Srednje šole v tujini

Šolsko leto na ameriškem internatu: 14.870 EUR - Združene države Amerike

posebna ponudba: odlična cena

izjemna izkušnja šolanja na zasebnih internatih

možnost pridobitve ameriške High School Diploma

Kraj / Šolski okolišZDA
Vrsta šoleZasebna
IB – program mednarodne mature: ne
ESL (English as a Second Language): odvisno od šole
American High School Diploma Year: da
Število dijakovV odvisnosti od šole: 200 - 1500
Število mednarodnih dijakovRazlično - odvisno od šole
Starost učencev / dijakov14 - 18 let
Dolžina šolanjaŠolsko leto
Tuji jezikiOdvisno od šole: nemščina, francoščina, španščina, italijanščina, latinščina …
Predmetni sklopiMath
Science
Social Studies
English
Modern Languages
Computer Science
Arts
Electives
NastanitevInternat. Rezidenčne hiše v sklopu šolskega kampusa.
Polni penzion
Šolska uniformaNe. Veljajo pa pravila oblačenja – dress code, ki dijakom sporočajo, kakšna oblačila v šoli so dovoljena in kakšna ne.
Pogoji za vpis- Starost od 14 do 18 let
- Uspešno opravljen ELTiS-test: doseženih najmanj 220 točk
- Vsaj povprečne ocene v zadnjih dveh letih šolanja v Sloveniji (nad 3,5)
- Rok prijave za pričetek šolanja avgusta 2022: 31.5.2022 oziroma do porabe sredstev za štipendije

ZDA Boarding Exchange Program – šolanje na zasebnih internatih v ZDA

Program omogoča šolanje na razmeroma dragih ameriških zasebnih šolah, kjer se redne šolnine gibljejo med 40.000 do 60.000 USD, po ceni, ki je lahko do 40.000 USD nižja od »normalne« cene šolanja.
Zasebne ameriške »High Schools« namreč za tuje dijake podeljujejo sicer relativno majhno število štipendij, ki so praviloma namenjene dijakom iz tistih držav, od koder dijakov še nimajo ali so dijaki iz teh držav zastopani v zelo majhnem številu. 
Ameriške srednje šole so zagotovo najbolj priljubljena izbira dijakov iz vseh koncev sveta, mednarodni dijaki pa pomembno prispevajo k raznolikosti šolske skupnosti, ta raznolikost pa pozitivno vpliva tako na akademsko uspešnost kot razvoj socialnih veščin, saj dijaki, tako ameriški kot gostujoči lažje razumejo in spoštujejo stališča ter drugačnosti posameznika.

Šole si prizadevajo, da je skupnost mednarodnih dijakov na njihovih šolah čim bolj narodnostno raznolika, in s tem ciljem dijakom manj zastopanih narodnosti podeljujejo določeno število štipendij, posamezna šola običajno 2 do 4 na šolsko leto. 
Ker se štipendije na teh šolah podeljujejo po principu »first-come, first-served«, šole ne boste mogli izbirati sami, temveč bomo vašo prijavo posredovali v Boston, kjer naši ameriški kolegi koordinirajo vpis in potrjevanje prijav na zasebnih ameriških internatih, »Boarding Schools«, ki vašo prijavo potrdijo glede na razpoložljivost.
 
Dijaki pa imate možnost, da izberete eno izmed v nadaljevanju navedenih področij ali predmetov, za katerega želite, da je na voljo na vaši šoli: Chinese, German, French, Spanish, Football, Soccer, Basketball, Cross Country, Volleyball, Golf, Cheerleading, Drama/Theatre, Art, Music, Dance, AP Calculus, Generic AP Science, in vaša prijava bo zagotovo potrjena skladno z vašo zahtevo. 

Primer internata oziroma »Boarding School«, na katerega ste lahko sprejeti in kjer boste preživeli naslednje šolsko leto, si lahko ogledate na povezavi Maine Central Institute - Boston.  
Dijaki boste lahko na teh šolah izbirali med številnimi predmeti kot so npr. robotika, jeziki, ekonomija, psihologija, programiranje ali oceanografija, izmed športnih aktivnosti pa so na voljo npr. nogomet, jahanje, jadranje, ples, baseball, joga, tenis ... 
Ta program je odlična možnost za vse, ki cenite najvišjo akademsko raven in vsestransko podporo tekom vašega šolanja v ZDA, ste pa prilagodljivi glede kraja vašega šolanja in izbiro šole prepuščate nam in našim partnerjem v ZDA
Izbrane zasebne šole v tem programu so velikokrat konfesionalne, lahko pa se nahajajo po vseh zveznih državah, kot so npr. Arizona, Virginia, Missouri, Massachusetts, Texas, Severna Karolina, Maine itd.
Mesta na tem programu so precej omejena, zato šole za izbor dijakov upoštevajo vaše povprečne ocene v preteklih šolskih letih in rezultat testa ELTiS. Ob prijavi boste priložili vaše motivacijsko pismo, potrebovali pa boste tudi priporočila svojih slovenskih učiteljev. 
Šola potrdi prijavo na osnovi omenjenih dokumentov in spričeval ter uspešno opravljenega intervjuja.

Slovenski dijaki, ki bi v Sloveniji sicer obiskovali 3. letnik,  glede na svojo starost (17 - 18 let) v ZDA vpišejo zaključni letnik Grade 12, po uspešno opravljenih učnih obveznostih pa imajo možnost pridobiti ameriško srednješolsko diplomo – High School Diploma.
Po vrnitvi na svojo matično šolo v Sloveniji šolanje nadaljujejo v 4. letniku in opravijo še slovensko maturo. Upoštevajte pa, da je vpis na ameriške šole, ki nudijo to možnost, zelo omejen.

PredmetiPredmetnik je odvisen od šole, ki jo boste obiskovali, praviloma pa so na šolah na voljo naslednji predmetni sklopi/predmeti:

Math (Algebra, Algebra with Trigonometry, Pre-Calculus/Trigonometry, Calculus, Geometry, Business Mathematics, Computer Science, Statistics, Financial Math)
Science (Biology, Chemistry, Physics, Earth and Space Science, Environmental Science, Astronomy, Zoology/Botany) Studies (World History, American and Arizona History, US History, US Government and Politics, Economics/Free Enterprise, Macroeconomics, Criminology, Psychology, Sociology)
English (English I-IV, English, Journalism, Debate, Creative Writing)
Modern Languages (Mandarin, French, Latin, Spanish, German, Italian …)
Arts (Dance, Music Appreciation, Musical Theatre, Studio Art, Art History, Drawing and Painting, Fashion/Textiles, Photography/Digital Media, Sculpture ...)
Physical Education

AP & Honors Courses
Število in vrsta AP in Honors Courses se razlikujeta od šole do šole.
Tuji jezikiOdvisno od šole: Chinese - Mandarin, French, Italian, Latin, Spanish, German …
Športne aktivnostiOdvisno od šole: npr. American Football, Baseball, Basketball, Cheerleading, Cross Country Running, Field Hockey, Golf, Gymnastics, Ice Hockey, Indoor Track, Lacrosse, Soccer, Softball, Swimming, Tennis, Track and Field, Volleyball, Wrestling ...
Izvenšolske aktivnosti:
Ponudba izvenšolskih aktivnosti in klubov se razlikuje od šole so šole, za vse ameriške boarding schools pa velja, da je ponudba aktivnosti izjemno bogata in lahko vključuje npr.Chess Club, Chinese Club, Drama Club, International Food Festival, Math Team, Model United Nations, National Honor Society, Outdoor Adventure Club, Robotics Team, Speech and Debate, Student Ambassadors Club, Student Council, Tennis Club, Yearbook Club, Youth and Government, Drawing and Painting, Multimedia, National Honor Society, Newspaper, Orchestra, Photography, Radio/Video, Science and Technology …
Cena šolsko leto (10 mesecev)14.870 EUR
Cena 1 semester (5 mesecev)12.980 EUR
Cena vključuje
 • - Urejanje vpisnega postopka
  - Posredovanje obrazca I-20
  - ELTiS test angleškega jezika
  - Pomoč pri urejanju vizuma (strošek vizuma F-1 ni vključen v ceni, cca 140 EUR)
  - Šolanje na zasebni šoli
  - Nastanitev v internatu na šolskem kampusu
  - Polni penzion
  - Ameriško zdravstveno in nezgodno zavarovanje ves čas bivanja v tujini (995 USD)
  - Povratni transfer z najbližjega letališča do nastanitve ob začetku in zaključku šolanja
  - 24-urno telefonsko številko v nujnih primerih
 • Cena ne vključuje
 • - Stroška letalskega prevoza (pomagamo urediti najugodnejši letalski prevoz)
  - Stroška pridobitve vizuma F-1 (cca 140 EUR)
  - Pristojbina SEVIS (350 USD)
  - Stroška zdravstvenih poročil, cepljenj in morebitnih zdravstvenih testov
  - Stroška nastanitve v času počitnic (Thanksgiving, Christmas, Easter)
  Po naših izkušnjah se večina dijakov dogovori s svojimi ameriškimi sošolci in počitnice preživi na njihovem domu, lahko pa se odločijo za nastanitev, urejeno s strani šole. V tem primeru znaša strošek za čas vseh treh počitnic cca 850 EUR.
  - Stroškov učbenikov, materialov pri določenih predmetih (npr. Film), šolskih izletov, vpisnine v klube in izvenšolske dejavnosti
  - Žepnine. Predvidevamo, da zadošča cca 250 EUR/mesec
 • Lokacija šole na zemljevidu

  ONLINE SPLETNI TESTI

  Preverite svoje znanje tujih jezikov

  AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

  NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

  MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

  Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
   Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • ELC Los Angeles
   Preden sem prispel v LA sem pričakoval neko novo in nepozabno izkušnjo in jo na srečo tudi dobil. Ta čas je bil res izvrsten, pridobil sem veliko novih prijateljev in ... Več
   Denis Pajtler ELC Los Angeles
  • Humboldt Institut, Berlin
   Moji spomini iz jezikovnega tečaja v Berlinu ne bi mogli biti boljši. Namesto načrtovanih dveh tednov, sem tam preživela tri tedne, a vseeno je čas minil kot bi mignil. Pouk je ... Več
   Sara Mencigar Humboldt Institut, Berlin
  • South Bank University - Embassy Summer, London
   Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na ... Več
   Roman Borkovič Pejnovič South Bank University - Embassy Summer, London
  • Mill Hill School, London
   I loved every single moment – Activity Leaders, Teachers, everyone that works in the school and students were lovely and always willing to help.   ... Več
   Blanka Pucer Mill Hill School, London
  • AIS, Salzburg
   Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
   Zarja Zver AIS, Salzburg

  ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

  Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

  IZKUŠNJE

  Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

  STROKOVNOST

  Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

  SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

  Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

  Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice