SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Mnenja udeležencev naših tečajev

GLS Berlin

Nazaj na vsa mnenja
GLS Berlin

Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti.

Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. Še nikoli do zdaj nisem potovala sama in še to z letalom! Letela sem iz Gradza z letalsko firmo AirBelin. Tako, da sem vedela da bom prišla varno na cilj, in ta moj cilj je bil Berlin. Berlin je neverjetno mesto polno ljudi, kulture, zabave, umetnosti,... vglavnem za vsakega nekaj. Ker sem potovala sama in tudi bila edina slovenka me je bilo na začetku izjemno strah saj nisem vedela kaj naj pričakujem. Stanovala sem na collegu GLS v vzhodnem Berlinu. Tu sem tudi obiskovala pouk. Pouk je poteka v nemškem jeziku, če pa nisi razumel pa ti je povedal učitelj tudi v angleščini. Tako, da si se učil v bistvu dva jezika. V razredu nas je bilo največ 12, razporejeni smo bili v skupine po znanju. Ko prideš na šolo tudi pišeš test po katerem te razvrstijo v skupine, tako da brezskrbi in sramu vprašaš če česa nerazumeš. Zjutraj potekajo aktivnosti na katere se lahko prijaviš sam in niso obvezne, zvečer pa prav tako potekajo aktivnosti. Sobe so prav tako super, v sobi jih je največ 5. Vsaka soba ima svojo kopanico in kuhinjo.
Bistvo vsega je, da spoznaš ogromno novih ljudi. Da se sam znajdeš v okoliščinah v katerih se doma ponavadi ne bi.S tem mislim predvsem to, da se znaš postavit za sebe v krogu ljudi katerih ne poznaš, da se znajdeš z svojim denarjem in da ti ga ostane dovolj do konca počitnic in da poskrbiš za sebe. Kot šola ti pustijo ogromno svobode, da lahko sam raziskuješ Berlin ga tudi vidiš in občutiš s svojimi očmi in čuti.
Meni osebno je bil velika prelomnica v življenju. Saj sem videla, da lahko živimo boljše in tudi to, da jeziki ogromno pomenijo in to mi je dalo zagon za nadaljno učenje le teh. Prav tako sem spoznala ogromno novih prijateljev iz celega sveta in poskusla ogromno nove hrane( suši, vietnamska hrana), slišala novo glasbo,... Doživela sem tudi nočni Berlin pol zabave, kubov in vsesplošnih '' norij ''. Zato mislim, da je takšno potovanje bolj primerno za najstnike stare +16, saj drugače nedoživiš tistega kar drugače bi. Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Zato upam da bom izbrana za potovanje na Malto, če pa ne pa upam da bo moje pismo koga prepričalo,da se bo odločil za to saj zagotavljam, da mu nebo žal in da bo to ena boljših odločitev v življenju.

Jasmina Mikov
GLS Berlin

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja... preberite več

Eva Veber
Escuela de Idiomas Nerja

Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure... preberite več

Ana Grilc
Eastbourne School of English, Eastbourne