SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Uporabne informacije

Splošne informacije

Splošne informacije

Prijave

Našim tečajnikom so na voljo 3 različne možnosti prijave:

1.) Izpolnite prijavnico na 151. strani našega kataloga in nam jo posredujete po elektronski pošti na info@lta.si ali po faxu na številko 02 6210 212.

2.) Lahko se prijavite preko spletne prijavnice na naši spletni strani.

3.) Pokličete nas na številko 02 6210 211 in prijavo naredite telefonsko.

Ko prejmemo vašo prijavo, vam bomo v roku petih delovnih dni posredovali potrditev, ki vključuje splošne informacije v zvezi z vašo udeležbo na tečaju, z nastanitvijo, s prevozom in s transferji. Ob prejetju potrditve je potrebno plačilo akontacije.

Plačila

Našim strankam nudimo 3 različne možnosti plačila.

1.) Aranžmaje jezikovnih potovanj lahko v celoti poravnate ob prijavi po prejetju predračuna.

2.) Aranžmaje lahko poravnate v 2 obrokih:

-    akontacijo v višini 30% vrednosti aranžmaja, morebitno letalsko vozovnico (če le-ta ni vključena v ceni aranžmaja) in odstopnino plačate po prejetju predračuna,
- 70% vrednosti aranžmaja pa najkasneje 15 dni pred odhodom


3.) Možno je tudi obročno plačilo. Prosimo, pokličete za informacije in izračune. Lahko pa si ogledate tudi ponudbo obročnega odplačevanja pri NLB.

Potovalni dokumenti

Potovalne dokumente za vaše jezikovno potovanje, ki vključujejo naslov vaše jezikovne šole, detajlne podatke o vaši nastanitvi ter vsa ostala navodila v zvezi z vašim jezikovnim tečajem in potovanjem vam bomo posredovali od 5 do 7 dni pred odhodom.

Vizumi

Državljani Slovenije za vstop v države, s katerimi Slovenija nima sklenjenega brezviznega režima (npr. Kitajska, Rusija), potrebujejo poleg veljavne potne listine tudi vizum. Udeleženci tečajev si morajo vizum urediti sami. Dokumente, ki se nanašajo na jezikovni tečaj in jih potrebujete za pridobitev vizuma, vam bomo posredovali v najkrajšem možnem roku, skladno z vašo prijavo. Za vizum lahko zaprosite na diplomatsko-konzularnem predstavništvu države v katero potujete. Če teh predstavništev v Sloveniji ni, lahko za vizum zaprosite na predstavništvih v tujini, ki so jurisdikcijsko pristojna za Slovenijo. Vizumske informacije so na voljo na straneh Ministrstva za zunanje zadeve. Pod rubriko ‘diplomatska konzularna predstavništva’ so za vsako svetovno državo podane informacije o vizumu, pristojnem veleposlaništvu in najbližjem slovenskem predstavništvu. Vse vizne informacije, ki jih navajamo v katalogu, so zgolj informativne narave in ustrezajo stanju v novembru 2011. Veleposlaništva za izdajo vizuma potrebujejo različno dolgo. Zato je priporočljivo, da se na jezikovne tečaje v države, kjer slovenski državljani potrebujemo vstopni vizum, prijavite pravočasno, vsaj 4 tedne pred načrtovanim odhodom. Stroški pridobitve vizuma niso vključeni v ceni aranžmajev jezikovnih potovanj, LTA d.o.o. pa tudi ne prevzema odgovornosti ob morebitni zavrnitvi izdaje vizuma.

Prihod / odhod tečajnikov

Prihod v kraj tečaja je načeloma vedno ob nedeljah, odhod iz kraja tečaja ob sobotah. Odvisno od razpoložljivosti nastanitev je možen tudi zgodnejši prihod ali kasnejši odhod. V tem primeru je za dodatne nočitve potrebno doplačilo.

Prevoz do kraja tečaja

V ceni aranžmajev letalski, železniški ali avtobusni prevozi do kraja tečaja niso vključeni, razen pri aranžmajih počitniških tečajev za otroke in mladino oziroma kot je navedeno pri posameznem programu. Seveda vam bomo z veseljem pomagali urediti letalski prevoz.

Pokličite nas za neobvezujočo ponudbo!

V vseh krajih iz naše ponudbe jezikovnih potovanj vam lahko uredimo tudi prevoz z letališča, z železniške ali z avtobusne postaje do vaše nastanitve. Predvsem pri daljših potovanjih je ta možnost organizacije transferja zelo dobrodošla. Seveda lahko z letališča do nastanitve potujete tudi z vlakom, z avtobusom ali s taxijem v lastni režiji, kar je praviloma ceneje kot s strani šole organizirani transferji. Če si prevoz do kraja tečaja urejati sami, je potrebno pričakovano uro prihoda na kraj nastanitve sporočiti najkasneje teden dni pred odhodom na tečaj.

Lokalni prevozi v kraju tečaja

Dolžina poti od nastanitve do šole je pogojena z lokacijo šole in z velikostjo mesta, praviloma ni daljša od 30 do 45 minut, v velemestih pa lahko tudi do 60 minut vožnje z lokalnimi prevoznimi sredstvi. Stroški lokalnih prevozov niso vključeni v ceno aranžmaja.

Prazniki

Ob državnih in verskih praznikih pouk na večini jezikovnih šol odpade in se ne nadomešča.

Zavarovanja

Vsi udeleženci jezikovnih tečajev so zavarovani s pavšalno pogodbo za nezgodno zavarovanje turistov pri Adriatic Slovenica, Zavarovalna družba d.d.

Udeleženci počitniških jezikovnih potovanj za mladino in otroke, ki aranžmaje iz kataloga Jezikovni tečaji v tujini 2017 plačajo po rednih cenah, imajo v ceni aranžmaja vključeno zdravstveno zavarovanje oseb pri potovanju in bivanju v tujini z asistenco coris (01-ZZT-01/08), sklenjeno pri Adriatic Slovenica, Zavarovalna družba d.d., oziroma je zavarovanje vključeno, kot je to navedeno pri posameznem programu. Zavarovanje tečajnikom omogoča 24-urno zdravstveno pomoč oziroma asistenco, kritje stroškov zdravljenja, vseh potrebnih prevozov in prevoza domov v okviru zavarovalne vsote v višini 25.000 EUR. Pogoji zavarovanja so navedeni na spletni strani www.coris.si. Sklenitev zdravstvenega zavarovanja oseb pri potovanju in bivanju v tujini priporočamo tudi vsem odraslim tečajnikom. Pokličite nas za ustrezno ponudbo.

Našim tečajnikom nudimo možnost vplačati odstopninoodpovedni riziko, če ob prijavi predvidevate, da se morda zaradi določenih okoliščin, ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini, tečaja ne bo udeležil. Odstopnina se  lahko sklene in vplača na dan potrditve rezervacije in velja v primeru uradnih pozivov, nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja tečajnika ali smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci). Tečajnik lahko uveljavlja povračilo vplačanega zneska iz naslova vplačane odstopnine le ob predložitvi ustreznega pisnega dokazila. Odstopnina – odpovedni riziko LTA znaša 3,9 % cene aranžmaja. 

Informacije za popotnike s strani Ministrstva za zunanje zadeve

Konzularna služba Ministrstva za zunanje zadeve ščiti interese Republike Slovenije ter njenih državljanov in pravnih oseb v tujini. Na straneh z informacijami za popotnike najdete nasvete, priporočila in informacije, ki vam lahko olajšajo bivanje v tujini (med drugim tudi napotke pred potovanjem, priporočila za bivanje v tujini, oblike konzularne pomoči, aktualne informacije, pogosta vprašanja in druge uporabne povezave).

Cena jezikovnega potovanja

Pogosto se vprašanja tečajnikov nanašajo na razmerje med ceno in storitvijo, ki jo nudi neka jezikovna šola. Kje je vzrok za včasih kar precejšnje cenovne razlike med posameznimi jezikovnimi programi in šolami? Če je kakovost odvisna od cene tečaja ali to pomeni, da je dražja šola tudi boljša? Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti le z da ali ne.

Razlog za cenovne razlike se namreč ne kažejo samo v kakovosti pouka. Cena neke šole je namreč predvsem odvisna od infrastrukture in opremljenosti šole, od njene lokacije, od dodatne ponudbe aktivnosti, od velikosti šole, od vrste jezikovnih programov, pa tudi od marketinške strategije in imidža jezikovne šole. Večinoma ne velja, da je cenejši tečaj slabši, prav tako ni nujno, da je najdražji tečaj najboljši. Za izbor ustrezne šole so odločilne vaše potrebe in zahteve. Na osnovi naših dolgoletnih izkušenj z določeno jezikovno šolo, rednih obiskov in preverjanj jezikovnih šol ter osebnih stikov s šolami smo prepričani, da v naši ponudbi najdete šole z najboljšim razmerje cena – kakovost, razlike med šolami tudi s cenovnega vidika pa vam bomo najlažje pojasnili pri osebnem svetovanju.

Tečaji angleščine v Avstraliji
V Avstraliji se je pričela pomlad. 4-tedenski intenzivni tečaj angleščine že od 1.662 EUR, 10-tedenski intenzivni tečaji že od 3.662 EUR. Čudovita narava, odlična jezikovna šola v bližini plaže – to je Noosa!

Intenzivni tečaji nemškega jezika v Berlinu
Visoko intenzivni tečaji nemškega jezika na priznani jezikovni šoli Humboldt Institut. 2-tedenski tečaj z nastanitvijo v šolski rezidenci s polnim penzionom: 1.590 EUR

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku,... preberite več

Katja Tomažin
Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford

Eastbourne, Anglija. Že besedi sami zvenita zares posebno. Ob njunem zvenu pomislim na čisto drug svet, tak, ki ga sama ne poznam. Vedno sem želela obiskati Anglijo. To poletje sem... preberite več

Monika Črček
LTC Language Teaching Centre, Eastbourne