Royal Russell School

11-13 in 13-17 let
slovenski spremljevalec/skupinski odhod
prestižni kolidž v južnem delu Londona
izvrstni jezikovni tečaji
odličen program aktivnosti in izletov
LALIGA Footbal Camp

Tečaji in cene

Več informacij o šoli
Učenci in dijaki - individualni odhodi
Učenci in dijaki - skupinski odhodi
Odrasli nad 16 let
Poslovneži
Klub 50+

V tej skupini žal ni tečajev.

Skupinski odhodi na tečaj z LTA spremljevalci

Na določene jezikovne programe odhajajo skupine udeležencev z LTA spremljevalci, ki so na šolah prisotni ves čas trajanja programa. Stanujejo na istem kolidžu oziroma v isti rezidenci ali hotelu kot tečajniki. Izvedba programa s skupinskim odhodom in spremljevalcem ter v ceniku navedena cena so zagotovljeni, če je v posameznem navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev.

London Explorers (11-13 let)
Trajanje tečaja: 2 tedna
Stopnje: vse
English for the Future (13-17 let)
Trajanje tečaja: 2 tedna
Stopnje: A2 in višje
LALIGA Football camp
Trajanje tečaja: 2 tedna
Stopnje: vse

V tej skupini žal ni tečajev.

V tej skupini žal ni tečajev.

V tej skupini žal ni tečajev.

Royal Russell School

O šoli
Nastanitev
Prosti čas
Potovalne info.
Cenik
O šoli

Leta 1853 ustanovljena prestižna »boarding school« Royal Russell School leži v čudoviti zeleni oazi v Croydonu, v južnem predelu Londona, od koder boste po manj kot pol ure vožnje z mestnim vlakom že na Oxford Street, eni najbolj znanih londonskih nakupovalnih ulic. Poletni jezikovni program Royal Russell Summer School zaradi svoje odlične lokacije zagotavlja popolno kombinacijo raziskovanja Londona in izkušnjo tradicionalne angleške internatske šole – Boarding School. 
Ne glede za katerega izmed odličnih jezikovnih programov Bedes' Summer School se boste odločili, vas na kolidžu Royal Russell pričakuje pouk po sodobnih komunikativnih metodah z vključevanjem različnih aktualnih tem, s čimer vas bodo učitelji čim bolj spodbujali k sodelovanju; seveda pa bodo vaše napredovanje vsak teden preverjali in temu ustrezno prilagajali učni program. K odličnosti programa nedvomno prispevata tudi izvrstno opremljen kolidž in izjemna skrb za mlade udeležence, saj je razmerje med šolskim osebjem in tečajniki 1:5. 
Program poteka ločeno za dve starostni skupini, od 11 do 13 let in od 13 do 17 let, tako kot pri vseh programih pa boste ob prihodu opravili preizkus znanja angleščine, kar omogoča oblikovanje čim bolj homogenih učnih skupin.

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica, prostori za druženje, odlična šolska kuhinja, v kateri poteka tečaj Masterchef, privlačno šolsko gledališče, odlični športni tereni - igrišča za košarko, nogomet in tenis, športni center z bazenom, fitnes center, dvorana z igrišči za odbojko, badminton in košarko, aerobiko, brezplačni Wi-Fi, pralnica in »boarding houses« za bivanje tečajnikov.

galerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerija
Prikaži več +

Prikaži večji zemljevid

Kolidž
Stanovali boste v lepo opremljenih eno- in večposteljnih sobah, kopalnice so skupne. Vsaka »boarding house« ima prijeten prostor za druženje tečajnikov, v njem sta televizor in majhna kuhinja. Zajtrkovali, obedovali in večerjali boste v odlični samopostrežni restavraciji kolidža. Enkrat tedensko bodo na kolidžu poskrbeli za pranje vašega perila.
Prehrana: polni penzion

Prosti čas

V prostem času se boste v družbi novih prijateljev zabavali, ukvarjali s športom, obiskali zanimive kraje, spoznali kaj novega o angleški zgodovini in kulturi ter seveda vadili angleščino v realnih situacijah. Popoldan se boste lahko preizkusili v različnih športnih aktivnostih kot so aerobika, badminton, košarka, igre s kartami, kriket, ples, nogomet, plavanje, tenis, dodgeball, odbojka, ali pa se boste ukvarjali z modelarstvom, slikanjem, modnim oblikovanjem ... Ob večerih bodo na programu karaoke, modne revije, »uradna« večerja s plesom ali disko. 
Torkovi in četrtkovi popoldnevi bodo večinoma namenjeni obiskom Londona; v odvisnosti od termina tečaja boste obiskali npr. Madame Tussauds, Tower of London, British Museum, St. Paul's Cathedral, Stratford, Westfield in Olympic Park, popeljali se boste z London Eye in križarili po reki Temzi. 
Sobote in nedelje bodo namenjene celodnevnim izletom, odpravili se boste npr. na grad Windsor, v Cambridgeu se boste s »punti« popeljali po reki Cam, v Oxfordu si boste ogledali kakšnega izmed znamenitih kolidžev univerze, v Portsmouthu boste obiskali znamenita Gunwharf Quays & Historic Dockyard ali pa se boste odpravili v zabaviščni Thorpe Park.

Kako boste preživeli dan v Londonu, si oglejte na povezavi A Typical Day at Royal Russell.

Potovanje do kraja tečaja

V ceni aranžmaja sta vključena povratni letalski prevoz in povratni prevoz z letališča do kolidža.
Prihod: nedelja
Povratek: sobota
Program bo izveden in cena je zajamčena, če je v navedenem terminu prijavljenih vsaj 10 udeležencev tečaja.

Prazniki
29.3., 1.4., 1.5., 6.5., 27.5., 5.8. (Škotska), 26.8., 2.12. (Škotska), 25.12., 26.12.2024.
Časovni pas
SLO - 1 ura
Valuta
GBP - britanski funt
Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 200 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 490 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (490 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Cenik

TEČAJI Kolidž
PP/VS
2 tedna
Termini: 7.7.-20.7.2024, 21.7.-3.8.2024 Termin: 4.8.-17.8.2024
London Explorers 3677 3545
English for the Future 3677 3545
LALIGA Football camp - 4383

Doplačila/teden:
-    Contemporary Dance: 281 EUR
-    Masterchef: 281 EUR
-    Essay Writing: 200 EUR 
-    Photography: 281 EUR
-    Golf: 343 EUR
-    Public Speaking: 200 EUR
-    Horse Riding: 377 EUR 
-    Tennis: 281 EUR

Cena vključuje
povratni letalski prevoz do Londona
povratni prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča, v kolikor odhod ni z ljubljanskega letališča
povratni prevoz z londonskega letališča do kolidža
uvrstitveni test
tečaj angleškega jezika
učne materiale
potrdilo o udeležbi na tečaju
nastanitev
polni penzion
družabne in športne aktivnosti po programu šole
3 celodnevne izlete
4 poldnevne izlete
stroške spremljevalca LTA*
nezgodno zavarovanje
*Skupinski odhodi v navedenih terminih in v ceniku navedena cena so zagotovljeni, če se na program v posameznem terminu prijavi vsaj 10 udeležencev.

Mnenja udeležencev naših programov

Pia Novak

Escuela De Idiomas Nerja, Nerja

Hola! Vedno znova me jezikovna šola tukaj še bolj navduši in privlači. Kljub koroni, raznim novim ukrepov in spremembam tukaj vlada pravo špansko vzdušje in niti malo ne pogrešam doma. Dnevi ...

Preberi vec >

Sara Čelan

European School of English, Malta

Jezikovno potovanje na otok Malta je preseglo moja pričakovanja! Bilo je super! Nastanjena sem bila v hotelu Coastline v sobi še s tremi puncami iz tujih držav. Glede spoznavanja ljudi ...

Preberi vec >

Aleš

Liden & Denz, St. Petersburg

Potovanje je potekalo brez problemov, na letališču v St.Petersburgu so nas dočakali, odpeljali do družine vse razložili. Živel sem v samem centru mesta pri super družini: hrana , internet, komunikacija. ...

Preberi vec >

Ines Šestan

Buckswood College, Hastings

Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ...

Preberi vec >

Blanka Pucer

Mill Hill School, London

I loved every single moment – Activity Leaders, Teachers, everyone that works in the school and students were lovely and always willing to help.   ...

Preberi vec >

Dino Prepelič

LAL, Boca Raton, Florida

Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno. ...

Preberi vec >

Katja Tomažin

Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford

Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ...

Preberi vec >

Ema Lorenčič

Royal Russell School, London

ENKRATNO DOŽIVETJE Z JEZIKOVNO ŠOLO LTA! Sama sem vzgojena v duhu, da za potovanja in znanja tujih jezikov nikoli ni škoda časa ali prihrankov. V Croydonu sem z Lta doživela ...

Preberi vec >

Živa Kolar

Embassy English, London

V London sem odšla, da bi izpopolnila svojo angleščino, domov pa sem poleg izboljšane izgovorjave prišla s super spomini, novimi prijatelji in čudovito izkušnjo. ...

Preberi vec >

Tatjana

LAL Torbay, Torbay - Paignton

Čudovita klima in majhen kraj z okolico, ki jo je prijetno prehoditi ali prekolesariti. Za daljše relacije pa vlak in avtobusi...V Torbayu angleži prav nič niso angleški*, zelo odprti, sproščeni, ...

Preberi vec >

Matjaž Žnidaršič

South Bank University - Embassy Summer, London

Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ...

Preberi vec >

Zarja Zver

AIS, Salzburg

Dva tedna v Salzburgu sta mi prinesla mnogo nepozabnih spominov. Dobila sem veliko novih prijateljev, saj je šola majhna, zato smo se vsi med seboj poznali. Z nekaterimi imam stike ...

Preberi vec >

Andreja Marko

Emerald Cultural Institute, Dublin

Sprejeli so me odprtih rok in lahko rečem, da sem prišla zagotovo k najboljši družini,  kar si jih je možno želeti. Oni so živeli za nas udeležence tečajev. Od njih ...

Preberi vec >

Eva Čoklič

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ...

Preberi vec >

Andreja Marko

GLS Berlin College, Berlin

V mesecu juliju sem obiskala Berlin, mesto neštetih znamenitosti. Stanovala sem v lepo opremljenem udobnem hotelu nedaleč vstran od šole. Pri pouku, ki smo ga imeli popoldne smo spoznavali Nemčijo ...

Preberi vec >

Blanka Pucer

Fettes College, Edinburg

Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ...

Preberi vec >

Zala Ravnjak

Bell Cambridge, Cambridge

Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ...

Preberi vec >

Vesna Lešnik

Galway Cultural Institute, Galway

Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ...

Preberi vec >

Spletni jezikovni testi

Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

Reši test >

Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

Reši test >

Povežimo se

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+