Global Village

Jezikovni tečaji - HONOLULU (nad 16 let)

nad 16 let

odlična lokacija nedaleč od Waikiki Beach

sproščeno učno okolje

kakovostna izvedba pouka

raznolike aktivnosti v prostem času

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaji potekajo na 8 različnih jezikovnih nivojih. Pouk se osredotoča na urjenje jezikovnih veščin za učinkovito rabo jezika v vsakdanjih situacijah, zato sta v ospredju komunikativna komponenta in širjenje besedišča, urili pa se boste tudi v pisanju, branju in v poslušanju ter v slovnici za praktično rabo.
Izbirate lahko med tečajema s 16 (pouk od ponedeljka do četrtka) in 20 učnimi urami (pouk od ponedeljka do petka) tedensko.

Ostali tečaji:
Tečaj angleščine + Surfanje, Bodyboarding, Hula, Ukulele
Pokličite nas za informacije in ponudbo.

Opomba:
Za obisk tečajev s 16 in 20 učnimi urami tedensko ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 25 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:16 ali 20
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija 20 učnih ur standardnega tečaja in 5 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na jezikovne potrebe in interese. Lahko se izpopolnjujete na področjih kot so npr. konverzacija in besedišče, izgovorjava, angleščina in film, priprave na izpit IELTS, slovnica, turizem in Havaji …

Ostali tečaji:
Tečaj angleščine + Surfanje, Bodyboarding, Hula, Ukulele
Pokličite nas za informacije in ponudbo.

Opomba:
Za obisk tečajev s 16 in 20 učnimi urami tedensko ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 25 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:25
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Tečaj poslovne angleščine
Prijava na tečaj

Cilj programa je, da čim bolj razvijete sposobnost učinkovitega komuniciranja v poslovnem okolju, ne glede na področje vašega dela – v banki, v hotelu ali v proizvodnem podjetju. Praktično zasnovane učne ure, ki vključujejo projektno delo in igranje vlog, zajemajo celovito razvijanje vseh jezikovnih veščin s poudarkom na govoru in besedišču poslovnega jezika. 

Opomba:
Za obisk tečajev s 16 in 20 učnimi urami tedensko ne potrebujete študentskega vizuma, vsaj teden dni pred odhodom pa je potrebna prijava za avtorizacijo potovanja preko sistema ESTA. Za udeležbo na tečajih s 25 učnimi urami tedensko potrebujete študentsko vizo.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:50 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:B2 in višje
Začetki:11.2., 11.3., 8.4., 6.5., 3.6., 1.7., 29.7., 26.8., 23.9., 21.10., 18.11., 16.12.2019

Akademska odličnost, spodbujajoče, dinamično in domačno vzdušje, čudovito okolje ter prizadevanje celotnega šolskega kolektiva, da tečajnikom nudijo ne le kakovostni pouk, temveč celovito kulturno izkušnjo, so razlog za izjemno priljubljenost in odlični sloves jezikovne šole Global Village. Od šole v moderni poslovni stavbi je le nekaj minut hoje do Waikiki Beach, pa tudi Pearl Harbour ni prav daleč. Iz učilnic se razprostira čudovit razgled na ocean ali proti goram v mestnem zaledju, in z malo sreče boste iz učilnice v oceanu opazili igrive kite.

Opremljenost šole:
13 sodobno opremljenih svetlih učilnic, odlično opremljen multimedijski računalniški učni center s 25 računalniki, prijetna klubska soba s TV, aparati za napitke, hladilnikom in mikrovalovno pečico, brezplačni internet in Wi-Fi.

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi pri skrbno izbranih gostiteljskih družinah, ki so od šole oddaljene do 60 minut z javnim prevozom.
Prehrana: brez prehrane ali polni penzion. Kosilo je v obliki lunch paketa.

GVH Residence
Študentski hiši, od šole oddaljeni do 15 minut vožnje z mestnim avtobusom, nudita nastanitev v funkcionalno opremljenih klimatiziranih enoposteljnih sobah, kopalnice so skupne. Gostom so na voljo kuhinjska niša oz. skupna kuhinja, pralnica in Wi-Fi. Za tečajnike nad 18 let. Prevoz z letališča ob prihodu je vključen v ceni aranžmaja.
Prehrana: brez prehrane

Studii
V apartmajskih stavbah, od šole oddaljenih do 20 minut vožnje z avtobusom, je na voljo nastanitev v studiih s kuhinjsko nišo, TV, internetom in kopalnico. Gostom so na voljo bazen, manjši fitnes studio in pralnica. Za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Da boste Havaje resnično doživeli, nudi šola skladno s svojim motom »Serious Learning, Serious Fun!« raznolik program aktivnosti, med drugim organizirajo barbecue in zabave na obali, obiske muzejev in polinezijskih kulturnih centrov, izlete na sosednje otoke Kauai, Molokai, Big Island ali Maui, Dolphin & Whale Excursion, Sunset Catamaran Cruise … Lahko se boste učili plesati havajski ples hula, potapljati, deskati na vodi …

Potovanje do kraja tečaja

Po želji vam uredimo letalsko vozovnico do Honoluluja. Priporočamo organizirani prevoz z letališča do nastanitve ob prihodu, ca. 70 EUR.
Odhod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja


O državi

Od Kalifornije do New Yorka, od Floride do Havajev preseže ameriška realnost vsa naša pričakovanja. Opisati zibelko Abrahama Lincolna in bluesa v nekaj stavkih je misija nemogoče. Živahna, v soju neonskih reklam lesketajoča se velemesta, nedotaknjena narava in pristna divjina, mesteca ameriškega podeželja, kjer se zdi, da je življenje že pred leti obstalo. Zelena gričevja Vermonta na severovzhodu, tropska vegetacija Floride in puščave v notranjosti Kalifornije privlačijo prav tako kot zasneženi gorski vrhovi Skalnega gorovja ali neskončne ameriške obale. Pa dodajmo tej neponovljivi naravni kulisi kavboje prašnih škornjev in potnih čel, hollywoodske dive v oblaku parfuma, marljive Kitajce v trgovinicah China Towna ali pa temnopolte glasbenike na ulicah New Orleansa. Še vedno dobimo le približen opis neke dežele, ki kot magnet privlači tečajnike z vsega sveta, ki se želijo naučiti angleščino na ameriški način, vključujoč ameriški dialekt in »American way of Life«.
Prebivalstvo: cca 317 milijonov


O mestu

Vulkansko otočje z milo klimo in čudovito naravo; z bujnim tropskim zelenjem poraslimi dolinami in mogočnimi slapovi, z vulkani in samotnimi plažami ter turkizno modrimi zalivi, je res pravi raj na zemlji. Honolulu z znamenito plažo Waikiki Beach, največje mesto otočja in rojstni kraj aktualnega ameriškega predsednika Baraka Obame, je cvetoče kozmopolitsko in dinamično mesto, ki leži na južnem, najbolj obiskanem otoku Oahu. S svojo čudovito okolico predstavlja neverjetno sožitje tihomorske narave in kulture ter ameriškega kozmopolitskega »Way of life«.
Prebivalstvo: 380 000


Valuta

USD - ameriški dolar

Vizne informacije

Vizum za imetnike slovenskih potnih listov ni potreben za turistična potovanja do 90 dni – Visa Waiver Program. Obvezna pa je prijava preko elektronskega sistema za avtorizacijo potovanja ESTA. E-prijavo izpolnite najkasneje 72 ur pred potovanjem. Udeleženci tečajev z manj kot 18 ur pouka tedensko lahko potujete v ZDA za največ 90 dni na podlagi veljavnega potnega lista, povratne letalske vozovnice in izpolnjene vloge ESTA. Za tečaje z več kot 18 ur pouka tedensko, potrebujete študentski vizum (ne glede na starost tečajnika). Za izdajo vizuma je pristojno veleposlaništvo ZDA v Ljubljani. Prijava na tečaje je potrebna vsaj 6 tednov pred načrtovanim odhodom, zahtevku pa vizo morate priložiti obrazec I-20, ki ga izda in nam ga posreduje jezikovna šola v ZDA. Strošek pridobitve vizuma, vključno s pristojbino SEVIS, znaša cca 300 USD.

Časovni pas

New York, Boston, Miami, Fort Lauderdale: SLO -6 ur
Los Angeles, San Francisco, San Diego, La Jolla: SLO -9 ur
Honolulu: SLO-11 ur

Prazniki

21.1., 18.2., 26.3. (Havaji), 15.4.(Boston), 27.5., 11.6. (Havaji), 4.7., 17.8. (Havaji), 2.9., 14.10., 28.11., 29.11., 24.12., 25.12.2019

  Gostiteljska družina
N/ES
2 tedna 3 tedni 4 tedni vsak nadaljnji teden
Standardni tečaj – 16 1151 1590 1930 480
Standardni tečaj – 20 1161 1604 1960 490
Intenzivni tečaj 1283 1798 2144 540
Tečaj poslovne angleščine 1161 1604 1960 490

Doplačilo:
Ob prijavi je obvezno plačilo vpisnine v tečaj in stroška posredovanja nastanitve: 376 EUR

Doplačila/teden:
-    Nastanitev v standardni enoposteljni sobi v GVH študentski rezidenci: 40 EUR
-    Nastanitev v večji sobi v GVH študentski rezidenci: 60 EUR
-    Nastanitev v studiih od 1.1. do 31.3.2019: 279 EUR
-    Nastanitev v studiih od 1.4. do 25.12.2019: 209 EUR
-    Polni penzion pri družini: 72 EUR
-    Nastanitev pri družini za tečajnike pod 18 let, vključen polpenzion: 27 EUR  

Opomba:
Pri nastanitvi v rezidencah in v studiih je ob prijavi obvezno plačilo kavcije v višini 300 USD za primer poškodovanja opreme, ki jih dobite povrnjene 4 tedne po povratku. Obvezno plačilo končnega čiščenja ob odhodu v višini 125 USD.

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

nastanitev

učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo družabnih aktivnosti in izletov
(doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

organizacijo jezikovnega potovanja

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Galway Cultural Institute, Galway
  Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ... Več
  Vesna Lešnik Galway Cultural Institute, Galway
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
  Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LAL Torbay, Torbay - Paignton
  Čudovita klima in majhen kraj z okolico, ki jo je prijetno prehoditi ali prekolesariti. Za daljše relacije pa vlak in avtobusi...V Torbayu angleži prav nič niso angleški*, zelo odprti, sproščeni, ... Več
  Tatjana LAL Torbay, Torbay - Paignton
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog