predmete: Maths, English, Physics, Biology, Chemistry, History in Geography.

Število šolskih ur / teden:15, 20 in 25 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:vse
Začetki:vsako nedeljo
Poletni tečaji Summer Duo; Pouk v paru 2:1
Prijava na tečaj

Poleti se lahko udeležite tudi tečajev v paru, kar pomeni, da vaš učitelj istočasno gosti 2 tečajnika, ki razpolagata s podobnim jezikovnim znanjem. Šola  pa pri razporeditvi upošteva tudi starost, spol, interese  in narodnost, saj sta tečajnika vedno različne narodnosti.
Ker je potrditev programa v paru odvisna od interesov, jezikovnega znanja, spola, starosti, ustreznega učitelja in ustrezajočih terminov obeh potencialnih udeležencev, tečaja ni mogoče potrditi ob prijavi, temveč šele, ko lahko zagotovimo ustrezni par.
Za vse prijave in plačila do 25.4.2020 se prijave tudi v primeru, ko ni mogoče zagotoviti ustreznega para, obračunajo kot prijave na tečaj v paru.
Prijave po 25.4.2020 potekajo in se obračunajo kot prijave na individualne tečaje. V primeru, da udeležencu lahko zagotovimo ustrezni par, se strošek tečaja v paru 2:1 temu ustrezno zniža.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:2
Stopnje:vse
Začetki:28.6.-11.7., 12.7.-25.7., 26.7.-8.8.2020

Jezikovni programi na učiteljevem domu so zagotovo izjemno zanimiva in zelo intenzivna jezikovna izkušnja, saj so popolnoma prilagojeni individualnim potrebam vsakega posameznega tečajnika. Udeleženci programa živijo na domu svojega učitelja, tam imajo pouk in postanejo del gostiteljeve družine, spoznavajo lokalno skupnost, angleško kulturo in njihov način življenja. Seveda vsakodnevno urjenje in uporaba angleškega jezika izven učnih ur pri komunikaciji z učiteljevo družino omogoča velik napredek v smislu tekočega govora in s tem pridobitev na samozavestni rabi tujega jezika.
Bucksmore Homelingua že več kot 20 let nudi jezikovne programe na »učiteljevem domu« za otroke in mladino, odrasle, poslovneže in za družine na več kot 100 lokacijah širom po Veliki Britaniji in na Irskem. Vsi učitelji so visoko usposobljeni za poučevanje angleškega jezika, poleg akademske odličnosti pa skrbijo za kar najbolj prijetno počutje in  zanimivo celovito jezikovno izkušnjo.
Po prijavi na tečaj vsak udeleženec izpolni vprašalnik/test predznanja, ki služi oceni jezikovnega znanja, hkrati pa nam omogoča, da na osnovi interesov tečajnika izberemo ustrezne učitelje, ki jih predlagamo tečajniku. Učitelj bo vaše jezikovno znanje dodatno ocenil ob začetku tečaja in ustrezno načrtoval in prilagajal pouk.

Učiteljeva družina

Stanovali boste na domu vašega učitelja v eno- ali dvoposteljni sobi (v primeru tečajev v paru), kopalnico si boste delili z vašimi gostitelji ali pa vam bo na voljo lastna kopalnica.
Prehrana: polni penzion

Vaši gostitelji bodo poskrbeli, da bo bivanje na njegovem domu tako učinkovita kot tudi prijetna izkušnja, zato sta vsak teden vključeni dve različni popoldanski aktivnosti, ogleda ali izleta, udeleženci tečajev, daljših od dveh tednov, pa se boste ob sobotah ali nedeljah s svojimi gostitelji odpravili na nekoliko daljši izlet.  

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalski prevoz do letališča, najbližjega vaši učiteljski družini. Strošek povratnega prevoza z letališča, najbližjega vaši učiteljski družini, do družine, znaša od 196 EUR do 285 EUR.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Anglija očara z nasprotji polno pokrajino in z bogato kulturno dediščino. Je dežela, v kateri se na enkratni način prepletata častivredna tradicija in najnovejši trendi sodobnega sveta. Mogočni gradovi in katedrale, prostrane ravnine, srednjeveške ulice in zasanjane vasice ter živahna velemesta navdušijo vsakega obiskovalca. Tukaj je marsikaj drugače:  naj gre za promet po levi, razkošno kraljevsko tradicijo, znameniti 5-o’clock-tea ali za domačne pube. Priljubljenost tradicionalnih športov pola in kriketa, pregovorna angleška vljudnost, mojstrstvo Small Talka in ščepec ekscentričnosti neponovljivo zaokrožujejo podobo naroda, v katerega jeziku se lahko sporazumevamo domala po vsem svetu.   


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 31.1.2020 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

10.4., 13.4., 8.5., 25.5., 3.8. (Škotska), 31.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2020

TEČAJI English Immersion 
PP/ES
Exam Preparation
PP7ES
School Subjects
PP/ES 
1 teden vsak nadaljni teden 1 teden vsak nadaljni teden 1 teden vsak nadaljnji teden
15 ur  1495 1495 1574 1574 1602 1602
20 ur  1694 1694 1767 1767 1784 1784
25 ur  1875 1875 1943 1943 1954 1954

 

TEČAJ Poletni tečaj Summer Duo
PP/ES ali DS
2 tedna
20 ur 2258


Doplačilo:
-    Povratni prevoz z letališča, najbližjega družini vašega učitelja.
-    Dodatni dan: 115 EUR
-    Lastna kopalnica: 170 EUR/teden
 

 

Cena vključuje

uvrstitveni test/vprašalnik

tečaj

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

individualno poročilo o doseženem jezikovnem znanju

nastanitev v eno- ali dvoposteljni sobi na učiteljevem domu

polni penzion

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Jezikovno potovanje v Eastbourne je bilo odlično. Dva tedna, ki sva jih preživele s sovrstniki iz drugih držav, sta bila nepozabna. Vsi izleti in druge aktivnosti sobile izvrstne. Šola LTC ... Več
  Liza & Eva LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Alexanders College, Bawdsey Manor
  V mednarodni družbi sosošolcev na kolidžu Bawdsey Manor, Anglija, in ob mojem prijaznem »športnem prijatelju«, pripravljena za nove jahalne podvige. ... Več
  Tina Kolar Alexanders College, Bawdsey Manor
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • LAL Torbay, Torbay - Paignton
  Čudovita klima in majhen kraj z okolico, ki jo je prijetno prehoditi ali prekolesariti. Za daljše relacije pa vlak in avtobusi...V Torbayu angleži prav nič niso angleški*, zelo odprti, sproščeni, ... Več
  Tatjana LAL Torbay, Torbay - Paignton
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • Centre International d'Antibes, Antibes
  Ko pomislim na lanskoletne jezikovne počitnice v Antibesu, Franciji, samo zaprem oči in že čutim toplino mivke, v katero zakopavam stopala, poletno sonce, ki me greje in ustvarja tisto čudovito ... Več
  Taja Kuzman Centre International d'Antibes, Antibes

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2020. Naroči katalog

#OSTANIDOMA

Do nadaljnega bo podjetje zaprto za osebni kontakt, na voljo pa smo vam telefonsko in po elektronski pošti.

Vaša LTA Jezikovna potovanja
Več informacij >>

X