Srednja šola, prihajam!

ZAGOTOVO SE VESELIŠ VSTOPA V SREDNJO ŠOLO!?

Morda jo boš obiskoval v drugem kraju, na drugem koncu Slovenije ali celo čez mejo. Četudi ostaneš v svojem kraju, pa boš najbrž spoznal sošolce in sošolke, ki bodo prišli od drugod. Nove učilnice, novi učitelji in novi predmeti, mogoče tudi nov tuj jezik ali pa nadgradnja tistega, ki si se ga učil v osnovni šoli.


POTEM PA SE KAR OD NEKOD POJAVI MISEL: KAJ PA ČE …

-  v osnovni šoli nisem pridobil dovolj znanja in bodo drugi znali veliko več?
-  bom imel težave z angleščino?
-  mi bo drugi tuji jezik povzročal težave?
-  bi nekaj naredil med počitnicami, da si zagotovim boljši štart?


ZATE IMAMO ZANIMIVE REŠITVE. TE ZANIMA NEPOZABNO IN KORISTNO DOŽIVETJE?

Predlagamo ti jezikovne počitnice v tujini: v Veliki Britaniji, na Škotskem, na Malti, na Irskem, v ZDA; celo v Avstraliji ali v Kanadi. Ali pa v Nemčiji, Italiji, Španiji, Franciji …

Ne, to ni hec. Počitnice in tuji jeziki so še kako povezani. V tem primeru namreč ne gre za klasično guljenje šolskih klopi, temveč za enkratno povezavo koristnega z nadvse prijetnim. Na voljo je res obilo možnosti.
Veliko jezikovnih šol v tujini, kjer te tuji jezik obkroža 24 ur na dan, nudi jezikovne tečaje v kombinaciji z raznimi športi (nogomet, tenis, košarka, jadranje, potapljanje, golf,…), umetnostjo (glasba, film, ples, igra,…), družabnimi aktivnostmi in ogledi ter raziskovanji bližnje in daljne okolice kraja, kjer se tečaja udeležiš.

Ni pa to tudi vse.
Tistim, ki želite izpopolniti znanje angleščine na točno določenih področjih ali pri predmetih, ker vas to res posebej zanima ali pa boste šolanje morda  nadaljevali na teh smereh, priporočamo bolj »akademske« in specializirane tečaje kot so npr.:

 • za bodoče zdravnike MEDICINA v Londonu  in v Oxfordu
 • za bodoče raziskovalce STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) ter Coding na Plumpton Collegeu
 • za znanstvenike Maths & Science na kolidžu Mill Hill v Londonu
 • odličen program Film Making za vse bodoče Spielberge v Cambridgeu
 • za bodoče direktorje Business & Leadership Academy New Yorku

Izpostavili smo samo nekaj šol, nabor smeri in področij pa je tako rekoč neomejen -  Business and Finance, Media and Communication, Social Entrepreneurship, Digital and Study Skills, Law, History, Robotics, Macro and Micro Economics, Design, Literature, Animal Care, Musical Theatre, Acting  …

Morda želiš potrditev svojega znanja, ki ti lahko koristi pri nadaljnjem šolanju in tudi poklicni poti? Lahko se udeležiš priprav na mednarodne izpite IELTS ali Trinity in jih po končanih pripravah tudi opravljaš. Jezikovne počitnice so pravi kraj tudi za to. Npr. v Hastingsu, v Wareu, v Londonu

 

KAR NAPREJ V SREDIŠČU TUJEGA JEZIKA!

Dejstvo je, da se tujega jezika učiš hitreje, ko si v to nekako prisiljen. Samo brez panike! Ta prisila je prijetna. Športne igre, dramski krožek, nakupovanje v Londonu? In druženja z vrstniki iz različnih koncev sveta ne manjka. Končno celo sanjaš v tujem jeziku. Tvoji vrstniki, ki so že potovali z nami, so si nabrali cel kup novih prijateljskih vezi. In veš, kako jih vzdržujejo? V angleščini, nemščini, francoščini … Ko si dopisuješ s prijateljem, nihče ne podčrta tvojih napak z rdečo in nihče ti ne zapiše slabe ocene.


SAMOZAVEST SERIJSKO!

Tako je. Sprašuješ kako?
Dobri učitelji, ki slovenščine seveda ne razumejo, tako da je vsaka potuha že v kali zatrta, življenje na pravi »Boarding School« ali na univerzitetnem kampusu, pisana druščina vrstnikov s celega sveta, s katerimi komunikacija v slovenščini seveda ni mogoče – so pa tako zanimivi, da jih je nujno nagovoriti  … Kaj drugega kot angleščina ti torej ne preostane.

Pouk bo potekal v majhnih skupinah na nivoju, ki ga bo pokazal predhodni test predznanja, in v tebi primerni starostni skupini. Tako se ne more zgoditi, da bi bilo zate pretežko, pa tudi ne prelahko. Tega nočemo. Učitelji uporabljajo različne učne tehnike, sodobne materiale, zanimive metode. Razširili boste znanje besedišča, govorne in bralne sposobnosti, slušno razumevanje in vse to preko tem, ki so zanimive mladim tvoje starosti.

Ko se konča pouk, pa se usvojeno znanje takoj uporablja pri klepetu med kosilom, popoldanskim izletom ali pri kramljanju v senci parka. Le kako ne bi odnesli od tečaja kar največ. In ko bo jeseni treba v šolo, bo jezik tista bolj prijetna stran pouka, saj boš imel osveženo in izboljšano znanje slovnice, na zalogi še in še besed iz vsakdanjega življenja, ki jih boš pravilno izgovoril in to boš počel z več samozavesti.
 

TE ZANIMA KAKO VSE TO SPLOH ZGLEDA?

Lahko potuješ v skupini
Takšne vrste programi vključujejo tudi slovenskega spremljevalca, ki je prisoten ves čas tam, kjer se nahajaš tudi ti. Stanuje tam, kjer stanuje skupina, prisoten je na izletih, na šoli, skratka, če te karkoli muči, se lahko obrneš nanj kadarkoli.

Lahko potuješ samostojno
Pomeni, da nisi vezan na nobeno skupino, okoli tebe bo zelo malo (ali pa nič) Slovencev, enostavno odpotuješ na izbrano destinacijo, kjer te na letališču pričakajo predstavniki tvoje jezikovne šole in zate skrbijo do trenutka, ko se boš moral znova odpraviti proti domu. Seveda vseskozi skrbijo, da si natančno poučen o KJE, KAM, KDAJ IN KAKO.

Študentski dom? Boarding house? Yes!
Lahko si nastanjen v študentskih domovih na kampusih univerz, v »Boarding Houses« (poznaš Harryja Potterja in Gryffindor??) in v mladinskih hotelih. Šola samostojnosti kar mimogrede. Zanimiva in neprecenljiva izkušnja, ki te bo izstrelila med zvezde, saj pridobiš na samozavesti, ko ugotoviš kaj vse zmoreš, ko ni pomoči staršev.

Nastanitev pri gostiteljski družini?
Tudi odlična izbira. Idealna priložnost, da spoznaš način življenja v deželi, kjer se udeležuješ jezikovnih počitnic iz prve roke.  In seveda kar takoj uporabiš naučeno v šoli – če bo tvojim gostiteljem potrebno razložiti, da vloženih jajc pa prav zares ne maraš J .

Lahko pa stanuješ kar na učiteljevem domu in za teden, dva ali tri postaneš član njegove družne Ha, kaj pa to? V tem primeru je tečaj res zelo prilagojen tebi, saj se bo tvoj učitelj ukvarjal le s teboj in predelovala bosta snov glede na tvoje predhodno znanje, na tvoje jezikovne potrebe, cilje, interese in želje.


KO SE ENKRAT ODLOČIŠ IN IZBEREŠ, ZA VSE OSTALO POSKRBIMO MI

Vsake jezikovne počitnice z nami so organizirane do potankosti. Ko se obrneš na nas in nam zaupaš svoje želje in cilje, ti svetujemo najboljše programe, ki ustrezajo tvojim željam. Tako tebi in tvojim staršem ni potrebno skrbeti za nič več. No, na dan odhoda je le dobro, da se pojaviš  - s prtljago, urejenimi dokumenti, veliko radovednosti in dobre volje.

 

FRANCOŠČINA – NEMŠČINA – ITALIJANŠČINA – ŠPANŠČINA

Pa nikar ne misli, da zato, ker smo v glavnem omenjali le angleščino, ni odličnih jezikovnih šol, kjer se lahko naučiš nemškega, španskega, italijanskega, francoskega …. jezika.
So, so!!! 
Verjameš ali ne, marsikatera nemška jezikovna šola, med drugimi tudi ta v Lindenbergu je kljub temu, da nudi res intenzivne tečaje nemščine, tako priljubljena, da bo prijava v maju za letošnje poletje že prepozna.


LAJKAŠ?

Mi tudi - zato se vendar trudimo. Šole in programe, ki ti jih ponujamo, poznamo zelo zelo dobro. Bili smo povsod, preverili vse in ponudimo samo tisto, kar se nam zdi dovolj dobro zate. Če boš ti zadovoljen, smo zmagali vsi.

 

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Liden & Denz, St. Petersburg
  Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ... Več
  Aleš Liden & Denz, St. Petersburg
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Izobraževati se in potovati z LTA v Oxfordu je bilo nepozabno, saj sta me že že ob prvem stiku kljub začetni negotovosti navdušila prijaznost in razumevanje spremljevalke ter animatorjev, ki ... Več
  Urška Pogačar Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • Fettes College, Edinburg, Škotska
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg, Škotska
 • South Bank University - Embassy Summer, London
  Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ... Več
  Matjaž Žnidaršič South Bank University - Embassy Summer, London
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE