Izjave tečajnikov > GLS Berlin

GLS Berlin

Izjava: Jasmina Mikov
 • GLS Berlin

  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti.

  Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. Še nikoli do zdaj nisem potovala sama in še to z letalom! Letela sem iz Gradza z letalsko firmo AirBelin. Tako, da sem vedela da bom prišla varno na cilj, in ta moj cilj je bil Berlin. Berlin je neverjetno mesto polno ljudi, kulture, zabave, umetnosti,... vglavnem za vsakega nekaj. Ker sem potovala sama in tudi bila edina slovenka me je bilo na začetku izjemno strah saj nisem vedela kaj naj pričakujem. Stanovala sem na collegu GLS v vzhodnem Berlinu. Tu sem tudi obiskovala pouk. Pouk je poteka v nemškem jeziku, če pa nisi razumel pa ti je povedal učitelj tudi v angleščini. Tako, da si se učil v bistvu dva jezika. V razredu nas je bilo največ 12, razporejeni smo bili v skupine po znanju. Ko prideš na šolo tudi pišeš test po katerem te razvrstijo v skupine, tako da brezskrbi in sramu vprašaš če česa nerazumeš. Zjutraj potekajo aktivnosti na katere se lahko prijaviš sam in niso obvezne, zvečer pa prav tako potekajo aktivnosti. Sobe so prav tako super, v sobi jih je največ 5. Vsaka soba ima svojo kopanico in kuhinjo.
  Bistvo vsega je, da spoznaš ogromno novih ljudi. Da se sam znajdeš v okoliščinah v katerih se doma ponavadi ne bi.S tem mislim predvsem to, da se znaš postavit za sebe v krogu ljudi katerih ne poznaš, da se znajdeš z svojim denarjem in da ti ga ostane dovolj do konca počitnic in da poskrbiš za sebe. Kot šola ti pustijo ogromno svobode, da lahko sam raziskuješ Berlin ga tudi vidiš in občutiš s svojimi očmi in čuti.
  Meni osebno je bil velika prelomnica v življenju. Saj sem videla, da lahko živimo boljše in tudi to, da jeziki ogromno pomenijo in to mi je dalo zagon za nadaljno učenje le teh. Prav tako sem spoznala ogromno novih prijateljev iz celega sveta in poskusla ogromno nove hrane( suši, vietnamska hrana), slišala novo glasbo,... Doživela sem tudi nočni Berlin pol zabave, kubov in vsesplošnih '' norij ''. Zato mislim, da je takšno potovanje bolj primerno za najstnike stare +16, saj drugače nedoživiš tistega kar drugače bi. Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Zato upam da bom izbrana za potovanje na Malto, če pa ne pa upam da bo moje pismo koga prepričalo,da se bo odločil za to saj zagotavljam, da mu nebo žal in da bo to ena boljših odločitev v življenju.

  Jasmina Mikov GLS Berlin

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice