Srednje šole v tujini

Trent College - Nottingham - Velika Britanija

dolgoletna tradicija

zelo dobri akademski rezultati dijakov

privlačna lokacija

sodobno opremljen kampus

Kraj / Šolski okolišNottingham
Vrsta šoleZasebna
IB – program mednarodne mature: ne
EFL (English as a foreign Language): da
Število dijakovcca 750
Število mednarodnih dijakovcca 7%
Starost učencev / dijakov11 - 18 let
Dolžina šolanja1 trimester
2 trimestra
Šolsko leto
Za dijake, ki šolanje želijo zaključiti v Veliki Britaniji z opravljanjem izpita A-Level, je vpis na višjo stopnjo, Sixth Form (primerljivo z našim 3. in 4. letnikom srednje šole) potreben po našem 2. letniku.
Tuji jezikiNemščina, španščina, francoščina, latinščina
Predmetni sklopiMathematics
English
Social Studies
Sciences
Computer Studies
Arts
Business Studies
Physical Education
NastanitevDijaki, ki ne prihajajo iz Nottinghama, stanujejo v eni izmed 4 Boarding Houses, skupno stanuje na kolidžu 120 dijakov. Boarding Houses so ločene po spolih, vsaka pa razpolaga s spalnicami (večinoma eno- in dvoposteljne), skupnimi kopalnicami in dnevnim prostorom / skupno kuhinjo. Z dijaki stanujejo t.i. »House Parents«, ki 24-ur dnevno skrbijo za dobro počutje dijakov.
Šolska uniformaGCSE: da
A-Level: dijaki ne potrebujejo uniforme, obvezno pa je potrebno upoštevati »dress code«, ki določa kaj je primerno oblačilo za šolo, npr. za dečke obleka in srajca, za deklice kostim – hlačni ali s krilom.
Pogoji za vpis- Starost od 13 do 17 let
- Za vse dijake uspešno opravljen preizkus znanja (Maths, English) in skype intervju
- Za dijake, ki se vpisujejo v Sixth Form (A-Level) preizkus znanja s področja izbranih A-Level predmetov
- Vsaj povprečne ocene v zadnjih dveh letih šolanja v Sloveniji (nad 3,8)
- Rok prijave za pričetek šolanja septembra: 1. februar
Izbor univerz, kamor se uspešno vpisujejo
dijaki te šole
University of Cambridge, London School of Business & Mgmt, Cardiff University, University of Exeter, University of Oxford, University of Manchester, University of Birmingham, Leeds Metropolitan University, Oxford Brookes University, University of Bristol, University of York, Imperial College London, Newcastle University, University of Leeds, London South Bank University, De Montfort University …
Spletna stranhttps://www.trentschools.net/

Trent College, ustanovljen davnega leta 1868, je odlična »Boarding School« na meji med grofijama Nottinghamshire in Derbyshire v osrčju Anglije in dobrim dostopom do letališč Birmingham in Manchester. Valoviti griči Peak District, čudovit naravni rezervat Attenborough Nature Reserve, hkrati pa neposredna bližina živahnega mesta Nottingham nudijo odlično kombinacijo tako podeželja kot urbanega okolja.
Izjemno lep šolski kampus s površino 45 hektarjev nudi popolno učno okolje, v katerem dijaki lahko odkrivajo in razvijajo svoje talente in ustvarjalnost: raziskujejo, rastejo in se oblikujejo v varnem, skrbnem in spodbujajočem okolju.
Trent College zagotavlja tujim dijakom resnično britansko internatsko izkušnjo, saj je le okoli 7% njihovih dijakov tujcev. Ker je razmerje učitelj – dijaki 1:8, sta odnos in učni pristop na šoli izjemno individualna, posamezniku se posveča velika pozornost. Kolidž je relativno selektiven, dijake sprejmejo na osnovi ustreznih predhodnih spričeval, priporočil, testov in skype intervjuja. 
Dijaki Trent Collegea dosegajo na zaključnih izpitih A-Level in BTEC zelo dobre rezultate, kar kaže na visok akademski nivo izvajanja učnega procesa v zelo motivirajočem okolju. Večina dijakov šolanje nadaljuje na priznanih univerzah, zato je priprava na študij tudi del šolskega kurikuluma in obsega tako postopek prijave UCAS, pripravo življenjepisa kot pripravo na intervjuje, dijaki pa se seznanjajo tudi z različnimi možnosti in potmi, ki kasneje vodijo do željene zaposlitve. 
Trent College nudi široko paleto izobraževalnih programov z več kot 20 A-Level predmeti in programom pridobitve poklicne kvalifikacije BTEC (Sport in Business Studies), kot odlično protiutež pouku pa nudijo številne obšolske aktivnosti, tako športne kot glasbene in gledališke, akademske (npr. Oxbridge & Debating), Duke of Edinburgh Award … Dijaki Year 12 (ustreza našemu 3. letniku srednje šole) se morajo vključiti v eno izmed družbeno koristnih aktivnosti, npr. Lifesaving, Environmental Team,  Community Service, Amnesty International Youth Group, Model United Nations General Assembly …  
Dijake, ki obiskujejo Year 12 na šoli spodbujajo, da se vključuje in opravijo Extended Project Qualification (EPQ), obsežno nalogo z akademskega področja po izbiri dijaka. Extended Project Qualification ustreza 50% enega izpita A-level, dijakom pa lahko pomaga tudi pri vpisu na želeno univerzo, saj jim lahko prinaša do 28 UCAS točk.

