Homelingua - odrasli

Jezikovni tečaji - NA UčITELJEVEM DOMU - ODRASLI (nad 18 let)

nad 18 let

najučinkovitejši način učenja angleščine

individualizirani programi

tečaji splošne angleščine

specializirani tečaji

Tečaj angleške konverzacije
Prijava na tečaj

Med tečajem se boste osredotočili na izboljšanje govornih veščin, izgovorjave in splošnega besedišča angleškega jezika, pri čemer bo vaš učitelj tematiko pouka prilagodil glede na interese in želje. S ciljem, da bo vaša raba angleškega jezika čim bolj samozavestna, boste v smiselnem kontekstu nadgrajevali tudi znanje angleške slovnice.  
Ker pa se boste jezika učili na učiteljevem domu, ne boste deležni le individualiziranega programa in maksimalne prilagoditve vsebine tečaja vašim jezikovnim potrebam in interesom, temveč boste spoznavali angleško kulturo in življenje kot član učiteljeve družine.

 

Število šolskih ur / teden:15, 20, 25 ali 30 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:vse
Začetki:vsako nedeljo
Priprave na mednarodne izpite
Prijava na tečaj

Intenzivni tečaji priprav na izpite so maksimalno prilagojeni vašim akademskim potrebam in izpitnim ciljem. Seznanili se boste s strukturo izpita in z izpitno tehniko ter se intenzivno ciljno pripravljali na preverjanje znanja angleškega jezika v vseh sestavinah izpitov, na katere se boste pripravljali:  IELTS, FCE, CAE, TOEFL iBT, Business exams (BEC, BULATS).
Glede na vaše potrebe in znanje se boste izpopolnjevali v vseh jezikovnih veščinah: v pisanju, v govoru, v bralnem in v slušnem razumevanju, pri diskusijah z različno tematiko se boste urili v tekočem govoru in v pravilni izgovarjavi, širili boste besedišče in utrjevali ter nadgrajevali znanje slovnice.

Število šolskih ur / teden:15, 20, 25 ali 30 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:A2 in višje
Začetki:vsako nedeljo
Poslovna angleščina
Prijava na tečaj

Program je namenjen udeležencem, ki želijo nadgraditi znanje angleškega jezika v poslovnem kontekstu za čim bolj samozavestno rabo  angleškega poslovnega jezika v vsakdanjem poslovnem okolju. Razširili boste svoj poslovni besednjak na področjih, kot so finance, računovodstvo, pravo,  trženje in prodaja, razvijali ključne jezikovne spretnosti pri predstavljanju, pogajanjih, na sestankih,  predstavitvah in mreženju ter glede na vaše jezikovno predznanje nadgrajevali znanje slovnice in jezikovnih struktur.
 

Število šolskih ur / teden:15, 20, 25 ali 30 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:B1 in višje
Starost tečajnikov: nad 22 let
Začetki:vsako nedeljo
Angleščina za pravnike
Prijava na tečaj

Specializirane programe angleškega jezika za pravo vodijo učitelji z bogatimi izkušnjami s področja prava. Zelo individualiziran program se osredotoča predvsem na pravni besednjak in fraze ter praktično govorno prakso za točno  in učinkovito komuniciranje v različnih situacijah s pravnega področja.

Število šolskih ur / teden:15, 20, 25 ali 30 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:B1 in višje
Starost tečajnikov: nad 22 let
Začetki:vsako nedeljo

Jezikovni programi na učiteljevem domu so zagotovo zelo posebna in zelo intenzivna jezikovna izkušnja, saj so popolnoma prilagojeni individualnim potrebam vsakega posameznega tečajnika. Udeleženci programa živijo na domu svojega učitelja, tam imajo pouk in postanejo del gostiteljeve družine, spoznavajo lokalno skupnost, angleško kulturo in njihov način življenja. Seveda pa vsakodnevno urjenje in uporaba angleškega jezika izven učnih ur pri komunikaciji z učiteljevo družino omogoča velik napredek v smislu tekočega govora in s tem pridobitev na samozavestni rabi tujega jezika.
Bucksmore Homelingua že več kot 20 let nudi jezikovne programe na »učiteljevem domu« za otroke in mladino, odrasle, poslovneže in za družine na več kot 100 lokacijah širom po Veliki Britaniji in na Irskem. Vsi učitelji so visoko usposobljeni za poučevanje angleškega jezika, poleg akademske odličnosti pa skrbijo za kar najbolj prijetno počutje in  zanimivo celovito jezikovno izkušnjo. 
Po prijavi na tečaj vsak udeleženec izpolni vprašalnik/test predznanja, ki služi oceni jezikovnega znanja, hkrati pa nam omogoča, da na osnovi interesov tečajnika izberemo ustrezne učitelje, ki jih predlagamo tečajniku. Učitelj bo vaše jezikovno znanje dodatno ocenil ob začetku tečaja in skladno s tem načrtoval in prilagajal pouk.

Učiteljeva družina
Stanovali boste na domu vašega učitelja v enoposteljni sobi.
Prehrana: polni penzion

Vaši gostitelji poskrbijo, da bo vaše bivanje na njegovem domu tako učinkovita kot tudi prijetna izkušnja, zato sta vsak teden vključeni dve različni popoldanski aktivnosti, ogleda ali izleta, udeleženci tečajev, daljših od enega tedna, pa se boste ob sobotah ali nedeljah s svojimi gostitelji odpravili na nekoliko daljši izlet. 

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalski prevoz do letališča, najbližjega vaši učiteljski družini. Strošek povratnega prevoza z letališča, najbližjega vaši učiteljski družini, do družine, znaša 275 EUR.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Anglija očara z nasprotji polno pokrajino in z bogato kulturno dediščino. Je dežela, v kateri se na enkratni način prepletata častivredna tradicija in najnovejši trendi sodobnega sveta. Mogočni gradovi in katedrale, prostrane ravnine, srednjeveške ulice in zasanjane vasice ter živahna velemesta navdušijo vsakega obiskovalca. Tukaj je marsikaj drugače:  naj gre za promet po levi, razkošno kraljevsko tradicijo, znameniti 5-o’clock-tea ali za domačne pube. Priljubljenost tradicionalnih športov pola in kriketa, pregovorna angleška vljudnost, mojstrstvo Small Talka in ščepec ekscentričnosti neponovljivo zaokrožujejo podobo naroda, v katerega jeziku se lahko sporazumevamo domala po vsem svetu. 


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  Tečaj angleške konverzacije 
PP/ES
1 teden vsak nadaljnji teden
15 ur 1060 1060
20 ur 1190 1190
25 ur 1294 1294
30 ur 1430 1430

 

  Priprave na mednarodne izpite (IELTS, FCE, CAE)
PP/ES
1 teden vsak nadaljnji teden
15 ur           1115 1115
20 ur 1260 1260
25 ur 1360 1360
30 ur 1495 1495

 

  Poslovna angleščina / Angeščina za pravnike
PP/ES
1 teden vsak nadaljnji teden
15 ur 1183 1183
20 ur 1336 1336
25 ur 1488 1488
30 ur 1650 1650

Doplačila/teden
  -  Lastna kopalnica pri družini: 150 EUR
  -  Dodatni dan: 110 EUR
  -  Povratni prevoz z letališča do učiteljevega doma: od 188 EUR do 285 EUR (odvisno od oddaljenosti učiteljeve družine od letališča).

Cena vključuje

uvrstitveni test/vprašalnik

tečaj

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

individualno poročilo o doseženem jezikovnem znanju

nastanitev v enoposteljni sobi na učiteljevem domu

polni penzion

nezgodno zavarovanje

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • Humboldt Institut, Berlin
  Moji spomini iz jezikovnega tečaja v Berlinu ne bi mogli biti boljši. Namesto načrtovanih dveh tednov, sem tam preživela tri tedne, a vseeno je čas minil kot bi mignil. Pouk je ... Več
  Sara Mencigar Humboldt Institut, Berlin
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • Alexanders College, Bawdsey Manor
  V mednarodni družbi sosošolcev na kolidžu Bawdsey Manor, Anglija, in ob mojem prijaznem »športnem prijatelju«, pripravljena za nove jahalne podvige. ... Več
  Tina Kolar Alexanders College, Bawdsey Manor
 • Royal Russell School, London
  ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ... Več
  Ema Lorenčič Royal Russell School, London
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog