Buckswood College Summer School

Jezikovni tečaji - HASTINGS - GUESTLING (8-11 in 12-17 let)

8-11 in 12-17 let

intenzivni jezikovni programi

tradicionalni angleški kolidž

priprave na mednarodni izpit

odlični program aktivnosti

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk zajema utrjevanje in izpopolnjevanje vseh temeljnih jezikovnih spretnosti: širjenje angleškega besedišča, urjenje branja, tekočega in pravilnega govora, slušnega razumevanja, pisanja in nadgrajevanje slovnice – predvsem njeno praktično rabo.  
Pri popularnih učnih urah »Slice of Britain« boste med aktivnim sodelovanjem in ob diskusijah poleg novih jezikovnih znanj odkrivali različne obraze Velike Britanije, saj učne vsebine vključujejo Cooking & Eating British Food, Making your very own British-style Movie, British Humour, British Music in British Sports.
Med poukom pa se boste urili tudi v vseh jezikovnih veščinah za uspešno opravljanje mednarodno priznanega izpita ESOL izpita iz angleškega jezika, ki ga opravljajo vsi udeleženci, ki se tečajev udeležijo za vsaj 2 tedna.

Dodatni programi
Dodatno k tečaju angleškega jezika kolidž nudi Sports & Dance Academies. Le-te seveda potekajo »in English« s ciljem, da nadgradite in utrdite svoje jezikovno znanje in specifične spretnosti posameznega športa: nogometa, jahanja, golfa, tenisa ali plesa
 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:18.7., 1.8.2021

Buckswood School je vasica v malem s čisto pravo rdečo telefonsko govorilnico. Glavno šolsko poslopje je res staro že 400 let, a tukaj nikakor ni vse »ye olde England«, in lepo obnovljen in sodobno opremljen kolidž razen pridiha Harryja Potterja ne kaže svoje starosti. V tem varnem okolju angleškega juga poleg jezikovnih programov na najvišjem kakovostnem nivoju in odličnega programa aktivnosti navdušuje tudi izjemno vzdušje, za katerega že leta neutrudno skrbi Neil s svojo ekipo. Od kolidža je le okoli 5 km do obmorskega kraja Hastings z vsemi pritiklinami sodobnega turističnega mesta.

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, likovna, računalniška in glasbena učilnica, šolska knjižnica, dnevni prostori s TV, samopostrežna šolska restavracija, kjer vam nudijo pestro izbiro jedi, športna dvorana, konjušnica, ogrevani pokriti bazen, savna, šolski kino, zunanja igrišča za nogomet, ragbi, odbojko in tenis, Wi-Fi (omejen čas). 
Vaš kolidž s ptičje perspektive si lahko ogledate na povezavi Buckswood School

Kolidž
Stanovali boste v prijetnih eno- do štiriposteljnih sobah v eni izmed "boarding houses" kolidža, kopalnice so skupne, nekatere izmed sob pa imajo lastne kopalnice.
V vsaki izmed hiš bo z vami stanovalo šolsko osebje, ki skrbi za vaše dobro počutje. »Chefs" v prijetni samopostrežni šolski restavraciji poskrbijo za izbor toplih in hladnih jedi, vegetarijanskih obrokov in sadja, šola pa lahko poskrbi za kakršnekoli prehranske potrebe, ki jih je potrebno navesti ob prijavi. Na kolidžu enkrat tedensko operejo vaše perilo. 
Doplačilo za enoposteljno sobo ali večposteljno sobo z lastno kopalnico: 142 EUR.
Prehrana: polni penzion. Med odmorom pa juice, tea, fruit, doughnuts, yum yum… in pred odhodom v posteljo Hot chocolate! 

»Those who work hard play hard«, zato na šoli skrbijo, da »resni« pouk spremlja privlačni program aktivnosti in izletov, kjer boste uporabili vse naučeno: med peko muffinov, med pripravami za maškarado, na karaokah, v šolskem kazinu, ob tabornem ognju in v disku, med odbojko in različnimi zabavnimi tekmovanji. Spoznavali boste bližnjo in daljno okolico, obiskali Brighton, Windsor, London ali  Thorpe Theme Park, seveda so vožnja z London Eye, ogled Madame Tussauds, kronskih draguljev v Tower of London ali obisk Buckingham Palace že vključeni v ceno aranžmaja!  
Primer tedenskega programa aktivnosti si oglejte na povezavi A Typical Week!
Dodatno nudi šola tki. BOSS Academies, upoštevajte pa, da je program že vključenih aktivnosti na tem kolidžu izjemno bogat in raznolik.
- Tennis Academy - 6 ur treningov tedensko
- Horseriding Academy - 3 ure treningov tedensko
- Football Academy - 6 ur treningov tedensko
- Golf Academy - 4,5 ure treningov tedensko             

Potovalne informacije
V ceni aranžmaja sta vključena povratni letalski prevoz do London in povratni prevoz z londonskega letališča do kolidža.
Prihod: sobota
Povratek: sobota
Program bo izveden in cena je zajamčena, če je v navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev tečaja.
Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Stanje na dan: 18.10.2021

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO IZ SLOVENIJE 

Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi: 
www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

Od 4. oktobra 2021 dalje za vse države, razen rdečega seznama, veljala enotna pravila.
Če ste polno cepljeni oziroma mlajši od 18 let je za vstop v Anglijo iz Slovenije obvezno:
- predložiti dokazilo o polnem cepljenju (razen mlajši od 18 let)
- izpolniti Passenger Locator Form https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
- predhodno rezervirati in plačati  test, ki ga opravite 2. dan po prihodu v Združeno kraljestvo https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england
  (od 22. oktobra 2021 lahko namesto PCR testa za t.i. Day2 test rezervirate in plačate tudi cenejši HAG test - https://www.gov.uk/government/news/lateral-flow-tests-to-be-introduced-for-vaccinated-international-arrivals

Če niste polno cepljeni in stari 18 let in več je za vstop v Anglijo iz Slovenije obvezno:
- predložiti negativni test, ki ni starejši od 3 dni - izvid mora biti izdan v angleškem, španskem ali francoskem jeziku (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england)
- izpolniti Passenger Locator Form (https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)
- rezervirati in plačati 2 test, ki ju je obvezno opraviti 2. in 8. dan karantene (https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england)
Po vstopu v Anglijo je obvezna 10-dnevna karantena. Izjeme karanteni so samo točno določene osebe, ki v Anglijo vstopajo zaradi določenih poklicev: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules#jobs-that-qualify-for-travel-exemptions.
Po polnih 5 dneh karantene je mogoče samo-izolacijo prekiniti v samo primeru dodatnega testiranja v okviru sheme Test to Release (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-test-to-release-for-international-travel). Opozarjamo, da gre pri tem za dodatno testiranje in je še vedno obvezno opraviti tudi testiranje 2. in 8. dan karantene.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 15.7.2021
Ključne novosti po 15.7.2021 so:
- ukinjajo se seznami držav,
- izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
- dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
- ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:
1. negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,
2. negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
3. potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev),
4. potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema: drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja, 
6. evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
7. digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države).
8. Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz 4. točke, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je taka oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje 4. točke (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od 4 do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop brez napotitve v karanteno in negativnega testa
Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli naslednjim kategorijam oseb:
1. otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo, ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo,
2. dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najpozneje v desetih urah po prehodu meje. Izjema velja tudi za ožje družinske člane posameznika in druge osebe, ki imajo s posameznikom na istem naslovu prijavljeno prebivališče, kadar potujejo skupaj.
Oseba, ki uveljavlja eno od teh izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 186 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 348 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (348 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

3.1., 15.4., 18.4., 2.5., 2.6., 3.6., 1.8. (Škotska), 29.8., 30.11. (Škotska), 26.12., 27.12.2022

TEČAJ Kolidž
PP/VS
2 tedna
Intenzivni 2585

Doplačila/teden - želji:
-    Golf Academy: 324 EUR
-    Tennis Academy: 273 EUR
-    Horseriding Academy: 250 EUR
-    Football Academy: 273 EUR
 

Cena vključuje

letalski prevoz

povratni prevoz z londonskega letališča do kolidža

uvrstitveni test

intenzivni tečaj angleškega jezika

učne materiale

potrdilo in poročilo o udeležbi na tečaju

prijavnina na ESOL mednarodni izpit iz angleškega jezika

nastanitev

polni penzion

družabne in športne aktivnosti

celodnevni izleti ob sredah in sobotah

2 poldnevna izleta na teden

nezgodno zavarovanje

dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini

BOSS plastenka za pijačo, BOSS majica

spremljevalca LTA jezikovna potovanja ves čas trajanja programa. *Skupinski odhod in cena programa v navadenih terminih sta zagotovljena, če se v posameznem terminu na tečaj prijavi vsaj 10 udeležencev.

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Fettes College, Edinburg
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg
 • European School of English, Malta
  Jezikovno potovanje na otok Malta je preseglo moja pričakovanja! Bilo je super! Nastanjena sem bila v hotelu Coastline v sobi še s tremi puncami iz tujih držav. Glede spoznavanja ljudi ... Več
  Sara Čelan European School of English, Malta
 • Eastbourne School of English, Eastbourne
  Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ... Več
  Ana Grilc Eastbourne School of English, Eastbourne
 • Emerald Cultural Institute, Dublin
  Sprejeli so me odprtih rok in lahko rečem, da sem prišla zagotovo k najboljši družini,  kar si jih je možno želeti. Oni so živeli za nas udeležence tečajev. Od njih ... Več
  Andreja Marko Emerald Cultural Institute, Dublin
 • Mill Hill School, London
  I loved every single moment – Activity Leaders, Teachers, everyone that works in the school and students were lovely and always willing to help.   ... Več
  Blanka Pucer Mill Hill School, London
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE

VSE, KAR VAS ZANIMA O ŠOLANJU NA SREDNJIH ŠOLAH V ZDA
Vas mika, da bi se odpravili na šolanje v ZDA? Na Florido, v Kalifornijo ali Arizono? Morda New York?

Prisluhnite v živo našemu dolgoletnemu partnerju, Mr. Andreasu Bayerju
Več informacij >>

X