Srednje šole v tujini

Bosworth College - Northampton - Velika Britanija

odlično razmerje med kakovostjo izobraževanja in ceno

mestni šolski kampus

odličen Med School (Medical Preparation Program)

program Oxbridge

Kraj / Šolski okolišNorthampton
Vrsta šoleZasebna
IB – program mednarodne mature: ne
ESL (English as a Second Language): da
Število dijakov320
Število mednarodnih dijakov190
Starost učencev / dijakov13 - 19 let
Dolžina šolanja1 trimester
2 trimestra
Šolsko leto. Za dijake, ki želijo opravljati A-Level, je praviloma obvezna dolžina šolanja 2 leti.
Tuji jezikiŠpanščina, francoščina
Predmetni sklopiMathematics
English
Social Studies
Sciences
Arts
Business Studies
Physical Education
NastanitevDijaki so nastanjeni v eni izmed 6 Boarding Houses: Poplars, Lime Trees, Victoria House, St. George’s, Farthings in Calderfield, ki sprejmejo od 18 do 40 dijakov. Dijaki so nastanjeni ločeno po spolu. Vsaka lepo opremljena Boarding House razpolaga z eno- in dvoposteljnimi sobami, skupnimi kopalnicami in dnevnim prostorom / skupno kuhinjo.
Z dijaki stanujejo t.i. »House Parents«, ki 24-ur dnevno skrbijo za dobro počutje dijakov. Restavracija in bistro, kjer se dijaki prehranjujejo, se nahajata v Bosworth Hall, ki je ob večerih in ob vikendih tudi osrednji prostor za druženje dijakov.
Boarding Houses so v času božično-novoletnih in velikonočnih šolskih počitnic zaprte. V tem času dijaki odpotujejo domov, ali pa za doplačilo uredimo nastanitev pri gostiteljskih družinah.
Med »half term holidays« ostajajo Boarding Houses odprte, poskrbljeno je za prehrano, zato dijaki lahko ostanejo na kolidžu – brez doplačila.
Šolska uniformaNe. Šolska uniforma ni obvezna, dijaki pa morajo upoštevati »dress code«, ki določa kaj je primerno oblačilo za šolo.
Pogoji za vpis- Uspešno opravljen test iz predznanja angleškega jezika, matematike in naravoslovja
- Za dijake, ki se vpisujejo v Sixth Form (A-Level) preizkus znanja s področja izbranih A-Level predmetov
- Uspešno opravljen intervju /preko Skype ali Zooma
- Priporočilo učitelja angleškega jezika v Sloveniji
Izbor univerz, kamor se uspešno vpisujejo
dijaki te šole
London School of Economics, University of Birmingham, University College London (UCL), University of Nottingham, Kings College London, London South Bank University, University of Essex, University of Manchester, University of Bristol, University of Leeds, University of Cambridge, University of York, Queen Mary University London, University of St Andrews, Newcastle University, Newcastle University …
Spletna stranhttps://bosworthcollege.com/

Bosworth College, ustanovljen leta 1977 kot manjši Tutorial College, je danes priznana neodvisna (zasebna) šola, katere dijaki dosegajo odlične akademske rezultate, ki jim omogočajo vpis na prestižne univerze kot so London School of Economics, University College London, Kings College London … 
Bosworth College se nahaja v prijetnem univerzitetnem mestu Northampton z okoli 210 000 prebivalci v grofiji Northamptonshire, okoli uro in pol vožnje iz Londona. 
Za poučevanje na vseh ravneh šolanja na Bosworth Collegeu velja, da so dijakom zagotovljeni odlično poučevanje in individualna podpora, da lahko dosežejo svoje akademske cilje in se vpišejo na želene univerze. 
Bosworth College je neselektivna šola, ki sprejema dijake ne glede na kulturo, socialno ozadje in narodnost. Nudi motivirajoče in spodbujajoče okolje, najbolj primerno za motivirane in ambiciozne dijake, ki so pripravljeni sprejeti izziv, da presežejo tudi svoja lastna pričakovanja. 
Bosworth College je vsekakor večkulturna in glede na narodnostno sestavo dijakov zelo raznolika šola, saj je okoli 60% dijakov tuje narodnosti, 40% pa je Britancev. Šola to dejstvo navaja kot prednost, saj dijakom omogoča šolanje v večkulturnem okolju, in posledično lažje razumevanje in spoštovanje stališč ter drugačnosti posameznika. 
Na Bosworth Collegeu se šola okoli 320 dijakov, ki jim je na voljo široka paleta programov, in sicer 15 GCSE predmetov, 16 A-Level predmetov in program poklicne kvalifikacije BTEC Business.  Ob akademski odličnosti pa velja velik poudarek obšolskim dejavnostim, ki zajemajo šport (nogomet, košarko, odbojko …), jogo, fotografijo, debatni krožek, sobotne izlete v znane angleške kraje in oglede znamenitosti …  Za dijake, ki nameravajo študirati medicino, dentalno medicino in veterino nudi šola odlični program priprav Med School (Medical Preparation Program), ki vključuje tedenske delavnice, obiske nekdanjih študentov, priprave na sprejemne preizkuse in različne vrste sprejemnih razgovorov/intervjujev. 
Podobno je dijakom, katerih cilj je študij na univerzah v Oxfordu in Cambridgeu, na voljo program Oxbridge, ki zajema vodene debate, tedenske delavnice, aktivnosti za razvijanje kritičnega mišljenja, spretnosti intervjujev in razgovore z vabljenimi gosti.
Ti dodatni programi so dijakom na voljo brezplačno, prav tako svetovanja in podpora pri izbiri univerze, pisanju motivacijskih pisem in postopku prijave preko sistema UCAS.
Kampus Bosworth College je mestni kampus, nedaleč od centra mesta. Glavni šolski poslopji Nazareth House in Queen’s, ki datirata v leto 1897, sta druga od druge oddaljeni le dobrih 50 m, medtem ko je novejša Bosworth Hall z učilnicami, družabnimi prostori, šolsko restavracijo in bistrojem oddaljena cca 400 m.

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, 2 računalniški učilnici, 9 naravoslovnih laboratorijev, 2 študijski dvorani, glasbena učilnica, umetniški studio, plesni studio, šolska restavracija, šolski bistro, družabni prostori, izpitni center,  šolska knjižnica,  6 »boarding houses« za bivanje mladoletnih dijakov in 20 hiš za bivanje polnoletnih dijakov. 

PredmetiGCSE
Obvezni: English Language or EFL (international students), Mathematics, Science (Biology, Chemistry ali Physics)
Izbirni: Art & Design, Biology, Business Studies, Chemistry, English Literature, French, Geography, History, Music, Physics, Psychology, Sociology, Spanish

A-Level
Art & Design, Biology, Business Studies, Chemistry, Economics, English Literature, French, Further Mathematics, Geography, History, Mathematics, Music, Physics, Psychology, Sociology, Spanish.

BTEC (Business and Technology Education Council)
Business
Uspešno opravljeni izpiti BTEC, s katerim dijaki pridobijo poklicno kvalifikacijo pa so tudi ekvivalentni izpitom A-Level in so priznani na veliko univerzah, zato dijakom omogočajo nadaljevanje študija na le-teh oziroma na drugih visokošolskih izobraževalnih ustanovah.
Tuji jezikiFrench, Spanish, EFL (English as a Foreign Language) - odvisno od potreb dijakov
Športne aktivnostiBadminton, Basketball, Volleyball, Table-tennis, Football, Running …
Izvenšolske aktivnosti:
The Duke of Edinburgh’s Award, LAMDA, Oxbridge Preparation Programme, Medic Preparation Programme, STEP – Maths for
University Admissions, Law Society, Debate, Student Council, Student Ambassador Scheme, Charity Events and Fundraising, Presentation Skills, Board Games, Chess, Foreign Film Society, Performing Arts, Contemporary Dance, Calligraphy, Ukulele, Singing, Drums, Guitar / Bass, Piano, Badminton, Basketball, Volleyball, Table-tennis, Football, Running …
1 trimester10.400 EUR
2 trimestra20.400 EUR
Šolsko leto30.400 EUR
Cena vključuje
 • - Povratni prevoz z letališč London Heathrow, London Stansted ali Birmingham do kolidža ob začetku in zaključku šolanja
  - Šolnino
  - Nastanitev v internatu v dvoposteljnih sobah
  - Polni penzion
  - Vpisnino
  - Potrdilo/poročilo o šolanju
  - Urejanje vpisnega postopka
  - Pomoč pri urejanju študijske vize.
  Za šolanje v Veliki Britaniji do 6 mesecev ne potrebujete študijskega vizuma.
  - Za šolanja, daljša od 6 mesecev, potrebujete študijski vizum.
 • Cena ne vključuje
 • - Letalskih prevozov
  - Morebitnih dodatnih stroškov prevozov od nastanitve do letališč za potovanje domov v času božičnih in velikonočnih počitnic in half term holidays (1 do 2 tedna sredi vsakega semestra)
  - Morebitne nastanitve za dijaka v času počitnic
  - Stroška zaključnih izpitov
  - Strošek t.i. UK Guardiana, skrbnika dijaka v Veliki Britaniji. Šola od skrbnikov zahteva razmeroma obsežne storitve, letni strošek znaša 1.920 GBP.
  - Kavcije in pavšala za dodatne stroške tekom šolanja (učbeniki, izleti, izvenšolske aktivnosti): 2000 GBP. Obračun in povrnitev neporabljenih sredstev cca 8 tednov po končanem šolanju.
  - Zdravstvenega zavarovanja. Dijaki morajo obvezni skleniti zdravstveno zavarovanje, Immigration Health Surcharge (IHS) v višini 470 GBP.
  - Stroškov študijske vize.
 • Video predstavitev šole

  Lokacija šole na zemljevidu

  ONLINE SPLETNI TESTI

  Preverite svoje znanje tujih jezikov

  AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

  NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

  MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

  Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
  • Language Specialists International, Portsmouth
   Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
   Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
  • Humboldt Institut, Berlin
   Moji spomini iz jezikovnega tečaja v Berlinu ne bi mogli biti boljši. Namesto načrtovanih dveh tednov, sem tam preživela tri tedne, a vseeno je čas minil kot bi mignil. Pouk je ... Več
   Sara Mencigar Humboldt Institut, Berlin
  • LAL Torbay, Torbay - Paignton
   Čudovita klima in majhen kraj z okolico, ki jo je prijetno prehoditi ali prekolesariti. Za daljše relacije pa vlak in avtobusi...V Torbayu angleži prav nič niso angleški*, zelo odprti, sproščeni, ... Več
   Tatjana LAL Torbay, Torbay - Paignton
  • Buckswood College, Hastings
   Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
   Julia Kresse Buckswood College, Hastings
  • Bell Cambridge, Cambridge
   Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
   Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
  • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
   Moje jezikovno potovanje je bilo odlično. 14 dni sem preživela v družbi prijateljev, slovenskih in predvsem tujih. Z novimi prijatelji z drugega konca sveta (Hong Kong) sem vsakodnevno v stiku, ... Več
   Katja Tomažin Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford

  ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

  Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

  IZKUŠNJE

  Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

  STROKOVNOST

  Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

  SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

  Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

  Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE