Global Village

Jezikovni tečaji - HONOLULU (nad 16 let)

nad 16 let

odlična lokacija nedaleč od Waikiki Beach

sproščeno učno okolje

kakovostna izvedba pouka

raznolike aktivnosti v prostem času

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaji potekajo na 8 različnih jezikovnih nivojih. Pouk se osredotoča na urjenje jezikovnih veščin za učinkovito rabo jezika v vsakdanjih situacijah, zato sta v ospredju komunikativna komponenta in širjenje besedišča, urili pa se boste tudi v pisanju, branju in v poslušanju ter v slovnici za praktično rabo.
Izbirate lahko med tečajema s 16 (pouk od ponedeljka do četrtka) in 20 učnimi urami (pouk od ponedeljka do petka) tedensko.

Ostali tečaji:
Tečaj angleščine + Surfanje, Bodyboarding, Hula, Ukulele
Pokličite nas za informacije in ponudbo.

Opomba:
Za obisk tečajev s 16 in 20 učnimi urami tedensko ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 25 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:16 ali 20
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 5 učnih ur izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na jezikovne potrebe in interese. Izbirate lahko med vsebinami kot so npr. IELTS Preparation, Hawaii Tourism, Power Speaking, Conversation, Vocabulary,  Grammar, Pronunciation, Idioms, English Through Music & Theatre …

Ostali tečaji:
Tečaj angleščine + Surfanje, Bodyboarding, Hula, Ukulele
Pokličite nas za informacije in ponudbo.

Opomba:
Za obisk tečajev s 16 in 20 učnimi urami tedensko ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 25 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Tečaj poslovne angleščine
Prijava na tečaj

Cilj programa je, da čim bolj razvijete sposobnost učinkovitega komuniciranja v poslovnem okolju, ne glede na področje vašega dela – v banki, v hotelu ali v proizvodnem podjetju. Praktično zasnovane učne ure, ki vključujejo projektno delo in igranje vlog, zajemajo celovito razvijanje vseh jezikovnih veščin s poudarkom na govoru in besedišču poslovnega jezika. 

Opomba:
Za obisk tečajev s 16 in 20 učnimi urami tedensko ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 25 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:B2 in višje
Začetki:

Akademska odličnost, spodbujajoče, dinamično in domačno vzdušje, čudovito okolje ter prizadevanje celotnega šolskega kolektiva, da tečajnikom nudijo ne le kakovostni pouk, temveč celovito kulturno izkušnjo, so razlog za izjemno priljubljenost in odlični sloves jezikovne šole Global Village. Od šole v moderni poslovni stavbi je le nekaj minut hoje do Waikiki Beach, pa tudi Pearl Harbour ni prav daleč. Iz učilnic se razprostira čudovit razgled na ocean ali proti goram v mestnem zaledju, in z malo sreče boste iz učilnice v oceanu opazili igrive kite.

Opremljenost šole:
13 sodobno opremljenih svetlih učilnic, odlično opremljen multimedijski računalniški učni center s 25 računalniki, prijetna klubska soba s TV, aparati za napitke, hladilnikom in mikrovalovno pečico, brezplačni internet in Wi-Fi.

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi pri skrbno izbranih gostiteljskih družinah, ki so od šole oddaljene do 60 minut z javnim prevozom.
Prehrana: brez prehrane ali polni penzion. Kosilo je v obliki lunch paketa.

Lime Dormitory
Nastanitveni objekt, od šole oddaljen 20 minut hoje oziroma 7 minut z javnim prevozom ali kolesom, nudi nastanitev v eno in dvoposteljnih funkcionalno opremljenih sobah, kopalnico, opremljeno kuhinjo in dnevni prostor si delite z ostalimi stanovalci hiše. Gostom so na voljo tudi pralnica in Wi-Fi. Za tečajnike nad 18 let. 
Prehrana: brez prehrane

Waikiki Vista Student Residence
Študentska rezidenca, od šole oddaljena 20 minut hoje oziroma 10 minut z javnim prevozom ali kolesom, nudi nastanitev v klimatiziranih eno ali dvoposteljnih sobah s kopalnico, mikrovalovko in manjšim hladilnikom. Gostom so na voljo pralnica, kavarna in Wi-Fi. Poskrbljeno za posteljnino. Za tečajnike nad 18 let. Dvoposteljne sobe samo za tečajnike, ki potujejo skupaj
Prehrana: brez prehrane

Studii
V apartmajskih stavbah, od šole oddaljenih do 20 minut vožnje z avtobusom, je na voljo nastanitev v studiih s kuhinjsko nišo, TV, internetom in kopalnico. Gostom so na voljo bazen, manjši fitnes studio in pralnica. Za tečajnike nad 18 let. Pokličite za ponudbo.
Prehrana: brez prehrane

Da boste Havaje resnično doživeli, nudi šola skladno s svojim motom »Serious Learning, Serious Fun!« raznolik program aktivnosti, med drugim organizirajo barbecue in zabave na obali, obiske muzejev in polinezijskih kulturnih centrov, izlete na sosednje otoke Kauai, Molokai, Big Island ali Maui, Dolphin & Whale Excursion, Sunset Catamaran Cruise … Lahko se boste učili plesati havajski ples hula, potapljati, deskati na vodi …

Potovanje do kraja tečaja

Po želji vam uredimo letalsko vozovnico do Honoluluja. Priporočamo organizirani prevoz z letališča do nastanitve ob prihodu, ca. 80 EUR.
Odhod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

VSTOP V ZDA (POSODOBLJENO 31.05.2021)
Vsi letalski potniki, ki od 26. 1. 2021 potujejo v ZDA z mednarodnimi leti, morajo imeti pred vkrcanjem na letalo pri sebi dokazilo o negativnem testu na koronavirus (SARS-CoV-2) ali dokazila o okrevanju.

Test je potrebno opraviti v roku treh dni pred poletom v ZDA, rezultate pa pridobiti pred potovanjem. Kadar ima potnik povezan let v ZDA in so vsi leti v okviru enotne rezervacije navedeni na enotni vozovnici, se test lahko naredi tri dni pred vkrcanjem na prvi let, v kolikor noben prestop na tranzitnem letališču ni daljši od 24 ur. V kolikor je prestop daljši od 24 ur ali ima potnik ločene letalske vozovnice, se test naredi tri dni pred zadnjo letalsko povezavo v ZDA. Obveznost testiranja v roku treh dni pred poletom velja tudi v primeru zamude letala. V kolikor zaradi prestavitve ali zamude leta potnik pogoja za vstop v ZDA več ne izpolnjuje, se mora ponovno testirati.

Rezultat laboratorijskega testa je lahko v papirnati ali v elektronski obliki. Dokazilo mora vsebovati podatke o imetniku (op. podatki se morajo ujemati s podatki na potni listini ali na drugem potovalnem dokumentu), podatke o datumu odvzema vzorca in vrsti testa ter podatek o laboratoriju ali zdravstvenem delavcu, ki je opravil test (naziv, kontaktni podatki).

Med drugim so priznani antigenski testi (viral antigen test) in testi po metodi NAAT (nucleic acid amplification test) narejeni v laboratoriju, ki je priznan ali pooblaščen za izvajanje testov v posamezni državi. Rezultat testa lahko navaja "NEGATIVE", "SARS-CoV-2 RNA NOT DETECTED", "SARS-CoV-2 ANTIGEN NOT DETECTED" ali "COVID-19 NOT DETECTED".

Potniki morajo imeti po prihodu v ZDA test pri sebi. Prisotnost testa lahko poleg letalskih družb preverijo tudi pristojni zdravstveni uslužbenci na zvezni, državni ali lokalni ravni po prihodu v ZDA.  

Negativni test morajo predložiti tudi potniki, ki imajo potrdilo o cepljenju proti koronavirusu. Obveznost testiranja praviloma velja za vse potnike, z izjemo otrok, ki še niso dopolnili dveh let. Iz obveznosti testiranja so lahko izvzete le posebne kategorije, npr. člani letalskih posadk. Pogoj testiranja velja tudi v primeru tranzita preko letališča v ZDA v drugo državo.

Potniki morajo izpolniti tudi poseben obrazec (Attestation), s katerim bodo potrdili, da imajo negativni test oz. dokumentacijo o okrevanju. Obrazec bo pristojnemu organu v ZDA posredovan preko letalske družbe.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ne priporočajo testiranja v obdobju 90 dni po okužbi. Osebe, ki so bile v zadnjih 90 dneh pred potovanjem pozitivne na koronavirus in niso več v obvezni samoizolaciji, lahko potujejo v ZDA, v kolikor predložijo dokazila o okrevanju, kot so definirana v odredbi. Predložiti je potrebno: 
(1) pisno ali elektronsko potrdilo o pozitivnem testu v zadnjih 90 dneh pred poletom, rezultat testa lahko navaja "POSITIVE", "SARS-CoV-2 RNA DETECTED", "SARS-CoV-2 ANTIGEN DETECTED" ali "COVID-19 DETECTED".
(2) potrdilo zdravstvene ustanove/zdravstvenega ali javnega uslužbenca, ki izkazuje, da je oseba prebolela bolezen COVID-19 ter da lahko potuje. Potrdilo mora biti podpisano s strani pristojne osebe ter izdano na uradnem dopisu, s podatki o nazivu, naslovu in telefonu zdravstvene ustanove.

Podatki na testu in potrdilu se morajo ujemati s podatki osebe na njeni potni listini ali na drugem potovalnem dokumentu. Odredba in pojasnila o novih ukrepih so objavljena na spletni strani CDC - Requirement for Proof of Negative COVID-19.

Na podlagi izvršnega ukaza novega predsednika o spodbujanju varnosti na domačih in mednarodnih potovanjih v povezavi s pandemijo z dne 21.1.2021 morajo potniki po vstopu v ZDA spoštovati tudi druge usmeritve Centers for Disease Control and Prevention (CDC), kar pomeni, da se morajo od 3  do 5 dni po prihodu v ZDA ponovno testirati ter kljub negativnemu rezultatu testa ostati v sedemdnevni samoizolaciji. Usmeritve CDC so objavljene na naslednji povezavi - After International Travel.

OMEJITVE PRI VSTOPU V ZDA - Schengenske države

V skladu z razglasom o omejitvi vstopa tujcev, ki predstavljajo tveganje za prenos koronavirusa, ki je  stopil v veljavo 26.1.2021, so ZDA ponovno uvedle prepoved vstopa v ZDA za tujce, ki so bili v schengenskem prostoru v 14 dnevnem obdobju pred njihovim vstopom v ZDA.

Iz ukrepa prepovedi vstopa v ZDA so izvzete določene kategorije tujcev. Ukrepi v razglasu se med drugim ne nanašajo na zakonite stalne prebivalce ZDA, ožje družinske člane ameriških državljanov in zakonitih stalnih prebivalcev, ki so tujci (soproga, otrok, zakoniti zastopnik državljana ZDA ali zakonitega stalnega prebivalca, če je državljan ZDA ali zakoniti stalni prebivalec neporočen in je mlajši od 21 let, itd.), tujce, ki potujejo v ZDA na povabilo vlade ZDA v povezavi z ukrepi za omejevanje širjenja virusa, diplomate in tuje vladne uradnike, ki službeno potujejo v ZDA, člane letalskih in ladijskih posadk, imetnike vizumov F in M.

Več informacij lahko najdete v razglasu - Proclamation on the suspension of entry.

Navodila Centers for Disease Control and Prevention (CDC) za potnike, ki vstopajo v ZDA iz Slovenije, lahko najdete na naslednji povezavi coronavirus-slovenia

Več informacij o pogojih vstopa v ZDA najdete na spletni strani Veleposlaništva ZDA v RS.

 

O državi

Od Kalifornije do New Yorka, od Floride do Havajev preseže ameriška realnost vsa naša pričakovanja. Opisati zibelko Abrahama Lincolna in bluesa v nekaj stavkih je misija nemogoče. Živahna, v soju neonskih reklam lesketajoča se velemesta, nedotaknjena narava in pristna divjina, mesteca ameriškega podeželja, kjer se zdi, da je življenje že pred leti obstalo. Zelena gričevja Vermonta na severovzhodu, tropska vegetacija Floride in puščave v notranjosti Kalifornije privlačijo prav tako kot zasneženi gorski vrhovi Skalnega gorovja ali neskončne ameriške obale. Pa dodajmo tej neponovljivi naravni kulisi kavboje prašnih škornjev in potnih čel, hollywoodske dive v oblaku parfuma, marljive Kitajce v trgovinicah China Towna ali pa temnopolte glasbenike na ulicah New Orleansa. Še vedno dobimo le približen opis neke dežele, ki kot magnet privlači tečajnike z vsega sveta, ki se želijo naučiti angleščino na ameriški način, vključujoč ameriški dialekt in »American way of Life«.
Prebivalstvo: cca 317 milijonov

O mestu

Vulkansko otočje z milo klimo in čudovito naravo; z bujnim tropskim zelenjem poraslimi dolinami in mogočnimi slapovi, z vulkani in samotnimi plažami ter turkizno modrimi zalivi, je res pravi raj na zemlji. Honolulu z znamenito plažo Waikiki Beach, največje mesto otočja in rojstni kraj aktualnega ameriškega predsednika Baraka Obame, je cvetoče kozmopolitsko in dinamično mesto, ki leži na južnem, najbolj obiskanem otoku Oahu. S svojo čudovito okolico predstavlja neverjetno sožitje tihomorske narave in kulture ter ameriškega kozmopolitskega »Way of life«.
Prebivalstvo: 380 000

Valuta

USD - ameriški dolar

Vizne informacije

Vizum za imetnike slovenskih potnih listov ni potreben za turistična potovanja do 90 dni – Visa Waiver Program. Obvezna pa je prijava preko elektronskega sistema za avtorizacijo potovanja ESTA. E-prijavo izpolnite najkasneje 72 ur pred potovanjem. Udeleženci tečajev z manj kot 18 ur pouka tedensko lahko potujete v ZDA za največ 90 dni na podlagi veljavnega potnega lista, povratne letalske vozovnice in izpolnjene vloge ESTA. Za tečaje z več kot 18 ur pouka tedensko, potrebujete študentski vizum (ne glede na starost tečajnika). Za izdajo vizuma je pristojno veleposlaništvo ZDA v Ljubljani. Prijava na tečaje je potrebna vsaj 6 tednov pred načrtovanim odhodom, zahtevku pa vizo morate priložiti obrazec I-20, ki ga izda in nam ga posreduje jezikovna šola v ZDA. Strošek pridobitve vizuma, vključno s pristojbino SEVIS, znaša cca 300 USD.

Časovni pas

New York, Boston, Miami, Fort Lauderdale: SLO -6 ur
Los Angeles, San Francisco, San Diego, La Jolla: SLO -9 ur
Honolulu: SLO-11 ur

Prazniki

20.1., 17.2., 26.3. (Havaji), 30.3. (San Francisco, Los Angeles), 14.4. (New York), 20.4. (Boston), 25.5., 11.6. (Havaji), 3.7., 4.7., 21.8. (Havaji), 7.9., 12.10., 11.11., 26.11., 27.11., 24.12., 25.12.2021

TEČAJI Gostiteljska družina
N/ES
2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden
Standardni – 16 1140 1605 1910 477
Standardni – 20 1148 1618 1927 482
Intenzivni  1278 1813 2118 530

 

TEČAJI Lime Dormitory
N/ES
2 tedna  3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden
Standardni - 16 1200 1800 2260 565
Standardni - 20 1208 1813 2278 570
Intenzivni 1340 2009 2470 617

 

TEČAJI Waikiki Vista Študentska rezidenca
N/ES
2 tedna 3 tedni  4 tedni  vsak nadaljnji teden
Standardni - 16 1557 2335 2730 683
Standardni - 20 1565 2348 2748 687
Intenzivni 1696 2544 2940 735

Doplačilo:
Ob prijavi je obvezno plačilo vpisnine v tečaj in stroška posredovanja nastanitve: 345 EUR

Doplačila/teden:
-    Polpenzion pri družini: 55 EUR
-    Polni penzion pri družini: 87 EUR
-    Nastanitev pri družini za tečajnike pod 18 let: 27 EUR  

Opomba:
Pri nastanitvi v rezidencah in v studiih je ob prijavi obvezno plačilo kavcije v višini 300 USD za primer poškodovanja opreme, ki jih dobite povrnjene 4 tedne po povratku. Obvezno plačilo končnega čiščenja ob odhodu v višini 125 USD.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo družabnih aktivnosti in izletov
(doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

organizacijo jezikovnega potovanja

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings
 • Language Specialists International, Portsmouth
  Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
  Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
 • ELC Los Angeles
  Preden sem prispel v LA sem pričakoval neko novo in nepozabno izkušnjo in jo na srečo tudi dobil. Ta čas je bil res izvrsten, pridobil sem veliko novih prijateljev in ... Več
  Denis Pajtler ELC Los Angeles

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE