GLS

Jezikovni tečaji - BERLIN (nad 18 let / nad 30 let)

nad 18 let / nad 30 let

dobra lokacija

odlična infrastruktura

majhne skupine

prijetna nastanitev v šolskih apartmajih

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Učne ure vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja; novo besedišče in slovnico, ki se ju boste učili na praktičen način v povezavi z različnimi aktualnimi kulturnimi, političnimi ali zgodovinskimi vsebinami. Multimedijsko podprt pouk poteka po komunikativnih metodah, zaradi večje raznolikosti se pri pouku izmenjujeta dva učitelja.   

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 5 učnih ur, ki jih boste imeli praviloma ob torkih in četrtkih popoldan v obliki jezikovnih delavnic, poudarek pa bo veljal slovnici, fonetiki in pisnemu izražanju.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj zajema 30 učnih ur pouka tedensko in zajema vse jezikovne spretnosti za celovito nadgradnjo jezikovnega znanja. Poteka v malih skupinah z največ 8 udeleženci, kar omogoča, da se pouk vsebinsko še bolj prilagaja jezikovnim potrebam in interesom posameznika. Kot pri ostalih tečajih se zaradi večje učinkovitosti pri pouku izmenjujeta vsaj dva učitelja.  

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj plus
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, katerih vsebina bo oblikovana skladno z vašimi potrebami in interesi: lahko poglabljate znanje splošne nemščine, lahko se izpopolnjujete v splošni poslovni nemščini, v nemščini za pravo, za inženirje, za učitelje …

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12/1
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek
Priprave na izpit TestDaf
Prijava na tečaj

TestDaF je izpit na višji jezikovni stopnji, pri katerem se preverjajo ustno izražanje, pisanje, bralno razumevanje in slušno razumevanje udeleženca. Na šeststopenjski lestvici skupnega evropskega jezikovnega okvira obsega stopnji C1 do C2. Univerze v Nemčiji ga priznavajo kot dokaz o znanju nemškega jezika, ki je potreben za pristop k študiju.
Tečaj traja 4 tedne, izpit pa boste opravljali v 5. tednu vašega bivanja v Berlinu. Tedensko vključuje 20 učnih ur standardnega tečaja in 10 učnih ur intenzivnih priprav na izpit, ki potekajo v majhnih skupinah z največ 6 udeleženci. Izpopolnjevali se boste v vseh jezikovnih veščinah, potrebnih za uspešno opravljanje izpita, posebni poudarek pa bo veljal besedišču in rabi jezika.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45
Dolžina tečaja:4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 10/6
Stopnje:nad B2
Začetki:Termini tečaja: 23.3.-17.4., 4.5.-29.5., 22.6.-17.7., 10.8.-4.9., 12.10.-6.11.2020
Termini izpitov: 22.4., 3.6., 22.7., 10.9., 10.11.2020
Priprave na izpit telc C1 Hochschule
Prijava na tečaj

Izpit telc C1 Hochschule je alternativa izpitu TestDaF. Od leta 2016 se uspešno opravljen izpit prizna kot dokazilo jezikovnega znanja za sprejem na nemške univerze. Tečaj traja 2 tedna in vključuje 36 učnih ur intenzivnih priprav, kjer se boste osredotočili izključno na jezikovne veščine, potrebne za uspešno opravljanje izpita. Učne ure so od ponedeljka do petka med 15.00 in 18.30. Izpiti se opravljajo po končanem 2. tednu priprav.

Število šolskih ur / teden:18
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 8
Stopnje:nad C1
Začetki:2.3., 23.3., 4.5., 18.5., 25.5., 6.7., 3.8., 7.9., 12.10., 2.11., 16.11.2020
Termini izpitov: 3.3., 3.4., 15.5., 29.5., 5.6., 17.7., 14.8., 18.9., 23.10., 13.11., 27.11.2020
Standardni tečaj 30+
Prijava na tečaj

V času med 22.6. in 14.8. nudi šola za udeležence nad 30 let starosti tečaje 30+, ki so po strukturi podobni standardnemu tečaju in vključujejo urjenje govora, pisanja, branja in poslušanja, novo besedišče in slovnico, pri čemer poudarek velja čim bolj tekočemu in pravilnemu komuniciranju. Vsebina učnih ur pa se prilagaja starosti tečajnikov in vključuje najrazličnejšo tematiko kot so npr. družabno življenje in medsebojni odnosi, delo in delovno okolje, zgodovina Berlina, kulturna identiteta … 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:ob ponedeljkih. Tečaji potekajo v času med 22.6. in 14.8.2020.

Tečajev nemščine se na jezikovnem centru GLS, ustanovljenem 1983, vsako leto udeleži več kot 5000 tečajnikov iz okoli 60 različnih držav. Pouk, ki poteka na vsaj šestih različnih stopnjah predznanja, vodijo izkušeni, univerzitetno izobraženi učitelji. Šolski kampus, ki nudi izvrstno možnost učenja in bivanja na enem mestu, sestavlja pet privlačno obnovljenih stavb iz 19. in 20. stoletja, katerih arhitektura lepo odraža zgodovino mesta. Šolo GLS najdete v modnem mestnem predelu Prenzlauer Berg s številnimi galerijami, klubi, bari in butiki mlajše berlinske modne scene.

Opremljenost kampusa:
60 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij, računalniška učilnica, šolska knjigarna, restavracija in kavarna, družabni prostori, internet in Wi-Fi, šolski vrt, 50 lepo opremljenih študentskih apartmajev in studiev ter šolski hotel s čudovito obnovljenim spomeniško zaščitenim kopališčem »Stadtbad Oderberger«.

Gostiteljska družina
Nastanjeni boste v enoposteljni sobi v stanovanjih, ki si jih boste delili z Berlinčani. Souporaba kopalnice in kuhinje. Poskrbljeno je za brisače in posteljnino. Gostiteljske družine so od šole oddaljene do 35 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom.
Prehrana: brez prehrane ali zajtrk

Kampus GLS
Lepo opremljeni apartmaji/studii na kampusu GLS razpolagajo z opremljeno kuhinjo, kopalnico, eno- in dvoposteljnimi spalnicami, TV, telefonom in brezplačnim Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače. Dvoposteljne studie si boste lahko delili z drugimi udeleženci tečajev na šoli. 
Prehrana: zajtrk

Hotel Oderberger
Privlačno obnovljen hotel je del šolskega kampusa. Razpolaga z enoposteljnimi mansardnimi sobami in eno-posteljnimi studii. Vse vrste nastanitve razpolagajo z lastno kopalnico, TV, hla-dilnikom in brezplačnim Wi-Fi, studii pa imajo dodatno še kuhinjsko nišo.
Prehrana: zajtrk v restavraciji kampusa GLS.

Študentska rezidenca
Novejša študentska rezidenca, kjer so na voljo studii z opremljeno kuhinjsko nišo in kopalnico, TV in brezplačnim Wi-Fi, je od šole GLS oddaljena cca 30 minut vožnje s tramvajem. Poskrbljeno je za posteljnino, brisače potrebujete lastne.
Prehrana: brez prehrane

Študentski apartmaji
Prijetno opremljene apartmaje z eno- in dvoposteljnimi spalnicami, opremljeno kuhinjo in kopalnico si delijo do 4 udeleženci tečajev. Do šole GLS je do 30 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom. Poskrbljeno je za brisače in posteljnino, gostom je na voljo brezplačni Wi-Fi.
Prehrana: zajtrk od ponedeljka do petka na kampusu GLS.

Pouk v razredu na šoli odlično dopolnjujejo s programom aktivnosti v prostem času. Družabni večeri v GLS kavarni, izlet z ladjo po reki Spree, kolesarjenje ob Berlinskem zidu, izlet v Potsdam, v Hamburg ali do obal baltskega morja in ogled znane galerije Kunstwerke so le nekatere izmed aktivnosti, ki jih nudi šola.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Berlina. Z letališč so odlične povezave do kampusa GLS.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja


O državi

Kaj je prva stvar, ki vam pade na misel ob omembi ene največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona


O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  


Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 10.4., 13.4., 1.5., 8.5., 21.5., 1.6., 11.6., 24.12., 25.12., 26.12.2020

 

TEČAJI Kampus GLS 
NZ/dvoposteljni studio
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
enoposteljni studio
Standardni  517 912 478 208
Standardni 30+ 517 912 478 208
Intenzivni  572 992 518 208
Visoko intenzivni  642 1172 608 208
Intenzivni plus 982 1782 913 208
Priprave telc C1 Hochschule - 1062 - 208
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
enoposteljni studio
Priprave na izpit TestDaF 2714 208

 

TEČAJI Gostiteljska družina 
N/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
Z
Standardni  463 769 401 33
Standardni 30+ 463 769 401 33
Intenzivni  518 849 441 33
Visoko intenzivni  588 1029 531 33
Intenzivni plus 928 1639 836 33
Priprave telc C1 Hochschule - 919 - 33
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
Priprave na izpit TestDaF 2321 

 

TEČAJI Hotel Oderberger
NZ/mansardna soba
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES Studio
Standardni  595 1055 555 226
Standardni 30+ 595 1055 555 226
Intenzivni  650 1135 595 226
Visoko intenzivni  720 1315 685 226
Intenzivni plus 1060 1925 990 226
Priprave telc C1 Hochschule - 1205 - 226
  Tečaj: 4 tedni 
Nastanitev: 5 tednov
ES Studio
Priprave na izpit TestDaF 3090 226

 

TEČAJI Študentska rezidenca
N/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  493 834 436
Standardni 30+ 493 834 436
Intenzivni  548 914 476
Visoko intenzivni  618 1094 566
Intenzivni plus 958 1704 871
Priprave telc C1 Hochschule - 984 -
  Tečaj: 4 tedni
Nastanitev: 5 tednov
Priprave na izpit TestDaF 2496

 

TEČAJI Študentski apartmaji
NZ/DS
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačilo/teden
ES
Standardni  517 886 464 202
Standardni 30+ 517 886 464 202
Intenzivni  572 966 504 202
Visoko intenzivni  642 1146 594 202
Intenzivni plus 982 1756 899 202
Priprave telc C1 Hochschule - 1036 - 202
  Tečaj: 4 tedni 
Nastanitev: 5 tednov
ES
Priprave na izpit TestDaF 2644 202

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 6.7. do 7.8.2020: 40 EUR
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste nastanitve od 5.7. do 9.8.2020: 50 EUR

Cena izpita TestDaF: 195 EUR
Cena izpita telc C1 Hochschule: 160 EUR 

Opombe:
-    Pri nastanitvi na kampusu GLS in v apartmajih je obvezno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 100-200 EUR; te vam ob odhodu povrnejo.
-    Obvezno plačilo 30 EUR za končno čiščenje šolskih studiev, hotelskih sob in apartmajev na šoli GLS v Berlinu.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

nastanitev

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Fettes College, Edinburg
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg
 • Eastbourne School of English, Eastbourne
  Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ... Več
  Ana Grilc Eastbourne School of English, Eastbourne
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Raspet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2020. Naroči katalog

Aktualne informacije – Coronavirus
Za vas smo do nadaljnjega dosegljivi po elektronski pošti na info@lta.si in vsak delovni dan
   - na telefonski številki 02 6210 211 med 10. in 16. uro
   - osebno v prostorih podjetja med 10. in 16. uro
Več informacij >>

X