SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Varstvo osebnih podatkov

Politika zasebnosti in izjava o varstvu osebnih podatkov

Politika zasebnosti in izjava o varstvu osebnih podatkov


Upravljavec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

LTA d.o.o. (portal Lta.si)
Trg svobode 26
2310 Slovenska Bistrica

Tel: +386 2 6210 211 
Fax: +386 2 6210 212 
E-pošta: info@lta.si


LTA d.o.o., upravljalec portala Lta.si, se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke hranil in obdeloval v skladu z GDPR in veljavno slovensko zakonodajo (Zakonom o varstvu osebnih podatkov).

Pridobivanje osebnih podatkov

Osebne podatke pridobimo na naslednje načine:

  • - preko obrazca za naročilo kataloga;
  • - preko online spletnega testa angleškega in nemškega jezika;
  • - ob prijavi na tečaj tujega jezika v tujini;
  • - ob telefonski komunikaciji s stranko;
  • - ob osebni komunikaciji s stranko;
  • - ob e-poštni komunikaciji s stranko;

Namen zbiranja in obdelava osebnih podatkov

Prijava na tečaj:
Osebne podatke v največji meri uporabljamo za dokončanje in upravljanje prijave vašega jezikovnega tečaja. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam je omejena izključno na potrebe izvajanja prijave v vašem imenu (npr. jezikovna šola, letalska družba).

Spletni test:
Osebne podatke uporabimo za enkratno pošiljanje rezultatov testa. Brez vaše izrecne privolitve vaših vpisanih podatkov v prihodnje ne uporabljamo.

Naročilo kataloga:
Osebne podatke uporabimo za pošiljanje kataloga ali informiranje povezano z našim katalogom. Brez vaše izrecne privolitve vaših vpisanih podatkov v prihodnje ne uporabljamo.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebne podatke razkrijemo organom pregona in drugim vladnim organom, v kolikor je to zahtevano v zakonu ali pa je potrebno za preprečitev, zaznavo ali sodni pregon kaznivih dejanj in prevar.

Zavezujemo se, da vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam ali drugim osebam v namene oglaševanja.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate naslednje pravice:

  • - dostopa do vaših osebnih podatkov in njihovo kopiranje (izpis osebnih podatkov).
  • - do dopolnitve ali popravka vaših osebnih podatkov, če so ti nepopolni ali netočni.
  • - do izbrisa vaših osebnih podatkov, zlasti če niso več potrebni za namene, zaradi katerih so bili zbrani, ali so bili obdelani nezakonito ali so bili obdelani na podlagi vaše privolitve, pa ste privolitev preklicali in ne obstaja druga pravna podlaga za njihovo obdelavo.
  • - do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo.
  • - do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, zlasti če oporekate njihovi točnosti – in sicer za obdobje, ki nam omogoči preveriti točnost vaših osebnih podatkov; če je obdelava nezakonita, pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov; če je potekel rok hrambe podatkov, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
  • - podana soglasja za obveščanje lahko kadarkoli prekličete.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@lta.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Če imamo vašo izrecno privolitev za določen namen obdelave, je obdobje hrambe: do preklica.

Zakonska obdelava iz 6.b člena GDPR - obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe (obdobje hrambe: 10 let), ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe (obdobje hrambe: 5 let).

Tečaji angleščine v Avstraliji
V Avstraliji se je pričela pomlad. 4-tedenski intenzivni tečaj angleščine že od 1.662 EUR, 10-tedenski intenzivni tečaji že od 3.662 EUR. Čudovita narava, odlična jezikovna šola v bližini plaže – to je Noosa!

Tečaji angleščine za odrasle na Malti
Na Malti je še vedno poletje. 1-tedenski tečaji angleškega jezika na odlični jezikovni šoli ESE z vključeno nastanitvijo v sodobno opremljenih apartmajih od 445 EUR.

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na... preberite več

Roman Borkovič Pejnovič
South Bank University - Embassy Summer, London

Letošnje poletje sem 14 dni preživela v Taormini - čarobnem siciljanskem mestu na pečinah, kjer sem se kot začetnica prvič učila italijanskega jezika. Kot profesorica nemščine sem zelo zahtevna glede... preberite več

Katja Bradač
Babilonia, Taormina