GLS

Jezikovni tečaji - BERLIN (nad 18 let)

nad 18 let

dobra lokacija

odlična infrastruktura

majhne skupine

prijetna nastanitev v šolskih apartmajih

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Učne ure vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja; novo besedišče in slovnico, ki se ju boste učili na praktičen način v povezavi z različnimi aktualnimi kulturnimi, političnimi ali zgodovinskimi vsebinami. Multimedijsko podprt pouk poteka po komunikativnih metodah, zaradi večje raznolikosti se pri pouku izmenjujeta dva učitelja.   

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Mini skupine
Prijava na tečaj

Tečaj zajema 30 učnih ur pouka tedensko in zajema vse jezikovne spretnosti za celovito nadgradnjo jezikovnega znanja. Poteka v malih skupinah z največ 8 udeleženci, kar omogoča, da se pouk vsebinsko še bolj prilagaja jezikovnim potrebam in interesom posameznika. Kot pri ostalih tečajih se zaradi večje učinkovitosti pri pouku izmenjujeta vsaj dva učitelja.  

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj plus
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, katerih vsebina bo oblikovana skladno z vašimi potrebami in interesi: lahko poglabljate znanje splošne nemščine, lahko se izpopolnjujete v splošni poslovni nemščini, v nemščini za pravo, za inženirje, za učitelje …

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/1
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpit TestDaf
Prijava na tečaj

TestDaF je izpit na višji jezikovni stopnji, pri katerem se preverjajo ustno izražanje, pisanje, bralno razumevanje in slušno razumevanje udeleženca. Na šeststopenjski lestvici skupnega evropskega jezikovnega okvira obsega stopnji C1 do C2. Univerze v Nemčiji ga priznavajo kot dokaz o znanju nemškega jezika, ki je potreben za pristop k študiju.
Tečaj traja 4 tedne, izpit pa boste opravljali v 5. tednu vašega bivanja v Berlinu. Tedensko vključuje 20 učnih ur standardnega tečaja in 10 učnih ur intenzivnih priprav na izpit, ki potekajo v majhnih skupinah z največ 6 udeleženci. Izpopolnjevali se boste v vseh jezikovnih veščinah, potrebnih za uspešno opravljanje izpita, posebni poudarek pa bo veljal besedišču in rabi jezika.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45
Dolžina tečaja:4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 10/6
Stopnje:nad B2
Začetki:Termini tečaja: 11.1.-5.2., 22.3.-16.4., 10.5.-4.6., 14.6.-9.7., 9.8.-3.9., 11.10.-5.11.2021
Termini izpitov: 2.2., 20.4., 8.6., 15.7., 9.9., 9.11.2021
Priprave na izpit telc C1 Hochschule
Prijava na tečaj

Izpit telc C1 Hochschule je alternativa izpitu TestDaF. Od leta 2016 se uspešno opravljen izpit prizna kot dokazilo jezikovnega znanja za sprejem na nemške univerze. Tečaj traja 2 tedna in vključuje 36 učnih ur intenzivnih priprav, kjer se boste osredotočili izključno na jezikovne veščine, potrebne za uspešno opravljanje izpita. Učne ure so od ponedeljka do petka med 15.00 in 18.30. Izpiti se opravljajo po končanem 2. tednu priprav.

Število šolskih ur / teden:18
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:nad C1
Začetki:25.1., 8.3., 5.4., 3.5., 24.5., 5.7., 2.8., 6.9., 11.10., 1.11., 22.11.2021
Termini izpitov: 5.2., 19.3., 17.4., 15.5., 5.6., 17.7., 14.8., 18.9., 23.10., 13.11., 4.12.2021

Tečajev nemščine se na jezikovnem centru GLS, ustanovljenem 1983, vsako leto udeleži več kot 5000 tečajnikov iz okoli 60 različnih držav. Pouk, ki poteka na vsaj šestih različnih stopnjah predznanja, vodijo izkušeni, univerzitetno izobraženi učitelji. Šolski kampus, ki nudi izvrstno možnost učenja in bivanja na enem mestu, sestavlja pet privlačno obnovljenih stavb iz 19. in 20. stoletja, katerih arhitektura lepo odraža zgodovino mesta. Šolo GLS najdete v modnem mestnem predelu Prenzlauer Berg s številnimi galerijami, klubi, bari in butiki mlajše berlinske modne scene.

Opremljenost kampusa:
60 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij, računalniška učilnica, šolska knjigarna, restavracija in kavarna, družabni prostori, internet in Wi-Fi, šolski vrt, 50 lepo opremljenih študentskih apartmajev in studiev ter šolski hotel s čudovito obnovljenim spomeniško zaščitenim kopališčem »Stadtbad Oderberger«.

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi v stanovanjih, ki si jih boste delili z Berlinčani. Souporaba kopalnice in kuhinje. Poskrbljeno je za brisače in posteljnino. Gostiteljske družine so od šole oddaljene do 35 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom.
Prehrana: brez prehrane ali zajtrk

Kampus GLS
Lepo opremljeni apartmaji/studii na kampusu GLS razpolagajo z opremljeno kuhinjo, kopalnico, eno- in dvoposteljnimi spalnicami, TV, telefonom in brezplačnim Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače. Dvoposteljne studie si boste lahko delili z drugimi udeleženci tečajev na šoli. 
Prehrana: brez prehrane

Hotel Oderberger
Privlačno obnovljen hotel je del šolskega kampusa. Razpolaga z enoposteljnimi mansardnimi sobami in eno-posteljnimi studii. Vse vrste nastanitve razpolagajo z lastno kopalnico, TV, hla-dilnikom in brezplačnim Wi-Fi, studii pa imajo dodatno še kuhinjsko nišo.
Prehrana: brez prehrane

 

Pouk v razredu na šoli odlično dopolnjujejo s programom aktivnosti v prostem času. Družabni večeri v GLS kavarni, izlet z ladjo po reki Spree, kolesarjenje ob Berlinskem zidu, izlet v Potsdam, v Hamburg ali do obal baltskega morja in ogled znane galerije Kunstwerke so le nekatere izmed aktivnosti, ki jih nudi šola.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Berlina. Z letališč so odlične povezave do kampusa GLS.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

POTOVALNI NASVETI (Posodobljeno dne 28.6.2021)
Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetuje, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. 
Spremljajte tudi aktualne potovalne nasvete Ministrstva za zunanje zadeve. 
Če se nahajate v Nemčiji, in menite, da ste morda okuženi, se v primeru bolezenskih simptomov in suma na okužbo obrnite na pristojni nemški urad za zdravje. Kontaktne podatke slednjega lahko z navedbo vaše nemške poštne številke poiščete na spletni povezavi
Od 13. 5. 2021 veljajo enotna pravila o obveznostih predhodne prijave prihoda, testiranja in karantene po prihodu za celotno Nemčijo. Obveznosti potnikov se razlikujejo glede na to, ali prihajajo iz rizičnega območja (t.i. Risikogebiet), iz območja z visoko incidenco okužb (t.i. Hochinzidenzgebiet) ali iz območja, kjer se širijo mutacije virusa SARS-CoV-2 (t.i. Virusvarianten-Gebiet).
Aktualni seznam rizičnih območij po kategorijah je dostopen na spletnih straneh Inštituta Robert Koch.

OD 27. 6. 2021 SLOVENIJE NI VEČ NA NEMŠKEM SEZNAMU RIZIČNIH OBMOČIJ 
Nemčija je 27. 6. 2021 Slovenijo umaknila s seznama rizičnih območij.
Potniki, ki se bodo deset dni pred vstopom v Nemčijo zadrževali na območjih, ki niso uvrščena na nemških seznamih rizičnih območij, lahko v Nemčijo vstopijo po kopnih poteh brez karantenske obveznosti in obveznosti predložitve negativnega izvida testiranja na Covid-19.
Izjema so potniki v letalskem prometu. Še naprej namreč velja, da morajo vsi potniki v letalskem prometu, ki vstopijo v Nemčijo, testirati pred prihodom v Nemčijo (PCR test, ki ob vstopu ni starejši od 72 ur, ali hitri antigenski test, ki ob vstopu ni starejši od 48 ur). To velja tudi za potnike v tranzitu.


Potniki iz rizičnih območij:
- obvezna je registracija prihoda na spletni strani einreisenameldung.de.
- obvezna je 10-dnevna karantena (če potniki spletni prijavi predložijo negativni izvid testiranja, potrdilo o prebolelem COVID-19 v zadnjih 6 mesecih ali potrdilo, da je od drugega cepljenja s cepivi proizvajalcev BioNTecH/Pfizer, Modena in AstraZeneca oz. od edinega cepljenja s cepivom proizvajalca Johnson&Johnson minilo vsaj 14 dni, karantena ni obvezna).
- določene so posamezne izjeme od karantenske in prijavne obveznosti.

Potniki iz območij z visoko incidenco okužb:
- obvezna je registracija prihoda na spletni strani einreiseanmeldung.de.
- obvezno je potrebno opraviti testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 pred vstopom v Nemčijo, vstop je možen le z negativnim izvidom testiranja.
- obvezna je 10-dnevna karantena, ki se jo lahko prekine s testiranjem ne prej kot peti dan od njenega začetka (potniki, ki so v zadnjih 6 mesecih preboleli COVID-19 ali so že bili polno cepljeni, lahko ob predložitvi dokazil uveljavljajo izjemo od karantene).
- določene so posamezne izjeme od karantenske in prijavne obveznosti.

Potniki iz območij, kjer se širijo mutacije virusa:
- obvezna je registracija prihoda na spletni strani einreiseanmeldung.de.
- vstop in bivanje v Nemčijo je dovoljen le nemškim državljanom in osebam s prijavljenim bivališčem v Nemčiji ter potnikom, ki tranzitirajo Nemčijo preko mednarodnih letaliških terminalov.
- obvezno je potrebno opraviti testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 pred vstopom v Nemčijo, vstop je možen le z negativnim izvidom testiranja.
- obvezna je 14-dnevna karantena, ki je ni možno predhodno prekiniti.

Podrobnosti o navedenih obveznostih najdete na straneh zveznega ministrstva za zdravje v nemškem in angleškem jeziku.

NUJNA KONZULARNA POMOČ 
Za nujne konzularne zadeve je veleposlaništvo dosegljivo vsak delovnik med 9. in 17. uro na +49 (0)30 20 61 45 0. Izven uradnih ur so za nujne primere dosegljivi na dežurni številki + 49 15 228 155 151. Tisti, ki se nahajate na območju zveznih dežel Bavarske in Baden-Württemberga, se lahko obrnete na Generalni konzulat Republike Slovenije v Münchnu. 

NADZOR NA MEJAH PRI VSTOPU V NEMČIJO 
Slovenski državljani za vstop v Nemčijo ne potrebujejo utemeljenega razloga. Veljajo pa določene obveznosti obvezne prijave prihoda, predhodenga testiranja in karantene. Podrobnosti najdete v nadaljevanju. 
Nemčija je z 16. 6. 2020 ukinila sistematični mejni nadzor na notranjih schengenskih mejah. Za vstop v Nemčijo državljanom članic EU, schengenskega prostora in Združenega kraljestva ni več potreben utemeljen razlog. 
Potniki, ki v Nemčijo vstopajo iz tretjih držav, za vstop v državo potrebujejo utemeljen razlog (npr. poklicni, izobraževalni, medicinski in družinski razlogi). Eden izmed utemeljenih razlogov je tudi tranzit v domovino oz. v državo stalnega prebivališča. Za utemeljitev vstopa je potrebno predložiti ustrezna dokazila (npr. rezervirane ali kupljene vozovnice za nadaljevanje potovanja). 
Od 30. 3. 2021 se morajo vsi potniki, ki v Nemčijo pripotujejo z letalom, pred vstopom v nemčijo testirati na prisotnost virusa SARS-CoV-2. Vstop v Nemčijo je možen le z negativnim izvidom testiranja. 
Aktualne informacije o mejnih kontrolah lahko preverite tudi na spletnih straneh zveznega ministrstva za notranje zadeve v nemščini ali v angleščini.

Podrobnosti o prehajanju meja najdete tudi na spletnih straneh slovenske državne uprave.

UKREPI ZA OMEJEVANJE ŠIRJENJA COVID-19 V NEMČIJI 
Tudi Nemčija je sprejela več ukrepov za omejevanje širjenja COVID-19. Številni ukrepi za zamejevanje širjenja okužb so v pristojnosti zveznih dežel, zato vam predlagamo, da si pred potovanjem pridobite relevantne informacije o veljavnih ukrepih v zvezni deželi, kamor potujete. Nabor povezav na ukrepe zveznih dežel je dostopen na tej spletni strani
V vsej Nemčiji veljajo naslednja priporočila in pravila: 
- Ohranjajte vsaj 1,5m razdalje od drugih oseb. 
- Obvezna je uporaba zaščitnih mask na posameznih javnih prostorih, v lokalnem javnem potniškem prometu in pri nakupovanju je obvezna uporaba medcinskih zaščitnih mask ali mask FFP2. 
- Redno si umivajte roke z vodo in milom oz. si jih razkužujte. 
- Upoštevajte higieno kašlja. 
- Uporabljajte aplikacijo Corona-Warn-App. 
- Redno zračite prostore. 
- Omejite svoje socialne stike na minimum. 
- Odpovejte se zasebnim druženjem in praznovanjem. 
- Razmislite o nujnosti potovanj na in iz rizičnih območij v in izven Nemčije, odpovejte se nenujnim potovanjem. 

V okrajih, kjer sedemdnevna incidenca novih okužb na 100.000 prebivalcev presega vrednost 100 več kot tri dni zapored, stopijo v veljavo naslednje omejitve:
prepoved nočnih izhodov med 22:00 zvečer in 5:00 zjutraj;
- dovoljeno je srečevanje z največ eno osebo iz drugega gospodinjstva (v to niso všteti otroci, mlajši od 14 let);
- trgovine z življenjskimi potrebščinami so odprte, obvezna je uporaba FFP2 mask;
- ostale trgovine na drobno lahko blago ponujajo le po predhodno rezerviranih terminih, stranke morajo predložiti dnevno aktualen negativni izvid testiranja;
- delodajalci morajo v največji možni meri zagotoviti delo od doma;
- pouk poteka izmenično, nad incidenco 165 poteka pouk le na daljavo;
- rekreativni šport je omejen, športni objekti so zaprti, dovoljena je brezkontaktna vadba največ dveh oseb iz različnih gospodinjstev;
- zaprti so ponudniki prostočasnih in športnih aktvinosti;
- zaprte so kulturne ustanove, kulturni dogodki lahko potekajo le brez občinstva (npr. prenos v živo);
- gostinski obrati lahko prodajajo le hrano in pijačo za s seboj;
- storitve telesne nege so dovoljene le za medicinske namene, ob uporabi FFP2 maske in s predložitvijo negativnega izvida testiranja.

Priporočamo vam, da se o veljavnih pravilih poučite  na spletnih straneh zvezen dežele in/ali mesta, kjer se nahajate oz. kamor potujete. 

KONTAKTNI PODATKI IN SPREMLJANJE STANJA 
Aktualno število okuženih po zveznih državah lahko spremljate na: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html 
Splošne informacije o virusu in ukrepih pristojnih nemških organov najdete na: 
https://www.infektionsschutz.de/ 
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus 
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus.html 
https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs/DE/themen/bevoelkerungsschutz/coronavirus/coronavirus-faqs.html 
https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/NCOV2019/FAQ_Liste.html 
https://www.bundespolizei.de/Web/DE/04Aktuelles/01Meldungen/2020/03/200317_faq.html;jsessionid=74812B93969A5909EFEAA84DAC1AEEB5.1_cid324 
Dostop do aktualnih ukrepov zveznih dežel je možen na njihovih spletnih straneh. Zbirno so povezave dostopne na spletni strani zvezne vlade
 

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 15.7.2021
Ključne novosti po 15.7.2021 so:
- ukinjajo se seznami držav,
- izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
- dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
- ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:
1. negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,
2. negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
3. potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev),
4. potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema: drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja, 
6. evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
7. digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države).
8. Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz 4. točke, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je taka oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje 4. točke (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od 4 do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop brez napotitve v karanteno in negativnega testa
Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli naslednjim kategorijam oseb:
1. otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo, ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo,
2. dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najpozneje v desetih urah po prehodu meje. Izjema velja tudi za ožje družinske člane posameznika in druge osebe, ki imajo s posameznikom na istem naslovu prijavljeno prebivališče, kadar potujejo skupaj.
Oseba, ki uveljavlja eno od teh izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 8.3., 2.4., 5.4., 1.5., 13.5., 24.5., 3.6., 15.8., 3.10., 31.10., 25.12., 26.12.2021

TEČAJI Kampus GLS 
N/dvoposteljni studio
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  517 912 494 208
Mini skupine 642 1172 624 208
Intenzivni plus 982 1782 929 208
Priprave telc C1 Hochschule - 1062 - 208
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
enoposteljni studio
Priprave na izpit TestDaF 2714 208

 

TEČAJI Gostiteljska družina 
N/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
Z
Standardni  463 769 401 33
Mini skupine 588 1029 531 33
Intenzivni plus 928 1639 836 33
Priprave telc C1 Hochschule - 919 - 33
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
Priprave na izpit TestDaF 2321

 

TEČAJI Hotel Oderberger
N/mansardna soba
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  595 1055 555 219
Mini skupine 720 1315 685 219
Intenzivni plus 1060 1925 990 219
Priprave telc C1 Hochschule - 1205 - 219
  Tečaj: 4 tedni 
Nastanitev: 5 tednov
ES Studio
Priprave na izpit TestDaF 3135 219

Doplačila:
-   
Ob prijavi je obvezno plačilo prijavnine: 25 EUR
-   Doplačilo za učbenik/mesec: 20 EUR

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste nastanitve od 4.7. do 7.8.2021: 50 EUR

Cena izpita TestDaF: 195 EUR
Cena izpita telc C1 Hochschule: 160 EUR 

Opombe:
-    Pri nastanitvi na kampusu GLS je obvezno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 100-200 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.
-    Obvezno plačilo 30 EUR za končno čiščenje šolskih studiev, hotelskih sob in apartmajev na šoli GLS v Berlinu.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Jezikovno potovanje v Eastbourne je bilo odlično. Dva tedna, ki sva jih preživele s sovrstniki iz drugih držav, sta bila nepozabna. Vsi izleti in druge aktivnosti sobile izvrstne. Šola LTC ... Več
  Liza & Eva LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Liden & Denz, St. Petersburg
  Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ... Več
  Aleš Liden & Denz, St. Petersburg
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE