Homelingua

Jezikovni tečaji - NA UčITELJEVEM DOMU (13-17 let)

13-17 let

najučinkovitejši način učenja angleščine

spoznavanje življenja angleške družine od blizu

individualizirani programi

Junior Courses Homelingua
Prijava na tečaj

Glede na svoje jezikovne potrebe, interese in študijske cilje lahko izbirate med različnimi jezikovnimi programi:

English Immersion
S ciljem samozavestnega komuniciranja v vsakdanjih situacijah v različnih kontekstih se boste pri pouku osredotočili na jezikovna področja in spretnosti, ki vam povzročajo težave oziroma jih želite še posebej nadgraditi. Učitelji program vsebinsko prilagodijo vašim jezikovnim ciljem, interesom in hobijem, pri čemer se boste izpopolnjevali v branju, pisanju, slušnem razumevanju in govoru, razširili boste besedišče in nadgradili slovnično znanje.

Exam Preparation
Med tečajem se boste izpopolnjevali v vseh jezikovnih veščinah in celovito nadgrajevali svoje jezikovno znanje za uspešno opravljanje mednarodnih izpitov iz angleškega jezika IELTS, TOEFL, FCE ali CAE in Matura exam preparation course, prav tako pa se boste seznanili z izpitnimi tehnikami.  

School Subjects
Program priporočamo tečajnikom, ki se želite osredotočiti na določen šolski predmet, tako v smislu nadgrajevanja strokovnega znanja kot tudi specifičnega besedišča tega predmeta. Vaši učitelji razpolagajo s poglobljenim znanjem na področju izbranega predmeta in imajo izkušnje s poučevanjem v šolah Velike Britanije. Izberete lahko predmete kot so Maths, Science, Psychology …

University Preparation
Program je zasnovan kot priprava na vpis na angleške univerze. Vodijo ga posebej usposobljeni učitelji, ki vas bodo natančneje seznanili z izobraževalnim sistemom v Veliki Britaniji, s prijavo na študij preko sistema UCAS, prav tako pa vam bodo posredovali napotke za pripravo učinkovitega motivacijskega pisma.  

Število šolskih ur / teden:15, 20 in 25 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:vse
Starost tečajnikov: 10 - 17 let
Začetki:vsako nedeljo
Poletni tečaji Summer Duo; Pouk v paru 2:1
Prijava na tečaj

Poleti se lahko udeležite tudi tečajev v paru, kar pomeni, da vaš učitelj istočasno gosti 2 tečajnika, ki razpolagata s podobnim jezikovnim znanjem. Šola  pa pri razporeditvi upošteva tudi starost, spol, interese  in narodnost, saj sta tečajnika vedno različne narodnosti.
Ker je potrditev programa v paru odvisna od interesov, jezikovnega znanja, spola, starosti, ustreznega učitelja in ustrezajočih terminov obeh potencialnih udeležencev, tečaja ni mogoče potrditi ob prijavi, temveč šele, ko lahko zagotovimo ustrezni par.
Za vse prijave in plačila do 20.4.2019 se prijave tudi v primeru, ko ni mogoče zagotoviti ustreznega para, obračunajo kot prijave na tečaj v paru.
Prijave po 20.4.2019 potekajo in se obračunajo kot prijave na individualne tečaje. V primeru, da udeležencu lahko zagotovimo ustrezni par, se strošek tečaja v paru 2:1 temu ustrezno zniža.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:2
Stopnje:vse
Starost tečajnikov: 10 - 17 let
Začetki:30.6., 14.7, 28.7.2019

Jezikovni programi na učiteljevem domu so zagotovo izjemno zanimiva in zelo intenzivna jezikovna izkušnja, saj so popolnoma prilagojeni individualnim potrebam vsakega posameznega tečajnika. Udeleženci programa živijo na domu svojega učitelja, tam imajo pouk in postanejo del gostiteljeve družine, spoznavajo lokalno skupnost, angleško kulturo in njihov način življenja. Seveda vsakodnevno urjenje in uporaba angleškega jezika izven učnih ur pri komunikaciji z učiteljevo družino omogoča velik napredek v smislu tekočega govora in s tem pridobitev na samozavestni rabi tujega jezika.
Bucksmore Homelingua že več kot 20 let nudi jezikovne programe na »učiteljevem domu« za otroke in mladino, odrasle, poslovneže in za družine na več kot 100 lokacijah širom po Veliki Britaniji in na Irskem. Vsi učitelji so visoko usposobljeni za poučevanje angleškega jezika, poleg akademske odličnosti pa skrbijo za kar najbolj prijetno počutje in  zanimivo celovito jezikovno izkušnjo.
Po prijavi na tečaj vsak udeleženec izpolni vprašalnik/test predznanja, ki služi oceni jezikovnega znanja, hkrati pa nam omogoča, da na osnovi interesov tečajnika izberemo ustrezne učitelje, ki jih predlagamo tečajniku. Učitelj bo vaše jezikovno znanje dodatno ocenil ob začetku tečaja in ustrezno načrtoval in prilagajal pouk.

Učiteljeva družina

Stanovali boste na domu vašega učitelja v eno- ali dvoposteljni sobi (v primeru tečajev v paru), kopalnico si boste delili z vašimi gostitelji ali pa vam bo na voljo lastna kopalnica.
Prehrana: polni penzion

Vaši gostitelji bodo poskrbeli, da bo bivanje na njegovem domu tako učinkovita kot tudi prijetna izkušnja, zato sta vsak teden vključeni dve različni popoldanski aktivnosti, ogleda ali izleta, udeleženci tečajev, daljših od dveh tednov, pa se boste ob sobotah ali nedeljah s svojimi gostitelji odpravili na nekoliko daljši izlet.  

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalski prevoz do letališča, najbližjega vaši učiteljski družini. Strošek povratnega prevoza z letališča, najbližjega vaši učiteljski družini, do družine, znaša od 188 EUR do 285 EUR.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Anglija očara z nasprotji polno pokrajino in z bogato kulturno dediščino. Je dežela, v kateri se na enkratni način prepletata častivredna tradicija in najnovejši trendi sodobnega sveta. Mogočni gradovi in katedrale, prostrane ravnine, srednjeveške ulice in zasanjane vasice ter živahna velemesta navdušijo vsakega obiskovalca. Tukaj je marsikaj drugače:  naj gre za promet po levi, razkošno kraljevsko tradicijo, znameniti 5-o’clock-tea ali za domačne pube. Priljubljenost tradicionalnih športov pola in kriketa, pregovorna angleška vljudnost, mojstrstvo Small Talka in ščepec ekscentričnosti neponovljivo zaokrožujejo podobo naroda, v katerega jeziku se lahko sporazumevamo domala po vsem svetu.   


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  English Immersion 
PP/ES
School Subjects
PP/ES 
1 teden vsak nadaljni teden 1 teden vsak nadaljnji teden
15 ur  1426 1426 1426 1426
20 ur  1628 1628 1628 1628
25 ur  1770 1770 1770 1770

 

  Exam Preparation
PP/ES 
University Preparation
PP/ES
1 teden vsak nadaljnji teden 1 teden vsak nadaljnji teden
15 ur  1477 1477 1477 1477
20 ur 1678 1678 1678 1678
25 ur 1845 1845 1845 1845

 

  Poletni tečaj Summer Duo
PP/DS
2 tedna
20 ur 2120


Doplačilo:
-    Povratni prevoz z letališča, najbližjega družini vašega učitelja: od 188 EUR do 285 EUR. Odvisno od oddaljenosti učiteljeve družine od letališča. 
-    Dodatni dan: 110 EUR
-    Lastna kopalnica: 166 EUR/teden
 

 

Cena vključuje

uvrstitveni test/vprašalnik

tečaj

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

individualno poročilo o doseženem jezikovnem znanju

nastanitev v eno- ali dvoposteljni sobi na učiteljevem domu

polni penzion

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • ELC Los Angeles, Los Angeles
  Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ... Več
  Manca Uršič, ELC Los Angeles ELC Los Angeles, Los Angeles
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
  Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog