Lexis

Jezikovni tečaji - NOOSA (nad 16 let)

nad 16 let

privlačno okolje

odlična šola nedaleč od obale

kakovostna izvedba pouka

raznovrstne možnosti za šport

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

15 učnih ur je namenjenih izpopolnjevanju branja, pisanja, poslušanja in govorjenja, slovnici, besedišču in pravilni izgovorjavi, da boste v vsakdanjih situacijah v različnih kontekstih čim bolj tekoče in samozavestno komunicirali.
5 učnih ur je v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na svoje interese in jezikovne potrebe, npr. Pronunciation, Book Club, Academic Writing, Australiana, Business English …, izvedba modulov pa je odvisna od interesa tečajnikov.
5 učnih ur je namenjenih samostojnemu študiju, učnim delavnicam ali drugim aktivnostim z mentorstvom učiteljev - Guided Individual Learning.

Tečajniki, ki bi želeli med bivanjem v Avstraliji delati, se lahko udeležite Job Workshops, kjer učitelji udeležence seznanijo s tem, kje in kako v Noosi poiskati delo, pripravljajo jih na zaposlitvene intervjuje in nudijo pomoč pri iskanju del, upoštevajte pa, da boste v tem primeru morali zaprositi za študijsko vizo. 

Število šolskih ur / teden:20 + 5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:povprečno 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Ob uporabi različnih učnih aktivnosti boste ciljno in celovito razvijali jezikovno znanje, seznanili se boste z izpitnimi tehnikami in se pripravljali na opravljanje izpita IELTS v vseh njegovih sestavnih delih (Listening, Reading, Writing in Speaking, Use of English).  

Število šolskih ur / teden:20 + 5
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:povprečno 12
Stopnje:B1 in višje
Začetki:vsak ponedeljek
Angleščina in tečaj deskanja na valovih
Prijava na tečaj

Program je odlična kombinacije 15 učnih ur standardnega tečaja, in tečaja deskanja na valovih, ki je primeren tako za začetnike kot za izkušene deskarje, in vključuje 8 ur tečaja tedensko. Cena vključuje pick-up na šoli in prevoz do plaž, najem opreme in certifikat o opravljenem tečaju.

 

Število šolskih ur / teden:Tečaj angleščine: 15 ur
Tečaj deskanja: 8 ur
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:povprečno 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek

Jezikovna šola Lexis Noosa nudi tečaje angleškega jezika v enem najlepših in najprestižnejših počitniških predelov Avstralije. Šolo odlikujejo zanimiv in razgiban pouk na visokem akademskem nivoju, sproščeno vzdušje in skrb celotnega kolektiva za dobro počutje tečajnikov. Šola, znana po učinkovitih pripravljalnih tečajih na mednarodne izpite iz angleščine, se nahaja v središču Noose, le petnajst minut hoje je do čudovitih peščenih plaž, v bližini pa so trgovine, restavracije, kavarne …
Če bi med bivanjem v Noosi želeli delati, vam bodo na šoli pomagali z nasveti, kje in kako poiskati delo (do 40 ur v 2 tednih), upoštevajte pa, da boste v tem primeru morali zaprositi za študijsko vizo.

Opremljenost šole: 
18 modernih klimatiziranih učilnic, 2 novi multimedijski računalniški učilnici, skupna kuhinja, prijetni družabni prostor, šolska knjižnica, sončno dvorišče s kotičkom za BBQ, brezplačni internet in Wi-Fi.

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi pri skrbno izbranih družinah, ki so od šole oddaljene cca 30 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom. Doplačilo za nastanitev v sobi z lastno kopalnico.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Študentske hiše
Prijetno opremljene študentske hiše, ki si jih deli do 8 tečajnikov, imajo eno- in dvoposteljne sobe z lastno ali skupno kopalnico, opremljeno kuhinjo, dnevno sobo s TV, kopalnice in vrt. Brezplačni Wi-Fi. Do šole je do 30 minut hoje. Za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane
 

Veliko sonca in čudovitih obal, deskanje na valovih, gorsko kolesarjenje in jadranje, umetnost aboriginov, plavanje z delfini, morske želve in koale, potapljanje ob Velikem koralnem grebenu ali noč na obalah otoka Fraser Island – Noosa nudi doživetja, ki jih ne najdete nikjer drugje.
 

 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Brisbana. Prevoz z letališča do Noose traja okoli uro in pol. Cena prevoza v organizaciji šole je cca 150 EUR; cena avtobusnega prevoza cca 50 EUR.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Avstralija – kontinent fascinantnih nasprotij, popotniška Meka mlajših in starejših, sanjske plaže, edinstvena flora in favna, neokrnjena narava in sodobna mesta. Okoli 23 milijonov ljudi živi na najmanjši celini, več kot polovica v šestih največjih mestih, in verjetnost, da boste na svoji poti po notranjosti Avstralije (Outbacku) srečali kenguruja, je precej večja od možnosti srečanja ljudi.  Čeprav dajejo Avstralci ohranjanju tradicije velik pomen in je formalni vodja države še vedno britanska kraljica, pa je Avstralija gospodarsko visoko razvita država in ena glavnih panog je turizem.
Prebivalstvo: cca 23 milijonov

O mestu

Še pred borimi štiridesetimi leti je v tem raju na zemlji, ki ga obdaja pet narodnih parkov, štiri jezera in reka Noosa, živelo le okoli 5000 ljudi. Danes se je število prebivalcev podeseterilo in razlog za to je nedvomno kombinacija čudovite narave, odlične infrastrukture in 300 sončnih dni letno, kar je mimoidoče obiskovalce tu zasidralo kar za stalno. Idealno mesto za učenje angleščine, začinjene z avstralskim dialektom in uživanje pod ozvezdjem Južnega križa.
Prebivalstvo: 50 000

Valuta

AUD – avstralski dolar

Vizne informacije
Slovenski državljani, ki odhajate v Avstralijo za največ 90 dni, potrebujete turistični vizum, ki ga lahko pridobite v elektronski obliki. Avstralska vlada je leta 2008 uvedla nov spletni vizumski sistem t.i. »eVisitors«, ki se nanaša na državljane držav članic EU in na državljane nekaterih drugih evropskih držav. Sistem »eVisitors« je internetno podprt. Priporočamo, da za vizum zaprosite najmanj 14 dni pred nameravanim potovanjem. Za dalj časa trajajoče tečaje (od 3 do 12 mesecev) oziroma v primeru, da bi ob tečaju žellei delati (40 ur/2 tedna) potrebujete študentski vizum (podrazred 500), ki ga prav tako lahko pridobite prek interneta, stroški pa znašajo približno 560 AUD.
Časovni pas

Sydney, Noosa – SLO + 10 ur

Prazniki

27.1., 10.4., 13.4., 4.5. (Noosa), 12.8. (Noosa), 8.6. (Sydney), 5.10., 25.12., 26.12.2020

 

TEČAJI Študentske hiše
N/DS-skupna kopalnica
2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES
Intenzivni tečaj 755 377 30
Priprave na IELTS 755 377 30
Angleščina + deskanje 1145 565 30

 

  Gostiteljska družina
NZ/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Intenzivni tečaj 766 383 43
Priprave na IELTS 766 383 43
Angleščina + deskanje 1164 575 43

Doplačila:
-    Ob prijavi obvezno plačilo vpisnine v tečaj, posredovanja nastanitve in učnih materialov: 318 EUR
-    Obvezno zdravstveno zavarovanje OSHC za imetnike študentskega vizuma: 36 EUR/mesec

Doplačila/teden:
-    Lastna kopalnica pri gostiteljski družini: 60 EUR
-    Nastanitev pri družini za mlade pod 18 let, vključen polni penzion: 55 EUR
-    Dietna prehrana: 30 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v študentskih hišah je ob prihodu obvezno plačilo kavcije v višini 300 AUD za primer poškodovanja opreme, ki jih dobite povrnjene ob odhodu. Obvezno plačilo končnega čiščenja v višini 70 AUD.
 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Lexix Noosa, Avstralija
  Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
  Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • European School of English, Malta
  Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi ... Več
  Maja Hudolin European School of English, Malta
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Respet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Humboldt Institut, Berlin
  Moji spomini iz jezikovnega tečaja v Berlinu ne bi mogli biti boljši. Namesto načrtovanih dveh tednov, sem tam preživela tri tedne, a vseeno je čas minil kot bi mignil. Pouk je ... Več
  Sara Mencigar Humboldt Institut, Berlin
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE