Humboldt Institut

Jezikovni tečaji - BAD SCHUSSENRIED (14-17 let)

14-17 let

celoletni jezikovni tečaji

visoko intenzivni tečaji

odlično opremljeni kampus

privlačni program aktivnosti

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaji potekajo na 6 različnih jezikovnih nivojih in vključujejo urjenje vseh jezikovnih veščin, pisanja, govora, poslušanja in branja, slovnico in besedišče nemškega jezika. Pouk poteka po sodobnih interaktivnih komunikativnih metodah, učitelji pa spodbujajo k čim večji aktivnosti tako med poukom kot med družabnimi aktivnostmi po pouku. Za pripravo na učne ure in utrditev predelane snovi boste vsak dan nekaj časa namenili domačim nalogam, učitelji pa bodo vaše napredovanje tedensko preverjali s testi.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2, 4 in 6 tednov
Št. tečajnikov v razredu:povprečno 11
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: 6.6., 20.6., 4.7., 18.7., 1.8., 15.8., 10.10., 17.10., 31.10., 14.11., 28.11., 5.12., 19.12., 26.12.2021
Popolni začetniki: 4.7., 10.10., 14.11.2021

Humboldt Institut že vrsto let v varnem okolju idiličnega Bad Schussenrieda preko celega leta nudi odlične intenzivne jezikovne programe, ki potekajo na sodobnem šolskem kompleksu sredi privlačnega parka. Jezikovni center, ki se ponaša tudi z odlično infrastrukturo, sprejme do 150 tečajnikov. Od šolskega kompleksa Humboldt Institut do centra Bad Schussenrieda je kakšnih 5 minut hoje.

Opremljenost šolskega kompleksa:
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica, notranji bazen, teniška dvorana, zunanja športna igrišča, športna dvorana, plezalna stena, šolska restavracija, prijetno opremljeni dnevni prostori s TV, mizami za biljard, namizni tenis, namizni nogomet …, šolski kino, savna, prijetno urejene spalnice.

Šolska rezidenca
Lepo urejene dvoposteljne sobe z lastno kopalnico in balkonom si delijo udeleženci različnih narodnosti. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače ter enkrat tedensko za pranje perila.
Prehrana: polni penzion 

Da bi bili  čim bolj aktivni in nemščino vadili tudi izven učilnic, šola poskrbi za raznolik program aktivnosti. Glede na odlične športne terene boste lahko igrali nogomet, odbojko, plavali, plezali po umetni plezalni steni … Igrali boste biljard, namizni nogomet, namizni tenis, slikali boste na steklo in izdelovali lesene izdelke, plesali v disku in peli na karaokah. Ob vikendih bodo na programu celodnevni izleti, enkrat tedensko popoldan pa poldnevni izleti npr. v München, v Stuttgart, na otok Mainau, v Kempten, v Lindau, v Konstanco pri jezeru Bodensee ali na Neuschwanstein, čudoviti grad kralja Ludwiga II. Na povezavi Woche in Bad Schussenried si lahko ogledate primer tedenskega programa. 
 

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalski prevoz do Zuricha ali Munchna. Z avtom boste iz Ljubljane do Bad Schussenrieda potrebovali caa 6 do 7 ur vožnje.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Bad Schussenried, prvič omenjen že v 12. stoletju, leži sredi gričevnate pokrajine med Donavo in Bodenseejem. Je odlično izhodišče za izlete in je znano ne le po svojih zgodovinskih spomenikih temveč tudi po čudoviti okolici in zdravilišču. 

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije
Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.
Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 8.3., 2.4., 5.4., 1.5., 13.5., 24.5., 3.6., 15.8., 3.10., 31.10., 25.12., 26.12.2021

TEČAJ Šolska rezidenca
PP/DS
2 tedna 4 tedni 6 tednov
Intenzivni  2100 4200 6200

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo v času od 13.6. do 21.8.2021: 45 EUR

Doplačila:
-    Povratni prevoz z letališča Zürich do Bad Schussenrieda v organizaciji šole: 240 EUR
-    Povratni prevoz z letališča München do Bad Schussenrieda v organizaciji šole: 290 EUR
-    Povratni prevoz z letališča Friedrichshafen do Bad Schussenrieda v organizaciji šole: 110 EUR

Opombe:
-    Plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 50 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

celodnevni izlet ob sobotah

poldnevni izlet ob sredah

nezgodno zavarovanje

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Raspet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Actilingua, Dunaj
  Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ... Več
  Niko Hlebec Actilingua, Dunaj
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Respet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE