Sevenoaks School

Jezikovni tečaji - SEVENOAKS (13-17 let)

13-17 let

odlična lokacija nedaleč od Londona

akademski program

odlični učitelji

odlično opremljena šola

Academic Course
Prijava na tečaj

Akademsko zahtevni program je namenjen mladim med 13. in 17. letom starosti z zelo dobrim znanjem angleškega jezika (B2 in višje). Intenzivni kurikulum programa, ki so ga razvili in oblikovali profesorji šole Sevenoaks, vključuje 4 deseturne module: Critical Thinking, Social Entrepreneurship, Creativity in Digital & Study Skills.
Udeležbo na programu potrdi šola na osnovi vašega »Personal Statement«, ki ga pošljete ob prijavi.
Critical Thinking
V tem modulu se boste urili v veščinah, ki vam pomagajo razlikovati med informacijami in propagando ter metodami manipulacije, in presojati med močnimi in šibkimi argumenti. Ob uporabi različnih primerov iz politike in družabnega življenja se boste učili kako primerjati in povezovati različna mnenja in stališča z lastnimi mnenji in ukvarjali z načini za odkrivanje lažnih ali popačenih podob v medijih.
Social Entrepreneurship
Modul omogoča tečajnikom, da se preizkusijo v vlogi »socialnih podjetnikov« in predlagajo družbeno spremembo, ki bi lahko pozitivno vplivala na življenje drugih. Ukvarjali se boste s prepoznavanjem in proučevanjem različnih socialnih problemov s poudarkom na njihovem vplivu na določene skupnosti in okolje. Imeli boste možnost, da na poti do rešitve praktičnega problema razvijate inovativne rešitve in vizije, ki so stopnička bliže k pravičnejši družbeni ureditvi. 
Creativity
Tekom modula se boste ukvarjali z različnimi načini umetniškega izražanja in s kreativnim pisanjem s ciljem razvoja ustvarjalnega pristopa, domišljije, eksperimentiranja, sodelovanja in vrednotenja.  
Digital Skills
Med tem modulom se boste urili v programiranju, oblikovanju in robotiki, hkrati pa v spretnostih, ki jih potrebujete za samostojno učenje z uporabo najsodobnejše tehnologije, ki vam bo na razpolago na kolidžu Sevenoaks, pri čemer le-to uporabljate zrelo in odgovorno.

Število šolskih ur / teden:43 ur/2 tedna
Dolžina šolske ure:60 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 14
Stopnje:B2 in višje
Začetki:6.7., 20.7.2022


V privlačnem podeželskem okolju pokrajine Kent, a le pol ure vožnje z vlakom od Londona, domuje prestižna, leta 1432 ustanovljena Sevenoaks School. Ena najstarejših in najbolj priznanih angleških »Boarding Schools« slovi kot center akademske odličnosti in prvovrstna izobraževalna ustanova, ki ne glede na častitljivo starost razpolaga z modernimi učnimi zmogljivostmi in s fantastičnim športnim kompleksom. Leta 2018 je bila že drugič  v zadnjem desetletju izbrana za The Sunday Times Independent Secondary School of the Year, vi pa imate možnost, da se v poletnem času preizkusite kot njihov dijak. Posebnost poletnega tečaja Sevenoaks je namreč v tem, da vas bodo učili profesorji Sevenoaks School, ki med šolskim letom poučujejo dijake tega odličnega kolidža.  

Opremljenost kolidža:
Sodobno opremljene učilnice, računalniška učilnica, prostori za druženje, šolska restavracija, The Space – nov Performing arts center z eno najlepših koncertnih dvoran južne Anglije, snemalnimi studii …, odlični športni tereni - igrišča za košarko, nogomet in tenis, športni center z bazenom, sodobna športna dvorana z igrišči za odbojko, badminton in košarko, aerobiko, Wi-Fi, pralnica in »boarding houses« za bivanje tečajnikov.

Kolidž
Nastanjeni boste v prijetno opremljenih eno-, dvo- in večposteljnih sobah s skupnimi ali lastnimi kopalnicami v Park Grange House (dekleta) in Aisher House (fantje). Sobe si delijo udeleženci različnih narodnosti. Vsaka izmed rezidenčnih hiš ima svojo »hišno« kuhinjo in dnevno sobo, z vami pa bodo prebivali vaši »house parents«, ki bodo 24 ur dnevno skrbeli za vaše dobro počutje Zajtrkovali, obedovali in večerjali boste v restavraciji kolidža. Na kolidžu bodo poskrbeli za pranje vašega perila.
Prehrana: polni penzion

12 ur v dveh tednih je namenjenih aktivnostim, ki jih vodijo posebej usposobljeni trenerji in vaditelji in med katerimi boste izpopolnjevali jezikovno znanje in praktične veščine določenega področja. Vsak teden boste izbrali eno izmed aktivnosti. Prvi teden so na voljo badminton, fitnes, nogomet, golf*, odbojka, plavanje, muzikal in Explore Sevenoaks; drugi teden pa boste lahko izbirali med košarko, kuhanjem, plesom, skvošem, tenisom, ultimate frizbijem, vizualno umetnostjo in touch ragbijem. V večernih urah bo čas za sprostitev in za karaoke, futsal, jogo ali nakupovalni izlet v Bluewater, program poletne šole pa vključuje tudi tri celodnevne izlete, npr. v London, v zabaviščni park Thorpe Park in v univerzitetni Oxford.
Primer programa si lahko ogledate na povezavi SEVENOAKS TIMETABLE.
*Doplačilo 111 EUR na teden.

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalski prevoz do Londona. Povratni prevoz z letališč Heathrow in Gatwick do kolidža za prihode in odhode med 9. in 17. uro je vključen v ceno aranžmaja.
Prihod: sreda
Povratek: sreda
Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Stanje na dan: 18.3.2022

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO IZ SLOVENIJE 
Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi: 
www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

OD 18.3.2022 ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO NI POTREBEN COVID-19 TEST ALI KARANTENA, NE GLEDE NA STATUS CEPLJENJA OZ. PREBOLEVNOST.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Privlačno mestece Sevenoaks z okoli 30 000 prebivalci najdete v čudovitem podeželskem okolju le 30 minut vožnje oddaljeno od Londona. Manjše naselje zgodovina prvič omenja že v 13. stoletju, danes pa je Sevenoaks prestižni naslov, kjer so si domove ustvarili zaposleni v Londonu, ki želijo ubežati mestnemu vrvežu.    

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 186 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 348 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (348 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

3.1., 15.4., 18.4., 2.5., 2.6., 3.6., 1.8. (Škotska), 29.8., 30.11. (Škotska), 26.12., 27.12.2022

TEČAJ Kolidž
PP/ES, DS in VS
2 tedna
Academic course 5025

Doplačila:
-    Povratni prevoz z letališča London Stansted in Luton do kolidža: 160 EUR

Doplačila/teden:
-    Golf: 111 EUR

 

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča Heathrow in Gatwick do kolidža

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

poročilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti po programu šole

3 celodnevne izlete

nezgodno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje

Video predstavitev šole

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • University of Arts London, London
  Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ... Več
  Lucija Vovk University of Arts London, London
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
  Tipično andaluzijsko mestece z zelo komunikativni domačini, intimno vzdušje v šoli in pri pouku, druženje s sošolci in skupno raziskovanje okolice, odlične izvenšolske aktivnosti (tapas večer, flamenco show, kayaking, odbojka ... Več
  Mirjana Escuela de Idiomas Nerja, Nerja
 • LAL, Boca Raton, Florida
  Na univerzo bi se vrnil še enkrat. Res, vse je bilo super! Univerza je zelo lepo urejena, nahaja se v čudoviti okolici in je glede varnosti za tečajnike zelo dobro poskrbljeno. ... Več
  Dino Prepelič LAL, Boca Raton, Florida
 • Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
  Izobraževati se in potovati z LTA v Oxfordu je bilo nepozabno, saj sta me že že ob prvem stiku kljub začetni negotovosti navdušila prijaznost in razumevanje spremljevalke ter animatorjev, ki ... Več
  Urška Pogačar Oxford Brookes University - Embassy Summer, Oxford
 • European School of English, Malta
  Jezikovno potovanje na otok Malta je preseglo moja pričakovanja! Bilo je super! Nastanjena sem bila v hotelu Coastline v sobi še s tremi puncami iz tujih držav. Glede spoznavanja ljudi ... Več
  Sara Čelan European School of English, Malta

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice