Jezikovni programi za učence in dijake

Uporabne informacije
Pouk

Prvi dan tečaja na šolah z uvrstitvenimi testi preizkusijo vaše predznanje tujega jezika in vas razvrstijo v razrede različnih težavnostnih nivojev. Uvrstitev v razrede je v največji meri odvisna od vašega predznanja, šele nato od narodnostne sestave razredov in je v popolni domeni šole.

Pri določenih akademskih in intenzivnih programih je potrebno že ob prijavi rešiti test predznanja tujega jezika in šole potrdijo prijavo na osnovi rezultatov testa. 

V odvisnosti od intenzivnosti tečaja boste imeli na teden 20 do 30 šolskih ur pouka (standardni tečaji, intenzivni tečaji ali kombi tečaji, ki vključujejo individualne ure ter akademski programi), lahko dopoldan ali popoldan.

Pri pouku je v ospredju praktična raba tujega jezika v vsakdanjih situacijah v različnih kontekstih, obravnavana je  aktualna tematika, seznanili pa se boste tudi z vsaj osnovnimi značilnostmi dežele in kraja tečaja. Med poukom glavna pozornost velja razvijanju govornih sposobnosti za čim bolj pravilno in tekoče komuniciranje. Skozi različne jezikovne aktivnosti se boste lahko urili tudi v poslušanju, branju in pisanju, širili besedišče in v smiselnem kontekstu vadili slovnico. Poudarili pa bi, da poletni tečaji niso tečaji slovnice in pisanja esejev. Pri pouku boste uporabljali delovne liste, lahko tudi časopisne članke idr., na nekaterih šolah pa boste na izposojo prejeli učbenik. Po končanem tečaju boste prejeli potrdilo o udeležbi na tečaju, seveda pod pogojem, da ste pouk redno obiskovali.

Aktivnosti v prostem času

Program izvenšolskih aktivnosti in izletov naših partnerskih šol nudi odlično možnost, da znanje, pridobljeno med jezikovnim tečajem, kar takoj preizkusiš v vsakdanjem življenju. Med igranjem nogometa ali kriketa, med večernim diskom ali maškarado, med zmenkom na slepo ali med kvizom, med nakupovalnimi sprehodi in med izleti v Hollywood ali v Kennedy Space Center boste imeli številne priložnosti za bolj in manj resne razprave in klepet s svojimi novimi sošolci iz različnih koncev sveta. V angleščini, italijanščini, nemščini, španščini,… Saj ne pričakuješ, da boste z novo prijateljico Japonko in prijateljem Brazilcem klepetali v slovenskem jeziku? Izvenšolske aktivnosti se od šole do šole, od države do države razlikujejo, povsod pa jih organizirajo in vodijo šolski animatorji, ki poskrbijo za sproščeno vzdušje, katerega bistvene sestavine so novi prijatelji z vseh koncev sveta, ukvarjanje z vašim najljubšim športom, spoznavanje novih kultur in zanimivih krajev ter po povratku domov - spomini na enkratna doživetja! Upoštevajte, da lahko šole zraven v ceni aranžmaja vključenih aktivnosti ponudijo tudi aktivnosti, kjer na šoli poskrbijo za prevoz in organizacijo, za vstopnine pa bo potrebno doplačilo na kraju samem, npr. vstopnice za muzikal ali gledališče, za obisk muzeja ali zabaviščnega parka. Prosimo, da ta strošek upoštevate pri razporejanju svoje žepnine.

Nastanitev

Iz izkušenj vemo, da je vaše prijetno počutje pri gostiteljskih družinah ali med novimi sošolci v rezidencah pogoj, da bo vaše jezikovno potovanje pozitivna izkušnja, da boste radi komunicirali v tujem jeziku in pridobili nova znanja ter odkrivali novo okolje in nove kulture. Naše partnerske šole ustrezni nastanitvi zato posvečajo veliko pozornost. V odvisnosti od kraja tečaja in jezikovne šole lahko naši mladi tečajniki izbirate med nastanitvijo pri gostiteljih družinah, v kolidžih, na kampusih univerz, v šolskih rezidencah in v mladinskih hotelih.

Kolidž / kampus / študentska rezidenca
Ta vrsta nastanitve omogoča, da doživite vsakdan tradicionalnih kolidžev ali kampusov univerz, hkrati spoznavate navade in drugačnost kultur tistih okolij, iz katerih prihajajo vaši sotečajniki. Učilnice, spalnice, prostori za druženje, restavracija, športna igrišča in telovadnice so praviloma v neposredni bližini ali so del istega šolskega kompleksa. Nastanjeni boste v eno- in večposteljnih sobah, kopalnice in stranišča
so praviloma skupni. Standard in opremljenost sob ter število sostanovalcev v sobah je na različnih kolidžih in kampusih različno. Razporeditev po sobah določajo jezikovne šole, spremembe so možne le izjemoma. Glede na različne navade in zahteve tečajnikov iz različnih držav, ni mogoče vedno zagotavljati mednarodno mešane sestave sob.
Za posteljnino je poskrbljeno, potrebovali pa boste svoje brisače. Večina kolidžev in kampusov ima pralnico, kjer bodo oprali vaše perilo ali pa vam bodo pomagali pri uporabi skupnih pralnih strojev in sušilcev, ki delujejo na plačljive žetone.
Običajno je vključen polni penzion, prehranjevali se boste v restavraciji kolidža ali kampusa. Na celodnevnih izletih je kosilo v obliki lunch paketa.

Gostiteljska družina
Nastanitev pri gostiteljski družini ima kar nekaj prednosti. Pristno družinsko okolje, urjenje tujega jezika pri vsakodnevnem druženju s člani družine in spoznavanje načina življenja prebivalcev neke druge dežele so le nekatere izmed njih. Sobo si večinoma delita dva, v redkih primerih trije tečajniki. Z družino boste zajtrkovali in večerjali, kosilo pa boste imeli v šolski restavraciji oziroma bosta šola ali gostiteljska družina poskrbela za lunch paket.
Nastanitev pri družini priporočamo nekoliko samostojnejšim tečajnikom, ki jim pot do šole z javnimi prevoznimi sredstvi ali s šolskim avtobusom ne predstavlja problema.

Mladinski hoteli
Nekatere naših partnerskih jezikovnih šol v poletnem času za svoje mlade tečajnike zakupijo hotelske kapacitete. Sobe z lastno kopalnico si praviloma delijo 3 do 4 tečajniki, poudarili pa bi, da so sobe večinoma dvoposteljne in sta tretje in četrto ležišče dodatni ležišči.

Prehrana
Vrsta prehrane in obilnost obrokov se razlikuje od šole do šole, od države do države. Hrana je običajno dokaj preprosta, včasih bolj mednarodno obarvana, drugič spet značilna lokalna in ustreza normativom dijaške/študentske prehrane dežele gostiteljice. Vsekakor pa je tudi hrana del kulture neke dežele in jo sprejmi kot novo izkušnjo!

Prehrana
Odhod na tečaj

Odhod na tečaj je običajno ob nedeljah, odhod iz kraja tečaja ob sobotah. Odvisno od razpoložljivosti je mogoče doplačati dodatne nočitve.

Letalski prevozi in povratni transferji z letališč v tujini do jezikovnih centrov so pri programih s spremstvom vključeni v ceni aranžmajev, odhodna letališča pa so lahko Ljubljana, Trst, Benetke, Zagreb, Dunaj in Gradec. Upoštevajte, da so zaradi letalskih voznih redov prihodi v kraj tečaja lahko v poznih večernih urah in povratki domov zelo zgodaj zjutraj. Prvi in zadnji dan programa sta namreč namenjena potovanju, izvedba aktivnosti in prehrana na šoli v teh primerih pogosto nista možna, in zato tudi nista vključena v ceni aranžmaja. 

V katalogu so pri posameznih programih s skupinskimi odhodi navedeni predvideni datumi odhoda, pri čemer je odhod lahko v soboto ali v nedeljo, pouk pa se praviloma začenja ob ponedeljkih. Natančno uro in dan odhoda vam bomo posredovali najkasneje 7 dni pred odhodom na jezikovni tečaj. LTA d.o.o. si v primeru višje sile pridržuje pravico do spremembe dneva in ure odhoda tudi kasneje.  

Pri individualnih odhodih na tečaj letalski prevoz ni vključen v ceno programa. Z veseljem pa vam bomo svetovali in pomagali urediti letalski prevoz skladno z vašimi željami. Za prevoz z letališča v tujini bo poskrbela jezikovna šola, ki tečajnike pričaka na letališču. Pri nekaterih programih je strošek povratnega prevoza z letališča v tujini do šole že vključen v ceno aranžmaja, pri drugih programih pa je potrebno doplačilo, ki je odvisno od lokacije letališča ter ur prihoda in odhoda.  

Nekateri letalski prevozniki nudijo za otroke do 12. leta, ki potujejo sami, spremstvo letalskega osebja od sprejema tečajnika na odhodnem letališču do predaje tečajnika predstavniku šole v tujini. Potrditev spremstva je odvisna izključno od letalskega prevoznika. Za storitev pa je potrebno plačilo prevozniku in predstavniku jezikovne šole, ki otroka sprejme na letališču..

Lokalni prevozi

Stroški lokalnih prevozov v kraju tečaja niso vključeni v ceno aranžmaja. Če boste javna prevozna sredstva pogosto uporabljali, je smiseln nakup tedenske ali mesečne vozovnice, pri čemer vam bodo na šoli radi pomagali. Prosimo, da ta strošek upoštevate pri razporejanju svoje žepnine.

Skupinski odhodi na tečaj z LTA spremljevalci

Na določene jezikovne programe odhajajo skupine udeležencev z LTA spremljevalci, ki so na šolah prisotni ves čas trajanja programa. Stanujejo na istem kolidžu oziroma v isti rezidenci ali hotelu kot tečajniki. Izvedba programa s skupinskim odhodom in spremljevalcem ter v katalogu navedena cena so zagotovljeni, če je v posameznem navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev.

Če ostajajo spremljevalci na jezikovni šoli dlje kot udeleženci določene skupine, skupina do namembnega letališča v tujini lahko potuje sama, spremljevalci pa jo pričakajo na letališču. Enako velja ob povratku - spremljevalci skupino pospremijo do letališča v tujini in poskrbijo za prijavo tečajnikov na let. 

Žepnina

Stroški prehrane ter izletov in aktivnosti po programu posamezne šole so že vključeni v ceno aranžmaja. Žepnino boste potrebovali za svoje osebne izdatke, za spominke, za javna prevozna sredstva, za morebitne dodatne aktivnosti in izlete, ki bi se jih želeli udeležiti ali za vstopnine v muzeje, vstopnice za gledališče,… Naš nasvet glede višine žepnine za posamezne programe ti bomo posredovali skupaj s splošnimi navodili o odhodu na tvoje jezikovno potovanje.

Upoštevanje šolskih pravil
Fotografiranje in snemanje

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta
 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na ... Več
  Roman Borkovič Pejnovič South Bank University - Embassy Summer, London
 • Royal Russell School, London
  Na prehodu iz osnovne šole v srednjo šolo smo se doma odločili, zaradi mojega pomanjkanja znanja angleščine, za jezikovni program v tujini. Odločili smo se za Royal Russell college - ... Več
  Lucija Pacek Royal Russell School, London
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
 • Escuela De Idiomas Nerja, Nerja
  Hola! Vedno znova me jezikovna šola tukaj še bolj navduši in privlači. Kljub koroni, raznim novim ukrepov in spremembam tukaj vlada pravo špansko vzdušje in niti malo ne pogrešam doma. Dnevi ... Več
  Pia Novak Escuela De Idiomas Nerja, Nerja

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE