SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Jezikovni tečaji za učence in dijake - s spremstvom - OXFORD

Kings Oxford

14 - 17 let


14 - 17 let
slovenski spremljevalec
skupinski odhod
sodobna jezikovna šola, dobro strukturirani jezikovni programi
Deli s prijatelji:

Jezikovno šolo Kings odlikuje izvedba jezikovnih tečajev na visokem akademskem nivoju po sodobnih učnih metodah v prijaznem učnem okolju. Šola je drugi največji center za izvajanje testov IELTS v Angliji in nudi poleg tečajev splošne angleščine tudi pripravljalne tečaje za študij na angleško govorečih univerzah in poletni intenzivni program Kings Intensive Academic, ki ti omogoča, da pobliže spoznaš vsakdan »Oxonians«. Kdo ve - morda te študij popelje prav sem. Sodobno opremljeni kampus Kings St. Joseph je v predelu Cowley, od strogega mestnega središča je oddaljen cca 20 minut vožnje z javnim prevozom.

Opremljenost kampusa:
Sodobno opremljene učilnice, 2 računalniški učilnici, študijska soba, predavalnica, šolska knjižnica, Art studio, šolska restavracija, šolsko dvorišče s teraso, brezplačni internet in Wi-Fi.
 

Standardni tečaj

Pouk poteka na 6 različnih težavnostnih stopnjah, v katere boste uvrščeni na osnovi ustnega in pisnega preverjanja po prihodu. Vsebinsko so učne ure zasnovane na osnovi učbenika, ki ga prejmete na posodo. Poudarek med tečajem bo veljal urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo: nadgrajevali in utrjevali boste slovnico, širili boste angleško besedišče in vadili pravilno izgovorjavo, urili se boste v poslušanju, v govoru in v branju, v nekoliko manjšem obsegu pa boste vadili tudi pisanje. 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:1.7., 15.7.2018
Intensive Academic English

Visoko intenzivni program je namenjen motiviranim udeležencem z dobrim predznanjem angleškega jezika, ki razmišljate o šolanju ali študiju v angleško govorečih državah. Za potrditev vključitve v program je potrebno ob prijavi uspešno opraviti test predznanja na stopnji B2. Program sestavljata 2 vsebinska dela. 
V prvem delu boste skozi različne učne aktivnosti celovito razvijali jezikovno znanje na višjem nivoju. Pouk je kombinacija urjenja vseh temeljnih jezikovnih veščin, kritičnega razmišljanja in veščin za samostojni študij v angleškem jeziku ter priprav na izpit IELTS v vseh njegovih sestavnih delih, seznanili pa se boste tudi s samim izpitom, ki ocenjuje jezikovno spretnost kandidatov za vpis na angleško govoreče univerze.     
Drugi del programa je pouk šolskih predmetov, med katerim boste razširili znanje določenega področja in specifično besedišče vezano nanj, vključeni so naslednji predmeti: Science, Maths, History, Geography in Business. V sklopu programa so tudi srečanja s svetovalcem glede zahtev in vpisa na angleške univerze.  
 

Število šolskih ur / teden:36
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:B2 in višje
Starost tečajnikov: 15-17 let
Začetki:15.7.2018

Crescant Hall Residence
Nastanjeni boste v enoposteljnih sobah, razvrščenih v suite. Vsaka suita ima šest sob in 2 kopalnici, v rezidenci pa je še pralnica in dnevna soba s TV. 
Prehrana: polni penzion. Prehranjevali se boste v šolski restavraciji St. Josephs College, 3 minute hoje oddaljeni od rezidence.

 

 

Družba tečajnikov različnih narodnosti nudi priložnost za nova prijateljstva in klepet »in English« a le, če boste aktivni tudi izven učilnic. Šola zato nudi raznolik program aktivnosti: družabne igre, karaoke, drsanje, bowling, punting po reki Cherwell in obiske oxfordskih muzejev kot sta Ashmolean Museum in Pitt Rivers Museum. Med tednom se boste podali na krajše izlete in si ogledali Blenheim Palace & Woodstock Gardens ali Cotswold Wildlife Park, sobote pa bodo rezervirane za celodnevne izlete v London, v Shakespearjev Stratford-Upon-Avon, v Bath ali celo do znamenitega kamnitega velikana Stonehenge. 

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmajev sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: sobota ali nedelja
Povratek: sobota ali nedelja

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Oxfordska univerza, po kateri je mesto seveda najbolj znano, ni le najstarejša univerza v angleško govorečem svetu, ustanovljena v 12. stoletju, temveč se redno uvršča med pet najboljših univerz na svetu. »The Oxford University« sestavlja več kot 40 različnih kolidžev, na katerih se šola preko 20.000 študentov. Študij v Oxfordu je že od nekdaj privilegij, med študenti pa najdemo imena kot so Isaac Newton, Margaret Thatcher, Indira Gandhi in Hugh Grant. Tudi Billa Clintona je med študijem za par semestrov zaneslo v Oxford. Mesto pa svojim študentom poleg znanja nudi tudi živahno družabno sceno: restavracije, kinodvorane, pube, diskoteke, nakupovalna središča in športne terene, knjigarne, gledališke predstave in koncerte. Zlasti v poletnem času pa študente v kolidžih zamenjajo mlajši in starejši udeleženci angleških tečajev iz vsega sveta.
Prebivalstvo: 135 000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo Slovenci potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

30.3., 2.4., 7.5., 28.5., 6.8. (Škotska), 27.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2018

  Študentska rezidenca 
ES/PP
2 tedna
Standardni tečaj - skupinski odhod 2195
Intensive Academic English - skupinski odhod 2760


Opomba:  
Ob prihodu v rezidenco je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 50 GBP, ki jih ob odhodu povrnejo.
 


Cena vključuje

letalski prevoz
povratni prevoz z londonskega letališča do šole
uvrstitveni test
tečaj in učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev in polni penzion
družabne in športne aktivnosti po programu šole
1 celodnevni in 1 poldnevni izlet na teden
stroške LTA spremljevalca
nezgodno zavarovanje
zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Eastbourne, Anglija. Že besedi sami zvenita zares posebno. Ob njunem zvenu pomislim na čisto drug svet, tak, ki ga sama ne poznam. Vedno sem želela obiskati Anglijo. To poletje sem... preberite več

Monika Črček
LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Izobraževati se in potovati z LTA v Oxfordu je bilo nepozabno, saj sta me že že ob prvem stiku kljub začetni negotovosti navdušila prijaznost in razumevanje spremljevalke ter animatorjev, ki... preberite več

Urška Pogačar
Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford