SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Jezikovni tečaji za učence in dijake - s spremstvom - TORONTO

CISS Toronto

14-18 let


14-18 let
slovenski spremljevalec
super lokacija v mestnem središču
kakovostni jezikovni tečaji
privlačen program aktivnosti in izletov
Deli s prijatelji:

Toronto je brez dvoma najbolj »cool« mesto severne Amerike. In v središču mesta, nedaleč od glavnih znamenitosti, kinodvoran, kavarn, športnih objektov in nakupovalnih središč, se nahaja zagotovo eden najlepših kampusov Toronta - Trinity College, kjer se mladi že vrsto let srečujejo na odličnih poletnih jezikovnih programih jezikovne šole CISS, ki poleg klasičnih jezikovnih tečajev nudi tudi program University Preparation, namenjen motiviranim dijakom, ki razmišljate o študiju v tujini.  

Opremljenost kampusa:
Sodobne učilnice, restavracija, družabni prostori, prijetno dvorišče/vrt, pralnica, športna igrišča, kabelski internet in Wi-Fi na večini območja kampusa, študentska rezidenca z enoposteljnimi sobami, športni center.  
 

Standardni tečaj

Vsebina učnih ur je pripravljena s ciljem celovitega razvijanja znanja angleškega jezika. Poteka po sodobnih komunikativnih metodah ob uporabi avdio-vizualnih pripomočkov. 18 ur tedensko je namenjenih izpopolnjevanju vseh temeljnih jezikovnih spretnosti, širjenju besedišča in slovnici, 2 uri pa potekata v obliki interaktivnih jezikovnih delavnic, kjer se osredotočite na spretnost in točnost izražanja v angleškem jeziku. 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2, 3 ali 4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:Individualni odhodi: 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8.2018.
Zadnji dan programa je 18.8.2018
Skupinski odhod s spremljevalcem LTA: 5.-18.8.2018
Intenzivni tečaj

Intenzivni tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 5 učnih ur, ki so kombinacija jezikovnih delavnic z različno tematiko kot npr. Pronunciation, Idioms & Vocabulary, Current events, English through media …, in učnih ur izven razreda, kjer boste angleški jezik urili med študijskimi ekskurzijami, ogledi …   

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:60
Dolžina tečaja:2, 3 in 4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:Individualni odhodi: 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8.2018.
Zadnji dan programa je 18.8.2018
Skupinski odhod s spremljevalcem LTA: 5.-18.8.2018

Študentska rezidenca Trinity College 
Stanovali boste v enoposteljnih sobah, kopalnice so skupne. Na voljo je kabelski internet, Wi-Fi je na voljo v večini predelov kampusa. Poskrbljeno je za posteljnino in brisačo. Prehranjevali se boste v lepi restavraciji kampusa.
Prehrana: polni penzion med tednom, brunch in večerja med vikendom
 

Vaši gostitelji pripravljajo privlačni program aktivnosti v prostem času: pogled z 553 m visokega stolpa CN Tower, izlet v Canada's Wonderland ali na Niagarske slapove, ogled Blue Jays Baseball Game, izlet na Wasaga Beach in Blue Mountain Village, zabavo na Disco Boat … Dolgčas vam ne bo tudi med zabavnimi večeri, ko bodo na sporedu Zombie Apocalypse, Music Video Making,  Fashion Show … Za doplačilo nudi šola  dodatne aktivnosti kot npr. Paintball ali Go-Karting  ter oglede Casa Loma, Toronto Zoo, Hockey Hall of Fame … Vključitev in sodelovanje pri organiziranih aktivnostih popoldan nista obvezna, temveč lahko dvakrat tedensko Toronto raziskujete tudi sami, a le v dogovoru s šolskih osebjem. 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Toronta. Povratni prevoz z letališča do kolidža je vključen v ceno aranžmaja. Za udeležence programa s skupinskim odhodom je letalski prevoz vključen v ceno aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Nepregledne površine druge največje države na svetu se raztezajo od bogatih lovišč v vodah okrog Nove Fundlandije do visokih gora in prostranih gozdov Skalnega gorovja, od najdaljše nevarovane meje na svetu, ki jo na jugu deli z ZDA, do obal Arktičnega oceana na severu. Čudovita pokrajina, milijonska velemesta, visoko razvito gospodarstvo, občutek varnosti in prijazni domačini so več kot zadosten razlog za učenje angleščine ali francoščine v enem od kanadskih biserov.
Prebivalstvo: 34 milijonov

O mestu

Toronto imenujejo tudi »mesto sosesk«, saj se okoli finančnega mestnega središča z ogromnimi nebotičniki, ki mu kraljuje 553 metrov visok CN televizijski stolp, razprostira etnični mozaik različnih soseščin - polovica prebivalcev Toronta namreč ni rojena v Kanadi. Obiskovalci radi obiščejo tudi zabaviščni park Ontario Place, živalski vrt Metro in seveda svetovno znane Niagarske slapove. Tudi sicer mesto ponuja veliko dogajanja; npr. Festival vina in sira v marcu, »Toronto Downtown Jazz Festival« junija in julija, Festival piva v avgustu, Mednarodni filmski festival v septembru, … Na vas je le, da izberete datum svojega obiska.
Prebivalstvo: 5,7 milijona

Valuta

CAD – kanadski dolar

Vizne informacije

Slovenskim državljanom viza za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev ni potrebna. Potrebujete veljavni potni list in povratno letalsko karto.

Časovni pas

Toronto in Montreal: SLO – 6 ur, Vancouver: SLO – 9 ur

Prazniki

1.1., 18.2., 29.3., 1.4., 20.5., 1.7., 5.8., 2.9., 14.10., 11.11., 25.12., 26.12. 2013

  Študentska rezidenca
ES/PP
2 tedna 3 tedni 4 tedni
Standardni tečaj 2448 3396 4362
Standardni tečaj - skupinski odhod - ZAGOTOVLJENO 3240 - -
University Preparation - 3870 -


Doplačilo/teden:
-     Intenzivni tečaj: 86 EUR  
 


Cena vključuje

povratni prevoz z letališča v Torontu do kampusa
uvrstitveni test
tečaj in učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev in polni penzion
družabne in športne aktivnosti po programu šole
1 celodnevni in 3 poldnevne izlete tedensko
zdravstveno zavarovanje v tujini
Skupinski odhod – dodatno:
letalski prevoz
stroške spremljevalca LTA

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi... preberite več

Maja Hudolin
European School of English, Malta

Sprejeli so me odprtih rok in lahko rečem, da sem prišla zagotovo k najboljši družini,  kar si jih je možno želeti. Oni so živeli za nas udeležence tečajev. Od njih... preberite več

Andreja Marko
Emerald Cultural Institute, Dublin