GLS

Jezikovni tečaji - BERLIN (nad 18 let)

nad 18 let

dobra lokacija

odlična infrastruktura

majhne skupine

prijetna nastanitev v šolskih apartmajih

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Učne ure vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja; novo besedišče in slovnico, ki se ju boste učili na praktičen način v povezavi z različnimi aktualnimi kulturnimi, političnimi ali zgodovinskimi vsebinami. Multimedijsko podprt pouk poteka po komunikativnih metodah, zaradi večje raznolikosti se pri pouku izmenjujeta dva učitelja.   

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Popolni začetniki: vsak 1. ponedeljek v mesecu
Mini skupine
Prijava na tečaj

Tečaj je nadgradnja standradnega tečaja in zajema 30 učnih ur pouka tedensko, ki zajemajo vse jezikovne spretnosti za celovito nadgradnjo jezikovnega znanja.
Dopoldanski del pouka poteka v skupinah z največ 12 tečajniki, učne ure pa vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja; novo besedišče in slovnico, ki se ju boste učili na praktičen način v povezavi z različnimi aktualnimi kulturnimi, političnimi ali zgodovinskimi vsebinami. Multimedijsko podprt pouk poteka po komunikativnih metodah, zaradi večje raznolikosti se pri pouku izmenjujeta dva učitelja.
Popoldanski del pouka poteka v malih skupinah z največ 8 udeleženci, kar omogoča, da se pouk vsebinsko še bolj prilagaja jezikovnim potrebam in interesom posameznika. 

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/8
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj plus
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, katerih vsebina bo oblikovana skladno z vašimi potrebami in interesi: lahko poglabljate znanje splošne nemščine, lahko se izpopolnjujete v splošni poslovni nemščini, v nemščini za pravo, za inženirje, za učitelje …

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/1
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Popolni začetniki: vsak 1. ponedeljek v mesecu
Priprave na izpit TestDaf
Prijava na tečaj

TestDaF je izpit na višji jezikovni stopnji, pri katerem se preverjajo ustno izražanje, pisanje, bralno razumevanje in slušno razumevanje udeleženca. Na šeststopenjski lestvici skupnega evropskega jezikovnega okvira obsega stopnji C1 do C2. Univerze v Nemčiji ga priznavajo kot dokaz o znanju nemškega jezika, ki je potreben za pristop k študiju.
Tečaj traja 4 tedne, izpit pa boste opravljali v 5. tednu vašega bivanja v Berlinu. Tedensko vključuje 8 učnih ur intenzivnih priprav na izpit, ki potekajo v majhnih skupinah z največ 8 udeleženci vsak popoldan od torka do petka med 13.15. in 14.45. Izpopolnjevali se boste v vseh jezikovnih veščinah, potrebnih za uspešno opravljanje izpita, posebni poudarek pa bo veljal besedišču in rabi jezika. Priprave na izpit lahko potekajo tudi on-line (cena tečaja 585 EUR), obvezna fizična prisotnost na izpitu. 

Število šolskih ur / teden:8
Dolžina šolske ure:45
Dolžina tečaja:4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 10/8
Stopnje:C1
Začetki:Termini tečaja: 17.1.-10.2., 14.3.-7.4., 11.4.- 5.5., 16.5.-9.6., 12.9.- 6.10.2023
Termini izpitov: 14.2., 11.3., 11.5., 13.6., 11.10.2023
Priprave na izpit telc C1 Hochschule
Prijava na tečaj

Izpit telc C1 Hochschule je alternativa izpitu TestDaF. Od leta 2016 se uspešno opravljen izpit prizna kot dokazilo jezikovnega znanja za sprejem na nemške univerze. Tečaj traja 4 tedne in vključuje 32 učnih ur intenzivnih priprav, kjer se boste osredotočili izključno na jezikovne veščine, potrebne za uspešno opravljanje izpita. Učne ure so od torka do petka med 13.15 in 14.45. Izpiti se opravljajo v soboto po končanem 4. tednu priprav.

Število šolskih ur / teden:8
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:4 tedne
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:nad C1
Začetki:Termini tečaja: 14.2.-10.3., 21.3.-14.4., 25.4.-19.5., 1.8.-25.8., 26.9.-20.10., 24.10.-17.11.2023
Termini izpitov: 11.3., 15.4., 20.5., 26.8., 21.10., 18.11.2023

Tečajev nemščine se na jezikovnem centru GLS, ustanovljenem 1983, vsako leto udeleži več kot 5000 tečajnikov iz okoli 60 različnih držav. Pouk, ki poteka na vsaj šestih različnih stopnjah predznanja, vodijo izkušeni, univerzitetno izobraženi učitelji. Šolski kampus, ki nudi izvrstno možnost učenja in bivanja na enem mestu, sestavlja pet privlačno obnovljenih stavb iz 19. in 20. stoletja, katerih arhitektura lepo odraža zgodovino mesta. Šolo GLS najdete v modnem mestnem predelu Prenzlauer Berg s številnimi galerijami, klubi, bari in butiki mlajše berlinske modne scene.

Opremljenost kampusa:
60 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij, računalniška učilnica, šolska knjigarna, restavracija in kavarna, družabni prostori, internet in Wi-Fi, šolski vrt, 50 lepo opremljenih študentskih apartmajev in studiev ter šolski hotel s čudovito obnovljenim spomeniško zaščitenim kopališčem »Stadtbad Oderberger«.

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi v stanovanjih, ki si jih boste delili z Berlinčani. Souporaba kopalnice in kuhinje. Poskrbljeno je za brisače in posteljnino. Gostiteljske družine so od šole oddaljene do 35 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom.
Prehrana: brez prehrane ali zajtrk

Kampus GLS
Lepo opremljeni apartmaji/studii na kampusu GLS razpolagajo z opremljeno kuhinjo, kopalnico, eno- in dvoposteljnimi spalnicami, TV, telefonom in brezplačnim Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače. Dvoposteljne studie si boste lahko delili z drugimi udeleženci tečajev na šoli. 
Prehrana: brez prehrane

Hotel Oderberger
Privlačno obnovljen hotel je del šolskega kampusa. Razpolaga z enoposteljnimi mansardnimi sobami in eno-posteljnimi studii. Vse vrste nastanitve razpolagajo z lastno kopalnico, TV, hla-dilnikom in brezplačnim Wi-Fi, studii pa imajo dodatno še kuhinjsko nišo.
Prehrana: brez prehrane

 

Pouk v razredu na šoli odlično dopolnjujejo s programom aktivnosti v prostem času. Družabni večeri v GLS kavarni, izlet z ladjo po reki Spree, kolesarjenje ob Berlinskem zidu, izlet v Potsdam, v Hamburg ali do obal baltskega morja in ogled znane galerije Kunstwerke so le nekatere izmed aktivnosti, ki jih nudi šola.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Berlina. Z letališč so odlične povezave do kampusa GLS.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

S 23. decembrom 2021 je Nemčija spremenila pogoje za vstop v državo. Po novem morajo tudi vse osebe v tranzitu in osebe starejše od šest let ob vstopu v Nemčijo izpolnjevati pogoj PCT. Od 7. januarja 2022 naprej prav tako veljajo spremembe pri trajanju karantene po vstopu v državo in izjeme od prestajanja le-te. V skladu z novimi pravili so tudi poostreni pogoji v gastronomiji.
Novost pri vstopu v Nemčijo je izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za vse osebe starejše od šest let. Pogoj morajo odslej izpolnjevati tudi osebe v tranzitu in osebe, ki v Nemčiji le prestopajo. Skrajšanja je tudi veljavnost testa PCR, ki ob vstopu v državo ne sme biti starejši od 48 ur.
Vse osebe, ki vstopajo v Nemčijo z območij z visokim tveganjem, tj. visokorizičnih območij (Hochrisikogebiete), med njimi je tudi Slovenija, morajo pred vstopom izpolniti digitalni obrazec prek vstopnega portala, do katerega lahko dostopate tukaj. Po posredovanju vseh potrebnih podatkov boste kot potrditev prejeli datoteko PDF. Dokument morate ustrezno predložiti na meji.
Sprememba trajanja karantene po vstopu in izjeme od prestajanja
Pri vstopu v Nemčijo so v karanteno napotene vse osebe, ki so bile zadnjih 10 dni pred vstopom v območjih z visokim tveganjem, med katere trenutno spada tudi Slovenija. Aktualiziran seznam vseh visokorizičnih območji najdete tukaj. V primeru predhodnega bivanja v visokorizičnem območju traja karantena 10 dni.  
Izjemoma se karantena za osebe, ki prihajajo z območja z visokim tveganjem, lahko predčasno prekine, če se prek vstopnega portala naloži dokazilo o prebolelosti, cepljenju (PC) ali negativni izvid testa (hitri antigenski test, ki ni starejši od 24 ur, ali test PCR, ki ni starejši od 48 ur).
Če je dokazilo o izpolnjevanju pogoja PC predloženo že pred vstopom, oseba pri v stopu v državo ni napotena v karanteno. Karantena se lahko predčasno prekine tudi z negativnim izvidom testa, vendar se testiranje sme opraviti šele peti dan po vstopu v državo in po napotitvi v karanteno na domu. Tuji državljani morajo že pred vstopom v Nemčijo navesti naslov nastanitve, na katerem bodo prestali karanteno. Za otroke, ki še niso dopolnili šestega leta starosti, se karantena zaključi peti dan po vstopu.
Karantena za osebe iz območij z novimi mutacijami virusa traja 14 dni in jo ni mogoče predčasno prekiniti.
Skrajšanje in poenostavitev karantene
Vse osebe, ki so bile v visokotveganem stiku, a so bile cepljene s poživitvenim odmerkom, so izvzete iz obveznosti prestajanja karantene. To velja tudi za osebe, ki so bile pred kratkim polno cepljenje ali so virus prebolele.
Zaposleni v kriznih sektorjih, torej v bolnišnicah, domovih za ostarele in drugih ustanovah, lahko karanteno predčasno prekinejo četudi so bili okuženi, in sicer sedmi dan po okužbi. To lahko storijo le, če so vsaj 48 ur brez simptomov in predložijo negativni test PCR (ki ni starejši od 48 ur).
Za šolarje in otroke v varstvu, ki so imeli visokorizični stik, se lahko karantena zaključi že po petih dneh na podlagi negativnega izvida testa PCR (ki ni starejši od 48 ur) ali hitrega antigenskega testa (ki ni starejši od 24 ur). Izjeme od prestajanja karantene so možne, če je vzpostavljena visoka raven zaščite (npr. dnevno testiranje, obvezno nošenje maske itd.).

Več aktualnih informacij in seznama visokorizičnih območij najdete na spletni strani Inštituta Robert Koch v nemškem jeziku: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
Podrobna navodila za vstop v Nemčijo najdete na spletni strani nemškega zveznega ministrstva za zdravje v nemščini https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html
in angleščini:https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende-englisch.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 15.4., 18.4., 26.5., 6.6., 3.10., 25.12., 26.12.2022 in dodatno:
Berlin: 8.3.2022
Frankfurt: 16.6.2022
Hamburg: 31.10.2022
Bavarska: 6.1., 16.6., 15.8., 1.11.2022

TEČAJI Kampus GLS 
N/dvoposteljni studio
1 teden 2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  635 1210 1845 2480 590 240
Mini skupine 795 1530 2325 3120 735 240
Intenzivni plus 1180 2300 3480 4660 1120 240
Priprave telc C1 Hochschule - - - 2205 - 240
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
enoposteljni studio
Priprave na izpit TestDaF 2590 240

 

TEČAJI Gostiteljska družina/Stanovanja 
N/ES
1 teden 2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
Z
Standardni  467 924 1405 1886 443 49
Mini skupine 627 1244 1885 2526 588 49
Intenzivni plus 1012 2014 3040 4066 973 49
Priprave telc C1 Hochschule - - - 1611 - 49
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
Priprave na izpit TestDaF 1849 49

 

TEČAJI Hotel Oderberger
N/mansardna soba
1 teden 2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  815 1600 2445 3290 765 280
Mini skupine 975 1920 2925 3930 910 280
Intenzivni plus 1360 2690 4080 5470 1295 280
Priprave telc C1 Hochschule - - - 3015 - 280
  Tečaj: 4 tedni 
Nastanitev: 5 tednov
ES Studio
Priprave na izpit TestDaF 3575 280

Doplačila:
-   Ob prijavi je obvezno plačilo prijavnine: 30 EUR
-   Doplačilo za učbenik/mesec: 20 EUR
-   Prevoz z letališča do nastanitve - po želji: 110 EUR

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste nastanitve od 2.7. do 5.8.2023: 70 EUR
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 3.7. do 4.8.2023: 50 EUR

Cena izpita TestDaF: 210 EUR
Cena izpita telc C1 Hochschule: 200 EUR 

Opombe:
-    Pri nastanitvi na kampusu GLS je obvezno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 100-200 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.
-    Obvezno plačilo 50 EUR za končno čiščenje šolskih studiev, hotelskih sob in apartmajev na šoli GLS v Berlinu.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na ... Več
  Roman Borkovič Pejnovič South Bank University - Embassy Summer, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Raspet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • ELC Los Angeles
  Preden sem prispel v LA sem pričakoval neko novo in nepozabno izkušnjo in jo na srečo tudi dobil. Ta čas je bil res izvrsten, pridobil sem veliko novih prijateljev in ... Več
  Denis Pajtler ELC Los Angeles
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice