GLS Westend

Jezikovni tečaji - BERLIN (14-17 let)

14-17 let

-100 EUR za prijave do 30.3.2021

intenzivni tečaj

privlačen program aktivnosti

prijeten mladinski kampus

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Po uvrstitvenem testu boste razporejeni v enega izmed štirih težavnostnih nivojev na katerih potekajo tečaji: Anfänger, Grundstufe, Mittelstufe in Fortgeschritten. Pouk je zasnovan na komunikativnih metodah. Izpopolnjevali se boste v vseh jezikovnih veščinah, v pisanju, branju iPo uvrstitvenem testu boste razporejeni v enega izmed štirih težavnostnih nivojev na katerih potekajo tečaji: Anfänger, Grundstufe, Mittelstufe in Fortgeschritten. Pouk je zasnovan na komunikativnih metodah. Izpopolnjevali se boste v vseh jezikovnih veščinah, v pisanju, branju in v poslušanju, v slovnici in besedišču, prioriteta pa bo veljala govoru, da boste lahko v nemščini v vsakdanjih situacijah tekoče in sproščeno komunicirali. 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:27.6., 4.7., 11.7., 18.7., 25.7., 1.8.2021
Zadnji dan programa je 8.8.2021.
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Intenzivni tečaj je kombinacija standardnega tečaja in dodatnih 5 učnih ur pouka tedensko, namenjenih  izpopolnjevanju različnih aspektov nemškega jezika kot so npr. govor in slušno razumevanje, slovnica …, skladno s potrebami udeležencev.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1, 2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:27.6., 4.7., 11.7., 18.7., 25.7., 1.8.2021
Zadnji dan programa je 8.8.2021.

Na jezikovnih programih jezikovne šole GLS v Berlinu se že vrsto let v času poletnih počitnic srečujejo tečajniki iz več kot 30 različnih držav, med drugim iz Mehike, Poljske, Španije, Francije, Danske, Anglije, Italije …, da v sproščenem okolju izpopolnijo znanje nemškega jezika. Vsi učitelji šole GLS imajo univerzitetno izobrazbo, nemščina pa je njihov materni jezik. Nekateri izmed njih ne bodo le vaši učitelji, ampak vas bodo spremljali na izletih, med aktivnostmi, …  Priljubljeni intenzivnejši programi @ Berlin Westend School so namenjeni udeležencem med 14 in 17 letom starosti. Poletni jezikovni center se nahaja v zahodnem delu Berlina, nedaleč od olimpijskega stadiona, do strogega mestnega središča pa vas v manj kot pol ure popelje metro. 

Opremljenost kampusa:
Sodobno opremljene učilnice, šolska restavracija s teraso, družabni prostori, zunanji športni tereni, športna dvorana, in prijetna šolska rezidenca z dvoposteljnimi sobami. 

Šolska rezidenca
Nastanjeni boste v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico.
Prehrana: polni penzion v restavraciji šolskega kampusa 
 

Da mladi udeleženci tečajev tudi prosti čas preživljajo čim bolj aktivno, zabavno in seveda tudi poučno, šola vsak dan poskrbi za dve različni družabni, športni ali kulturni aktivnosti. Aktivnosti vključujejo obiske berlinskih znamenitosti in muzejev, filmske večere, disko, zabave in piknike, kolesarjenje, plavanje ... Ob sobotaj so na programu celodnevni izleti, v odvisnoti od termina tečaja boste lahko obiskali npr. v Potsdam s čudovitim dvorcem Sansouci, enega največjih evropskih naravnih rezervatov Spreewald …  Če vas zanima, kako bo poteka teden jezikovnega tečaja v Berlinu, vam je primer programa na voljo na povezavi GLS@Westend.  

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do Berlina. Povratni prevoz z železniške postaje ali letališča Berlin med 8. in 22. uro je vključen v ceno aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja
O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije
Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.
Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 8.3., 2.4., 5.4., 1.5., 13.5., 24.5., 3.6., 15.8., 3.10., 31.10., 25.12., 26.12.2021

TEČAJI Šolska rezidenca
PP/DS
1 teden 2 tedna 3 tedni vsak nadaljnji teden
Standardni 1060 1850 2720 870
Intenzivni 1120 1940 2860 920

 

Cena vključuje

povratni prevoz z berlinskega letališča do šolskega kampusa med 8. in 22. uro

uvrstitveni test

tečaj nemškega jezika

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

polni penzion

družabne in športne aktivnosti ter oglede po programu šole

en celodnevni izlet na teden

nezgodno zavarovanje

dodatno zdravstveno zavarovanje

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • Babilonia, Taormina
  Letošnje poletje sem 14 dni preživela v Taormini - čarobnem siciljanskem mestu na pečinah, kjer sem se kot začetnica prvič učila italijanskega jezika. Kot profesorica nemščine sem zelo zahtevna glede ... Več
  Katja Bradač Babilonia, Taormina
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Respet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Galway Cultural Institute, Galway
  Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ... Več
  Vesna Lešnik Galway Cultural Institute, Galway
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
  Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE