CISS Toronto

Jezikovni tečaji - TORONTO (14-18 let)

14-18 let

skupinski odhod s slovenskim spremljevalcem 28.7.-10.8.2019

super lokacija v mestnem središču

kakovostni jezikovni tečaji

privlačen program aktivnosti in izletov

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Vsebina učnih ur je pripravljena s ciljem celovitega razvijanja znanja angleškega jezika. Poteka po sodobnih komunikativnih metodah ob uporabi avdio-vizualnih pripomočkov. 20 ur tedensko je namenjenih izpopolnjevanju vseh temeljnih jezikovnih spretnosti s poudarkom na govoru, širjenju besedišča in slovnici. 5 ur tedensko je v obliki praktičnega pouka, ki poteka tudi izven učilnic in lahko vključuje oglede lokalnih znamenitosti, kamor se boste odpravili s svojimi učitelji, tematika teh učnih ur pa je povezana z dopoldanskim poukom, tako da se učni proces logično nadaljuje.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2, 3 in 4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:Individualni odhodi: 30.6., 7.7., 14.7., 21.7., 28.7., 4.8.2019.
Zadnji dan programa je 17.8.2019
Skupinski odhod s spremljevalcem LTA: 28.7. - 10.8.2019

Toronto je brez dvoma najbolj »cool« mesto severne Amerike. In v središču mesta, nedaleč od glavnih znamenitosti, kinodvoran, kavarn, športnih objektov in nakupovalnih središč, se nahaja zagotovo eden najlepših kampusov Toronta - Trinity College, kjer se mladi že vrsto let srečujejo na odličnih poletnih jezikovnih programih jezikovne šole CISS, ki poleg klasičnih jezikovnih tečajev nudi tudi program University Preparation, namenjen motiviranim dijakom, ki razmišljate o študiju v tujini.  

Opremljenost kampusa:
Sodobne učilnice, restavracija, družabni prostori, prijetno dvorišče/vrt, pralnica, športna igrišča, kabelski internet in Wi-Fi na večini območja kampusa, študentska rezidenca z enoposteljnimi sobami, športni center.  
 

Študentska rezidenca Trinity College 
Stanovali boste v eno- in dvoposteljnih sobah, kopalnice so skupne. Na voljo je kabelski internet, Wi-Fi je na voljo v večini predelov kampusa. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače. Prehranjevali se boste v lepi restavraciji kampusa.
Prehrana: polni penzion med tednom, brunch in večerja med vikendom

Vaši gostitelji pripravljajo privlačni program aktivnosti v prostem času: pogled z 553 m visokega stolpa CN Tower, izlet v Canada's Wonderland ali na Niagarske slapove, ogled Blue Jays Baseball Game, izlet na Wasaga Beach in Blue Mountain Village, zabavo na Disco Boat … Dolgčas vam ne bo tudi med zabavnimi večeri, ko bodo na sporedu Zombie Apocalypse, Music Video Making,  Fashion Show … Za doplačilo nudi šola  dodatne aktivnosti kot npr. Paintball ali Go-Karting  ter oglede Casa Loma, Toronto Zoo, Hockey Hall of Fame … Vključitev in sodelovanje pri organiziranih aktivnostih popoldan nista obvezna, temveč lahko dvakrat tedensko Toronto raziskujete tudi sami, a le v dogovoru s šolskih osebjem. 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Toronta. Povratni prevoz z letališča do kolidža je vključen v ceno aranžmaja. Za udeležence programa s skupinskim odhodom je letalski prevoz vključen v ceno aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja


O državi

Nepregledne površine druge največje države na svetu se raztezajo od bogatih lovišč v vodah okrog Nove Fundlandije do visokih gora in prostranih gozdov Skalnega gorovja, od najdaljše nevarovane meje na svetu, ki jo na jugu deli z ZDA, do obal Arktičnega oceana na severu. Čudovita pokrajina, milijonska velemesta, visoko razvito gospodarstvo, občutek varnosti in prijazni domačini so več kot zadosten razlog za učenje angleščine ali francoščine v enem od kanadskih biserov.
Prebivalstvo: cca 34 milijonov


O mestu

Toronto imenujejo tudi »mesto sosesk«, saj se okoli finančnega mestnega središča z ogromnimi nebotičniki, ki mu kraljuje 553 metrov visok CN televizijski stolp, razprostira etnični mozaik različnih soseščin - polovica prebivalcev Toronta namreč ni rojena v Kanadi. Obiskovalci radi obiščejo tudi zabaviščni park Ontario Place, živalski vrt Metro in seveda svetovno znane Niagarske slapove. Tudi sicer mesto ponuja veliko dogajanja; npr. Festival vina in sira v marcu, »Toronto Downtown Jazz Festival« junija in julija, Festival piva v avgustu, Mednarodni filmski festival v septembru, … Na vas je le, da izberete datum svojega obiska.
Prebivalstvo: 5,7 milijona


Valuta

CAD – kanadski dolar

Vizne informacije

Slovenskim državljanom viza za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev ni potrebna. Potrebujete veljavni potni list in povratno letalsko karto.

Časovni pas

Toronto in Montreal: SLO – 6 ur, Vancouver: SLO – 9 ur

Prazniki

18.2., 19.4., 20.5., 1.7., 5.8., 2.9., 14.10., 11.11., 25.12., 26.12.2019

  Študentska rezidenca
PP/ES ali DS
2 tedna 3 tedni 4 tedni
Intenzivni tečaj 2483 3396 4362
Intenzivni tečaj - skupinski odhod  3190 - -
Academic & Career Preparation - 3750 -


 

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča v Torontu do kampusa

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

1 celodnevni in 3 poldnevne izlete tedensko

zdravstveno zavarovanje v tujini

Skupinski odhod – dodatno:

letalski prevoz

stroške spremljevalca LTA

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
  Tipično andaluzijsko mestece z zelo komunikativni domačini, intimno vzdušje v šoli in pri pouku, druženje s sošolci in skupno raziskovanje okolice, odlične izvenšolske aktivnosti (tapas večer, flamenco show, kayaking, odbojka ... Več
  Mirjana Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
  Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • European School of English, Malta
  Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi ... Več
  Maja Hudolin European School of English, Malta
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog