The American International School Salzburg

Jezikovni tečaji - SALZBURG (10-18 let)

10-18 let

odličen kolidž nedaleč od mestnega središča

šola z zelo osebnim odnosom

intenzivni tečaji nemščine in angleščine

Intenzivni tečaj - angleščina
Prijava na tečaj

Tečaji so pripravljeni za udeležence na vseh stopnjah predznanja, vaši učitelji angleščine pa med šolskim letom učijo vaše sovrstnike na tej isti šoli. Med poukom se boste izpopolnjevali v vseh temeljnih jezikovnih veščinah, v branju in pisnem izražanju, v slušnem razumevanju, slovnici in besedišču, največji poudarek pa velja urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo.  Sodobni komunikativni pristop vključuje različne jezikovne igre, delo v parih in v skupinah, diskusije …

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2, 4 in 6 tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:2.7., 16.7., 30.7.2023.
Zadnji dan programa je 12.8.2023.

Leta 1976 ustanovljena mednarodna šola American International School med šolskim letom izvaja redni osnovno- in srednješolski program - High School, v poletnem času pa nudi odlične jezikovne programe. Koncept njihovega programa temelji na kombinaciji izpopolnjevanja znanja angleščine ali nemščine na formalni način med poukom in utrjevanja med aktivnim sodelovanjem pri različnih izvenšolskih aktivnostih, ki jih za tečajnike iz vseh koncev sveta organizira šola. Šolski kompleks s tremi stavbami, ki nudi tako prijetne učne kot nastanitvene zmogljivosti, je v lepem in varnem okolju južnega predela Salzburga, od koder boste do mestnega središča potrebovali le 10 minut vožnje z mestnim avtobusom.

Opremljenost kolidža:
Prijetne, sodobno opremljene učilnice, z avdio-video napravami opremljena računalniška učilnica, šolska knjižnica, jedilnica, družabni prostor, spalnice in šolski vrt.

Kolidž
Spalnice so v glavnem šolskem poslopju. Nastanjeni boste v dvo- do štiriposteljnih sobah z lastno kopalnico. Odvisno od razpoložljivosti je za doplačilo možna tudi nastanitev v enoposteljnih sobah. Prosimo, pokličite za informacije.
Prehrana: polni penzion

Na šoli posvečajo veliko pozornost aktivno preživetemu prostemu času v mednarodni družbi, zato pripravljajo zanimiv program družabnih in športnih aktivnosti, ki lahko vključujejo šolski disko, obiske muzejev in koncertov, igranje tenisa, odbojke, plavanje, kolesarjenje ..., pa tudi bolj adrenalinske kot so rafting, kanjoning ali pa spust Salzachöfen Flying Fox zipline. Seveda pa program vključuje tudi izlete in oglede bližnjih in bolj oddaljenih krajev ter znamenitosti. Odvisno od termina tečaja si boste lahko ogledali Salzkammergut s čudovitimi jezeri, največje ledene jame na svetu Eisriesenwelt, dvorec Hellenbrunn z očarljivim parkom, rudnik soli Hallein, in se odpravili na izlete v Munchen, Bad Ischl, Innsbruck, Werfen ali na Dunaj.
Kako pa bo potekal vaš teden v Salzburgu, si lahko ogledate na povezavi AIS Salzburg.

Potovanje do kraja tečaja

Na voljo je ugodna železniška povezava iz Ljubljane, vožnja traja cca 4,5 ure. Povratni prevoz z železniške postaje v Salzburgu do kolidža je vključen v ceno aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

VSTOP V AVSTRIJO (POSODOBLJENO 22.02.2022)

22.02.2022 je Avstrija sprejela spremembo odloka, ki ureja vstop v Avstrijo in velja do vključno 30.09.2022. Aktualna novela odloka je dostopna na naslednji povezavi:
https://www.ris.bka.gv.at/GeltendeFassung.wxe?Abfrage=Bundesnormen&Gesetzesnummer=20011574

POVZETEK POMEMBNEJŠIH SPREMEMB UKREPOV:
V Avstrijo je mogoče vstopiti brez obveznosti nastopa karantene, v kolikor izpolnjujete PCT-pogoj.
V primeru, da oseba ne izpolnjuje PCT pogoja, lahko PCR-testiranje opravi takoj po vstopu v Avstrijo. V tem primeru je obvezna predhodna elektronska registracija (glej spodaj). Do prejema negativnega izida PCR-testa pa je oseba napotena v karanteno, na naslovu, ki ga navede v registraciji.

Otroci in mladostniki
• Za otroke do dopolnjenega 12. leta starosti PCT-pogoj ni obvezen: veljajo enaka pravila vstopa, kot za odrasle, ki jih spremljajo. Če je oseba, ki otroka spremlja, napotena v karanteno, je le ta odrejena tudi otroku. Enako velja za elektronsko registracijo.

DOKAZILA, KI VELJAJO ZA VSTOP V AVSTRIJO (PCT-pogoj) - cepljenje, prebolelost ali testiranje
Obrazec v nemškem jeziku, priloga A
Obrazec v angleškem jeziku, priloga B

Priznajo se potrdila o cepljenju, prebolelosti ali testiranju, ki so bila izdana v nemškem ali angleškem jeziku ali pa na predvidenem obrazcu Avstrije, ki vsebuje možnost za vse tri vrste dokazil in mora biti potrjen s strani pristojnega zdravnika.

1. Dokazila o cepljenju:
- dokazilo o cepljenju v obliki zdravniškega potrdila v angleškem ali nemškem jeziku na predvidenem obrazcu Avstrije (glej zgoraj – priloga A ali B) ali
- certifikat o cepljenju (npr. EU-Certifikat, rumena cepilna knjižica), ki je bil izdan v angleškem ali nemškem jeziku ali
- potrdilo iz portala zVem - slovensko/angleška verzija.
Avstrija priznava cepljenje z naslednjimi cepivi: BioNtech/Pfizer, AstraZenecca, Johnson&Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac-CoronaVac vaccine (Vero Cell), COVAXIN/BBV152 (Bharat Biotech), COVOVAX/NVX-CoV2373 (Serum Institute of India), NUVAXOVID/NVX-CoV2373 (Novavax CZ).
Dokazilo o cepljenju je veljavno:
• če od prejema drugega odmerka ni minilo več kot 270 dni, ali; 
• če od dneva cepljenja ni minilo več kot 270 dni, vsaj 21 dni pred cepljenjem pa je bil izveden pozitiven PCR test, ali:
• s poživitvenim cepljenjem - med polnim cepljenjem in naslednjim (pogosto tretjim) cepljenjem mora preteči vsaj 90 dni. 

2. Dokazilo o prebolelosti:
-  zdravniško ali drugo uradno potrdilo (npr. odločba o nastopu karantene ali izolacije, EU-certifikat) o prebolelosti v zadnjih 180 dneh, ki pa mora biti izdano v nemškem ali angleškem jeziku.

3. Dokazilo o opravljenem COVID-19 testu:
-  dokazilo o opravljenem negativnem PCR testu, ki ne sme biti starejše od 72 ur od odvzema brisa.
-  dokazilo o opravljenem negativnem HAG testu, ki ne sme biti starejše od 24 ur od odvzema brisa.
Dokazilo o opravljenem testu mora biti izdano v angleškem ali nemškem jeziku ali pa na za to predvidenem obrazcu Avstrije (A ali B - glej zgoraj).
Avstrija priznava izvide testov, ki so bili izdani v drugih državah, v kolikor so le-ti izdani v angleškem ali nemškem jeziku. Izvid testa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, rojstni datum, datum in uro odvzema brisa, izvid testa ter podpis in štampiljko s strani institucije, ki je opravila test oz. QR kodo.
V kolikor je test narejen v Avstriji, zgornje dokazilo ni potrebno in se upošteva potrdilo o opravljenem testu, ki pa mora vsebovati naslednje podatke: ime in priimek testirane osebe, datum rojstva, datum in čas odvzema brisa, rezultat testa in podpis osebe, ki je izvedla test ter štampiljke institucije ali QR kodo.

Elektronska registracija (Pre-Travel –Clearance Registration)

Registracija preko spletne strani: https://entry.ptc.gv.at/en.html (v nemškem ali angleškem jeziku).
Po registraciji, oseba prejme potrditveni e-mail, ki ga predloži na mejnem prehodu in na podlagi katerega lahko mejni organi preko QR kode preverijo vnešene podatke.
V kolikor spletna registracija ni mogoča, je izpolnjeni obrazec možno predloži v fizični obliki v nemškem ali angleškem jeziku.

Obrazec za fizično registracijo v nemškem jeziku
Obrazec za fizično registracijo v angleškem jeziku

Registracija je obvezna tudi za otroka do 12. leta, v kolikor je obvezna za osebo, ki ga spremlja.
Registracija je mogoča največ 72 ur pred vstopom.

PCT pogoja, predhodne registracije in karantene ni potrebno izpolnjevati v primeru:
• nujnih zdravstvenih razlogov (z dokazilom o nujnosti opravljanja medicinskih storitev v Avstriji);
• nepredvidljivih, neodložljivih ali posebnih dogodkov v družinskem krogu (bolezen,nesreča, pogreb, idr.);
• zagotavljanja tovornega in/ali potniškega prometa;
• nujne oskrbe živali ali v primeru zagotavljanja potrebnih ukrepov v poljedelstvu in gozdarstvu ter  za komercialne prevoze praznih vozil in letal;
• potnikov v tranzitu brez postankov;
• osebe v interventnih vozilih in vozilih javnih služb.

Vsi podatki registracije bodo po preteku 28 dni po vstopu v Avstrijo zbrisani.

Tranzit
Tranzit čez ozemlje Avstrije je dovoljen brez vmesnih postankov (razen iz nujnih razlogov). Pri tem je potrebno verodostojno izkazati, da bo zagotovljen izhod iz Avstrije oz. da bo oseba lahko vstopila v sosednjo državo. V primeru tranzita ni potrebno izpolnjevati PCT pogoja, prav tako se ni potrebno  elektronsko registrirati.
V kolikor slovenski državljan pristane na letališču v Avstriji in nadaljuje pot do Slovenije takoj po pristanku (organiziran prevoz, vlak, rent-a-car, ipd.) karantena ni obvezna, saj se oseba nahaja v tranzitu v domovino. Potnikom svetujemo, da se o konkretnem letu dodatno pozanimajo pri letalski družbi.
Kot tranzit se šteje tudi prevoz na/iz letališča. Oseba, ki izvaja prevoz mora predložiti ustrezna dokazila (letalsko in boarding karto osebe, ki bo priletela na letališče oz. odletela iz letališča in kopijo osebnega dokumenta te osebe).
Enako velja tudi za prevoz iz/do železniških postaj oz. za potovanje z vlakom.
Aktualne informacije letališča Dunaj: https://www.viennaairport.com/aktuelles
Aktualne informacije letališče avstrijskih železnic: https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/einschraenkungen-im-bahnverkehr

***

Opozarjamo, da je na mejnih prehodih pri vstopu v Avstrijo, tako kot pred uvedbo ukrepov zaradi COVID-19, po potrebi potrebno predložiti veljaven potni list ali osebno izkaznico.
Na spletni strani Ministrstva za socialne zadeve, zdravje, nego in varstvo potrošnikov lahko najdete odgovore na najbolj pogosta vprašanja (v nemškem jeziku):
https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/
Več informacij o vstopu v Avstrijo: https://www.bmk.gv.at/service/corona/einreisebestimmungen.html
Pravni akt, ki ureja vstop v Avstrijo: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus---Rechtliches.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

 

O državi

Slovencem severne sosede ni potrebno posebej predstavljati, saj smo bili pred slabim stoletjem sami del dvojne monarhije, kar dokazuje še vedno močna slovenska manjšina, vedno več Slovencev preko meje išče zaposlitev, zelo dobro pa poznamo tudi obmejne trgovine in smučarska središča. Vendar pa se pravo bogastvo Avstrije ne skriva v nakupovalnih centrih, temveč v osupljivo lepi pokrajini, bogati kulturni dediščini in živahni sodobni sceni, ki obiskovalca brez dvoma tako prevzamejo, da si želi osvojiti tudi njihov jezik.
Prebivalstvo: 8,5 milijona

O mestu

Mesto na obronkih Alp je pravi muzej na prostem, o čemer priča tudi podatek, da je staro mestno jedro od leta 1997 pod zaščito UNESCA. Čudovite baročne cerkve in samostani, dvorec Mirabell in nad mestom dvigajoča se utrdba Hohensalzburg očarajo številne obiskovalce. Salzburg pa je zagotovo najbolj znan kot rojstni kraj W. A. Mozarta, na katerega življenje in ustvarjanje nas ponosni domačini spomnijo na vsakem koraku. Seveda pa se v Salzburgu vse ne vrti le okoli preteklosti – mesto je pravi raj za nakupovanje in gostitelj številnih glasbenih in gledaliških dogodkov.
Prebivalstvo: cca 210 000

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Za potovanje v Avstrijo slovenski tečajniki potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

1.1., 6.1., 18.4., 26.5., 6.6., 16.6., 15.8., 26.10., 1.11., 8.12., 25.12., 26.12.2022

TEČAJ Kolidž
PP/VS
2 tedna 4 tedne 6 tednov
Intenzivni  2200 3950 5200

Cena vključuje

povratni prevoz z železniške postaje v Salzburgu

uvrstitveni test

tečaj nemškega ali angleškega jezika

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti

celodnevne izlete in aktivnosti ob vikendih

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • AIS, Salzburg
  Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
  Zarja Zver AIS, Salzburg

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Royal Russell School, London
  Na prehodu iz osnovne šole v srednjo šolo smo se doma odločili, zaradi mojega pomanjkanja znanja angleščine, za jezikovni program v tujini. Odločili smo se za Royal Russell college - ... Več
  Lucija Pacek Royal Russell School, London
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice