GLS Berlin College

Jezikovni tečaji - BERLIN (16-18 let)

16-18 let

dobra lokacija

odlična opremljenost kampusa

majhne skupine

za samostojnejše tečajnike

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk, ki poteka na treh težavnostnih nivojih: Grundstufe, Mittelstufe in Fortgeschritten, je zasnovan na komunikativnih metodah, izpopolnjevali pa se boste v vseh jezikovnih veščinah, v pisanju, branju in v poslušanju, v slovnici in širjenju nemškega besedišča. Prioriteta bo veljala govoru, da boste lahko v nemščini v vsakdanjih situacijah tekoče in sproščeno komunicirali. Pouk boste imeli popoldan, od 15.30 do 19.15.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2, 3 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:20.6., 27.6., 4.7., 11.7., 18.7., 25.7., 1.8.2021
Zadnji dan programa je 15.8.2021.

Na jezikovnem centru GLS se že vrsto let srečujejo tečajniki iz več kot 60 različnih držav (okoli 200 tedensko), da v sproščenem okolju izpopolnijo znanje nemškega jezika. Vsi učitelji te šole imajo univerzitetno izobrazbo, nemščina je njihov materni jezik, nekateri izmed njih pa ne bodo le vaši učitelji, ampak vas bodo spremljali tudi na izletih, med aktivnostmi …  Program je namenjen bolj samostojnim udeležencem, ki želite Berlin spoznavati tudi na lastno pest, saj šola udeležencem ne zagotavlja 24 urnega nadzora. Sodobni GLS kampus najdete v najbolj trendi predelu mesta, v Prenzlauer Bergu na Kastanienallee, imenovani tudi casting ally, saj je to kraj pogostih snemanj modnih fotografij in filmov.

Opremljenost kampusa:
40 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij, računalniška učilnica, šolska knjigarna, šolska restavracija in kavarna, družabni prostori, Wi-Fi, privlačni šolski vrt in rezidenca z lepo opremljenimi študentskimi apartmaji.

Kampus GLS
Stanovali boste v štiri- do petposteljnih prijetno opremljenih sobah z lastno kopalnico, TV in Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače.
Prehrana: polpenzion

Mladinski hotel
Mladinski hotel je od kampusa GLS oddaljen manj kot 10 minut hoje. Nastanjeni boste v štiri- do petposteljnih sobah s kopalnico in TV, gostom pa so na voljo še pralnica, internet kotiček in kavarna. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače.
Prehrana: polpenzion. Samopostrežni zajtrk v hotelu, večerja na kampusu GLS.

Hotel4Youth
V mladinskem hotelu, od šole oddaljenem 10 minut hoje, so na voljo dvoposteljne sobe z lastno kopalnico, TV in Wi-Fi. Poskrbljeno je za posteljnino in brisače.
Prehrana: polpenzion. Samopostrežni zajtrk v hotelu, večerja na kampusu GLS.

Vsak dan sta na programu dve različni družabni, športni ali kulturni aktivnosti, ena dopoldan pred tečajem, druga zvečer, po tečaju. Aktivnosti vključujejo obiske galerij in muzejev, filmske večere, kolesarjenje ob berlinskem zidu, disko, celodnevne izlete ob sobotah, npr. v Potsdam z dvorcem Sansouci, v koncentracijsko taborišče Sachsenhausen, v enega največjih evropskih naravnih rezervatov Spreewald …  Udeležba na aktivnostih ni obvezna, jo pa priporočamo, saj nudi odlično priložnost za utrjevanje nemškega jezika in spoznavanje različnih obrazov Berlina. Doplačilo za vstopnine (cca 30 EUR/teden) in prevoze (cca 60 EUR/2 tedna).

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Berlina. Povratni prevoz z železniške postaje ali letališča Berlin je vključen v ceno aranžmaja.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja

O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije
Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.
Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 8.3., 2.4., 5.4., 1.5., 13.5., 24.5., 3.6., 15.8., 3.10., 31.10., 25.12., 26.12.2021

TEČAJ Mladinski hotel
POL/VS
2 tedna 3 tedne vsak nadaljnji teden
Standardni  1520 2250 730

Doplačilo/teden:
-    Nastanitev na kampusu GLS: 80 EUR
-    Nastanitev v mladinskem hotelu Hotel4Youth: 80 EUR

Opombe:  
-    Ob prihodu na kampus/hotel je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 100 EUR; te vam ob odhodu povrnejo. 
-    Strošek tedenske vozovnice javnega prevoza: cca 30 EUR. 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polpenzion

organizacijo izvenšolskih aktivnosti

povratni transfer z letališča oz. železniške postaje v Berlinu do kampusa GLS

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • ELC Los Angeles, Los Angeles
  Velikokrat sem že potovala s to agencijo vendar moram priznati da sem na UCLA v  LA-ju preživela eno svojih najboljših poletij do zdaj. Američani so zelo odprti in prijazni ljudje, ... Več
  Manca Uršič, ELC Los Angeles ELC Los Angeles, Los Angeles
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin
 • AIS, Salzburg
  Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
  Zarja Zver AIS, Salzburg
 • Galway Cultural Institute, Galway
  Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ... Več
  Vesna Lešnik Galway Cultural Institute, Galway
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ... Več
  Matjaž Žnidaršič South Bank University - Embassy Summer, London
 • Escuela De Idiomas Nerja, Nerja
  Hola! Vedno znova me jezikovna šola tukaj še bolj navduši in privlači. Kljub koroni, raznim novim ukrepov in spremembam tukaj vlada pravo špansko vzdušje in niti malo ne pogrešam doma. Dnevi ... Več
  Pia Novak Escuela De Idiomas Nerja, Nerja

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE