Ali te naslednje leto čaka matura?

Te ob misli na angleščino na maturi zmrazi?
Ne zaupaš dovolj svojemu znanju?
Ali te skrbi, da reden pouk ne bo dovolj?
Želiš stopiti iz povprečja in doseči več?
Si želiš nekaj prednosti, ki ti bi pomagale do odličnih točk na maturi?

Brez skrbi -  nič od zgoraj naštetega ne predstavlja nepremagljive težave.

Strah ali tesnoba, ki te prevzemata ob misli na maturo namreč lahko predstavljata tudi čudovit izziv. Če se učinkovito spopadeš z njim, lahko poleg jezikovnega znanja spoznaš tudi ogromno o tujih kulturah, običajih in spoznaš SVET.
 

Kako? S pripravami na mednarodne izpite iz angleškega jezika!!

Povsem jasno je, da jezikovno znanje najučinkoviteje izpopolniš na jezikovnih tečajih v tujini, kjer si s tujim jezikom v stiku 24 ur dnevno. 
Ker se na maturi preverjajo podobna  področja jezika kot na mednarodnih izpitih, se na maturo lahko uspešno pripravljaš tudi, če se vključiš v priprave na mednarodne izpite, npr. IELTS, FCE, CAE ali TOEFL iz angleškega jezika. Pod vodstvom posebej usposobljenih učiteljev se izpopolnjuješ v bralnem in slušnem razumevanju, v poznavanju in rabi jezika, v slovnici, v pisnem sporočanju in v govoru, pridobiš študijske veščine in se seznaniš tudi z izpitnimi tehnikami ter se tako ciljno pripravljaš na uspešno opravljanje izpita v vseh njegovih sestavnih delih, kar s pridom kasneje učinkovito uporabiš na maturi.

Seveda razumeš, da na jezikovnih šolah v tujini ne boste obravnavali istih umetnostnih besedil, kot jih vsako leto posebej razpiše državni izpitni center. A zagotavljamo, da dvo- ali tritedenski pripravljalni tečaj na mednarodni izpit iz angleškega jezika v tolikšni meri prispeva k suvereni in samozavestni rabi angleščine, da bosta tako pisni sestavek kot ustni del maturitetnega izpita le še formalnost, ki ju je potrebno opraviti.

Pripravljali tečaji na mednarodne izpite trajajo od 2 tednov dalje in po želji jih lahko zaključiš tudi z izpitom.

A učinkovita priprava na maturo ni edina korist, ki jo imaš, če se udeležiš priprav na mednarodne izpite. Uspešno opravljeni izpiti namreč odpirajo številna vrata na študijski poti in zaposlitvi v tujini. Če morda razmišljaš o študiju na univerzah v angleško govorečem svetu – mednarodno priznano dokazilo o znanju angleškega jezika je eden izmed vpisnih pogojev.
Therefore, you can kill two birds with one stone by attending an exam prep course!!!!
 

Kako? Z intenzivnimi tečaji v tujini!!

Seveda se na maturo lahko pripravljaš tudi na intenzivnem tečaju angleškega jezika, ki praviloma prav tako vključuje izpopolnjevanje vseh jezikovnih veščin – branje, slušno razumevanje, govor in pisanje (slednje v nekoliko manjšem obsegu) ter seveda slovnico in rabo jezika.

Razlika med pripravami na mednarodne  izpite in intenzivnimi tečaji je v tem, da se med pripravljalnim tečaji ciljno pripravljaš na izpit in je za vključitev v tečaj praviloma potrebno predznanje na določenem jezikovnem nivoju, kar se preveri že ob sami prijavi na tečaj. V intenzivne tečaje angleškega jezika pa se načeloma lahko vključijo dijaki ne glede na svoje predznanje.


Kako? Z najučinkovitejšim tečajem - na učiteljevem domu!!

Pri tem zanimivem intenzivnem programu učitelji svojega učenca sprejmejo na svoj dom. Postaneš del učiteljeve družine in po dnevu ali dveh je skoraj tako, kot da si doma, le da je pogovorni jezik angleščina. Ta način učenja ima seveda veliko prednosti. Vključuje učne ure, ko se učitelj posveti samo tebi in vsebino pouka prilagaja tebi, tvojim jezikovnim potrebam in interesom. Drugi del pouka je pravo izkustveno učenje in poteka spontano, skozi različne vsakodnevne situacije, ki niso zaigrane kot v učbenikih, pač pa so del resničnega življenja v družini. Si pomislil, da ne boš videl dežele, če boš ves čas pri družini? Pa ni tako. Z družino se boste odpravili po nakupih, na sprehode, kakšen izlet, lahko boste športali, odšli v kino ali na koncert. Skratka, počenjali vse to, kar počenja angleška družina.


Kdaj?

Seveda se jezikovnih tečajev lahko udeležite kadarkoli, saj jezikovne šole v tujini nudijo programe za vse starosti čez vse leto. Po naših izkušnjah pa se dijaki, ki se želijo uspešno pripraviti na maturo, tečajev najpogosteje udeležijo po končanem 2. oziroma 3. letniku, in se tako izognejo napetosti, strahu in hitenju pred samo maturo ob koncu zaključnega letnika.


Kje?

O tem odločaš sam – ZDA, Velika Britanija, Irska, Avstralija, Kanada, Malta … Prav povsod po svetu naše partnerske šole nudijo odlične programe, ki popolnoma ustrezajo tvojim zahtevam in ciljem.  


Učenje, učenje, učenje – in to v času počitnic???? 

Jezikovni tečaji v tujini niso le učenje, kot se zdi na prvi pogled. Učiš se v deželi, kjer je angleščina doma, spoznaš drugačen način poučevanja med vrstniki iz različnih koncev sveta in hočeš – nočeš jezikovno znanje osvajaš kar mimogrede, saj ti drugega med angleško govorečimi niti ne preostane!!!  Strah pred tujim jezikom in neznanjem pa zagotovo  popolnoma izzveni v prijateljskem kramljanju v tujem jeziku med druženjem v prostem času, saj so aktivnosti in izleti izven šolskih klopi zeloooo pomemben del programa. Šport, izleti, ples, gledališče … Ne gre več samo za učenje, poslušanje posnetkov, ponavljanje, vaje, ampak tudi za živo in predvsem živahno ter zabavno rabo jezika v resničnih življenjskih okoliščinah. Kar bi bil lahko samo navaden tečaj, postane razburljiva dogodivščina.


Kaj pa nemščina, francoščina, španščina …, ki me čakajo na maturi?

Seveda pa se lahko udeležiš tudi priprav in izpitov iz drugih tujih jezikov, npr. nemščine, francoščine, španščine …, ali pa preprosto odideš na intenzivne tečaje v Španijo, Nemčijo, Avstrijo in Francijo, in v avtentičnem okolju dodaš piko na i svojemu jezikovnemu znanju.

 

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona Ahačič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ... Več
  Špela Koželj European School of English, Malta
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • The London School of English
  Choosing the London School of English was definitely the right decision to upgrade my language skills at the advance level. I decided for a Business and Professional English course and ... Več
  Katarina Čander Podgoršek The London School of English
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ... Več
  Matjaž Žnidaršič South Bank University - Embassy Summer, London
 • Lexix Noosa, Avstralija
  Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
  Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE