Kings

Jezikovni tečaji - OXFORD (nad 16 let)

nad 16 let

moderna šola v centru Oxforda

tečaji na najvišjem akademskem nivoju

odlične intenzivne priprave na izpite IELTS

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Med tečajem je poudarek na urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo. Izpopolnili boste znanje slovnice in jezikovnih struktur, urili se boste v pravilnem in tekočem govoru, v slušnem razumevanju in v branju, v manjšem obsegu pa tudi v pisanju.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 8 učnih ur v obliki izbirnih vsebin, ki jih izberete glede na svoje predznanje in jezikovne potrebe. Na voljo so vsebine kot npr. Academic Reading & Writing, Conversation Skills, English for Work, Business fluency, Exam skills & strategies, British culture & history, English for meetings and presentations …    

Število šolskih ur / teden:28
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Visoko intenzivne priprave na izpit IELTS
Prijava na tečaj

Med tečajem se boste sistematično pripravljali na preverjanje znanja v vseh sestavnih delih izpita IELTS – Academic Module, ki ga potrebujete, če se nameravate vpisati na univerzitetni študijski program v angleščini. Program vključuje simulirano opravljanje posameznih izpitnih modulov (Listening, Reading, Writing in Speaking, Use of English) in analizo rezultatov, da boste ustrezno izpopolnjevali svoje jezikovno znanje. Ob prijavi vsak tečajnik reši test predznanja, na osnovi katerega šola potrdi prijavo. Izpit lahko opravljate po končanem tečaju, prijavo in plačilo izpita uredite on-line.

Število šolskih ur / teden:32
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali 3 tedni
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:B2 in višje
Začetki:2-tedenski tečaj: 7.8.2023
3-tedenski tečaj: 26.6., 17.7.2023

Jezikovno šolo Kings odlikuje izvedba jezikovnih tečajev po sodobnih učnih metodah v prijaznem in modernem učnem okolju. Je drugi največji center za izvajanje testov IELTS v Angliji in poleg tečajev splošne angleščine nudi visoko intenzivne priprave na izpite IELTS.  V Oxfordu ima Kings dva učna centra. Sodobno opremljen St. Michael's Campus z aneksom Alfred Street se ponaša z idealno lokacijo v središču Oxforda, v bližini slavnih kolidžev, trgovin in restavracij. St. Joseph Campus, kjer potekajo priprave na izpite in v poletnem času programi Summer Academy za mlade, pa je v Cowleyu, in je od centra mesta oddaljen cca 20 minut vožnje z javnim prevozom. 
Vabljeni na ogled kampusov St. Josephs in St. Michael's!

Opremljenost šole:
Moderne učilnice, veliko je opremljenih z interaktivnimi tablami, multimedijske učilnice za samostojno učenje, jezikovni laboratoriji, prostori za druženje tečajnikov, brezplačni internet in Wi-Fi, šolska kantina na kampusu St. Joseph. 
Udeležencem je na voljo ClassMate, on-line učni portal, dostopen 24 ur dnevno, kjer najdete učno gradivo, jezikovne vaje, teste za preverjanje znanja … Dostop boste imeli še 3 mesece po zaključenem programu.

Gostiteljska družina
Stanovali boste v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Do šole boste potrebovali do 30 minut hoje ali vožnje z mestnim avtobusom. Poskrbljeno je za posteljnino, potrebujete lastne brisače.
Prehrana: polpenzion 

Študentska rezidenca Wavy Gate
Nastanjeni boste v  enoposteljni sobi s kopalnico. 6 sob tvori apartma s skupno kuhinjo in dnevnim prostorom, v sklopu rezidence so še pralnica in družabni prostor s TV. Poskrbljeno je za posteljnino, na voljo vam bo Wi-Fi. Nastanitev je možna od 11.6. do 3.9.2023. Do šole Kings St. Michael's Campus je cca 30 minut hoje, prav toliko boste potrebovali so kampusa Kings St. Joseph.
Prehrana: brez prehrane 

Študentska hiša Stanley Road
Nastanjeni boste v enoposteljnih sobah s kopalnico v moderni študentski hiši. V sklopu rezidence kuhinja, jedilnica, pralnica in prostoren vrt, na voljo vam je Wi-Fi. Nahaja se na sredi med kampusom St. Michael´s in kampusom St. Joseph, do obeh je 15 minut vožnje z avtobusom oziroma 30 minut hoje. Poskrbljeno za posteljnino, potrebujete lastne brisače. Samo za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Šola poskrbi za prijeten program družabnih aktivnosti, ogledov in izletov. Pripravljajo oglede filmskih predstav in koncertov, obiske muzejev, konverzacijske delavnice … Lahko boste igrali nogomet in se pomerili v bowlingu, zagotovo pa ne boste zamudili puntinga. Med vikendi se boste lahko udeležili izletov npr. v Bath, v London, v Stratford-upon-Avon ali celo v Stonehenge.
Primer aktivnosti si oglejte na povezavi Kings Oxford!

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do enega izmed londonskih letališč, od koder so dobre povezave do Oxforda z avtobusom ali z vlakom. Za doplačilo prevoz z letališča uredi šola.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: nedelja po zaključku tečaja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Stanje na dan: 18.3.2022

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO IZ SLOVENIJE 
Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi: 
www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

OD 18.3.2022 ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO NI POTREBEN COVID-19 TEST ALI KARANTENA, NE GLEDE NA STATUS CEPLJENJA OZ. PREBOLEVNOST.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Oxfordska univerza, po kateri je mesto seveda najbolj znano, ni le najstarejša univerza v angleško govorečem svetu, ustanovljena v 12. stoletju, temveč se redno uvršča med pet najboljših univerz na svetu. »The Oxford University« sestavlja več kot 40 različnih kolidžev, na katerih se šola preko 20.000 študentov. Študij v Oxfordu je že od nekdaj privilegij, med študenti pa najdemo imena kot so Isaac Newton, Margaret Thatcher, Indira Gandhi in Hugh Grant. Tudi Billa Clintona je med študijem za par semestrov zaneslo v Oxford. Mesto pa svojim študentom poleg znanja nudi tudi živahno družabno sceno: restavracije, kinodvorane, pube, diskoteke, nakupovalna središča in športne terene, knjigarne, gledališke predstave in koncerte. Zlasti v poletnem času pa študente v kolidžih zamenjajo mlajši in starejši udeleženci angleških tečajev iz vsega sveta.
Prebivalstvo: 135 000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 186 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 348 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (348 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

7.4., 10.4., 1.5., 8.5., 29.5., 7.8. (Škotska), 28.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2023

TEČAJI Gostiteljska družina  
POL/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  1296 648
Intenzivni  1478 739
  2 tedna 3 tedni
Visoko intenzivne priprave na IELTS 1620 2431

 

TEČAJI Študentska Rezidenca Wavy Gate
N/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  1616 808
Intenzivni  1796 898
  2 tedna 3 tedni
Visoko intenzivne priprave na IELTS 1920 2880

 

TEČAJI Študentska hiša Stanley Road  
N/ES
2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  1636 818
Intenzivni  1818 909
  2 tedna 3 tedni
Visoko intenzivne priprave na IELTS 1944 2914

Doplačilo:
-   Ob prijavi je obvezno plačilo vpisnine: 97 EUR
-   Enosmerni prevoz z letališča London Heathrow do nastanitve: 188 EUR
-   Enosmerni prevoz z letališča London Gatwick do nastanitve: 216
-   Enosmerni prevoz z letališča Luton do nastanitve: 198 EUR EUR

Doplačila/teden:
-  Dietna prehrana pri družini: 46 EUR
-  Sezonsko doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini  v terminih od 11.6. do 6.8.2023: 40 EUR

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in izposojo učnih materialov

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

VTISI NAŠIH TEČAJNIKOV O TEJ ŠOLI

 • Kings Oxford, Oxford
  V Oxford sem odšla z namenom, da opravim IELTS izpit, ki sem ga uspesno opravila. Vendar pa moram priznati da nikoli nisem bila navdušena nad Anglijo, vendar sem lani preživela ... Več
  Manca Uršič, Kings Oxford Kings Oxford, Oxford

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ... Več
  Simona Ahačič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ... Več
  Ana Respet LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ... Več
  Eva Čoklič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • GLS Berlin
  Zato so to bile moje najboljše počitnice do sedaj in si jih SRČNO želim ponoviti. Moje ime je Jasmina in prihajam iz Sp.Polskave. Letos sem se udeležila jezikovnega potovanja v Berlin. ... Več
  Jasmina Mikov GLS Berlin
 • European School of English, Malta
  Na Malto sem se podala brez velikega predhodnega znanja angleščine in tudi brez poznanih prijateljev, torej sama s slovensko skupino še sedmih drugih Slovencev. Moram priznati, da sem bila prvi ... Več
  Maja Hudolin European School of English, Malta
 • LAL Torbay, Torbay - Paignton
  Čudovita klima in majhen kraj z okolico, ki jo je prijetno prehoditi ali prekolesariti. Za daljše relacije pa vlak in avtobusi...V Torbayu angleži prav nič niso angleški*, zelo odprti, sproščeni, ... Več
  Tatjana LAL Torbay, Torbay - Paignton

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice