SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Jezikovni tečaji za poslovneže - PORTSMOUTH

Language Specialists International

nad 25 let


nad 25 let
odlični učitelji
profesionalna izvedba tečajev
odlično opremljena šola
bogate izkušnje poučevanja angleščine za različna strokovna področja
Deli s prijatelji:

Language Specialists International je nedvomno eden najodličnejših centrov za jezikovne treninge poslovnežev v Veliki Britaniji. Že 30 let nudi učinkovite programe, ki se jih udeležujejo poslovneži in strokovnjaki različnih področij: bančništvo in finance, prodaja/marketing, zavarovalništvo, turizem, medicina, letalska industrija, mediji … Odlični učitelji z različnih strokovnih področij, kot tudi skrb šolskega osebja za vaše dobro počutje so najboljše zagotovilo za uspešno izobraževanje. Sodobno šolsko poslopje je v mestnem središču blizu restavracij, gledališča in sodobnega nakupovalnega centra, pa tudi do morja in zgodovinskih dokov se boste lahko sprehodili.
Po prijavi vsak udeleženec izpolni posebni vprašalnik, na osnovi katerega šola oceni nivo predznanja angleškega jezika in na osnovi le-tega, potreb posameznih tečajnikov in področja njihovega dela prilagodi vsebino tečaja.

Opremljenost centra:
Z video kamerami, TV in računalniki odlično opremljene učilnice, multimedijski jezikovni center, jezikovni laboratorij, bogato založena  šolska knjižnica in družabni prostor z lepim pogledom na morje, Wi-Fi, prijetna restavracija »Le Café Parisien« v pritličju šolske stavbe.  

 

Standardni tečaj za udeležence nad 30 let

Tečaj je vsebinsko pripravljen za udeležence nad 30. letom starosti. Poudarek med dinamičnim poukom, ki vključuje različne jezikovne aktivnosti velja izpopolnjevanju v tekočem komuniciranju, širjenju besedišča in pravilni izgovorjavi – skratka učinkoviti rabi angleškega jezika.
Tematika zajema različna področja, ob šolskih učbenikih uporabljali tudi avtentične opisne in avdio-vizualne materiale. Dodatno k 15 uram pouka je 7 ur tedensko namenjenih samostojnemu študiju v multimedijskem centru.

 

Število šolskih ur / teden:15 + 7
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:A2 in višje
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj za udeležence nad 30 let

Tečaj je vsebinsko pripravljen za udeležence nad 30. letom starosti. Poudarek med dinamičnim poukom, ki vključuje različne jezikovne aktivnosti velja izpopolnjevanju v tekočem komuniciranju, širjenju besedišča in pravilni izgovorjavi – skratka učinkoviti rabi angleškega jezika. 

Tematika zajema različna področja, ob šolskih učbenikih uporabljali tudi avtentične opisne in avdio-vizualne materiale. tečaj zajema 15 učnih ur pouka v dopoldansem času in 10 učnih ur izbirnih vsebin popoldan, razporejenih od ponedeljka do četrtka. Vsebinsko dodatne ure zajemajo tematiko kot npr. Socializing and Entertaining, Making Complaints, Expressing Opinions, Understanding and using Idiomatic Phrases and Expressions, ...  Dodatno k 25 uram pouka je 7 ur tedensko namenjenih samostojnemu študiju v multimedijskem centru.

Število šolskih ur / teden:25 +10
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:A2 in višje
Začetki:vsak ponedeljek

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi višjega standarda pri Executive družinah, kopalnico si boste delili z družino ali pa vam bo na voljo lastna kopalnica. Večina družin je od šole oddaljenih do 30 minut hoje.
Prehrana: polpenzion med tednom, polni penzion med vikendom

Šolska rezidenca
Šola ima 2 novi lepo urejeni hiši, kjer so tečajnikom na voljo prijetne enoposteljne spalnice s tušem (skupni WC) ali s kopalnico (lastni WC), opremljena skupna kuhinja in dnevna soba s TV, pralnica ter brezplačni Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne. Do šole boste potrebovali le 5 minut hoje, tudi do trgovin, restavracij in mestnega središča se boste lahko kar sprehodili.
Prehrana: brez prehrane
 

Poleg odličnega pouka skrbi šola za raznolik program družabnih aktivnosti in obiskov zgodovinsko ali kulturno pomembnih in znanih krajev. Lahko se boste priključili debatnemu ali jezikovnemu klubu, v družbi učiteljev boste obiskali restavracije, koncerte, gledališče, pube in muzeje, lahko pa boste izbrali kakšno izmed športnih aktivnosti: nogomet, surfanje, jadranje, tenis, golf …

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Londona. Z letališč so dobre povezave do Portsmoutha. Doplačilo za prevoz v organizaciji šole.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Gostitelj poletnih olimpijskih iger 2012 slovi tudi brez organizacije največjega svetovnega športnega dogodka za svetovno prestolnico, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. S pomočjo odlične prometne infrastrukture lahko v enem dnevu naredite lastni »sightseeing tour« in obiščete večino znamenitosti, povezanih s svetovno zgodovino ali moderno dobo; številni parki vabijo, da si oddahnete od mestnega vrveža in si naberete moči za nakupovanje v znamenitem Harrodsu, za večerni obisk muzikala ali katerega izmed tradicionalnih pubov.
Prebivalstvo: 7,5 milijonov

1.1., 25.3., 28.3., 2.5., 30.5., 1.8. (Škotska), 29.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12., 27.12.2016

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo Slovenci potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

30.3., 2.4., 7.5., 28.5., 6.8. (Škotska), 27.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2018

    Gostiteljska družina
POL med tednom, PP med vikendom / ES
1 teden vsak nadaljnji teden
Angleška komunikacija za poslovneže 1540 1448
Angleška komunikacija za poslovneže plus 1830 1738

 

   Šolska rezidenca
N / ES
1 teden vsak nadaljnji teden
Angleška komunikacija za poslovneže 1430 1330
Angleška komunikacija za poslovneže plus 1720 1627


Doplačila:
-    Kosilo (glavna jed, sladica, pijača, kava) od ponedeljka do petka z učiteljem: 88 EUR/teden
-    Enosmerni prevoz od londonskih letališč do nastanitve s taxijem v organizaciji šole stane 135 GBP, povratni prevoz 210 GBP.
 


Cena vključuje

test jezikovnega predznanja
analizo jezikovnih potreb
tečaj in učne materiale
nastanitev
poročilo o udeležbi na tečaju
organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)
nezgodno zavarovanje

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno.... preberite več

Dino Prepelič
LAL, Boca Raton, Florida

Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na... preberite več

Roman Borkovič Pejnovič
South Bank University - Embassy Summer, London