SI | HR +386 2 6210 211 info@lta.si
Jezikovni tečaji za učence in dijake - s spremstvom - LONDON

Royal Russell School

12-15 let


12-15 let
slovenski spremljevalec
skupinski odhod
prestižni kolidž v južnem predelu Londona
program The London Experience
Deli s prijatelji:

Leta 1853 ustanovljena prestižna »boarding school« Royal Russell School leži v čudoviti zeleni oazi v Croydonu, v južnem predelu Londona, od koder boste po manj kot pol ure vožnje z mestnim vlakom že na Oxford Street, eni najbolj znanih londonskih ulic. Royal Russell School res ni kar tako, saj je njegova pokroviteljica kar sama angleška kraljica Elizabeta II. Sodobno opremljen kolidž nudi odlično okolje, v katerem se na poletnih jezikovnih programih priznane jezikovne šole Churchill House že vrsto let srečujejo mladi iz vseh koncev sveta, do okoli 150 jih je na teden. Učitelji in »activity leaders« skrbijo za zanimiv pouk, in da naučeno v razredu čim bolj učinkovito uporabite med druženjem z ostalimi tečajniki različnih narodnosti. 

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica, prostori za druženje, odlična šolska restavracija, privlačno šolsko gledališče, brezplačni internet, odlični športni tereni - igrišča za košarko, nogomet in tenis, športni center z bazenom, fitnes center, dvorana z igrišči za odbojko, badminton in košarko, aerobiko, pralnica in »boarding houses« za bivanje tečajnikov.
 

Standardni tečaj

Pouk poteka na petih težavnostnih nivojih. Tečajniki boste v učne skupine razvrščeni na osnovi pisnega in ustnega jezikovnega testa ter glede na starost, in sicer poteka pouk ločeno za dve starostni skupini: 10 – 14 let in 15 – 17 let. Med tem tečajem splošne angleščine se boste osredotočili na pravilno izgovorjavo, širjenje besedišča, urjenje govora in slušno razumevanje, da boste čim bolj izboljšali sposobnost tekočega govorjenja in samozavestno rabo angleškega jezika. Učne ure vključujejo tematiko, zanimivo tečajnikom vaše starosti, in vključujejo različne interaktivne jezikovne aktivnosti, delo v parih in v skupinah, kjer boste pripravljali npr. šolski časopis ali naredili anketo, vaši učitelji pa v učne ure vključijo tudi lekcije, da se na zanimiv način seznanite s kraji, ki jih boste obiskali med svojim bivanjem v Angliji, z angleško zgodovino in kulturo.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 min
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:8.7., 22.7. in 5.8.2018

Kolidž
Stanovali boste v prijetno opremljenih dvo- ali večposteljnih sobah, kopalnice so skupne. Vsaka »boarding house« ima prostor za druženje tečajnikov, v njem sta televizor in majhna kuhinja. Zajtrkovali, obedovali in večerjali boste v samopostrežni restavraciji kolidža. Enkrat tedensko na kolidžu poskrbijo za pranje perila.
Prehrana: polni penzion
 

Učitelji in »activity organisers« skrbijo za zanimivo preživljanje prostega časa. Lahko boste igrali nogomet, tenis, kriket ali plavali, nad športom manj navdušeni se boste lahko udeležili dramskih in filmskih delavnic, zvečer pa bodo na programu disko, kabaret, karaoke in modne revije …  Ob sobotah boste odšli na celodnevne izlete npr. v univerzitetni Oxford ali počitniško prestolnico Brighton, privoščili si boste punting po reki Cam ali pa se boste v Londonu popeljali po reki Temzi. Nedelje so namenjene aktivnostim na kolidžu, za doplačilo pa lahko odidete na dodatne izlete. 
The London Experience Program
Dodatno k standardnemu programu aktivnosti nudi šola program The London Experience, ki vas  trikrat tedensko popelje v mestno središče na sprehode po londonskih ulicah, obisk živahnega Covent Gardna, muzejev in galerij ali na vožnjo z London Eye. Prijava le istočasno s prijavo na tečaj. Doplačilo: 70 EUR/teden.
Dance 
Navdušeni nad plesom se boste na kolidžu Royal Russell enkrat tedensko v družbi svojih novih prijateljev učili novih plesnih gibov in korakov.    
 

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmaja sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: sobota ali nedelja
Povratek: sobota ali nedelja

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Gostitelj poletnih olimpijskih iger 2012 slovi tudi brez organizacije največjega svetovnega športnega dogodka za svetovno prestolnico, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. S pomočjo odlične prometne infrastrukture lahko v enem dnevu naredite lastni »sightseeing tour« in obiščete večino znamenitosti, povezanih s svetovno zgodovino ali moderno dobo; številni parki vabijo, da si oddahnete od mestnega vrveža in si naberete moči za nakupovanje v znamenitem Harrodsu, za večerni obisk muzikala ali katerega izmed tradicionalnih pubov.
Prebivalstvo: 7,5 milijonov

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za potovanje v Veliko Britanijo Slovenci potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

30.3., 2.4., 7.5., 28.5., 6.8. (Škotska), 27.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2018

  Kolidž
PP/VS
2 tedna
Standardni 2090

 


Cena vključuje

povratni letalski prevoz do Londona
povratni prevoz z londonskega letališča do kolidža:uvrstitveni test
tečaj in učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev in polni penzion
družabne in športne aktivnosti po programu šole
1 celodnevni in 1 poldnevni izlet na teden
stroške LTA spremljevalca
nezgodno zavarovanje
zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

Spletni testi – preverite svoje znanje tujih jezikov

process
Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

process
Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem... preberite več

Blanka Pucer
Fettes College, Edinburg

Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja.... preberite več

Vesna Lešnik
Galway Cultural Institute, Galway