Kings

Jezikovni tečaji - OXFORD (nad 16 let)

nad 16 let

super moderna šola v centru Oxforda

tečaji na najvišjem akademskem nivoju

odlični tečaji priprav na izpite IELTS

raznovrstna ponudba nastanitve

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 8 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na svoje predznanje in jezikovne potrebe. Na voljo so vsebine kot npr. Academic Reading & Writing, Conversation Skills, English for Work, Business fluency, Exam skills & strategies, British culture & history, English for meetings and presentations …    

Število šolskih ur / teden:28
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivne priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Med tečajem se boste sistematično pripravljali na preverjanje znanja v vseh sestavnih delih izpita IELTS – Academic Module, ki ga potrebujete, če se nameravate vpisati na univerzitetni študijski program v angleščini. Program vključuje simulirano opravljanje posameznih izpitnih modulov (Listening, Reading, Writing in Speaking, Use of English) in analizo rezultatov, da boste ustrezno izpopolnjevali svoje jezikovno znanje. Ob prijavi vsak tečajnik reši test predznanja, na osnovi katerega šola potrdi prijavo. Izpit lahko opravljate po končanem tečaju, prijavo in plačilo izpita uredite on-line.

Število šolskih ur / teden:32
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali 3 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:B1 in višje
Začetki:2-tedenski tečaj: 10.8.2020
3-tedenski tečaj: 29.6., 22.7.2020
Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Med tečajem je poudarek na urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo. Izpopolnili boste znanje slovnice in jezikovnih struktur, urili se boste v pravilnem in tekočem govoru, v slušnem razumevanju in v branju, v manjšem obsegu pa tudi v pisanju.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek

Jezikovno šolo Kings odlikuje izvedba jezikovnih tečajev po sodobnih učnih metodah v prijaznem in modernem učnem okolju. Je drugi največji center za izvajanje testov IELTS v Angliji in poleg tečajev splošne angleščine nudi visoko intenzivne priprave na izpite IELTS.  V Oxfordu ima Kings dva učna centra. Sodobno opremljen St. Michael's Campus z aneksom Alfred Street se ponaša z idealno lokacijo v središču Oxforda, v bližini slavnih kolidžev, trgovin in restavracij. St. Joseph Campus, kjer potekajo priprave na izpite in tečaji v poletnem času, pa je v Cowleyu, in je od centra mesta oddaljen cca 20 minut vožnje z javnim prevozom. 

Opremljenost šole:
Moderne učilnice, opremljene z interaktivnimi tablami, multimedijske učilnice za samostojno učenje, prostori za druženje tečajnikov, brezplačni internet in Wi-Fi, študentska restavracija na kampusu St. Joseph. 
Udeležencem je na voljo ClassMate, on-line učni portal, dostopen 24 ur dnevno, kjer najdete učno gradivo, jezikovne vaje, teste za preverjanje znanja … Dostop boste imeli še 3 mesece po zaključenem programu.

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Do šole boste potrebovali do 30 minut hoje ali vožnje z mestnim avtobusom. Poskrbljeno je za posteljnino, potrebujete lastne brisače.
Prehrana: polpenzion 

Študentska rezidenca Wavy Gate
Nastanjeni boste v prostorni enoposteljni sobi s kopalnico. 6 sob tvori apartma s skupno lepo opremljeno kuhinjo in dnevnim prostorom, v sklopu rezidence so še pralnica in družabni prostor s TV. Poskrbljeno je za posteljnino, na voljo vam bo Wi-Fi. Nastanitev je možna od 14.6. do 30.8.2020. Do šole je cca 15 minut hoje.
Prehrana: brez prehrane 

Študentska rezidenca Crescant Hall
Nastanjeni boste v enoposteljnih sobah v apartmajih, ki jih tvori šest sob in dve kopalnici. V sklopu rezidence sta pralnica in TV soba. Nastanitev je možna od 21.6. do 16.8.2020. Do kampusa St. Michael´s je cca 20 minut vožnje z mestnim avtobusom, do kampusa St. Joseph, kjer se boste prehranjevali, pa 2 minuti hoje.
Prehrana: polpenzion

 

Šola poskrbi za prijeten program družabnih aktivnosti, ogledov in izletov. Pripravljajo oglede filmskih predstav in koncertov, obiske muzejev, konverzacijske delavnice … Lahko boste igrali nogomet in se pomerili v bowlingu, zagotovo pa ne boste zamudili puntinga. Med vikendi se boste lahko udeležili izletov npr. v Bath, v London, v Stratford-upon-Avon ali celo v Stonehenge.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do enega izmed londonskih letališč, od koder so dobre povezave do Oxforda z avtobusom ali z vlakom. Za doplačilo prevoz z letališča uredi šola.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja


O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Oxfordska univerza, po kateri je mesto seveda najbolj znano, ni le najstarejša univerza v angleško govorečem svetu, ustanovljena v 12. stoletju, temveč se redno uvršča med pet najboljših univerz na svetu. »The Oxford University« sestavlja več kot 40 različnih kolidžev, na katerih se šola preko 20.000 študentov. Študij v Oxfordu je že od nekdaj privilegij, med študenti pa najdemo imena kot so Isaac Newton, Margaret Thatcher, Indira Gandhi in Hugh Grant. Tudi Billa Clintona je med študijem za par semestrov zaneslo v Oxford. Mesto pa svojim študentom poleg znanja nudi tudi živahno družabno sceno: restavracije, kinodvorane, pube, diskoteke, nakupovalna središča in športne terene, knjigarne, gledališke predstave in koncerte. Zlasti v poletnem času pa študente v kolidžih zamenjajo mlajši in starejši udeleženci angleških tečajev iz vsega sveta.
Prebivalstvo: 135 000


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 31.1.2020 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

10.4., 13.4., 8.5., 25.5., 3.8. (Škotska), 31.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2020

TEČAJI Gostiteljska družina  
POL/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  1195 591
Intenzivni  1342 661
  2 tedna 3 tedni
Priprave na IELTS 1590 2385


Doplačilo:
-   Ob prijavi je obvezno plačilo vpisnine: 98 EUR

Doplačila/teden:
-  Sezonsko doplačilo za enoposteljno sobo pri gostiteljski družini od 14.6. do 9.8.2020:  30 EUR
-  Dietna prehrana pri družini: 35 EUR
-  Nastanitev v študentskih rezidencah Wavy Gate: 144 EUR
-  Nastanitev v šolski rezidenci Crescent Hall : 158 EUR

 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in izposojo učnih materialov

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Royal Russell School, London
  Na prehodu iz osnovne šole v srednjo šolo smo se doma odločili, zaradi mojega pomanjkanja znanja angleščine, za jezikovni program v tujini. Odločili smo se za Royal Russell college - ... Več
  Lucija Pacek Royal Russell School, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
  Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • AIS, Salzburg
  Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ... Več
  Zarja Zver AIS, Salzburg
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
  Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • European School of English, Malta
  Poletne počitnice na Malti so bile neverjetno doživetje. Prvič sem bil sam v tujini. V šoli Naxxar sem bil edini Slovenec. Šola je bila zabavna, popoldan pa so mi bili ... Več
  Jakob Andric European School of English, Malta
 • LAL, Boca Raton, Florida
  Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno. ... Več
  Dino Prepelič LAL, Boca Raton, Florida

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2020. Naroči katalog

Aktualne informacije – Coronavirus
Za vas smo do nadaljnjega dosegljivi po elektronski pošti na info@lta.si in vsak delovni dan
   - na telefonski številki 02 6210 211 med 10. in 16. uro
   - osebno v prostorih podjetja med 10. in 16. uro
Več informacij >>

X