Srednje šole v tujini

School District:
Nova Scotia - Kanada

odlična kombinacija mest in narave

visok akademski standard

izjemna prijaznost prebivalcev

odlična skrb za dobro počutje gostujočih dijakov

Kraj / Šolski okolišNova Scotia School District
Vrsta šoleJavna
French immersion: da
Število dijakovV odvisnosti od šole: 300 - 1600
Število mednarodnih dijakovV odvisnosti od šole: 15 - 80
Starost učencev / dijakov14 - 18 let
Dolžina šolanja1 semester (5 mesecev)
2 semestra (10 mesecev) - šolsko leto
Tuji jezikiAngleščina, španščina, francoščina, galščina
Predmetni sklopiMathematics
English
Social Studies
Sciences
Computer Studies
Arts
Business Studies
Physical Education
NastanitevGostiteljska družina. Enoposteljna soba. Polni penzion.
Med tednom je kosilo v obliki lunch paketa.
Šolska uniformaVečina šol ne zahteva šolskih uniform.

Nova Scotia School District
Umirjena, slikovita in varna - tako najbolje opišemo Novo Škotsko, drugo najmanjšo provinco Kanade z glavnim mestom Halifax. Leži ob Atlantskem oceanu, v večji meri pa jo sestavljata istoimenski polotok in otok Cape Breton.  Ob 7.400 kilometrski obali se vrstijo nešteti zalivi in ​​ribiške vasice, sicer pa nobena točka Nove Škotske od morske obale ni oddaljena več kot 35 milj. Nova Škotska predstavlja odlično kombinacijo mest in čudovite narave, akademske odličnosti in izjemne prijaznosti prebivalcev. Je pravi Eldorado za ljubitelje narave in vodnih športov: vožnja s kanuji, kajaki, jadranje in rafting, opazovanje kitov in delfinov so le nekatere izmed številnih možnosti. In mimogrede, v zalivu Fundy se lahko čudite največjemu plimovanju na svetu. Razlika med plimo in oseko znaša kar 15 – 20 m.
Nova Škotska se lahko pohvali z odličnim izobraževalnim sistemom, in je med tujimi dijaki ena najbolj priljubljenih kanadskih provinc. Kljub temu pa na šolah ne boste srečali veliko istogovorečih tujih dijakov, saj je maksimalno število dijakov ene narodnosti omejeno na 6. Provinca ima sedem šolskih okolišev s skupno okoli 85 šolami.

Šole imajo visok akademski standard, dijakom pa je na voljo širok nabor šolskih predmetov in izvenšolskih aktivnosti. Vse šole imajo enak učni načrt, določen s strani Nova Scotia Department of Education and Early Childhood Development, ter nudijo podobno paleto športnih in izvenšolskih dejavnosti.

V tej provinci tuji dijaki ne morejo sami izbrati šole ali šolskega okoliša. Vsekakor pa skupaj s kanadskimi koordinatorji in svetovalci mednarodnega programa poiščejo primerno šolo v enem izmed 7 okolišev, skladno z vašimi interesi, nagnjenji, želenim izborom predmetov, športnimi aktivnostmi, hobiji itd. Tudi če upoštevamo individualne želje, neposredna izbira lokacije in šole ni mogoča, ker so dijaki namerno razporejeni po provinci tako, da je na posameznih šolah nastanjenih največ 6 dijakov iste narodnosti. Le-to omogoča pravo kanadsko »High School« izkušnjo in dijaki na ta način tudi največ pridobite.
V Novi Škotski je zadovoljstvu mednarodnih študentov namenjena velika pozornost, skrb zanje pa je resnično odlična. Ekipa več kot 50 svetovalcev in skrbnikov, razporejenih po celotni provinci, skrbi za dobro počutje tujih dijakov in se trudi, da za vsakogar zagotovijo šolo in gostiteljsko družino, ki se popolnoma ujema z interesi in hobiji dijaka.

"Ambassador Program"
Na vsaki šoli, ki gosti tuje dijake, obstaja tudi tki. "Ambassador Program". Naloga kanadskih dijakov, ki prevzamejo vlogo »Ambassadors« je, da predvsem ob prihodu pomagajo mednarodnim dijakom, da se lažje seznanijo s svojo šolo in skupnostjo, čim prej navežejo stike z ostalimi dijaki in se lažje vključijo v novo okolje. Sodelujejo pa tudi s šolskim osebjem in skupaj z njimi skrbijo, da njihova šola nudi čim bolj internacionalizirano in prijazno okolje, dobra interakcija med domačimi in tujimi dijaki pa pomaga obema skupinama razvijati medkulturne veščine.

Življenjski stroški v Novi Škotski so nedvomno nižji kot v precej ostalih kanadskih provincah, kar se posledično kaže v nižjih šolninah za tuje dijake, kar pa, kot že povedano, nikakor ne vpliva na kakovost izobraževanja.
Praviloma so šole tudi odlično opremljene, poleg klasičnih učilnic razpolagajo s knjižnicami, umetniškimi studii, glasbenimi studii, različnimi delavnicami, laboratoriji, računalniškimi učilnicami, študijskimi sobami, čitalnicami, učnimi centri za pomoč pri učenju, jezikovnimi laboratoriji, telovadnicami, šolskimi gledališči, šolskimi restavracijami, zunanjimi športnimi igrišči …

PredmetiMathematics, Advanced Math, Calculus, Biology, Chemistry, Physics, Geology, Oceanography, Food Sciences, History, Geography, Economics, Law, Computer Sciences, Design Technology, Multimedia Arts, Film & Video Production, Art, Dance, Drama, Music, Yoga, Journalism, Music Production.
IB-program mednarodne mature
French immersion
Tuji jezikiEnglish, French, Spanish, Gaelic, French Immersion
Športne aktivnostiBaseball, Soccer, Cross-Country Running, Volleyball, Canadian Football, Golf, Ice Hockey, Basketball, Cheerleading, Snowboarding, Skiing, Table Tennis, Curling, Wrestling, Girls Field Hockey, Track and Field, Softball Slo-Pitch, Rugby, Badminton.
Izvenšolske aktivnosti
Art, Band, Choir, Drama Clubs, Karate, Judo, Yoga, Model United Nations, Amnesty International Newspaper, Writing, Photography, Yearbook Clubs, Debating, Model Parliament, Public Speaking Clubs, Peer Mediation, Student Council, Musical, School Dances, Prom, Dance Clubs, Computer, Robotics, Chess Clubs, International and Travel Clubs
Gostujočim mednarodnim dijakom so tudi v sklopu mednarodnega programa na voljo različne izvenšolske aktivnosti in izleti, nekatere izmed njih so brezplačne, za druge je potrebno doplačilo: jahanje, opazovanje kitov, priprava javorjevega sirupa, obiranje jabolk, obisk gledališča, ribolov, obisk hokejskih tekem, drsanje, vožnjo s sanmi, paintball, rafting, deskanje … V jesenskem času je za doplačilo za mednarodne dijake organiziran izlet v Toronto in Niagarske slapove, spomladi pa v Montreal in Ottawo.
Cena 1 semester (5 mesecev):7.900 EUR
Cena 2 semestra (10 mesecev):13.870 EUR
Cena vključuje
 • - povratni prevoz od/do letališča Halifax do gostiteljske družine ob začetku in zaključku šolanja
 • - šolnino
 • - nastanitev pri družini v enoposteljni sobi
 • - polni penzion. Kosilo med tednom je v obliki lunch paketa.
 • - zdravstveno zavarovanje sklenjeno s strani kanadske šole. Svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja v tujini z asistenco.
 • - vpisnino
 • - potrdilo/poročilo o šolanju
 • - urejanje vpisnega postopka
 • - pomoč pri urejanju vizuma (Study Permit)
  - posredovanje dokumentov, potrebnih za vložitev zahtevka za Study Permit
  - skrbnika (Custodian) s strani naše partnerske šole ves čas šolanja v Kanadi.
 • Cena ne vključuje
 • - letalskega prevoza
 • - športne opreme
 • - učbenikov
 • - stroškov lokalnega prevoza
 • - stroškov za izlete in izvenšolske aktivnosti
 • - stroškov pridobitve vizuma
 • - stroške šolske uniforme v kolikor je zahtevana na šoli
 • - žepnine
 • Video predstavitev šole

  Lokacija šole na zemljevidu

  ONLINE SPLETNI TESTI

  Preverite svoje znanje tujih jezikov

  AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

  NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

  MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

  Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
  • AIS, Salzburg
   Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
   Zarja Zver AIS, Salzburg
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
   Simona Ahačič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
   Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
   Simona LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • Kings Oxford, Oxford
   V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
   Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford
  • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
   Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
   Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford

  ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

  Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

  IZKUŠNJE

  Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

  STROKOVNOST

  Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

  SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

  Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

  Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE