The London School of English

Jezikovni tečaji - LONDON (nad 20 let/nad 30 let)

nad 20 let/nad 30 let

visoko profesionalna šola

za zahtevne tečajnike

odlični tečaji za poslovneže

obsežna ponudba specializiranih tečajev

Splošna angleščina 30+
Prijava na tečaj

Med zelo praktično zasnovanim programom, namenjenim udeležencem nad 30 let starosti, se boste osredotočili na razvijanje vseh jezikovnih spretnosti, potrebnih za tekoče, točno in samozavestno rabo angleškega jezika v različnih situacijah in okoljih. Program je razdeljen na dva vsebinska dela. Dopoldan se boste izpopolnjevali v govoru, v branju in pisanju, v slušnem razumevanju in v praktično uporabni slovnici ter nadgrajevali besedišče, pri čemer bodo izkušeni učitelji za vašo čim večjo aktivnost vključevali igranje vlog, diskusije in ponazoritve različnih situacij iz realnega življenja. V popoldanskem delu programa se boste ukvarjali s tematiko različnih področij, skladno z interesi in potrebami vaše skupine. Teme, ki so lahko vključene so npr. Social and intercultural English, English for work and travel, Modern British culture, Media, news and views, Films and other arts …

Število šolskih ur / teden:22
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:A2 in višje
Starost: nad 30 let
Začetki:vsak ponedeljek
Splošna angleščina plus 30+
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija 15 ur tečaja splošne angleščine 30+ in 10 individualnih ur, katerih vsebina bo oblikovana popolnoma v skladu z vašimi jezikovnimi potrebami in cilji.

 

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 8/1
Stopnje:B1 in višje
Starost: nad 30 let
Začetki:vsak ponedeljek
Poslovna angleščina
Prijava na tečaj

Zelo praktično zasnovan visoko intenzivni tečaj je namenjen poslovnežem različnih strokovnosti in področij delovanja s ciljem, da v najkrajšem možnem času nadgradijo svoje jezikovno znanje in komunikacijske veščine za samozavestno in učinkovito nastopanje v mednarodnem poslovnem okolju. Dinamični jezikovni treningi vključujejo igranje vlog v realnih poslovnih situacijah in video simulacije, da nadgradite jezikovno znanje za uspešno sodelovanje na sestankih in vključevanje v diskusije, za konference in pogajanja, za prezentacije in telefonsko komuniciranje, za razpravljanje o političnih in gospodarskih zadevah … Prav tako so vključene aktivnosti za urjenje pisnega komuniciranja v angleškem jeziku. V smislu celovitega izpopolnjevanja jezikovnega znanja program vključuje obvladovanje besedišča poslovnega jezika, slovnico v smislu njene praktične rabe ter urjenje pravilne izgovorjave in slušno razumevanje.  
Razpravljali boste o pomenu medkulturnih razlik in se urili v angleščini za družabne priložnosti ter prisluhnili gostujočemu predavatelju.
Ker jezikovni treningi potekajo v majhnih skupinah, se vsebina učnih ur lahko sproti usklajuje s potrebami in interesi udeležencev. 
 

Število šolskih ur / teden:15 ali 30
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 6
Stopnje:B1 in višje stopnje
Starost: nad 30 let
Začetki:vsak ponedeljek
Poslovna angleščina plus
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija 15 ur tečaja poslovna angleščina in 15 individualnih ur pouka, oblikovanega popolnoma v skladu z vašimi jezikovnimi potrebami in cilji ter potrebami strokovnega okolja, v katerem ste dejavni.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 6/1
Stopnje:B1 in višje
Starost: nad 30 let
Začetki:vsak ponedeljek
Angleščina za pravo 20-30
Prijava na tečaj

Program, ki je namenjen študentom prava in mladim pravnikom, se osredotoči na razvijanje jezikovnih spretnosti na področju prava, pisanja učinkovitih dopisov ter nadgradnjo besedišča s področij kazenskega, civilnega in gospodarskega prava, vključujoč pogodbeno pravo in pravo EU. Pouk vključuje »Legal Case Studies«, pravno izrazoslovje, utrjevanje slovničnih struktur, ki se najpogosteje uporabljajo v pravnem kontekstu in urjenje vseh jezikovnih veščin za učinkovito in točno komuniciranje v različnih situacijah s pravnega področja kot tudi v neformalnih situacijah. Program tečaja vključuje strokovna predavanja angleških pravnikov in obisk sodišč. Udeleženci programa boste imeli dostop do Word Stream Legal English on-line učnega portala, ki ga boste med samim tečajem uporabljali tako za vaje kot za sprotno preverjanje znanja, na voljo pa vam bo še tri mesece po končanem tečaju za nadaljnje utrjevanje in nadgrajevanje jezikovnega znanja s pravnega področja.      

Število šolskih ur / teden:24
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:3 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 10
Stopnje:B1 in višje
Starost: 20-30 let
Začetki:4.2., 4.3., 29.4., 3.6., 1.7., 29.7., 2.9., 21.10., 2.12.2019
Angleščina za pravnike
Prijava na tečaj

Program je pripravljen za izkušene odvetnike, sodnike ter pravnike, vodijo pa ga jezikoslovci z izkušnjami na posameznih pravnih področjih. Pouk je zasnovan maksimalno praktično in vključuje študije in simulacije pravnih primerov, sestankov in pogajanj ter pisno komuniciranje (priprava poročil, osnutkov pogodb in formalnih dopisov), pravno izrazoslovje, utrjevanje slovničnih struktur, ki se najpogosteje uporabljajo v pravnem kontekstu in urjenje vseh jezikovnih veščin za učinkovito in točno komuniciranje v različnih pravnih kontekstih. Tečaj nudi tudi vpogled v angleški pravni sistem in pravni sistem EU, vendarle pa to ni tečaj prava, temveč jezikovni trening s ciljem učinkovitega nastopanja v mednarodnem pravnem okolju. Program vključuje strokovna predavanja angleških pravnikov in obisk londonskega sodišča in odvetniške pisarne.  

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 teden
Št. tečajnikov v razredu:največ 6
Stopnje:B2 in višje
Starost: nad 30 let
Začetki:28.1., 8.4., 17.6., 22.7., 7.10., 25.11.2019
Specializirani programi
Prijava na tečaj

Program je kombinacija 15 ur tečaja poslovne angleščine dopoldan in 15 individualnih ur popoldan, kjer se boste izpopolnjevali v angleškem jeziku za vaše strokovno področje: Banking and finance, Oil and gas, Sales and marketing, Insurance, Medicine, Aviation, Hospitality, University lecturing, Technical Engineering, Law, Human resources, Public sector.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 6/1
Stopnje:B1 in višja
Starost: nad 30 let
Začetki:vsak ponedeljek

Že več kot 100 let slovi The London School of English kot eden najuglednejših britanskih jezikovnih centrov. Zagotavlja vrhunsko izobraževanje, veliko pozornosti in izjemen odnos do tečajnikov, tako s strani izkušenih učiteljev kot vsega šolskega osebja. Tečajniki na tej šoli so praviloma poslovneži in vodstveno osebje različnih strokovnosti s ciljem, da v mednarodnem okolju v najkrajšem možnem času dosežejo optimalni napredek v znanju angleškega jezika, tako na področju splošne poslovne angleščine kot na različnih strokovnih področjih. Prihajajo iz podjetij kot so npr. Bayer, Coca-Cola, L'Oreal, Siemens, pa poslanci Evropskega parlamenta … Elegantno šolsko poslopje Holland Park Gardens, spoj tradicionalnosti in sodobne tehnologije, se nahaja v ekskluzivnem londonskem bivalnem predelu Holland Park, nedaleč od modnega Notting Hilla in prestižnih butikov Kensingtona, do središča mesta pa je s podzemno železnico »Central Line« manj kot 15 minut vožnje. 
Po prijavi na tečaj vsak udeleženec izpolni vprašalnik, ki služi oceni nivoja predznanja angleškega jezika. Na osnovi predznanja ter jezikovnih potreb posameznega tečajnika in področja dela tečajnika šola prilagodi vsebino tečajev, ki potekajo v majhnih skupinah. 

Opremljenost šole:
28 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij, šolska knjižnica in multimedijski prostor, brezplačni Wi-Fi, prijetna šolska restavracija s teraso, kjer vam bodo med tednom vsak dan postregli z okusnim kosilom, že vključenim v ceno aranžmaja.  
Udeležencem tečajev je od prijave in še 3 mesece po zaključku tečaja na voljo brezplačni dostop do LondonSchool Online učnega portala.
 

Gostiteljska družina Silver
Šola posveča izbiri družin veliko skrb. Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico pa si boste delili z družinskimi člani.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Gostiteljska družina Gold
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi višjega standarda, kjer vam bo na voljo lastna kopalnica. 
Prehrana: zajtrk 

Prince Consort Residence 
Novi moderni studii z opremljeno kuhinjsko nišo, kopalnico in brezplačnim Wi-Fi so od šole oddaljeni cca 15 minut hoje. Gostom so na voljo pralnica, fitnes studio, družabni prostori in TV soba. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače.
Prehrana: brez prehrane

Studii 
Manjši sodobni studii s spalnico, opremljeno kuhinjsko nišo in kopalnico, LCD TV in brezplačnim Wi-Fi so v predelih Notting Hill, Holland Park in Bayswater. Čiščenje, menjava brisač in posteljnine tedensko. Cene so odvisne od vrste studia in lokacije. Kontaktirajte nas za ponudbo.
Prehrana: brez prehrane
 

Kot protiutež intenzivnim tečajem šola večkrat tedensko organizira različne družabne aktivnosti na šoli, obiske galerij in muzejev, pubov, oglede londonskih znamenitosti …

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do Londona. Z letališč so odlične povezave do središča mesta.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Gostitelj poletnih olimpijskih iger 2012 slovi tudi brez organizacije največjega svetovnega športnega dogodka za svetovno prestolnico, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. S pomočjo odlične prometne infrastrukture lahko v enem dnevu naredite lastni »sightseeing tour« in obiščete večino znamenitosti, povezanih s svetovno zgodovino ali moderno dobo; številni parki vabijo, da si oddahnete od mestnega vrveža in si naberete moči za nakupovanje v znamenitem Harrodsu, za večerni obisk muzikala ali katerega izmed tradicionalnih pubov.
Prebivalstvo: 7,5 milijonov


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  Gostiteljska družina Silver
NZ/ES
1 teden vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Splošna angleščina 30+ 1060 960 98
Splošna angleščina plus 30+ 2196 2072 98
Poslovna angleščina 15 1148 1045 98
Poslovna angleščina 30 1596 1494 98
Poslovna angleščina plus 2398 2355 98
Angleščina za pravnike 1698 - 98
Specializirani programi 2398 2355 98
  3 tedni
Angleščina za pravo 20-30 2696 98


Doplačila/teden:
-    Nastanitev pri gostiteljski družini Gold: 87 EUR
-    Nastanitev v rezidenci Prince Consort: 174 EUR
-    Doplačilo za Angleščino za pravo 20-30 od 30.6. do 31.8.2019: 57 EUR
-    Doplačilo za vse vrste nastanitve od 1.7. do 1.9.2019: 29 EUR
-    Dietna prehrana pri družini: 23 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v rezidenci Prince Consort je obvezno plačilo končnega čiščenja: 20 GBP 
 

Cena vključuje

test jezikovnega predznanja

analizo jezikovnih potreb

tečaj in učne materiale

nastanitev

poročilo o udeležbi na tečaju

kosilo na šoli od ponedeljka do petka

organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Royal Russell School, London
  ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ... Več
  Ema Lorenčič Royal Russell School, London
 • Alexanders College, Bawdsey Manor
  V mednarodni družbi sosošolcev na kolidžu Bawdsey Manor, Anglija, in ob mojem prijaznem »športnem prijatelju«, pripravljena za nove jahalne podvige. ... Več
  Tina Kolar Alexanders College, Bawdsey Manor
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog