France Langue Bordeaux

Jezikovni tečaji - BORDEAUX (nad 17 let)

nad 17 let

odlična lokacija

prijetno sproščeno vzdušje

kakovostna izvedba tečajev

privlačni program aktivnosti

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk vključuje urjenje vseh temeljnih jezikovnih veščin - govor, poslušanje, branje, pisanje in slovnico. Temelji na interaktivnih komunikativnih učnih metodah s poudarkom na aktivnem situacijskem učenju, pri čemer učitelji vključujejo različne jezikovne aktivnosti kot so simulacije vsakdanjih situacij ali igranje dialogov in tako spodbujajo k aktivnemu sodelovanju.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 20.2., 22.5., 14.8., 20.11.2023.
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 6 učnih ur, ki na nižjih jezikovnih nivojih vključujejo urjenje v pisnem in ustnem komuniciranju, na nivojih, višjih od B1, pa dodatno priprave na izpite DELF in jezikovne delavnice na temo francoska kultura. 

Število šolskih ur / teden:26
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija intenzivnega tečaja, 2 individualnih ur, med katerimi boste obdelovali teme oziroma področja, ki vas posebej zanimajo (npr. podjetništvo, turizem, pravo,...) in 2 učnih ur konzultacij, kjer boste skupaj z učiteljem dodatno utrjevali želene spretnosti.   

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1, 2, 3 ali 4 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 14/1
Stopnje:A2 (osnovna stopnja) in višje
Začetki:vsak ponedeljek

Šola France Langue že vrsto let nudi odlične jezikovne tečaje. Izkušeni učitelji te šole so univerzitetno izobraženi lingvisti, ki skrbijo za dinamično izvedbo tečajev v resnično mednarodnem okolju. Šolski prostori so v privlačni meščanski stavbi iz 19. stoletja s šolskim vrtom na odlični lokaciji v mestnem središču, v sosedstvu pa najdete prijetne trgovinice, številne kavarne in restavracije. 

Opremljenost šole:
9 prijetno opremljenih učilnic, prostor za druženje tečajnikov, avtomati za napitke in manjše prigrizke, računalniška učilnica, brezplačni internet in Wi-Fi, šolski vrt.

Gostiteljska družina  
Šola nudi nastanitev v enoposteljnih standardnih sobah, kopalnico boste delili z družino. Do šole je do 35 minut hoje ali vožnje z javnim prevozom. Za doplačilo je na voljo nastanitev v sobah višjega standarda z lastno kopalnico in/ali oddaljenostjo do 1 km od šole. Za tečajnike pod 18 let je obvezen polpenzion.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Celoletna rezidenca
Moderna celoletna rezidenca v urbanem predelu Ginko zraven jezera Lac, od šole oddaljena 30 minut z javnim prevozom, tečajnikom nudi prijetne manjše studije s kuhinjsko nišo in kopalnico ter brezplačnim Wi-Fi. Za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Poletna študentska rezidenca 
V študentski rezidenci v bližini mestnih turističnih znamenitosti, od šole oddaljeni cca 20 minut vožnje s tramvajem, so na voljo manjši studii s kuhinjsko nišo in lastno kopalnico. Gostom so na voljo Wi-Fi in pralnica. Poskrbljeno je za posteljnino. Za tečajnike nad 18 let. Na voljo od 28.5. do 26.8.2023.
Prehrana: brez prehrane

Še posebej poleti pripravlja šola v prostem času raznolik program aktivnosti, ki so odlična  priložnost za druženje in poglabljanje jezikovnega znanja: filmski klub, obiske opere, izlete in oglede, športne aktivnosti, gastronomska potepanja, pokušino vin ...

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do Bordeauxa. Za prevoz z letališča do vaše nastanitve priporočamo uporabo javnih prevoznih sredstev.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja
Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Posodobljeno 1.8.2022
Za vstop v Francijo zaradi covida-19 ni več omejitev.
S 1. avgustom 2022 Francija ukinja PCT pogoj za vstop v Francijo. PCT pogoj ni potreben za vstop na javna mesta in do storitev.
Obrazna maska je obvezna v zdravstvenih ustanovah, domovih za starejše in zavodih za ranljive skupine. Uporaba obrazne maske je zelo priporočena v zaprtih prostorih in v sredstvih javnega prevoza.
Podrobnejše veljavne ukrepe v Franciji si lahko preberete na spletni strani francoske vlade. O morebitnih dodatnih ukrepih glede na lokalno epidemiološko sliko odločajo lokalne oblasti, zato je pred obiskom posameznega francoskega mesta potrebno preveriti aktualna lokalna določila (seznam francoskih prefektur).

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

 

O državi

Čudovita pokrajina, ki se v vsakem letnem času obarva v edinstvene barve, od vijoličnih sivkinih polj Provanse, preko belih alpskih vrhov na jugovzhodu in zelenih vinogradov Champagne, do modrih valov Atlantika, ki spodjedajo zahodno obalo. Enako barvit, strasten in melodičen je njihov jezik, na katerega so upravičeno ponosni. Navkljub začetni vzvišenosti se Francozi hitro izkažejo kot zelo družabni gostitelji in sogovorniki, zato se udeleženci jezikovnih tečajev v Francijo vedno znova z veseljem vračajo. Pa ne samo oni, saj je Francija turistično najbolj obiskana država na svetu.
Prebivalstvo: 64 milijonov

O mestu

Svetovno znan po svojih vinih je Bordeaux tudi tudi živahno študentsko mesto, ki slovi po enkratni kulturni in arhitekturni dediščini. Mesto je od leta 2007 na seznamu UNESCOVE svetovne dediščine, takoj za Parizom se ponaša z največjim številom zaščitenih zgradb.  
Prebivalstvo: cca 245.000

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Francijo slovenski tečajniki potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

10.4., 1.5., 18.5., 29.5., 14.7., 15.8., 1.11., 11.11.2023

TEČAJI Gostiteljska družina - Standardne sobe
NZ/ES
1 teden 2 tedna  3 tedni vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL dietna prehrana
Standardni  545 1090 1635 545 55 45
Intenzivni  605 1210 1815 605 55 45
Visoko intenzivni  860 1720 2580 860 55 45


Doplačilo:
Ob prijavi je obvezno plačilo prijavnine in stroška posredovanja nastanitve: 160 EUR

Doplačila / teden:
-    Enoposteljni studio v poletni študentski rezidenci: 15 EUR 
-    Enoposteljni studio v celoletni rezidenci (lastna kopalnica in kuhinja): 165 EUR
-    Soba višjega standarda pri družini - lastna kopalnica: 45 EUR
-    Soba višjega standarda pri družini - bližje šoli: 30 EUR
-    Sezonsko doplačilo za nastanitev pri družini v času od 28.5. do 26.8. in 17.12. do 31.12.2023: 25 EUR

Opomba:
Pri nastanitvah v rezidencah in studiih v ceni aranžmaja ni vključena turistična taksa, ki znaša od 0,5 do 1,5 EUR na dan. Plačilo ob prihodu na recepciji rezidence.
 

Cena vključuje

tečaj

nastanitev

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo družabnih aktivnosti in izletov (prevozi in vstopnine niso vključeni v ceno)

nezgodno zavarovanje

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • GLS Berlin College, Berlin
  V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ... Več
  Andreja Marko GLS Berlin College, Berlin
 • Actilingua, Dunaj
  Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ... Več
  Niko Hlebec Actilingua, Dunaj
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • Royal Russell School, London
  ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ... Več
  Ema Lorenčič Royal Russell School, London

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice