Fettes College

Jezikovni tečaji - EDINBURGH (10-17 let)

10-17 let

čudovit kolidž

intenzivni jezikovni tečaji

odlična skrb za tečajnike

privlačni program aktivnosti

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk poteka ločeno za dve starostni skupini: Young Learners 10-13 let in Young Students 14-17 let, vsebina programa pa je prilagojena starosti tečajnikov in njihovemu predznanju. 
Pred odhodom boste vsi opravili on-line preizkus znanja Oxford Online Placement Test, na osnovi katerega boste razvrščeni v ustrezne učne skupine. Hkrati pa to vašim učiteljem omogoča še bolj učinkovito pripravo učnih vsebin. 
Učne ure, kulturne aktivnosti in šolske ekskurzije so zasnovane v povezavi s posameznimi tedenskimi temami poletnega programa.Tedenske tematike se pogosto navezujejo na dela znanih pisateljev, letošnje teme bodo Harry Potter and the Philosopher’s Stone, My Family and Other Animals, Around the World in 80 Days, Dr Jekyll and Mr Hyde, The Book of Days in Rob Roy.
Med dopoldanskimi učnimi urami se boste izpopolnjevali v vseh štirih temeljnih jezikovnih veščinah, pri čemer bo med prvo učno enoto poudarek veljal slovnici, pravilni izgovorjavi in širjenju besedišča, v nadaljevanju pa se boste posvetili tekočemu govoru in spretnemu komuniciranju, kar boste vadili skozi različne komunikativne jezikovne igre, dialoge, diskusije in projektno delo. 
6 učnih ur tedensko je v obliki dveh popoldanskih učnih ekskurzij in obiskov kulturnih znamenitosti, ki glede na tedensko tematiko lahko vključujejo Edinburgh’s Botanical Gardens, Scottish National Museum, Camera Obscura, Dean Village, Royal Mile … Na učne ekskurzije se boste aktivno pripravljali in odpravili s svojim »razrednim učiteljem«, po ogledu pa se boste ukvarjali z nalogami, povezanimi z obiskom. 
K tečaju spadajo tudi »domače naloge« - vsakodnevno pisanje dnevnika »in English«!

Število šolskih ur / teden:23,5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse
Začetki:30.6., 28.7.2024

Čudovit je cilj vašega jezikovnega potovanja – pravi pravcati grad. Fettes College je prestižna »Boarding School«, ki uživa sloves zaradi akademske odličnosti, bogate športne tradicije in izjemnega šolskega kolektiva, ki skrbi za dobro počutje in varnost svojih varovancev. Glede na vašo starost nudi šola dva vsebinsko različna programa: Young Learners je pripravljen za udeležence od 10 do 13 let starosti, Young Students pa za mladino od 14 do 17 let starosti. Mogočno šolsko poslopje z odlično infrastrukturo se nahaja sredi lepo urejenega lastnega parka, od zgodovinskega mestnega jedra pa je oddaljeno le slabo miljo.       

Opremljenost kolidža:
Prostorne, moderno opremljene učilnice, računalniška učilnica, prijetni prostori za druženje, šolska restavracija, šolsko gledališče, šolska knjižnica, Arts & Crafts učilnice, plesni studio, moderna športna dvorana, bazen, igrišča za tenis, ragbi, nogomet in košarko, brezplačni Wi-Fi, rezidenčne hiše z eno- in večposteljnimi spalnicami in pralnico.

Kolidž
Stanovali boste v eno-, dvo- in večposteljnih sobah, nekatere izmed njih so moderne, druge bolj tradicionalne. Kopalnice so skupne. Vsaka »boarding house« ima prijetni dnevni prostor in računalniški kotiček, na voljo je Wi-Fi, z vami pa prebivajo »House Parents«, ki 24 ur dnevno skrbijo za vaše dobro počutje. Prehranjevali se boste v samopostrežni šolski restavraciji. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače.
Prehrana: polni penzion

Vaši učitelji in activity leaders vas bodo prijetno zaposlili tudi izven učilnic. Učili se boste škotskih plesov, zmagovali na »talentih«, pripravili boste modno revijo in se podali na Fettes College ghost tour. Športniki boste lahko igrali nogomet, tenis, frizbi, dodge ball, badminton …Ob sobotah in nedeljah boste po poznem škotskem zajtrku odšli na celodnevne izlete, npr. na mogočni Edinburgh Castle, v Glasgow, na St. Andrews Castle ali pa boste obiskali čudovito »Braveheart country«. 
Za svoje »trdo delo« pa boste seveda nagrajeni! Ob petkih bo zares slavnostno! »Graduation in the Fettes College chapel« nikakor ne gre zamuditi. 

Potovanje do kraja tečaja

Povratni letalski prevoz do Edinburga, prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča, v kolikor polet ni iz Ljubljane, in povratni prevoz z edinburškega letališča do kolidža so vključeni v ceni aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 200 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 490 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (490 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

29.3., 1.4., 1.5., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2024.

TEČAJI Kolidž
PP/VS
2 tedna
Intenzivni  3252

Cena vključuje

povratni letalski prevoz do Edinburga

povratni prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča

povratni prevoz z letališča Edinburg do kolidža

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

poročilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti

celodnevne izlete ob sobotah in nedeljah

nezgodno zavarovanje

stroške LTA spremljevalca

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ... Več
  Matjaž Žnidaršič South Bank University - Embassy Summer, London
 • LAL, Boca Raton, Florida
  Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno. ... Več
  Dino Prepelič LAL, Boca Raton, Florida
 • Liden & Denz, St. Petersburg
  Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ... Več
  Aleš Liden & Denz, St. Petersburg
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
  Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Emerald Cultural Institute, Dublin
  Sprejeli so me odprtih rok in lahko rečem, da sem prišla zagotovo k najboljši družini,  kar si jih je možno želeti. Oni so živeli za nas udeležence tečajev. Od njih ... Več
  Andreja Marko Emerald Cultural Institute, Dublin

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice