DID Deutsch-Institut

Jezikovni tečaji - BERLIN (nad 17 let)

nad 17 let

prijetno učno okolje

kakovostna izvedba tečajev

poudarek skrbi za dobro počutje tečajnikov

raznolike možnosti nastanitve

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Standardni tečaj se osredotoči na praktično rabo nemškega jezika v vsakdanjem življenju, zato med poukom velja največji poudarek govoru. Slovnica in besedišče sta sistematično vtkana v urjenje temeljnih jezikovnih veščin – govora, branja, poslušanja in pisanja, vadili boste tudi pravilno izgovorjavo, k učinkovitejši rabi jezika pa bodo prispevale tudi diskusije o medkulturnih razlikah in aktualnem dogajanju.

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 2.1., 6.2., 6.3., 3.4., 2.5., 5.6., 3.7., 7.8., 4.9., 2.10., 6.11.2023
Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija standardnega tečaja in 4 učnih ur, med katerimi bo poudarek na ustni komunikaciji, učitelji pa vključujejo različno tematiko s področij politike, kulture, znanosti, aktualnega dogajanja v svetu idr.

Število šolskih ur / teden:24
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 2.1., 6.2., 6.3., 3.4., 2.5., 5.6., 3.7., 7.8., 4.9., 2.10., 6.11.2023
Visoko intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

Tečaj je kombinacija intenzivnega in 4 učnih ur, ki so namenjene dodatnim razlagam in vajam s področja slovničnih struktur ali utrjevanju kateregakoli drugega področja nemškega jezika. Vsebina teh ur se prilagaja potrebam in interesom skupine.

Število šolskih ur / teden:28
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 2.1., 6.2., 6.3., 3.4., 2.5., 5.6., 3.7., 7.8., 4.9., 2.10., 6.11.2023
Intenzivni tečaj plus
Prijava na tečaj

Dodatno k standardnemu tečaju se lahko odločite za 4 ali 10 individualnih učnih ur na teden; le-te bodo oblikovane popolnoma v skladu z vašimi potrebami in cilji.

Število šolskih ur / teden:24 in 30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 15/1
Stopnje:vse
Začetki:Udeleženci s predznanjem: vsak ponedeljek
Popolni začetniki: 2.1., 6.2., 6.3., 3.4., 2.5., 5.6., 3.7., 7.8., 4.9., 2.10., 6.11.2023
Tečaj poslovne nemščine
Prijava na tečaj

Ta visoko intenzivni tečaj nudi šola v obliki individualnega pouka, ki je vsebinsko popolnoma prilagojen vašim jezikovnim potrebam in potrebam vašega delovnega  oziroma strokovnega področja.

Število šolskih ur / teden:20 ali 25
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:1
Stopnje:vse
Začetki:vsak ponedeljek

Jezikovna šola did Deutsch-Institut že 50 let nudi kakovostne tečaje nemškega jezika. Vsi učitelji te šole so naravni govorci in univerzitetno izobraženi lingvisti, dodatno usposobljeni za poučevanje tečajnikov iz različnih koncev sveta. Šola ima v Nemčiji štiri celoletne jezikovne centre za odrasle: v Berlinu, Frankfurtu, Münchnu in v Hamburgu.   
Prijetno opremljeni prostori šole se razprostirajo preko dveh nadstropij stavbe v mirni ulici nedaleč od znane Oranienburger Strasse s številnimi trendi kavarnami in butiki, bari, galerijami … Le 15 minut hoje je do brandenburških vrat in do nemškega parlamenta – Reichstaga, pa tudi druge berlinske znamenitosti, kot npr. Alexanderplatz, atraktivni Ku'Damm ali nakupovalni Potsdamer Platz, so oddaljene največ 5 do 6 postaj z javnim prevozom.

Opremljenost šole:
10 prijetno opremljenih učilnic, multimedijski študijski prostor z 10 računalniki, študijska soba in šolska knjižnica, internet cafe s 5 računalniki, družabni prostor z aparati za napitke, Wi-Fi, prijetna strešna terasa.

Gostiteljska družina
Na voljo je nastanitev v eno- in dvoposteljnih sobah, kopalnico si boste delili z družino. Za pot do šole boste potrebovali do 45 minut vožnje z javnim prevozom. Nastanitev v dvoposteljnih sobah samo ob istočasni prijavi dveh tečajnikov, ki potujeta skupaj.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Stanovanja
Nastanjeni boste v preprosto opremljenih enoposteljnih sobah s souporabo kuhinje in kopalnice. Stanovanje si boste delili z nemško družino z otroci ali brez njih, z drugimi študenti ali s tečajniki. Samo za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane

Hotel A&O Berlin
Hotel razpolaga s prijetno opremljenimi eno- in dvoposteljnimi sobami z lastno kopalnico in TV, gostom pa so na voljo še hotelski bar, restavracija in družabni prostor ter izposojevalnica koles. Do šole je cca 15 minut vožnje z javnim prevozom. Brezplačni Wi-Fi. Nastanitev v dvoposteljnih sobah samo ob istočasni prijavi dveh tečajnikov, ki potujeta skupaj. Samo za tečajnike nad 18 let.
Prehrana: zajtrk

Naj gre za München, Frankfurt, Hamburg ali za nemško prestolnico Berlin – mesta nudijo toliko znamenitosti in zanimivosti, da človek ne ve, kje začeti. Šole v program izvenšolskih aktivnosti in izletov vključijo najpomembnejše »Höhepunkte« in vas popeljejo na raziskovalne ture po mestih, pa tudi v bližnjo in daljno okolico krajev, kjer boste nadgrajevali in utrjevali znanje nemškega jezika. Wir wünschen Ihnen ganz viel Spaß und eine tolle Zeit!

Potovanje do kraja tečaja
Po želji vam uredimo letalske vozovnice do Frankfurta, Berlina, Hamburga ali do Münchna. Z letališč so dobre povezave do mestih središč, svetujemo letališki vlak, avtobus ali taksi. Za doplačilo prevoz z letališč München, Hamburg, Frankfurt ali Berlin do nastanitve organizira šola. Cena enosmernega prevoza: 80 EUR.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja
Covid-19 informacije: vstopni pogoji

S 23. decembrom 2021 je Nemčija spremenila pogoje za vstop v državo. Po novem morajo tudi vse osebe v tranzitu in osebe starejše od šest let ob vstopu v Nemčijo izpolnjevati pogoj PCT. Od 7. januarja 2022 naprej prav tako veljajo spremembe pri trajanju karantene po vstopu v državo in izjeme od prestajanja le-te. V skladu z novimi pravili so tudi poostreni pogoji v gastronomiji.
Novost pri vstopu v Nemčijo je izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za vse osebe starejše od šest let. Pogoj morajo odslej izpolnjevati tudi osebe v tranzitu in osebe, ki v Nemčiji le prestopajo. Skrajšanja je tudi veljavnost testa PCR, ki ob vstopu v državo ne sme biti starejši od 48 ur.
Vse osebe, ki vstopajo v Nemčijo z območij z visokim tveganjem, tj. visokorizičnih območij (Hochrisikogebiete), med njimi je tudi Slovenija, morajo pred vstopom izpolniti digitalni obrazec prek vstopnega portala, do katerega lahko dostopate tukaj. Po posredovanju vseh potrebnih podatkov boste kot potrditev prejeli datoteko PDF. Dokument morate ustrezno predložiti na meji.
Sprememba trajanja karantene po vstopu in izjeme od prestajanja
Pri vstopu v Nemčijo so v karanteno napotene vse osebe, ki so bile zadnjih 10 dni pred vstopom v območjih z visokim tveganjem, med katere trenutno spada tudi Slovenija. Aktualiziran seznam vseh visokorizičnih območji najdete tukaj. V primeru predhodnega bivanja v visokorizičnem območju traja karantena 10 dni.  
Izjemoma se karantena za osebe, ki prihajajo z območja z visokim tveganjem, lahko predčasno prekine, če se prek vstopnega portala naloži dokazilo o prebolelosti, cepljenju (PC) ali negativni izvid testa (hitri antigenski test, ki ni starejši od 24 ur, ali test PCR, ki ni starejši od 48 ur).
Če je dokazilo o izpolnjevanju pogoja PC predloženo že pred vstopom, oseba pri v stopu v državo ni napotena v karanteno. Karantena se lahko predčasno prekine tudi z negativnim izvidom testa, vendar se testiranje sme opraviti šele peti dan po vstopu v državo in po napotitvi v karanteno na domu. Tuji državljani morajo že pred vstopom v Nemčijo navesti naslov nastanitve, na katerem bodo prestali karanteno. Za otroke, ki še niso dopolnili šestega leta starosti, se karantena zaključi peti dan po vstopu.
Karantena za osebe iz območij z novimi mutacijami virusa traja 14 dni in jo ni mogoče predčasno prekiniti.
Skrajšanje in poenostavitev karantene
Vse osebe, ki so bile v visokotveganem stiku, a so bile cepljene s poživitvenim odmerkom, so izvzete iz obveznosti prestajanja karantene. To velja tudi za osebe, ki so bile pred kratkim polno cepljenje ali so virus prebolele.
Zaposleni v kriznih sektorjih, torej v bolnišnicah, domovih za ostarele in drugih ustanovah, lahko karanteno predčasno prekinejo četudi so bili okuženi, in sicer sedmi dan po okužbi. To lahko storijo le, če so vsaj 48 ur brez simptomov in predložijo negativni test PCR (ki ni starejši od 48 ur).
Za šolarje in otroke v varstvu, ki so imeli visokorizični stik, se lahko karantena zaključi že po petih dneh na podlagi negativnega izvida testa PCR (ki ni starejši od 48 ur) ali hitrega antigenskega testa (ki ni starejši od 24 ur). Izjeme od prestajanja karantene so možne, če je vzpostavljena visoka raven zaščite (npr. dnevno testiranje, obvezno nošenje maske itd.).

Več aktualnih informacij in seznama visokorizičnih območij najdete na spletni strani Inštituta Robert Koch v nemškem jeziku: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
Podrobna navodila za vstop v Nemčijo najdete na spletni strani nemškega zveznega ministrstva za zdravje v nemščini https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html
in angleščini:https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende-englisch.html

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Kaj je prva stvar, na kateri pomislite, ko omenimo eno največjih držav v Evropi? Pregovorna nemška natančnost in delavnost, močno gospodarstvo z zelo nizko stopnjo brezposelnosti, priljubljene avtomobilske znamke, pravljični gradovi, slikovite vasice, zasneženi alpski vrhovi na jugu in peščene plaže na daljnem severu, pa živahni Biergartni in znameniti Oktoberfest? Če dodamo še spomenike burne nemške preteklosti, je to nadvse zanimiva in bogata dežela. Zato jezikovno potovanje v Nemčijo ne pomeni le učenje nemškega jezika, temveč je tudi odlična priložnost spoznati njeno raznolikost.
Prebivalstvo: 82,6 milijona

O mestu

Svobodnega duha nemške prestolnice niso uspeli uničiti niti nacisti, niti svetovne velesile, ki so v času hladne vojne mesto z visokim zidom razdelile na dva dela. Pravi razcvet pa je Berlin doživel po združitvi in ponovnem imenovanju za glavno nemško mesto konec prejšnjega stoletja. Spomeniki burne polpretekle zgodovine kot so Brandenburška vrata, ostanki berlinskega zidu in Check-point Charlie, Reichstag, pa grad Charlottenburg, Steber zmage ali spominska cerkev cesarja Wilhelma privabljajo turiste od blizu in daleč. Če pa vas zgodovina ne zanima preveč, na vas čaka sodobna nakupovalna ulica Ku´damm z množico trgovin, butikov in gostišč, ki so odprta pozno v noč.
Prebivalstvo: 3,4 milijona  

Valuta

EUR - evro

Vizne informacije

Za potovanje v Nemčijo slovenski državljani potrebujejo veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Časovni pas

kot SLO

Prazniki

6.1., 15.4., 18.4., 26.5., 6.6., 3.10., 25.12., 26.12.2022 in dodatno:
Berlin: 8.3.2022
Frankfurt: 16.6.2022
Hamburg: 31.10.2022
Bavarska: 6.1., 16.6., 15.8., 1.11.2022TEČAJI
Stanovanja
N/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden
Standardni  400 800 400
Intenzivni  450 900 450
Visoko intenzivni  500 1000 500
Intenzivni plus - 24 660 1320 660
Intenzivni plus - 30 1050 2100 1050

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 3.7. do 18.8.2023: 35 EUR
-    Sezonsko doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini in v stanovanju od 2.7. do 19.8.2023: 30 EUR
-    Turistična taksa: 14 EUR
TEČAJI
Gostiteljska družina
NZ/DS
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES
Standardni  420 840 420 40
Intenzivni 470 940 470 40
Visoko intenzivni 520 1040 520 40
Intenzivni plus -24 680 1360 680 40
Intenzivni plus - 30 1070 2140 1070 40

Doplačila/teden:
-    Nastanitev pri gostiteljski družini v dvoposteljni sobi s polpenzionom: 50 EUR
-    Nastanitev pri gostiteljski družini v enoposteljni sobi s polpenzionom: 60 EUR
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 3.7. do 18.8.2023: 35 EUR
-    Sezonsko doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini in v stanovanju od 2.7. do 19.8.2023: 30 EUR
-    Turistična taksa: 14 EURTEČAJI
Mladinski hotel A&O
NZ/DS*
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
ES
Standardni 425 850 425 85
Intenzivni  475 950 475 85
Visoko intenzivni 525 1050 525 85
Intenzivni plus - 24 685 1370 685 85
Intenzivni plus - 30 1075 2150 1075 85

Doplačila/teden:
-    Sezonsko doplačilo za vse vrste tečajev od 3.7. do 18.8.2023: 35 EUR
-    Turistična taksa: 14 EUR
* Nastanitev v dvoposteljni sobi, ki jo delite s tečajnikom druge narodnosti na vprašanje; možna samo v terminih od 2.7. do 19.8.2023.TEČAJI
Gostiteljska družina
NZ/ES
1 teden vsak nadaljnji teden
Poslovna nemščina - 20 1460 1460
Poslovna nemščina - 25 1760 1760

Doplačila/teden:
-    Polpenzion pri gostiteljski družini: 60 EUR
-    Nastanitev v hotelu A&O v enoposteljni sobi z zajtrkom: 50 EUR
-   Sezonsko doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini od 2.7. do 19.8.2023: 30 EUR
- Turistična taksa: 14 EUR

Ostala doplačila:
-   Dodatni dan pri gostiteljski družini v eno- ali dvoposteljni sobi s polpenzionom: 60 EUR
-   Dodatni dan pri gostiteljski družini v eno- ali dvoposteljni sobi z zajtrkom: 50 EUR
-   Dodatni dan v mladinskem hotelu v enoposteljni sobi z zajtrkom: 60 EUR
-   Dodatni dan v stanovanju v enoposteljni sobi: 40 EUR
-   Enosmerni prevoz z letališča Berlin Brandenburg do nastanitve med 9. in 18. uro: 125 EUR
    Cena prevozov pred 9. in po 18. uri po ponudbi.  

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj

2 šolski uri samostojnega usmerjenega študija v centru za samostojno učenje

nastanitev

potrdilo o udeležbi na tečaju

organizacijo izvenšolskih aktivnosti (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

Lokacija šole na zemljevidu


Prikaži večji zemljevid

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Izobraževati se in potovati z LTA v Oxfordu je bilo nepozabno, saj sta me že že ob prvem stiku kljub začetni negotovosti navdušila prijaznost in razumevanje spremljevalke ter animatorjev, ki ... Več
  Urška Pogačar Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • Rennert, New York
  Rad bi se vam zahvalil iz vsega srca, ste ZAKON Agencija in brez vas ne bi nikoli dozivel toliko lepega in spoznal toliko ljudi kot sem jih na tem potovanju. ... Več
  Roman Pejnovič Borkovič Rennert, New York
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • Galway Cultural Institute, Galway
  Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ... Več
  Vesna Lešnik Galway Cultural Institute, Galway

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice