Kings

Jezikovni tečaji - OXFORD (nad 16 let)

nad 16 let

super moderna šola v centru Oxforda

tečaji na najvišjem akademskem nivoju

odlični tečaji priprav na izpite IELTS

raznovrstna ponudba nastanitve

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Med tečajem je poudarek na urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo. Izpopolnili boste znanje slovnice in jezikovnih struktur, urili se boste v pravilnem in tekočem govoru, v slušnem razumevanju in v branju, v manjšem obsegu pa tudi v pisanju.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 8 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na svoje predznanje in jezikovne potrebe. Na voljo so vsebine kot npr. Survival English, Academic Reading & Writing, Conversation Skills, English for Work, Business fluency, Exam skills & strategies, British culture & history, English for meetings and presentations …    

Število šolskih ur / teden:28
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivne priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Med tečajem se boste sistematično pripravljali na preverjanje znanja v vseh sestavnih delih izpita IELTS – Academic Module, ki ga potrebujete, če se nameravate vpisati na univerzitetni študijski program v angleščini. Program vključuje simulirano opravljanje posameznih izpitnih modulov (Listening, Reading, Writing in Speaking, Use of English) in analizo rezultatov, da boste ustrezno izpopolnjevali svoje jezikovno znanje. Ob prijavi vsak tečajnik reši test predznanja, na osnovi katerega šola potrdi prijavo. Izpit lahko opravljate po končanem tečaju, prijavo in plačilo izpita uredite on-line.

Število šolskih ur / teden:32
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 in 3 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:B1 in višje
Začetki:2-tedenski tečaj: 24.6.2019
3-tedenski tečaj: 8.7., 29.7.2019

Jezikovno šolo Kings odlikuje izvedba jezikovnih tečajev po sodobnih učnih metodah v prijaznem in modernem učnem okolju. Je drugi največji center za izvajanje testov IELTS v Angliji in poleg tečajev splošne angleščine nudi visoko intenzivne priprave na izpite IELTS.  V Oxfordu ima Kings dva učna centra. Sodobno opremljen St. Michael's Campus z aneksom Alfred Street se ponaša z idealno lokacijo v središču Oxforda, v bližini slavnih kolidžev, trgovin in restavracij. St. Joseph Campus, kjer potekajo priprave na izpite in tečaji v poletnem času, pa je v Cowleyu, in je od centra mesta oddaljen cca 20 minut vožnje z javnim prevozom. 

Opremljenost šole:
Moderne učilnice, opremljene z interaktivnimi tablami, multimedijske učilnice za samostojno učenje, prostori za druženje tečajnikov, brezplačni internet in Wi-Fi, študentska restavracija na kampusu St. Joseph. 
Udeležencem je na voljo ClassMate, on-line učni portal, dostopen 24 ur dnevno, kjer najdete učno gradivo, jezikovne vaje, teste za preverjanje znanja … Dostop boste imeli še 3 mesece po zaključenem programu.

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Do šole boste potrebovali do 30 minut hoje ali vožnje z mestnim avtobusom. Poskrbljeno je za posteljnino, potrebujete lastne brisače.
Prehrana: polpenzion 

Wavy Gate
Nastanjeni boste v prostorni enoposteljni sobi s kopalnico. 6 sob tvori apartma s skupno lepo opremljeno kuhinjo in dnevnim prostorom, v sklopu rezidence so še pralnica in družabni prostor s TV. Poskrbljeno je za posteljnino, na voljo vam bo Wi-Fi. Nastanitev je možna od 16.6. do 1.9.2019. Do šole je cca 15 minut hoje.
Prehrana: brez prehrane 

Študentska rezidenca Crescant Hall
Nastanjeni boste v enoposteljnih sobah v apartmajih, ki jih tvori šest sob in dve kopalnici. V sklopu rezidence sta pralnica in TV soba. Nastanitev je možna od 23.6. do 18.8.2019. Do kampusa St. Michael´s je cca 20 minut vožnje z mestnim avtobusom, do kampusa St. Joseph, kjer se boste prehranjevali, pa 2 minuti hoje.
Prehrana: polpenzion

Študentska hiša
Moderna šolska rezidenca razpolaga z lepo opremljenimi enoposteljnimi sobami z lastno kopalnico, skupno dnevno sobo in sodobno opremljeno kuhinjo; na voljo je Wi-Fi. Do šole je cca 30 minut hoje. Samo za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Šola poskrbi za prijeten program družabnih aktivnosti, ogledov in izletov. Pripravljajo oglede filmskih predstav in koncertov, obiske muzejev, konverzacijske delavnice … Lahko boste igrali nogomet in se pomerili v bowlingu, zagotovo pa ne boste zamudili puntinga. Med vikendi se boste lahko udeležili izletov npr. v Bath, v London, v Stratford-upon-Avon ali celo v Stonehenge.

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do enega izmed londonskih letališč, od koder so dobre povezave do Oxforda z avtobusom ali z vlakom. Za doplačilo prevoz z letališča uredi šola.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja


O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London


O mestu

Oxfordska univerza, po kateri je mesto seveda najbolj znano, ni le najstarejša univerza v angleško govorečem svetu, ustanovljena v 12. stoletju, temveč se redno uvršča med pet najboljših univerz na svetu. »The Oxford University« sestavlja več kot 40 različnih kolidžev, na katerih se šola preko 20.000 študentov. Študij v Oxfordu je že od nekdaj privilegij, med študenti pa najdemo imena kot so Isaac Newton, Margaret Thatcher, Indira Gandhi in Hugh Grant. Tudi Billa Clintona je med študijem za par semestrov zaneslo v Oxford. Mesto pa svojim študentom poleg znanja nudi tudi živahno družabno sceno: restavracije, kinodvorane, pube, diskoteke, nakupovalna središča in športne terene, knjigarne, gledališke predstave in koncerte. Zlasti v poletnem času pa študente v kolidžih zamenjajo mlajši in starejši udeleženci angleških tečajev iz vsega sveta.
Prebivalstvo: 135 000


Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo slovenski državljani do 29.3.2019 potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Informacije o zahtevanih osebnih dokumentih po tem datumu pridobite na spletnih straneh www.mzz.gov.si in www.gov.uk.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

19.4., 22.4., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2019

  Gostiteljska družina  
POL/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni tečaj 1165 540
Intenzivni tečaj 1245 580
  2 tedna 3 tedni
Priprave na IELTS 1590 2320


Doplačila/teden:
-  Sezonsko doplačilo za enoposteljno sobo pri gostiteljski družini od 16.6. do 11.8.2019:  29 EUR
-  Nastanitev v študentskih rezidencah Wavy Gate in Crescant Hall: 145 EUR
-  Nastanitev v šolski rezidenci: 172 EUR

 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in izposojo učnih materialov

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Fettes College, Edinburg
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg
 • Buckswood College, Hastings
  Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ... Več
  Petra Marko Buckswood College, Hastings
 • Buckswood College, Hastings
  Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
  Ines Šestan Buckswood College, Hastings

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Zbiramo naročila za brezplačni katalog 2019. Naroči katalog