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica,  sodobno opremljeni naravoslovni laboratorij, Design Studio, Art Studio, šolska kuhinja, šolsko gledališče, odlično opremljeni študijski center, šolska knjižnica, šolska trgovina, sodobna šolska restavracija, športna dvorana, teniška igrišča, nogometna igrišča, igrišča za kriket, ragbi, notranji bazen … šolska kapela, prijetni družabni prostori, šolska kavarnica Ivy Café za dijake Sixth Form ter 4 »boarding houses« za bivanje dijakov. 

PredmetiGCSE
Obvezni: English Language, English Literature, Mathematics in Science
Izbirni: Art, Business Studies, Computing, Design & Technology, Drama, Food & Nutrition, Geography, History, Latin ali or Classical Civilisation, Modern Foreign Language (French, German, Spanish), Music, Physical Education, Psychology, RS: Philosophy and Ethics.

A-Level
Art (fine art), Biology, Business studies, Chemistry, Classical civilization, Computer science, Design and technology (product design), Drama and theatre studies, Economics, English literature, Combined English literature and language, Geography, History, Mathematics, Further mathematics, Modern languages (French, German, Spanish), Music, Photography, Physical education, Physics, Politics, Psychology, Philosophy and ethics.

BTEC courses (Poklicno izobraževanje)
Business, Sports
Tuji jezikiGCSE: French, Spanish, German, Latin
A-level: French, Spanish, German
EFL (English as a foreign Language): da. Glede na potrebe dijaka.
Športne aktivnostiRugby, Netball, Hockey, Cricket, Tennis, Gym, Dance, Aerobics, Football, Swimming, Badminton.
Izvenšolske aktivnosti:
Oxbridge Society, Game of Loans Society, Debating Club, Buddy Reading, Technical Theatre Club, Drama Club, Symphony Orchestra, Swing Band, Schola Cantorum, Jazz Combo, String Quarte, A Capella vocal group, Rugby, Netball, Hockey, Cricket, Tennis, Adventure Training, Gym, Dance, Aerobics, Football, Swimming, Badminton …
Cena 1 trimester 14.120 EUR
Cena 2 trimestra 27.700 EUR
Cena šolsko leto (3 trimestri)41.300 EUR
Cena vključuje
 • - Povratni prevoz z letališč Manchester ali Birmingham do kolidža ob začetku in zaključku šolanja
  - Šolnino
  - Nastanitev v internatu v eno- in dvoposteljnih sobah
  - Polni penzion
  - Vpisnino
  - Potrdilo/poročilo o šolanju
  - Urejanje vpisnega postopka
  - Pomoč pri urejanju študijske vize.
  Za šolanje v Veliki Britaniji do 6 mesecev ne potrebujete študijskega vizuma.
  Za šolanja, daljša od 6 mesecev, potrebujete študijski vizum.
 • Cena ne vključuje
 • - Letalskih prevozov
  - Morebitnih dodatnih stroškov prevozov od nastanitve do letališč za potovanje domov v času božičnih in velikonočnih počitnic, half term holidays (1 do 2 tedna sredi vsakega semestra) in Exeat weekends - to so podaljšani vikendi, med katerimi sta šola in tudi »Boarding Houses« zaprta.
  - Morebitne nastanitve za dijaka v času počitnic (npr. half term holidays).
  - Stroška t.i. UK Guardiana, skrbnika dijaka v Veliki Britaniji. Šola od skrbnikov zahteva razmeroma obsežne storitve, letni strošek znaša 1.920 GBP in je vključen v ceni.
  - Kavcije in pavšala za dodatne stroške tekom šolanja (učbeniki, izleti, obšolske aktivnosti, zaključni izpiti): 2000 GBP. Obračun in povrnitev neporabljenih sredstev cca 4-6 tednov po končanem šolanju.
  - Stroška uniforme za dijake GCSE
  - Zdravstvenega zavarovanja. Dijaki morajo obvezni skleniti zdravstveno zavarovanje, Immigration Health Surcharge (IHS) v višini 470 GBP.
  - Stroškov študijske vize.
 • Video predstavitev šole

  Lokacija šole na zemljevidu

  ONLINE SPLETNI TESTI

  Preverite svoje znanje tujih jezikov

  AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

  NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

  MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

  Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
   Ana Respet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • Rennert, New York
   Rad bi se vam zahvalil iz vsega srca, ste ZAKON Agencija in brez vas ne bi nikoli dozivel toliko lepega in spoznal toliko ljudi kot sem jih na tem potovanju. ... Več
   Roman Pejnovič Borkovič Rennert, New York
  • Fettes College, Edinburg, Škotska
   Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
   Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
   Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • Lexix Noosa, Avstralija
   Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
   Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija
  • European School of English, Malta
   Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi ... Več
   Maja Hudolin European School of English, Malta

  ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

  Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

  IZKUŠNJE

  Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

  STROKOVNOST

  Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

  SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

  Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

  Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE