SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Jezikovni tečaji za učence in dijake - s spremstvom - SALINA BAY

European School of English

14-17 let


14-17 let
-150 EUR za odhode 15.7., 29.7., 12.8.2018
slovenski spremljevalec
skupinski odhod
odlična kombinacija počitnic in jezikovnega tečaja
Deli s prijatelji:

Malta je čudovit kraj za učenje angleškega jezika! A le, če imate radi morje in sonce in živahno dogajanje v mednarodni družbi sovrstnikov, saj je poletje čas, ko Malto preplavijo mladi iz vseh koncev sveta v želji, da ob učenju angleščine na tem otoku preživijo kar najbolj privlačne počitniške dni. Za učinkovit pouk skrbi priznana jezikovna šola European School of English, kjer je v preteklih letih znanje angleščine izpopolnjevalo že mnogih slovenskih najstnikov. Sproščeno okolje in učitelji, ki vas bodo spodbujali k aktivnemu sodelovanju ter program ogledov in izletov, med katerimi boste lahko spoznavali bogato, nam manj znano malteško zgodovino in kulturo so zagotovilo, da boste na Malti preživeli koristne in nepozabne počitnice.

Salini Resort:
Sodobno opremljene učilnice, privlačna restavracija, igrišča za nogomet, košarko, odbojko in tenis, družabni prostori, manjša trgovinica, velik zunanji bazen in prijetno opremljene klimatizirane spalnice. Odličen, leta 2015 popolnoma prenovljen kompleks, ki nudi enkratno možnost bivanja in učenja na istem mestu, je v lasti šole European School of English. Nahaja se na rahli vzpetini ob zalivu Salina Bay, nedaleč od turističnega kraja Buggiba.
 

Standardni tečaj

Že pred odhodom na Malto vam bomo posredovali navodila za on-line preizkus znanja angleščine, na osnovi katerega boste razvrščeni v ustrezne težavnostne stopnje/razrede. Vsebina tečaja in teme, o katerih boste diskutirali med poukom, so posebej prilagojeni in pripravljeni za krajše jezikovne tečaje za mladino. Pri pouku se boste izpopolnjevali v vseh temeljnih jezikovnih spretnostih: v pisanju, branju, poslušanju/razumevanju slišanega in v govoru ter širili svoje besedišče s ciljem, da čim bolj izpopolnite svoje jezikovne spretnosti. 

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:24.6., 1.7., 15.7., 29.7., 12.8.2018
Intenzivni tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 učnih ur, med katerimi bo veljal poudarek rabi angleščine v vsakdanjih situacijah. Upoštevajte, da se v odvisnosti od vašega urnika ne boste mogli udeležiti vseh aktivnosti, ki jih v prostem času nudi šola.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:24.6., 1.7., 15.7., 29.7., 12.8.2018
Intenzivni tečaji plus

Med slovenskimi tečajniki zelo priljubljen tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 10 individualnih učnih ur, ki se vsebinsko popolnoma prilagodijo vašim jezikovnim potrebam in interesom. Lahko boste utrjevali slovnične strukture, fraze in idiome, širili besedišče, vadili izgovorjavo – skratka, urili se boste na področju, ki je za vas najpomembnejše. Upoštevajte pa, da se v odvisnosti od vašega urnika ne boste mogli udeležiti vseh aktivnosti, ki jih v prostem času nudi šola.

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15/1
Stopnje:vse
Začetki:24.6., 1.7., 15.7., 29.7., 12.8.2018

Gostiteljska družina
Stanovali boste v dvo- in triposteljnih sobah pri družinah v predelih St. Julians, Msida, Naxxar, San Gwann, Gzira, Sliema, Pembroke …, ki se tesno držijo drug drugega. Šolski avtobus poskrbi za prevoz od postajališča avtobusa (do cca 10 minut hoje od družine) do šolskega centra in nazaj po končanih večernih aktivnostih. 
Prehrana: polni penzion
Kosilo je v obliki lunch paketa.

Salini Resort
Stanovali boste v privlačno opremljenih štiriposteljnih klimatiziranih sobah z balkonom in lastno kopalnico odlično opremljenega šolskega kompleksa Salini Resort. Za zajtrk, kosilo (pica, različne testenine, wrapi-tortilje, solate, sendviči, rižote …) in večerjo je poskrbljeno v hotelski restavraciji. 
Prehrana: polni penzion
 

Najbolje boste preizkušali in poglabljali svoje znanje angleškega jezika izven učilnic med druženjem s tečajniki drugih narodnosti. Izmenoma dopoldan in popoldan ter zvečer zato organizirajo šolski activity leaders program družabnih aktivnosti, ogledov in izletov: Welcome Party, izlet z ladjico do Modre lagune sosednjega otoka Comina, oglede zgodovinskih znamenitosti iz daljne preteklosti, obisk romantičnega »mesta tišine« Mdine, odbojko na plaži, barbecue na plaži, ESE beach club … 
Šola z lastnimi avtobusi poskrbi za prevoz od postajališč šolskega avtobusa ter za prevoz nazaj po končanih večernih aktivnostih. 
Udeležba na aktivnostih ni obvezna, vendar udeležbo na izletih in ogledih malteških znamenitosti priporočamo. V dogovoru s spremljevalci in šolskih osebjem lahko svoj prosti čas preživljate skladno s svojimi željami, vsi udeleženci pa morate upoštevati šolska pravila in se vrniti v Salini Resort ali k svoji gostiteljski družini do določene večerne ure, ki je odvisna od vaše starosti:
Tečajniki, stari 14 let: do 23. ure (vse dni v tednu)
Tečajniki od 15 to 17 let: do 24. ure (nedelja – četrtek), do 1. ure (petek in sobota)
 

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmaja sta vključena letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do nastanitve na Malti. Skupinski odhodi v navedenih terminih so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.
Individualni odhodi na dvo-, tri- in štiritedenske tečaje so možni vsako soboto in nedeljo v času od 2.6. do 26.8.2018.
Prihod: sobota ali nedelja
Povratek: sobota ali nedelja

O državi

Pet otokov sredi sredozemskega morja, na obzorju Sicilije in nekaj zavesljajev od afriške obale sestavlja to majhno državico z veliko zgodovino. Na dobrih 300 km² najdemo sledi nekdanjih otoških gospodarjev: Feničanov, Kartažanov, Grkov, Rimljanov, Bizantincev, Arabcev, Francozov in Angležev. Prav slednji so na otoku pustili najmočnejši pečat, saj je angleščina poleg malteščine uradni jezik otočja in ga govori večina prebivalstva, pa tudi promet se še vedno odvija po levi. Malta nudi vse za idealne jezikovne počitnice. Poleg sonca in morja navduši z bogato dediščino preteklih civilizacij, z različnimi palačami, templji, muzeji in številnimi cerkvami. Zagotovo pa si bomo otok zapomnili tudi po izjemni gostoljubnosti in odprtosti njenih prebivalcev.
Glavno mesto: Valletta

O mestu

Moderno Malto najbolje spoznamo zvečer, ko oživi središče zabave, St. Julians. Nekdanje ribiško mestece s privlačnim zalivom, polnim pisanih luzzijev, se je v zadnjih desetletjih razvilo v priljubljeno turistično destinacijo in s številnimi z restavracijami, bari in kavarnami, pubi in diskotekami, nakupovalnimi centri in prodajalnimi spominkov privlači tako turiste kot udeležence jezikovnih tečajev.
Prebivalstvo: 8.000

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje na Malto slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

19.3., 30.3., 31.3., 1.5., 7.6., 29.6., 15.8., 8.9., 21.9., 8.12., 13.12., 25.12.2018

  Salini resort
PP/VS
Gostiteljska družina
PP/DS ali TS
2 tedna:
Odhodi: 24.6. in 12.8.2018

2 tedna:
Odhodi: 1.7.,
15.7. in 29.7.2018

2 tedna
Standardni tečaj 1730 1785 1480
-150 EUR popusta
za odhode 15.7., 29.7., 12.8.2018


Doplačila/teden:
-    Intenzivni tečaj: 95 EUR
-    Intenzivni tečaj plus: 200 EUR

Doplačila:
-    AC Milan Junior Football Camp: 310 EUR/teden
-    Začetni tečaj potapljanja: 450 EUR
-    Nadaljevalni tečaj potapljanja: 310 EUR
-    Začetni tečaj jadranja: 450 EUR
-    Nadaljevalni tečaj jadranja: 450 EUR

Opomba:
Pri nastanitvi v Salini Resort je ob prihodu potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme in izgube brisač v višini 50 EUR, ki vam jih ob odhodu vrnejo.
 


Cena vključuje

povratni letalski prevoz do Malte
povratni prevoz z malteškega letališča do nastanitve
tečaj in učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev in polni penzion
družabne in športne aktivnosti
oglede in izlete po programu šole
stroške spremljevalca LTA jezikovnih potovanj v navedenih terminih
nezgodno zavarovanje
zdravstveno zavarovanje CORIS

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se,... preberite več

Mojca Maver
LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Jezikovno potovanje na otok Malta je preseglo moja pričakovanja! Bilo je super! Nastanjena sem bila v hotelu Coastline v sobi še s tremi puncami iz tujih držav. Glede spoznavanja ljudi... preberite več

Sara Čelan
European School of English, Malta