Kings Summer

Jezikovni tečaji - OXFORD (14 - 17 let)

14 - 17 let

slovenski spremljevalec

skupinski odhod

sodobna jezikovna šola, dobro strukturirani jezikovni programi

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija 20 učnih ur, med katerimi je poudarek na urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo. Izpopolnili boste znanje slovnice in jezikovnih struktur, urili se boste v pravilnem in tekočem govoru, v slušnem razumevanju in v branju, v manjšem obsegu pa tudi v pisanju. Nadaljnjih 8 učnih ur je v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na svoje predznanje in jezikovne potrebe. Na voljo so vsebine kot npr. Survival English, Academic Reading & Writing, Conversation Skills, English for Work, Business fluency, Exam skills & strategies, British culture & history, English for meetings and presentations … Upoštevajte, da je izvedba posameznih vsebin odvisna tudi od interesa tečajnikov.  

Število šolskih ur / teden:28
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Starost: nad 16 let
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:5.7.2020
Skupinski odhodi v navedenih terminih so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.
Intensive Academic English
Prijava na tečaj

Visoko intenzivni program je namenjen motiviranim udeležencem z dobrim predznanjem angleškega jezika, ki razmišljate o šolanju ali študiju v angleško govorečih državah. Za potrditev vključitve v program je potrebno ob prijavi uspešno opraviti test predznanja na stopnji B2. Program sestavljata 2 vsebinska dela. 
V prvem delu boste skozi različne učne aktivnosti celovito razvijali jezikovno znanje na višjem nivoju. Pouk je kombinacija urjenja vseh temeljnih jezikovnih veščin, kritičnega razmišljanja in veščin za samostojni študij v angleškem jeziku ter priprav na izpit IELTS v vseh njegovih sestavnih delih, seznanili pa se boste tudi s samim izpitom, ki ocenjuje jezikovno spretnost kandidatov za vpis na angleško govoreče univerze.     
Drugi del programa je pouk šolskih predmetov, med katerim boste razširili znanje določenega področja in specifično besedišče vezano nanj, vključeni so naslednji predmeti: Science, Maths, History, Geography in Business. Ob prijavi je potrebno rešiti uvrstitveni test, na osnovi katerega šola potrdi udeležbo na programu.

Število šolskih ur / teden:36
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:B2 in višje
Starost tečajnikov: 14-17 let
Začetki:Skupinski odhod: 5.7.2020
Individualni odhod: 19.7.2020
Skupinski odhodi v navedenih terminih so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.
Medical Summer Program
Prijava na tečaj

Program je pripravljen za motivirane tečajnike, ki bi želeli izvedeti več o študiju medicine oziroma z medicino povezanimi poklici, in je namenjen tako udeležencem, ki o študiju šele razmišljate kot tudi tistim, ki se že pripravljate na vpis na univerze in fakultete za zdravstvene vede. Med tečajem boste preučevali povezavo različnih naravoslovnih ved z medicino, razvijali kritično mišljenje in debatne spretnosti skozi razprave o aktualnih družbenih in etičnih vprašanjih, vezanih na področje medicine, seznanili se boste z vpisnimi zahtevami in postopki za vpis na različne medicinske šole in univerze ter izvedeli kaj vključuje dobro sestavljen »personal statement«. Tečaj zajema tudi krajše priprave na sprejemna izpita UKCAT in BMAT, obiske medicinskih šol oz. univerze ter predavanja gostujočih učiteljev.

Število šolskih ur / teden:32
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:B2 in višje
Starost tečajnikov: 14-17 let
Začetki:5.7.2020
Skupinski odhodi v navedenih terminih so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.

Jezikovne centre Kings odlikuje izvedba jezikovnih tečajev na visokem akademskem nivoju po sodobnih učnih metodah v prijaznem učnem okolju. Šola je drugi največji center za izvajanje testov IELTS v Angliji in nudi poleg tečajev splošne angleščine tudi pripravljalne tečaje na izpite IELTS in poletni intenzivni program Kings Intensive Academic, ki omogoča, da pobliže spoznate vsakdan »Oxonians«. Nikoli ne veš - morda vas študij popelje prav v Oxford. Sodobno opremljeni kampus Kings St. Joseph je v predelu Cowley, od strogega mestnega središča je oddaljen cca 20 minut vožnje z javnim prevozom.

V Oxfordu ima Kings dva učna centra:

St. Michael's Campus, kjer potekajo intenzivni tečaji splošne angleščine, ter aneks Alfred Street sta v središču Oxforda, v bližini slavnih kolidžev, trgovin in restavracij.
Opremljenost šole:
Sodobne učilnice, opremljene z interaktivnimi tablami, računalniški učni center za samostojno učenje, prostori za druženje tečajnikov, brezplačni internet in Wi-Fi.
Udeležencem je na voljo ClassMate, on-line učni portal, dostopen 24 ur dnevno, kjer najdete učno gradivo, jezikovne vaje, teste za preverjanje znanja … Dostop boste imeli še 3 mesece po zaključenem programu.

St. Joseph Campus, kjer potekajo priprave na izpite IELTS, Medical Summer Programme in Intensive Academic English v poletnem času, pa je v Cowleyu, in je od centra mesta oddaljen cca 20 minut vožnje z mestnim avtobusom.
Opremljenost šole:
Sodobno opremljene učilnice, 2 računalniški učilnici, naravoslovni laboratorij, študijska soba, predavalnica, šolska knjižnica, Art studio, šolska restavracija, šolsko dvorišče s teraso, brezplačni internet in Wi-Fi.

Wavy Gate
Nastanjeni boste v prijetnih enoposteljnih sobah z lastno kopalnico. 6 sob tvori apartma s skupnim dnevnim prostorom in dobro opremljeno kuhinjo, kjer si lahko po želji pripravljate obroke. V sklopu rezidence so pralnica in družabni prostor s TV. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne. Na voljo vam bo Wi-Fi. Do obeh kampusov Kings je cca 15 minut vožnje z mestnim avtobusom.
Prehrana:
Udeleženci intenzivnih tečajev: brez prehrane. Po želji se lahko odločite za nakup voucherjev, ki jih uporabite za nakupe v trgovinah Tesco oz. v kavarnah in restavracijah kot so Starbucks, Costa, McDonald's, Pizza Hut … : 140 EUR/teden. 
Udeleženci Medical Summer Programme in Intensive Academic English: polni penzion. Prehranjevali se boste v šolski restavraciji St.Josephs College. 

 

 

Šola poskrbi za prijeten program družabnih in športnih aktivnosti, ogledov in izletov. Pripravljajo oglede filmskih predstav in koncertov, obiske muzejev, konverzacijske delavnice... Lahko boste igrali nogomet in košarko, pomerili se boste v bowlingu, zagotovo pa ne boste zamudili puntinga. Za udeležence Medical Summer Programme in Intensive Academic English sta v ceni aranžmaja vključena 2 celodnevna izleta, lahko se boste odpravili npr. v Bath, v London, v Stratford-upon-Avon ali celo v Stonehenge. Udeleženci intenzivnih tečajev se boste izvenšolskih aktivnosti in izletov udeleževali skladno s svojimi željami in interesi, in boste stroške udeležbe (prevoze in vstopnine) poravnali v Oxfordu.  

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmajev sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: sobota ali nedelja
Povratek: sobota ali nedelja
Program bo izveden in cena je zajamčena, če je v navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev tečaja.


O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Oxfordska univerza, po kateri je mesto seveda najbolj znano, ni le najstarejša univerza v angleško govorečem svetu, ustanovljena v 12. stoletju, temveč se redno uvršča med pet najboljših univerz na svetu. »The Oxford University« sestavlja več kot 40 različnih kolidžev, na katerih se šola preko 20.000 študentov. Študij v Oxfordu je že od nekdaj privilegij, med študenti pa najdemo imena kot so Isaac Newton, Margaret Thatcher, Indira Gandhi in Hugh Grant. Tudi Billa Clintona je med študijem za par semestrov zaneslo v Oxford. Mesto pa svojim študentom poleg znanja nudi tudi živahno družabno sceno: restavracije, kinodvorane, pube, diskoteke, nakupovalna središča in športne terene, knjigarne, gledališke predstave in koncerte. Zlasti v poletnem času pa študente v kolidžih zamenjajo mlajši in starejši udeleženci angleških tečajev iz vsega sveta.
Prebivalstvo: 135 000


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 31.1.2020 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

TEČAJI Wavy Gate
PP/ES
Wavy Gate
N/ES
2 tedna
Intenzivni* - 2130
Intensive Academic English - skupinski odhod 3028 -
Medical Summer Program - skupinski odhod 3149 -
Intensive Academic English - individualni odhod 3420 -

Doplačilo/teden*:
Voucherji za nakup hrane oz. obroke: 140 EUR (Intenzivni tečaj)

Opomba:  
Ob prihodu v rezidenco je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 50 GBP, ki jih ob odhodu povrnejo.
 

Cena vključuje

povratni letalski prevoz

povratni prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča, v kolikor ni let iz ljubljanskega letališča

povratni prevoz z londonskega letališča do šole

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

stroške predstavnika LTA

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje v tujini

Intenzivni tečaj dodatno: aktivnosti v prostem času (doplačilo za vstopnine in prevoze)

Medical Summer Programme in Intensive Academic English dodatno:

polni penzion

družabne aktivnosti po programu šole

1 celodnevni in 1 poldnevni izlet na teden

tedenske vozovnice javnega prevoza

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • Lexix Noosa, Avstralija
  Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
  Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • Mill Hill School, London
  I loved every single moment – Activity Leaders, Teachers, everyone that works in the school and students were lovely and always willing to help.   ... Več
  Blanka Pucer Mill Hill School, London
 • Embassy English, London
  V London sem odšla, da bi izpopolnila svojo angleščino, domov pa sem poleg izboljšane izgovorjave prišla s super spomini, novimi prijatelji in čudovito izkušnjo. ... Več
  Živa Kolar Embassy English, London
 • Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
  Tipično andaluzijsko mestece z zelo komunikativni domačini, intimno vzdušje v šoli in pri pouku, druženje s sošolci in skupno raziskovanje okolice, odlične izvenšolske aktivnosti (tapas večer, flamenco show, kayaking, odbojka ... Več
  Mirjana Escuela de Idiomas Nerja, Nerja

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2020. Naroči katalog