Royal Russell School

11-13 in 13-17 let
slovenski spremljevalec/skupinski odhod
prestižni kolidž v južnem delu Londona
izvrstni jezikovni tečaji
odličen program aktivnosti in izletov
LALIGA Footbal Camp

Tečaji in cene

Več informacij o šoli
Učenci in dijaki - individualni odhodi
Učenci in dijaki - skupinski odhodi
Odrasli nad 16 let
Poslovneži
Klub 50+

V tej skupini žal ni tečajev.

Skupinski odhodi na tečaj z LTA spremljevalci

Na določene jezikovne programe odhajajo skupine udeležencev z LTA spremljevalci, ki so na šolah prisotni ves čas trajanja programa. Stanujejo na istem kolidžu oziroma v isti rezidenci ali hotelu kot tečajniki. Izvedba programa s skupinskim odhodom in spremljevalcem ter v ceniku navedena cena so zagotovljeni, če je v posameznem navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev.

London Explorers (11-13 let)
Trajanje tečaja: 2 tedna
Stopnje: vse

V tej skupini žal ni tečajev.

V tej skupini žal ni tečajev.

V tej skupini žal ni tečajev.

Royal Russell School

O šoli
Nastanitev
Prosti čas
Potovalne info.
Cenik
O šoli

Leta 1853 ustanovljena prestižna »boarding school« Royal Russell School leži v čudoviti zeleni oazi v Croydonu, v južnem predelu Londona, od koder boste po manj kot pol ure vožnje z mestnim vlakom že na Oxford Street, eni najbolj znanih londonskih nakupovalnih ulic. Poletni jezikovni program Royal Russell Summer School zaradi svoje odlične lokacije zagotavlja popolno kombinacijo raziskovanja Londona in izkušnjo tradicionalne angleške internatske šole – Boarding School. 
Ne glede za katerega izmed odličnih jezikovnih programov Bedes' Summer School se boste odločili, vas na kolidžu Royal Russell pričakuje pouk po sodobnih komunikativnih metodah z vključevanjem različnih aktualnih tem, s čimer vas bodo učitelji čim bolj spodbujali k sodelovanju; seveda pa bodo vaše napredovanje vsak teden preverjali in temu ustrezno prilagajali učni program. K odličnosti programa nedvomno prispevata tudi izvrstno opremljen kolidž in izjemna skrb za mlade udeležence, saj je razmerje med šolskim osebjem in tečajniki 1:5. 
Program poteka ločeno za dve starostni skupini, od 11 do 13 let in od 13 do 17 let, tako kot pri vseh programih pa boste ob prihodu opravili preizkus znanja angleščine, kar omogoča oblikovanje čim bolj homogenih učnih skupin.

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica, prostori za druženje, odlična šolska kuhinja, v kateri poteka tečaj Masterchef, privlačno šolsko gledališče, odlični športni tereni - igrišča za košarko, nogomet in tenis, športni center z bazenom, fitnes center, dvorana z igrišči za odbojko, badminton in košarko, aerobiko, brezplačni Wi-Fi, pralnica in »boarding houses« za bivanje tečajnikov.

galerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerija
Prikaži več +

Prikaži večji zemljevid

Kolidž
Stanovali boste v lepo opremljenih eno- in večposteljnih sobah, kopalnice so skupne. Vsaka »boarding house« ima prijeten prostor za druženje tečajnikov, v njem sta televizor in majhna kuhinja. Zajtrkovali, obedovali in večerjali boste v odlični samopostrežni restavraciji kolidža. Enkrat tedensko bodo na kolidžu poskrbeli za pranje vašega perila.
Prehrana: polni penzion

Prosti čas

V prostem času se boste v družbi novih prijateljev zabavali, ukvarjali s športom, obiskali zanimive kraje, spoznali kaj novega o angleški zgodovini in kulturi ter seveda vadili angleščino v realnih situacijah. Popoldan se boste lahko preizkusili v različnih športnih aktivnostih kot so aerobika, badminton, košarka, igre s kartami, kriket, ples, nogomet, plavanje, tenis, dodgeball, odbojka, ali pa se boste ukvarjali z modelarstvom, slikanjem, modnim oblikovanjem ... Ob večerih bodo na programu karaoke, modne revije, »uradna« večerja s plesom ali disko. 
Torkovi in četrtkovi popoldnevi bodo večinoma namenjeni obiskom Londona; v odvisnosti od termina tečaja boste obiskali npr. Madame Tussauds, Tower of London, British Museum, St. Paul's Cathedral, Stratford, Westfield in Olympic Park, popeljali se boste z London Eye in križarili po reki Temzi. 
Sobote in nedelje bodo namenjene celodnevnim izletom, odpravili se boste npr. na grad Windsor, v Cambridgeu se boste s »punti« popeljali po reki Cam, v Oxfordu si boste ogledali kakšnega izmed znamenitih kolidžev univerze, v Portsmouthu boste obiskali znamenita Gunwharf Quays & Historic Dockyard ali pa se boste odpravili v zabaviščni Thorpe Park.

Kako boste preživeli dan v Londonu, si oglejte na povezavi A Typical Day at Royal Russell.

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmaja sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota
Program bo izveden in cena je zajamčena, če je v navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev tečaja.

Prazniki
29.3., 1.4., 1.5., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2024.
Časovni pas
SLO - 1 ura
Valuta
GBP - britanski funt
Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 200 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 490 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (490 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Cenik

TEČAJI Kolidž
PP/VS
2 tedna
Termini: 7.7.-20.7.2024, 21.7.-3.8.2024 Termin: 4.8.-17.8.2024
London Explorers 3677 3545
English for the Future 3677 3545
LALIGA Football camp - 4383

Doplačila/teden:
-    Contemporary Dance: 281 EUR
-    Masterchef: 281 EUR
-    Essay Writing: 200 EUR 
-    Photography: 281 EUR
-    Golf: 343 EUR
-    Public Speaking: 200 EUR
-    Horse Riding: 377 EUR 
-    Tennis: 281 EUR

Cena vključuje
povratni letalski prevoz do Londona
povratni prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča, v kolikor odhod ni z ljubljanskega letališča
povratni prevoz z londonskega letališča do kolidža
uvrstitveni test
tečaj angleškega jezika
učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev
polni penzion
družabne in športne aktivnosti po programu šole
3 celodnevne izlete
4 poldnevne izlete
stroške spremljevalca LTA*
nezgodno zavarovanje
*Skupinski odhodi v navedenih terminih in v ceniku navedena cena so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.

Mnenja udeležencev naših programov

Eva Veber

Escuela de Idiomas Nerja

Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja ...

Preberi vec >

Julia Kresse

Buckswood College, Hastings

Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ...

Preberi vec >

Roman Borkovič Pejnovič

South Bank University - Embassy Summer, London

Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na ...

Preberi vec >

Špela Koželj

European School of English, Malta

Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ...

Preberi vec >

Katarina Čander Podgoršek

The London School of English

Choosing the London School of English was definitely the right decision to upgrade my language skills at the advance level. I decided for a Business and Professional English course and ...

Preberi vec >

Tina Kolar

Alexanders College, Bawdsey Manor

V mednarodni družbi sosošolcev na kolidžu Bawdsey Manor, Anglija, in ob mojem prijaznem »športnem prijatelju«, pripravljena za nove jahalne podvige. ...

Preberi vec >

Katja Bradač

Babilonia, Taormina

Letošnje poletje sem 14 dni preživela v Taormini - čarobnem siciljanskem mestu na pečinah, kjer sem se kot začetnica prvič učila italijanskega jezika. Kot profesorica nemščine sem zelo zahtevna glede ...

Preberi vec >

Blanka Pucer

Fettes College, Edinburg

Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ...

Preberi vec >

Roman Pejnovič Borkovič

Rennert, New York

Rad bi se vam zahvalil iz vsega srca, ste ZAKON Agencija in brez vas ne bi nikoli dozivel toliko lepega in spoznal toliko ljudi kot sem jih na tem potovanju. ...

Preberi vec >

Niko Hlebec

Actilingua, Dunaj

Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ...

Preberi vec >

Iza Hrastnik Fink

Royal Russell School, London

Udeležila sem se nepozabnih jezikovnih počitnic v mestu Croydon, na šoli Royal Russell School. Bivala sem v dvoposteljni sobi s skupnim prostorom in kopalnico. Šolska restavracija nam je postregla z ...

Preberi vec >

Ema Lorenčič

Royal Russell School, London

ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ...

Preberi vec >

Živa Kolar

Embassy English, London

V London sem odšla, da bi izpopolnila svojo angleščino, domov pa sem poleg izboljšane izgovorjave prišla s super spomini, novimi prijatelji in čudovito izkušnjo. ...

Preberi vec >

Ema Hajdenkumera

Lexix Noosa, Avstralija

Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ...

Preberi vec >

Ana Grilc

Eastbourne School of English, Eastbourne

Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ...

Preberi vec >

Lucija Vovk

University of Arts London, London

Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ...

Preberi vec >

Matjaž Žnidaršič

South Bank University - Embassy Summer, London

Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ...

Preberi vec >

Ana Raspet

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ...

Preberi vec >

Spletni jezikovni testi

Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

Reši test >

Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

Reši test >

Povežimo se

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+