Buckswood College

Jezikovni tečaji - HASTINGS - GUESTLING (8 - 11 in 12-17 let)

8 - 11 in 12-17 let

LTA spremljevalec ves čas programa

skupinski odhod

intenzivni jezikovni programi

priprave na mednarodni izpit Trinity

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Vsi udeleženci tečajev prvi dan pouka opravijo test predznanja angleškega jezika, ki vključuje preskus jezikovnih veščin branja, pisanja, slušnega razumevanja in govora. 
Pouk zajema utrjevanje in izpopolnjevanje vseh temeljnih jezikovnih spretnosti: širjenje angleškega besedišča, urjenje branja, tekočega in pravilnega govora, slušnega razumevanja, pisanja in nadgrajevanje slovnice – predvsem njeno praktično rabo. Učne ure vključujejo tudi projektno delo s ciljem razvijanja strategij za samostojno učenje, raziskovanje in predstavitev svojega projekta svojim sošolcem in učiteljem.   
Pri zanimivih učnih urah »Slice of Britain« boste med interaktivni učnimi urami poleg nadgrajevanja znanja angleškega jezika odkrivali različne obraze Velike Britanije, angleško kulturo in tradicijo, učne vsebine pa lahko vključujejo Cooking & Eating British Food (kjer se boste celo preizkusili v pripravi angleških jedi), Making your very own British-style Movie, British Humour, British Music in British Sports. 
Med poukom se boste urili tudi v vseh jezikovnih veščinah za uspešno opravljanje mednarodno priznanega izpita Trinity College Spoken English Exam, ki ga opravljajo vsi udeleženci, ki se tečajev udeležijo za vsaj 2 tedna.

Dodatni programi
Dodatno k tečaju angleškega jezika šola nudi Sports & Dance Academies. Le-te seveda potekajo »in English« s ciljem, da nadgradite in utrdite svoje jezikovno znanje in specifične spretnosti posameznega športa: nogometa, jahanja ali tenisa. 
Horse Riding Academy – 2 uri tedensko s profesionalnim inštruktorjem jahanja. Program je primeren za udeležence vseh stopenj predznanja jahanja, tako za popolne začetnike kot za izkušene jahače.  
Football Academy – 4 ure tedensko z izkušenimi nogometnimi trenerji. 
Tennis Academy – 2 uri treningov tedensko vodijo izkušeni teniški učitelji. 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 16
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:30.6., 14.7., 4.8.2024

Privlačni tradicionalni angleški kampus Buckswood School je kot majhen zeleni otok v osrčju  čudovitega podeželja East Sussexa. Od kolidža pa je le okoli 5 km do obmorskega kraja Hastings z vsemi pritiklinami sodobnega turističnega mesta.
Buckswood School je skorajda vasica v malem - s čisto pravo rdečo telefonsko govorilnico. Glavno šolsko poslopje je res staro že 400 let, a tukaj nikakor ni vse »ye olde England«, in lepo obnovljen in sodobno opremljen kolidž razen pridiha Harryja Potterja ne kaže svoje starosti. V tem varnem okolju angleškega juga poleg jezikovnih programov na najvišjem kakovostnem nivoju in odličnega programa aktivnosti navdušuje tudi izjemno vzdušje, za katerega že leta neutrudno skrbi Neil s svojo ekipo. 

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, likovna, računalniška in glasbena učilnica, šolska knjižnica, dnevni prostori s TV, samopostrežna šolska restavracija, kjer vam nudijo pestro izbiro jedi, športna dvorana, konjušnica, ogrevani pokriti bazen, savna, šolski kino, zunanja igrišča za nogomet, ragbi, odbojko in tenis, Wi-Fi (omejen čas).

Kolidž
Kolidž ima 3 dekliške in tri fantovske »boarding Houses«: Kipling, Milne, School House, Rowling, Oaks in Wells. Stanovali boste v prijetnih eno- do štiriposteljnih sobah, kopalnice so skupne, nekatere izmed sob pa imajo lastne kopalnice. »Chefs« v samopostrežni šolski restavraciji poskrbijo za dobro hrano, na kolidžu enkrat tedensko operejo vaše perilo. 
Doplačilo za sobo z lastno kopalnico: 175 EUR
Prehrana: polni penzion. Med odmorom pa juice, tea, fruit, doughnuts, yum yum … in pred odhodom v posteljo Hot chocolate! 

»Those who work hard play hard«, zato na šoli skrbijo, da »resni« pouk spremlja privlačni program aktivnosti in izletov, kjer boste uporabili vse naučeno: med peko muffinov, med pripravami za maškarado, na karaokah, v šolskem kazinu, ob tabornem ognju in v disku, na modni reviji, med odbojko in različnimi zabavnimi tekmovanji. 
Na izletih boste spoznavali bližnjo in daljno okolico, obiskali Brighton, Windsor, London ali  Chessington World of Adventures, seveda so vožnja z London Eye, ogled Madame Tussauds, kronskih draguljev v Tower of London ali obisk Buckingham Palace že vključeni v ceno aranžmaja!  
Primer tedenskega programa aktivnosti si oglejte na povezavi A Typical Week at BOSS!                 

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmaja sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota
Program bo izveden in cena je zajamčena, če je v navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev tečaja.

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Nekdanje ribiško mesto je bilo v preteklosti znano predvsem po bitki pri Hastingsu, v kateri so Normani 14. oktobra 1066 pod poveljstvom Williama Osvajalca porazili anglo-saksonsko vojsko in spremenili tok angleške zgodovine. Danes ta kopališki kraj z odlično infrastrukturo vsako leto obišče preko 2 milijona turistov, ki lahko istočasno uživajo v sproščenem vzdušju in šarmu obmorske Anglije, obiščejo muzeje in galerije, zgodovinske znamenitosti ter privlačno okolico mesta s skrivnostnimi jamami, kjer so pred davnimi leti okoliški tihotapci skrivali s kontinenta pripeljan plen.
Prebivalstvo: 85 000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 200 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 490 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (490 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

29.3., 1.4., 1.5., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2024.

TEČAJ Kolidž
PP/VS
2 tedna
Intenzivni tečaj 3149

Doplačila/teden:
-    Horse Riding Academy - 2 uri tedensko: 152 EUR 
-    Football Academy - 4 ure tedensko: 235 EUR
-    Tennis Academy - 2 uri tedensko: 105 EUR
-    Soba z lastno kopalnico: 175 EUR

Cena vključuje

povratni letalski prevoz do Londona

povratni prevoz z londonskega letališča do kolidža

uvrstitveni test

intenzivni tečaj angleškega jezika

učne materiale

prijavnina na izpit Trinity College Spoken Exam

poročilo o udeležbi na tečaju

nastanitev v eno- do štiriposteljnih sobah

polni penzion

družabne in športne aktivnosti

celodnevni izleti ob sredah in nedeljah

2 poldnevna izleta na teden

BOSS majica

nezgodno zavarovanje

strošek slovenskega spremljevalca

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • European School of English, Malta
  Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi ... Več
  Maja Hudolin European School of English, Malta
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • Fettes College, Edinburg
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg
 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings
 • The London School of English
  Choosing the London School of English was definitely the right decision to upgrade my language skills at the advance level. I decided for a Business and Professional English course and ... Več
  Katarina Čander Podgoršek The London School of English
 • Royal Russell School, London
  … Kolidž je bil zelo lepo urejen, osebje super. Spoznala sem veliko prijateljev iz različnih držav, s katerimi sem ohranila dobre stike. Pouk je minil hitro in komaj sem čakala ... Več
  Sintija Kranjčec Royal Russell School, London

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice