Srednje šole v tujini

St. Edmund's College - Ware - Velika Britanija

visok akademski standard

odlična skrb za dobro počutje gostujočih dijakov

najstarejši angleški katoliški kolidž

Kraj / Šolski okolišWare
Vrsta šoleZasebna
IB – program mednarodne mature: ne
ESOL (English to Speakers of Other Languages): da
Število dijakov830
Število mednarodnih dijakovcca 110
Starost učencev / dijakov11-18 let
Dolžina šolanjaNajmanj 2 šolski leti.
GCSE: Vpis na program GCSE (Key Stage 4), primerljivo z našima 1. in 2. letnikom srednje šole, je mogoč le v primeru, da se na šolo vpišete za polni dve leti in šolanje zaključite z izpitom GCSE (General Certificate of Secondary Education).
Sixth form - A-Level: Na višjo stopnjo, Sixth Form – A-Level (primerljivo z našim 3. in 4. letnikom srednje šole) sprejmejo le dijake, ki bodo šolanja udeležili za 2 leti in ga zaključili z zaključnim izpitom.
Tuji jezikiŠpanščina, francoščina, nemščina, latinščina, italijanščina
Predmetni sklopiMathematics
English
Social Studies
Sciences
Computer Studies
Arts
Business Studies
Physical Education
NastanitevDijaki stanujejo v »Boarding House« na kolidžu. Nastanjeni so v eno- in dvoposteljnih spalnicah, večina sob ima umivalnik. Vsak dijak ima svojo pisalno mizo in garderobno omaro. Kopalnice so skupne. Sobe si delijo dijaki različnih narodnosti. Dijaki GCSE so nastanjeni v dvoposteljnih sobah, dijaki A-level pa v enoposteljnih sobah. V vsakem nadstropju so skupni prostori za druženje, kjer se dijaki srečujejo pred spanjem, da si privoščijo npr. toplo čokolado ali toast. Za prehrano je poskrbljeno v šolski restavraciji. Vsak dijak ima na šoli svojega mentorja, za pomoč in dobro počutje dijakov pa v »Boarding Houses« skrbijo »House Parents«, ki stanujejo z dijaki. Internat je v času božičnih-novoletnih šolskih počitnic, velikonočnih počitnic in med tremi enotedenskimi »half term holidays« zaprt. V tem času lahko dijaki odpotujejo domov.
Šolska uniformaGCSE: da
A-Level: dijaki ne potrebujejo uniforme, obvezno pa je potrebno upoštevati »dress code«, ki določa kaj je primerno oblačilo za šolo, npr. za dečke obleka in srajca, za deklice kostim – hlačni ali s krilom.
Pogoji za vpis- Starost od 13 do 17 let
- Za vse dijake uspešno opravljen preizkus znanja (Maths, English, Science) in skype intervju
- Za dijake, ki se vpisujejo v Sixth Form (A-Level) preizkus znanja s področja izbranih A-Level predmetov
- Vsaj povprečne ocene v zadnjih dveh letih šolanja v Sloveniji (nad 3,8)
- Rok prijave za pričetek šolanja septembra: 1. april
- Kopije zadnjih treh spričeval
Izbor univerz, kamor se uspešno vpisujejo
dijaki te šole
University of Bath, University of Bedfordshire, University of Bristol City, University of London, Coventry University, Durham University, University of Exeter, University of Hong Kong, Imperial College London, University of Kent, Kings College London, Lancaster University, University of Manchester, Met Film School, Newcastle University, Nottingham Trent University, Queen Mary University, Ravensbourne University, University of London, University of the Arts London, University of Westminster, University of Cambridge, University College London (UCL) …
Spletna stranhttps://www.stedmundscollege.org/

St. Edmund's College
Leta 1568 ustanovljen St. Edmund's College je najstarejši angleški katoliški kolidž, ki zagotavlja intenzivno učno izkušnjo, načrtovano tako v smislu razvoja akademskih kompetenc kot tudi osebnostnega razvoja.
St. Edmund's College je tradicionalni angleški zasebni kolidž v mestu Ware, ki majhno podeželsko mestece z okoli 18.000 prebivalci na pol poti med Cambridgeom in Londonom, do koder je le nekoliko več kot ura vožnje. Mesto se ponaša z izjemno dolgo zgodovino, saj arheološke izkopanine nakazujejo, da je bila na tem mestu prva naselbina že v davnem mezolitiku. 
Šolo odlikuje izjemna skrb za celovit razvoj mladih s ciljem zagotavljanja odličnega izobraževanja tako na intelektualni, čustveni kot tudi duhovni ravni in seveda razvoja njihovih fizičnih sposobnosti.
Sicer katoliška šola sprejema dijake vseh veroizpovedi kot tudi ateiste, ki jih na šoli pričaka prijazno, a delovno vzdušje, izjemno individualni odnos do posameznega dijaka, da le-ta kar najbolj izkoristi svoje sposobnosti in doseže zastavljene cilje. 
Tuji - mednarodni dijaki so popolnoma vključeni v šolsko skupnost, zanje skrbijo osebni tutorji, učitelji in pedagogi, po potrebi so jim zagotovljene dodatne ure angleškega jezika.

Opremljenost šolskega kampusa: 
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica,  sodobno opremljeni laboratoriji, Art & Design Studio, glasbeni studio, plesni studio, studio za fotografijo, večnamenska športna dvorana, notranji bazen, teniška igrišča, igrišča za nogomet, košarko, šolska kapela … , prijetni družabni prostori, šolska knjižnica, šolska restavracija, brezplačni internet in Wi-Fi in »boarding houses« za bivanje učencev/dijakov. 

PredmetiGCSE: Art, Craft & Design, Business Studies, Design & Technology, English & English Literature, Geography, History, ICT, Languages, Mathematics, Music, Religious Education, Science, Computer Science, Drama, Latin.

A-level:Art, Craft & Design, Biology, Business Studies, Chemistry, Design Technology: Product Design, Drama and Theatre, Economics, English Literature, Further Mathematics, Geography, Politics, History, Computer Science, Languages, Mathematics, Media Studies, Music, Physical Education, Physics, Psychology, Theology, IELTS, Computer Science
Tuji jezikiGCSE: Spanish, French, German, Latin
A-level: Spanish, French, German, Italian
Športne aktivnostiTennis, football, basketball, athletics, rugby, hockey, badminton, table tennis, volleyball, climbing, swimming ...
Izvenšolske aktivnosti:
Za dijake je na voljo veliko različnih aktivnosti: dramski krožek, različni športni krožki, pouk različnih glasbenih instrumentov, šolski orkester, šolski zbor, debatni krožek, gledališka skupina, program Duke of Edinburgh’s Award … Ob koncu tedna so na voljo obiski gledališča, kina in nakupovalnih središč, izleti v London, Cambridge, Windsor, Oxford …
Cilj šole je, da svojim dijakom zagotavlja uravnotežen program, in nudi tako kulturne kot športne dejavnosti in izlete.

Na kolidžu poleg angleških dijakov bivajo dijaki iz okoli dvajsetih različnih držav, ki na kolidžu pripravljajo tematske večere, kar daje vsem dijakom priložnost, da spoznajo različne kulture, iz katerih prihajajo njihovi sošolci.
Cena šolsko leto - GCSE:38.400 EUR
Cena šolsko leto - A-level:38.400 EUR
Cena vključuje
 • - Povratni prevoz z letališč London Stansted in London Heathrow do kolidža ob začetku in zaključku šolanja
  - Šolnino
  - Nastanitev v internatu v eno- in dvoposteljnih sobah
  - Polni penzion
  - Vpisnino
  - Potrdilo/poročilo o šolanju
  - Urejanje vpisnega postopka
  - Pomoč pri urejanju študijske vize
  Za šolanje v Veliki Britaniji do 6 mesecev ne potrebujete študijskega vizuma. Za šolanja, daljša od 6 mesecev, potrebujete študijski vizum.
 • Cena ne vključuje
 • - Letalskih prevozov
  - Stroška t.i. UK Guardiana, skrbnika dijaka v Veliki Britaniji. Šola od skrbnikov zahteva razmeroma obsežne storitve, stroški pa trenutno znašajo med 1500 in 2000 EUR.
  - Morebitnih dodatnih stroškov prevozov od nastanitve do letališč za potovanje domov v času božičnih in velikonočnih počitnic in half term holidays (1 do 2 tedna sredi vsakega semestra). Organiziran prevoz na letališče je obvezen za dijake, mlajše od 16 let.
  - Morebitne nastanitve za dijaka v času počitnic (npr. half term holidays)
  - Pavšala za dodatne stroške tekom šolanja (izleti, izvenšolske aktivnosti): 1000 GBP. Obračun in povrnitev neporabljenih sredstev cca 4 tedne po končanem šolanju.
  - Stroška uniforme za dijake GCSE
  - Zdravstvenega zavarovanja. Dijaki morajo obvezni skleniti zdravstveno zavarovanje, Immigration Health Surcharge (IHS) v višini 470 GBP.
  - Stroškov študijske vize.
 • Video predstavitev šole

  Lokacija šole na zemljevidu

  ONLINE SPLETNI TESTI

  Preverite svoje znanje tujih jezikov

  AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

  NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

  MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

  Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
  • Rennert, New York
   Rad bi se vam zahvalil iz vsega srca, ste ZAKON Agencija in brez vas ne bi nikoli dozivel toliko lepega in spoznal toliko ljudi kot sem jih na tem potovanju. ... Več
   Roman Pejnovič Borkovič Rennert, New York
  • South Bank University - Embassy Summer, London
   Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ... Več
   Matjaž Žnidaršič South Bank University - Embassy Summer, London
  • Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
   Tipično andaluzijsko mestece z zelo komunikativni domačini, intimno vzdušje v šoli in pri pouku, druženje s sošolci in skupno raziskovanje okolice, odlične izvenšolske aktivnosti (tapas večer, flamenco show, kayaking, odbojka ... Več
   Mirjana Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
  • Language Specialists International, Portsmouth
   Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ... Več
   Veronika Gosak Krebs Language Specialists International, Portsmouth
  • LAL Torbay, Torbay - Paignton
   Čudovita klima in majhen kraj z okolico, ki jo je prijetno prehoditi ali prekolesariti. Za daljše relacije pa vlak in avtobusi...V Torbayu angleži prav nič niso angleški*, zelo odprti, sproščeni, ... Več
   Tatjana LAL Torbay, Torbay - Paignton
  • Royal Russell School, London
   Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
   Hana Stevič Royal Russell School, London

  ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

  Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

  IZKUŠNJE

  Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

  STROKOVNOST

  Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

  SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

  Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

  Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE