GLS

Jezikovni tečaji - BERLIN (nad 18 let)

nad 18 let

dobra lokacija

odlična infrastruktura

majhne skupine

prijetna nastanitev v šolskih apartmajih

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Učne ure vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja; novo besedišče in slovnico, ki se ju boste učili na praktičen način v povezavi z različnimi aktualnimi kulturnimi, političnimi ali zgodovinskimi vsebinami. Multimedijsko podprt pouk poteka po komunikativnih metodah, zaradi večje raznolikosti se pri pouku izmenjujeta dva učitelja.   

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Popolni začetniki: vsak 1. ponedeljek v mesecu
Mini skupine
Prijava na tečaj

Tečaj je nadgradnja standradnega tečaja in zajema 30 učnih ur pouka tedensko, ki zajemajo vse jezikovne spretnosti za celovito nadgradnjo jezikovnega znanja.
Dopoldanski del pouka poteka v skupinah z največ 12 tečajniki, učne ure pa vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja; novo besedišče in slovnico, ki se ju boste učili na praktičen način v povezavi z različnimi aktualnimi kulturnimi, političnimi ali zgodovinskimi vsebinami. Multimedijsko podprt pouk poteka po komunikativnih metodah, zaradi večje raznolikosti se pri pouku izmenjujeta dva učitelja.
Popoldanski del pouka poteka v malih skupinah z največ 8 udeleženci, kar omogoča, da se pouk vsebinsko še bolj prilagaja jezikovnim potrebam in interesom posameznika. 

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/8
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj plus
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, katerih vsebina bo oblikovana skladno z vašimi potrebami in interesi: lahko poglabljate znanje splošne nemščine, lahko se izpopolnjujete v splošni poslovni nemščini, v nemščini za pravo, za inženirje, za učitelje …

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/1
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Popolni začetniki: vsak 1. ponedeljek v mesecu
Priprave na izpit TestDaf
Prijava na tečaj

TestDaF je izpit na višji jezikovni stopnji, pri katerem se preverjajo ustno izražanje, pisanje, bralno razumevanje in slušno razumevanje udeleženca. Na šeststopenjski lestvici skupnega evropskega jezikovnega okvira obsega stopnji C1 do C2. Univerze v Nemčiji ga priznavajo kot dokaz o znanju nemškega jezika, ki je potreben za pristop k študiju.
Tečaj traja 4 tedne, izpit pa boste opravljali v 5. tednu vašega bivanja v Berlinu. Tedensko vključuje 20 učnih ur standardnega tečaja in 10 učnih ur intenzivnih priprav na izpit, ki potekajo v majhnih skupinah z največ 8 udeleženci. Izpopolnjevali se boste v vseh jezikovnih veščinah, potrebnih za uspešno opravljanje izpita, posebni poudarek pa bo veljal besedišču in rabi jezika.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45
Dolžina tečaja:4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 10/8
Stopnje:nad B2
Začetki:Termini tečaja: 18.1.-11.2., 21.2.-18.3., 28.3.-22.4., 18.4.- 13.5., 16.5.-10.6., 15.8.-9.9., 12.9.- 7.10., 10.10.-4.11.2022
Termini izpitov: 17.2., 24.3., 26.4., 18.5., 14.6., 13.9., 13.10., 10.11.2022
Priprave na izpit telc C1 Hochschule
Prijava na tečaj

Izpit telc C1 Hochschule je alternativa izpitu TestDaF. Od leta 2016 se uspešno opravljen izpit prizna kot dokazilo jezikovnega znanja za sprejem na nemške univerze. Tečaj traja 2 tedna in vključuje 36 učnih ur intenzivnih priprav, kjer se boste osredotočili izključno na jezikovne veščine, potrebne za uspešno opravljanje izpita. Učne ure so od ponedeljka do petka med 15.00 in 18.30. Izpiti se opravljajo po končanem 2. tednu priprav.

Število šolskih ur / teden:18
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:nad C1
Začetki:Termini tečaja: 22.11.-2.12.2021, 17.1.-27.1., 14.2.-24.2., 14.3.-24.3., 19.4.-29.4., 9.5.-19.5., 23.5.-3.6., 11.7.-21.7., 15.8.-25.8., 12.9.-22.9., 10.10.-20.10., 21.11.-1.12.2022
Termini izpitov: 4.12.2021, 29.1., 26.2., 26.3., 30.4., 21.5., 4.6., 23.7., 27.8., 24.9., 22.10., 3.12.2022

Tečajev nemščine se na jezikovnem centru GLS, ustanovljenem 1983, vsako leto udeleži več kot 5000 tečajnikov iz okoli 60 različnih držav. Pouk, ki poteka na vsaj šestih različnih stopnjah predznanja, vodijo izkušeni, univerzitetno izobraženi učitelji. Šolski kampus, ki nudi izvrstno možnost učenja in bivanja na enem mestu, sestavlja pet privlačno obnovljenih stavb iz 19. in 20. stoletja, katerih arhitektura lepo odraža zgodovino mesta. Šolo GLS najdete v modnem mestnem predelu Prenzlauer Berg s številnimi galerijami, klubi, bari in butiki mlajše berlinske modne scene.

Opremljenost kampusa:
60 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij, računalniška učilnica, šolska knjigarna, restavracija in kavarna, družabni prostori, internet in Wi-Fi, šolski vrt, 50 lepo opremljenih študentskih apartmajev in studiev ter šolski hotel s čudovito obnovljenim spomeniško zaščitenim kopališčem »Stadtbad Oderberger«.

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi v stanovanjih, ki si jih boste delili z Berlinčani. Souporaba kopalnice in kuhinje. Poskrbljeno je za brisače in posteljnino. Gostiteljske družine so od šole oddaljene do 35 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom.
Prehrana: brez prehrane ali zajtrk

Kampus GLS
Lepo opremljeni apartmaji/studii na kampusu GLS razpolagajo z opremljeno kuhinjo, kopalnico, eno- in dvoposteljnimi spalnicami, TV, telefonom in brezplačnim Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače. Dvoposteljne studie si boste lahko delili z drugimi udeleženci tečajev na šoli. 
Prehrana: brez prehrane

Hotel Oderberger
Privlačno obnovljen hotel je del šolskega kampusa. Razpolaga z enoposteljnimi mansardnimi sobami in eno-posteljnimi studii. Vse vrste nastanitve razpolagajo z lastno kopalnico, TV, hla-dilnikom in brezplačnim Wi-Fi, studii pa imajo dodatno še kuhinjsko nišo.
Prehrana: brez prehrane

 

Pouk v razredu na šoli odlično dopolnjujejo s programom aktivnosti v prostem času. Družabni večeri v GLS kavarni, izlet z ladjo po reki Spree, kolesarjenje ob Berlinskem zidu, izlet v Potsdam, v Hamburg ali do obal baltskega morja in ogled znane galerije Kunstwerke so le nekatere izmed aktivnosti, ki jih nudi šola.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Berlina. Z letališč so odlične povezave do kampusa GLS.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

S 23. decembrom 2021 je Nemčija spremenila pogoje za vstop v državo. Po novem morajo tudi vse osebe v tranzitu in osebe starejše od šest let ob vstopu v Nemčijo izpolnjevati pogoj PCT. Od 7. januarja 2022 naprej prav tako veljajo spremembe pri trajanju karantene po vstopu v državo in izjeme od prestajanja le-te. V skladu z novimi pravili so tudi poostreni pogoji v gastronomiji.
Novost pri vstopu v Nemčijo je izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za vse osebe starejše od šest let. Pogoj morajo odslej izpolnjevati tudi osebe v tranzitu in osebe, ki v Nemčiji le prestopajo. Skrajšanja je tudi veljavnost testa PCR, ki ob vstopu v državo ne sme biti starejši od 48 ur.
Vse osebe, ki vstopajo v Nemčijo z območij z visokim tveganjem, tj. visokorizičnih območij (Hochrisikogebiete), med njimi je tudi Slovenija, morajo pred vstopom izpolniti digitalni obrazec prek vstopnega portala, do katerega lahko dostopate tukaj. Po posredovanju vseh potrebnih podatkov boste kot potrditev prejeli datoteko PDF. Dokument morate ustrezno predložiti na meji.
Sprememba trajanja karantene po vstopu in izjeme od prestajanja
Pri vstopu v Nemčijo so v karanteno napotene vse osebe, ki so bile zadnjih 10 dni pred vstopom v območjih z visokim tveganjem, med katere trenutno spada tudi Slovenija. Aktualiziran seznam vseh visokorizičnih območji najdete tukaj. V primeru predhodnega bivanja v visokorizičnem območju traja karantena 10 dni.  
Izjemoma se karantena za osebe, ki prihajajo z območja z visokim tveganjem, lahko predčasno prekine, če se prek vstopnega portala naloži dokazilo o prebolelosti, cepljenju (PC) ali negativni izvid testa (hitri antigenski test, ki ni starejši od 24 ur, ali test PCR, ki ni starejši od 48 ur).
Če je dokazilo o izpolnjevanju pogoja PC predloženo že pred vstopom, oseba pri v stopu v državo ni napotena v karanteno. Karantena se lahko predčasno prekine tudi z negativnim izvidom testa, vendar se testiranje sme opraviti šele peti dan po vstopu v državo in po napotitvi v karanteno na domu. Tuji državljani morajo že pred vstopom v Nemčijo navesti naslov nastanitve, na katerem bodo prestali karanteno. Za otroke, ki še niso dopolnili šestega leta starosti, se karantena zaključi peti dan po vstopu.
Karantena za osebe iz območij z novimi mutacijami virusa traja 14 dni in jo ni mogoče predčasno prekiniti.
Skrajšanje in poenostavitev karantene
Vse osebe, ki so bile v visokotveganem stiku, a so bile cepljene s poživitvenim odmerkom, so izvzete iz obveznosti prestajanja karantene. To velja tudi za osebe, ki so bile pred kratkim polno cepljenje ali so virus prebolele.
Zaposleni v kriznih sektorjih, torej v bolnišnicah, domovih za ostarele in drugih ustanovah, lahko karanteno predčasno prekinejo četudi so bili okuženi, in sicer sedmi dan po okužbi. To lahko storijo le, če so vsaj 48 ur brez simptomov in predložijo negativni test PCR (ki ni starejši od 48 ur).
Za šolarje in otroke v varstvu, ki so imeli visokorizični stik, se lahko karantena zaključi že po petih dneh na podlagi negativnega izvida testa PCR (ki ni starejši od 48 ur) ali hitrega antigenskega testa (ki ni starejši od 24 ur). Izjeme od prestajanja karantene so možne, če je vzpostavljena visoka raven zaščite (npr. dnevno testiranje, obvezno nošenje maske itd.).

Več aktualnih informacij in seznama visokorizičnih območij najdete na spletni strani Inštituta Robert Koch v nemškem jeziku: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
Podrobna navodila za vstop v Nemčijo najdete na spletni strani nemškega zveznega ministrstva za zdravje v nemščini https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html
in angleščini:https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende-englisch.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 15.4., 18.4., 26.5., 6.6., 3.10., 25.12., 26.12.2022 in dodatno:
Berlin: 8.3.2022
Frankfurt: 16.6.2022
Hamburg: 31.10.2022
Bavarska: 6.1., 16.6., 15.8., 1.11.2022

TEČAJI Kampus GLS 
N/dvoposteljni studio
1 teden 2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  555 1066 1625 2184 528 238
Mini skupine 700 1356 2060 2764 663 238
Intenzivni plus 1050 2056 3110 4164 1013 238
Priprave telc C1 Hochschule - 1206 - - - 238
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
enoposteljni studio
Priprave na izpit TestDaF 3032 238

 

TEČAJI Gostiteljska družina/Stanovanja 
N/ES
1 teden 2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
Z
Standardni  467 884 1345 1806 423 42
Mini skupine 607 1174 1780 2386 558 42
Intenzivni plus 942 1874 2830 3786 908 42
Priprave telc C1 Hochschule - 1024 - - - 42
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
Priprave na izpit TestDaF 2549 42

 

TEČAJI Hotel Oderberger
N/mansardna soba
1 teden 2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  705 1391 2125 2859 675 222
Mini skupine 850 1681 2560 3439 810 222
Intenzivni plus 1200 2381 3610 4839 1160 222
Priprave telc C1 Hochschule - 1531 - - - 222
  Tečaj: 4 tedni 
Nastanitev: 5 tednov
ES Studio
Priprave na izpit TestDaF 3854 222

Doplačila:
-   Ob prijavi je obvezno plačilo prijavnine: 25 EUR
-   Doplačilo za učbenik/mesec: 20 EUR
-   Prevoz z letališča do nastanitve - po želji: 95 EUR

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste nastanitve od 3.7. do 6.8.2022: 60 EUR
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 4.7. do 5.8.2022: 45 EUR

Cena izpita TestDaF: 210 EUR
Cena izpita telc C1 Hochschule: 200 EUR 

Opombe:
-    Pri nastanitvi na kampusu GLS je obvezno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 100-200 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.
-    Obvezno plačilo 50 EUR za končno čiščenje šolskih studiev, hotelskih sob in apartmajev na šoli GLS v Berlinu.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • The London School of English
  Choosing the London School of English was definitely the right decision to upgrade my language skills at the advance level. I decided for a Business and Professional English course and ... Več
  Katarina Čander Podgoršek The London School of English
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona Ahačič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Actilingua, Dunaj
  Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ... Več
  Niko Hlebec Actilingua, Dunaj
 • Escuela de Idiomas Nerja
  Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja ... Več
  Eva Veber Escuela de Idiomas Nerja
 • Galway Cultural Institute, Galway
  Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ... Več
  Vesna Lešnik Galway Cultural Institute, Galway
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice