Kings Summer

Jezikovni tečaji - OXFORD (14 - 17 let)

14 - 17 let

slovenski spremljevalec

skupinski odhod

sodobna jezikovna šola, dobro strukturirani jezikovni programi

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk poteka na 6 različnih težavnostnih stopnjah, v katere boste uvrščeni na osnovi ustnega in pisnega preverjanja po prihodu. Vsebinsko so učne ure zasnovane na osnovi učbenika, ki ga prejmete na posodo. Poudarek med tečajem bo veljal urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo: nadgrajevali in utrjevali boste slovnico, širili boste angleško besedišče in vadili pravilno izgovorjavo, urili se boste v poslušanju, v govoru in v branju, v nekoliko manjšem obsegu pa boste vadili tudi pisanje. 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:30.6., 14.7.2019
Skupinski odhodi v navedenih terminih so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.
Intensive Academic English
Prijava na tečaj

Visoko intenzivni program je namenjen motiviranim udeležencem z dobrim predznanjem angleškega jezika, ki razmišljate o šolanju ali študiju v angleško govorečih državah. Za potrditev vključitve v program je potrebno ob prijavi uspešno opraviti test predznanja na stopnji B2. Program sestavljata 2 vsebinska dela. 
V prvem delu boste skozi različne učne aktivnosti celovito razvijali jezikovno znanje na višjem nivoju. Pouk je kombinacija urjenja vseh temeljnih jezikovnih veščin, kritičnega razmišljanja in veščin za samostojni študij v angleškem jeziku ter priprav na izpit IELTS v vseh njegovih sestavnih delih, seznanili pa se boste tudi s samim izpitom, ki ocenjuje jezikovno spretnost kandidatov za vpis na angleško govoreče univerze.     
Drugi del programa je pouk šolskih predmetov, med katerim boste razširili znanje določenega področja in specifično besedišče vezano nanj, vključeni so naslednji predmeti: Science, Maths, History, Geography in Business. V sklopu programa so tudi srečanja s svetovalcem glede zahtev in vpisa na angleške univerze.  
 

Število šolskih ur / teden:36
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:B2 in višje
Starost tečajnikov: 15-17 let
Začetki:Skupinski odhod: 14.7.2019
Individualni odhodi: 7.7., 21.7.2019
Skupinski odhodi v navedenih terminih so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.

Jezikovno šolo Kings odlikuje izvedba jezikovnih tečajev na visokem akademskem nivoju po sodobnih učnih metodah v prijaznem učnem okolju. Šola je drugi največji center za izvajanje testov IELTS v Angliji in nudi poleg tečajev splošne angleščine tudi pripravljalne tečaje na izpite IELTS in poletni intenzivni program Kings Intensive Academic, ki omogoča, da pobliže spoznate vsakdan »Oxonians«. Nikoli ne veš - morda vas študij popelje prav v Oxford. Sodobno opremljeni kampus Kings St. Joseph je v predelu Cowley, od strogega mestnega središča je oddaljen cca 20 minut vožnje z javnim prevozom.

Opremljenost kampusa:
Sodobno opremljene učilnice, 2 računalniški učilnici, naravoslovni laboratorij, študijska soba, predavalnica, šolska knjižnica, Art studio, šolska restavracija, šolsko dvorišče s teraso, brezplačni internet in Wi-Fi.

Crescant Hall Residence
Študentska rezidenca je od šole St.Josephs College oddaljena cca 3 minute hoje. Nastanjeni boste v enoposteljnih sobah, razvrščenih v suite. Vsaka suita ima šest sob in 2 kopalnici, gostom sta na voljo pralnica in dnevna soba s TV.
Prehrana: polni penzion

Wavy Gate
Sodobna študentska rezidenca je od šole oddaljena cca 15 minut hoje. Nastanjeni boste v prostorni lepo opremljeni enoposteljni sobi s kopalnico. 6 sob tvori apartma s skupno lepo opremljeno kuhinjo in dnevnim prostorom, v sklopu rezidence so še pralnica in družabni prostor s TV. Poskrbljeno je za posteljnino, na voljo vam bo Wi-Fi.
Prehrana: polni penzion

 

Družba tečajnikov različnih narodnosti nudi priložnost za nova prijateljstva in klepet »in English«, a le, če boste aktivni tudi izven učilnic. V prostem času nudi šola različne aktivnosti: družabne igre, karaoke, bowling, punting po reki Cherwell in obiske oxfordskih muzejev. Odšli boste na krajše izlete in si ogledali npr. Blenheim Palace & Woodstock Gardens ali Cotswold Wildlife Park, sobote pa bodo rezervirane za celodnevne izlete v London, v Shakespearjev Stratford-Upon-Avon, v Bath ali celo do znamenitega kamnitega velikana Stonehenge.

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmajev sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: sobota ali nedelja
Povratek: sobota ali nedelja
Program bo izveden in cena je zajamčena, če je v navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev tečaja.


O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Oxfordska univerza, po kateri je mesto seveda najbolj znano, ni le najstarejša univerza v angleško govorečem svetu, ustanovljena v 12. stoletju, temveč se redno uvršča med pet najboljših univerz na svetu. »The Oxford University« sestavlja več kot 40 različnih kolidžev, na katerih se šola preko 20.000 študentov. Študij v Oxfordu je že od nekdaj privilegij, med študenti pa najdemo imena kot so Isaac Newton, Margaret Thatcher, Indira Gandhi in Hugh Grant. Tudi Billa Clintona je med študijem za par semestrov zaneslo v Oxford. Mesto pa svojim študentom poleg znanja nudi tudi živahno družabno sceno: restavracije, kinodvorane, pube, diskoteke, nakupovalna središča in športne terene, knjigarne, gledališke predstave in koncerte. Zlasti v poletnem času pa študente v kolidžih zamenjajo mlajši in starejši udeleženci angleških tečajev iz vsega sveta.
Prebivalstvo: 135 000


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  Študentska rezidenca 
PP/ES
2 tedna
Standardni tečaj - skupinski odhod 2277
Intensive Academic English - skupinski odhod 2760
Intensive Academic English - individualni odhodi 3026


Opomba:  
Ob prihodu v rezidenco je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 50 GBP, ki jih ob odhodu povrnejo.
 

Cena vključuje

letalski prevoz

povratni prevoz z londonskega letališča do šole

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

1 celodnevni in 1 poldnevni izlet na teden

stroške LTA spremljevalca

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
  Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Mill Hill School, London
  I loved every single moment – Activity Leaders, Teachers, everyone that works in the school and students were lovely and always willing to help.   ... Več
  Blanka Pucer Mill Hill School, London
 • Escuela de Idiomas Nerja
  Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja ... Več
  Eva Veber Escuela de Idiomas Nerja

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog