SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Uporabne informacije

Načrtovanje jezikovnega potovanja

Načrtovanje jezikovnega potovanja


Začnite vaše načrtovanje jezikovnega potovanja s tem, da preberete uporabne informacije na naši spletni strani in prelistate naš katalog. Naslednji korak je naše telefonsko ali osebno svetovanje. Prepričani smo, da vam bomo na osnovi naših dolgoletnih izkušenj lahko ustrezno svetovali in pomagali doseči želene cilje.

Preden pa boste začeli z načrtovanjem udeležbe na jezikovnem tečaju v tujini svetujemo, da poskusite odgovoriti na naslednja vprašanja:

Kolikšen izdatek si lahko privoščim?
Koliko časa lahko namenim jezikovnemu tečaju?
Kje se želim določenega tujega jezika učiti?
Kakšni so moji cilji? Potrebujem znanje tujega jezika za osnovno sporazumevanje v zasebnem življenju? Na potovanjih? Ali hočem tuji jezik tako pogovorno kot pisno dobro ali celo odlično obvladati? Ali potrebujem tuji jezik za učinkovito nastopanje v poslovnem svetu? Potrebujem znanje tujega jezika na strokovnem področju?
Kako intenzivno se želim učiti?
Ali želim imeti ob tečaju v tujini veliko prostega časa? Kako želim le-tega preživeti?

Kakorkoli že ste na zgornja vpraševanja odgovorili, ostanite realni, če bi se želeli hitro veliko naučiti. Če ste začetnik brez predznanja tujega jezika, boste z udeležbo na intenzivnem tečaju s 25 šolskimi urami pouka tedensko nižjo srednjo stopnjo znanja tujega jezika dosegli v cca 4 mesecih. Učenje tujega jezika zahteva čas in nihče ne verjame in ne more zagotoviti, da boste tuji jezik popolnoma osvojiti v le nekaj tednih. Pomembno je, da svoj cilj jasno določite, le tako vam bomo dobro svetovali in priporočili ustrezno jezikovno šolo.

Jezikovni nivoji in predvideno napredovanje

Če je le mogoče, priporočamo udeležbo na tečaju za daljše obdobje. Sicer lahko med visoko intenzivnim krajšim tečajem predelate enako količino snovi, a znanje boste bolj utrdili in dosegli, da bo trajnejše tekom dalj časa trajajočega tečaja. Da boste lažje predvideli koliko časa bi potrebovali, da dosežete svoj cilj – želeni nivo znanja tujega jezika, v nadaljevanju navajamo diagram za predvideno napredovanje po nivojih.

Spodnji diagram predstavlja predvideno napredovanje po jezikovnih nivojih, če bi obiskovali intenzivni tečaj v skupini, 25 šolskih ur tedensko. Seveda pa še tako dober tečaj in odličen učitelj ne zagotavljata napredka v znanju tujega jezika brez vašega sodelovanja. Končni uspeh bo odvisen predvsem od vas in vašega aktivnega sodelovanja. Pri tem bi omenili, da je kraj tečaja za veliko udeležencev pomemben element motivacije, saj se v nam zanimivem okolju učimo bolje in več!- 220 EUR za prijave do 30.5. Jezikovni program na Floridi
Priljubljeni jezikovni program za mlade na odličnem kampusu prestižne univerze Lynn University na sončni Floridi. 2-tedenski program: 1.971 EUR.

Učenje angleščine v angleški prestolnici
Spoznajte značilni college life na tečaju sredi ene najbolj cool prestolnic. 2-tedenski jezikovni program s slovenskim spremljevalcem: 2.280 EUR

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov... preberite več

Špela Koželj
European School of English, Malta

Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino,... preberite več

Petra Marko
Buckswood College, Hastings