Srednje šole v tujini

School District:
Ontario Upper Grand - Kanada

odlična kombinacija narave in urbanega

visok akademski standard

odlična ponudba obšolskih dejavnosti

izjemno privlačno mesto - visok življenjski standard

Kraj / Šolski okolišGuelph
Vrsta šoleJavna
IB – program mednarodne mature: da
French immersion: da
1. J.F. Ross Collegiate & Vocational Institute
2. Guelph Collegiate Vocational Institute
3. Cenntenial Collegiate Vocational Institute
Število dijakovV odvisnosti od šole: 1300 - 2000
Število mednarodnih dijakovV odvisnosti od šole: 30 - 50
Starost učencev / dijakov14 - 18 let
Dolžina šolanja1 semester
2 semestra – celo šolsko leto
Tuji jezikiAngleščina, španščina, francoščina, japonščina, latinščina, nemščina, italijanščina
Predmetni sklopiEnglish
Math
Science
Social Studies
Arts
NastanitevGostiteljska družina. Enoposteljna soba. Polni penzion.
Med tednom je kosilo v obliki lunch paketa.
Šolska uniformaNe. Veljajo pa pravila oblačenja – dress code, ki dijakom sporočajo, kakšna oblačila v šoli so dovoljena in kakšna ne.

Upper Grand School District - Guelph
Ontario je druga največja in najbolj naseljena provinca Kanadi. Na severu meji na Hudsonov, na jugu na štiri velika jezera, najbolj znano med njimi je zagotovo jezero Ontario ob katerem leži privlačna prestolnica te province Toronto. Najjužnejša točka Ontaria je hkrati tudi najjužnejša točka Kanade, in leži prav toliko na jugu kot italijanska prestolnica Rim.
Šolsko okrožje Upper Grand se nahaja severozahodno od Toronta, in s svojimi opečnimi hišami in cerkvami precej spominja na Evropo. Naše partnerske šole tega okrožja so v mestu Guelph, ki se ponaša z zelo visokim življenjskim standardom in je z razlogom poimenovano tudi kot »Royal City«. Obiskovalci se navdušujejo nad privlačnimi trgovinicami in čudovito arhitekturo starega mestnega jedra, ki večinoma izvira iz viktorijanske dobe, festivali, restavracije in kavarne, raznolika ponudba aktivnosti v prostem času in bližina Toronta pa še dodatno prispevajo k priljubljenosti tega mesta. 

Guelph leži okoli 100 km zahodno od Toronta, ima okoli 122 000 prebivalcev, in nudi odlično kombinacijo narave in urbanega okolja, ponaša pa se tudi z odlično univerzo University of Guelph, ki sodi med 20 najboljših kanadskih univerz. To privlačno in varno mesto pa je pri dijakih, ki se odločajo za šolanje v Kanadi, priljubljeno tudi zaradi skrbno izbranih gostiteljskih družin in podpore, ki jo šole nudijo gostujočim dijakom.  

V šolskem okrožju Upper Grand smo izbrali tri šole, ki se po rezultatih uvrščajo med 15% najboljših šol v Ontariu, hkrati pa nudijo zanimive dodatne programe kot so npr. odličen Arts program in International Baccalaureate Diploma Program na Guelph Collegiate Vocational Institute, French Immersion program na John F. Ross Collegiate Vocational Institute in možnost Advanced Placement (AP) courses na Centennial Collegiate Vocational Institute.
Seveda so šole šolskega okoliša Upper Grand priznane s strani Ontario Ministry of Education, sledijo visokim akademskim standardom in nudijo bogat izbor predmetov ter obšolskih dejavnosti, tako športnih, kulturnih, izobraževalnih kot družabnih.
 
V šolskem okolišu Upper Grand se gostujoči mednarodni dijaki lahko izobražujejo na 3 šolah:

1.   J.F. Ross Collegiate & Vocational Institute 
John F. Ross Collegiate,  kjer se šolajo dijaki od 9. do 12. razreda/letnika, se nahaja na severovzhodnem obrobju mesta Guelph. Je največja šola v šolskem okrožju Upper Grand in skladno s tem nudi tudi izjemno bogat nabor predmetov, med katerimi lahko izbirate, odlično ponudbo športnih aktivnosti in obšolskih dejavnosti ter klubov. Šola je še posebej znana po odličnem umetniškem programu »Program for the Arts«. Šola nudi tudi program French Immersion, pri katerem so določeni predmeti v francoščini, kar vam omogoča, da poleg angleščine lahko maksimalno izpopolnite tudi znanje francoskega jezika. 
Kot edina šola tega okrožja nudi John F. Ross Collegiate tujim dijakom na vseh stopnjah šolanja dodatni pouk angleškega jezika - ESL (English as a Second Language).
Opremljenost šolskega kampusa:
Sodobno opremljene učilnice, 6 naravoslovnih laboratorijev, računalniške učilnice, umetniški studio, fotografski studio, plesni studio, glasbene učilnice, šolsko gledališče z 900 sedeži, učilnica za pouk dramske igre, 2 športni dvorani, fitnes studio, odlični zunanji športni tereni z atletsko stezo, igrišča za tenis, tehnološke učilnice (za učne vsebine s področja kulinarike, elektronike, lesarstva, kozmetike, mode in dizajna, strojništva/autoCAD …), šolska restavracija, knjižnica, družabni prostori …
Skupno število dijakov: 2000
Standardni predmeti: English, ESL (English as a Second Language), French, French Immersion, Mathematics, Science
B – program mednarodne mature: ne 
French Immersion: ja
Jeziki: Englsih, ESL (English as a Second Language), French, Spanish, Italian
Dodatni predmeti: Business Education - Accounting, Marketing, Entrepreneurship, Computer Studies, Programming, Technology - Communication Tech, Construction, Drama Tech production, Green Industries, Technology Design/Drafting (AutoCAD), Manufacturing, Transportation, Fashion, Culinary Arts, Cosmetology, Health & Physical Education, Hospitality and Tourism, Housing and Home Design, Outdoor Education, Canadian Theatre, Dance, Visual Arts, 
Šport: 
Jesen: Football, Basketball (dekleta), Soccer (fantje), Field Hockey (dekleta), Cross Country, Tennis, Volleyball (fantje), Golf, Baseball
Zima: Basketball (fantje), Ice Hockey, Swimming, Wrestling, Volleyball (dekleta)
Pomlad: Badminton, Rugby, Track and Field, Ultimate Frisbee, Soccer (dekleta), Fastball, Volleyball, Cricket
Izvenšolske aktivnosti: Art Club, Athletic Council, Choir (Concert), Concert & Jazz Bands, Battle of the Bands, Circus Club, Debating Club, Drama Club, Environmental Club, Gay/Straight Alliance, Harry Potter Club, Improv Club, Lobster Club, Leadership, Multicultural Council, Trivia Club, Stage Crew, Student Council, Math Contest Participants, Prom Committee, Yearbook Committee, Cricket, Curling, United Nations Club, Video Game Club …

2.  Guelph Collegiate Vocational Institute
Guelph Collegiate Vocational Institute je najstarejša »High School« v mestu Guelph, ponaša se z več kot 160-letno tradicijo.  Šola,  ki jo obiskujejo dijaki od 9. do 12. razreda/letnika, se nahaja v središču mesta Guelph, blizu univerze, kavarn, restavracij, trgovin in parkov.
Poslanstvo te šole je skrb za razvoj informiranih, angažiranih in odgovornih pripadnikov lokalnih, nacionalnih in globalnih skupnosti, kar dosežemo z akademsko odličnostjo, družbeno odgovornostjo, skrbjo za okolje in medkulturnim razumevanjem in vsemu temu na šoli posvečajo veliko pozornosti. Dijaki te šole dosegajo zelo dobre akademske rezultate, od leta 2014 pa nudi šola tudi IB - program mednarodne mature. Učni kurikulum te šole je zelo bogat, vključuje tudi področja kot so  npr. Business in Computer Studies in kot zanimivost - tudi določene tehnološke predmete, namenjene samo dekletom. Dijakom je na voljo široka paleta športov, še posebej uspešne so šolske ekipe v nogometu in ragbiju, odbojki in hokeju na travi. 
Opremljenost šolskega kampusa:
Sodobno opremljene učilnice (večina s Smartboards), 6 naravoslovnih laboratorijev, 4 računalniške učilnice, umetniški studio, studio za pouk dramske igre, glasbena učilnica, šolsko gledališče, 3 telovadnice, dvorana za lokostrelstvo, fitnes studio, zunanja športna igrišča, atletska steza, tehnološke učilnice (za učne vsebine s področja kulinarike, elektronike, lesarstva, kozmetike, mode in dizajna, strojništva …), šolska knjižnica, šolska restavracija …
Skupno število dijakov: 1400
Standardni predmeti: English, French, Math, Science, Social Studies, Arts
IB – program mednarodne mature: ja
Jeziki: English, German, French, Spanish
Dodatni predmeti: Business Education - Accounting, Marketing, Entrepreneurship, Computer Studies, Programming, Technology – Construction, Tech Design, Communication Tech, Green Industries, Manufacturing, Transportation, Woodworking, Fashion Arts, Culinary Arts, Cosmetology, Hospitality & Tourism, Health & Physical Education, Outdoor Education, Law - Canadian And International, Visual Arts, Drama, Media Arts …
Šport: 
Jesen: Field Hockey (dekleta), Soccer (fantje), Cross Country, Basketball (dekleta), Tennis, Volleyball, Football, Golf, Baseball (fantje), Cheer Squad
Zima: Basketball (fantje), Curling, Varsity Hockey , Volleyball (dekleta), Varsity Swimming, Badminton
Pomlad: Rugby, Ultimate Frisbee, Soccer (dekleta), Softball (dekleta), Track & Field, Cricket
Izvenšolske aktivnosti: Archery, Art Club, Art Council, Athletic Council, Cheer Squad, Chess Club, Dance Crew, Drama Council, Drumline, FitClub/FitSpirit, GCVI Electric Vehicle Challenge Team, Math Club, Math Contests, Olympics, Open Minds, Robotics Club, Schoolreach, Science, Social Justice Club, Jr. Band, Sr. Band, Stage Band, Stage Crew, Student Senate, Outdoor Adventure, Photography Club …

3.  Cenntenial Collegiate Vocational Institute
Cenntenial Collegiate je leta 1967 ustanovljena šola, ki se nahaja južno od središča mesta, v bližini pa najdete nakupovalni center, restavracije, trgovine, hokejsko areno … Šolo z motom “Success Through Hard Work” obiskujejo dijaki od 9. do 12. razreda/letnika, in slovi po visokih akademskih standardih in odličnih dosežkih njihovih dijakov. Šola nudi bogat nabor akademskih, umetniških, športnih, poslovnih in tehnoloških študijskih vsebin in dijake odlično pripravlja za študij na univerzah. Dijakom je dodatno na voljo 7 AP (Advanced Placement) courses, pouk japonščine in latinščine, šola pa razpolaga tudi z odličnimi športnimi zmogljivostmi. 
Ob kakovostnem akademskem programu so dijaki uspešni tudi na glasbenem in umetniškem področju, na športnem področju pa sta najuspešnejši hokejski in ragbi ekipi.
Opremljenost šolskega kampusa:
Sodobno opremljene učilnice (večina s Smartboards), odlično opremljeni naravoslovni laboratoriji, računalniške učilnice, umetniški studio, studio za pouk dramske igre, velika glasbena učilnica, šolsko gledališče, telovadnice, fitnes studio, zunanja športna igrišča, odlične tehnološke učilnice (za učne vsebine s področja elektronike, lesarstva, dizajna, strojništva …), velika šolska knjižnica, šolska restavracija, študijski prostori, družabni prostori …
Skupno število dijakov: 1300
Standardni predmeti: English, Math, Science, Social Studies, Arts
IB – program mednarodne mature: ne
Jeziki: English, French, Spanish, Japanese, Latin, ESL (English as a Second Language) 
Dodatni predmeti: Macroeconomics, Nutrition and Health, Leadership Aquatic Program, Outdoor Education, Personal Fitness, Communications Technology, Computer Engineering Technology, Computer Science, Construction Technology, Custom Woodworking, Health Care, Manufacturing Technology, Technological Design, Transportation Technology, Business Leadership, Business of Sport, Introduction to Entrepreneurial Studies, Financial Accounting, Marketing, Financial Accounting ...
Šport: 
Jesen: Basketball (dekleta), Cheerleading, Cross Country, Field Hockey, Football, Golf, Soccer (fantje), Tennis, Volleyball (fantje)
Zima: Curling, Hockey, Basketball (fantje), Swimming, Volleyball (dekleta), Wrestling
Pomlad: Baseball, Badminton, Cricket, Rugby, Soccer (dekleta), Softball (dekleta), Track & Field, Ulitmate Frisbee
Izvenšolske aktivnosti: Art Club, Book Club, Chamber Choir, Chemistry Club, Chess Club, Classics Club, Concert Band, Drama Club, Gaming Club, International Culture, Jazz Band, Math Club, Mock Trials, Model UN, Movie Club, Peer & Best Buddies, Sci-Fi Club, Special Olympics, Symphonic Winds …

PredmetiStandardni: English, Math, Science, Social studies, Arts
French Immersion
IB – program mednarodne mature
Dodatni: Macroeconomics, Nutrition and Health, Leadership Aquatic Program, Outdoor Education, Personal Fitness, Communications Technology, Computer Engineering Technology, Computer Science, Construction Technology, Custom Woodworking, Health Care, Manufacturing Technology, Technological Design, Transportation Technology, Business Leadership, Business of Sport, Introduction to Entrepreneurial Studies, Marketing, Financial Accounting, Law - Canadian And International, Housing and Home Design, Canadian Theatre, Dance, Visual Arts, Fashion, Culinary Arts, Cosmetology …
Tuji jezikiEnglish, ESL (English as a Second Langauge), French, Spanish, Italian, Latin, Japanese, German
Športne aktivnostiBasketball, Cheerleading, Cross Country, Field Hockey, Football, Golf, Soccer, Tennis, Volleyball, Curling, Hockey, Swimming, Volleyball, Wrestling, Baseball, Badminton, Cricket, Rugby, Softball, Track & Field, Ulitmate Frisbee.
Izvenšolske aktivnosti
Archery, Art Club, Art Council, Athletic Council, Book Club, Cheer Squad, Chemistry Club, Chess Club, Classics Club, Concert Band, Dance Crew, Drama Council, Drumline, FitClub/FitSpirit, Gaming Club, GCVI Electric Vehicle Challenge Team, International Culture, Jazz Band, Math Club, Math Contests, Olympics, Open Minds, Robotics Club, Schoolreach, Science, Social Justice Club, Mock Trials, Model UN, Movie Club, Peer & Best Buddies, Sci-Fi Club, Special Olympics, Symphonic Winds, Jr. Band, Sr. Band, Stage Band, Stage Crew, Student Senate, Outdoor Adventure, Photography Club, Cricket, Curling, Harry Potter club, Trivia Club …
Cena 1 semester(5 mesecev):10.540 EUR
Cena 2 semestra (10 mesecev)20.600 EUR
Cena vključuje
 • - povratni prevoz od/do letališča Toronto do gostiteljske družine ob začetku in zaključku šolanja
  - nastanitev pri družini v enoposteljni sobi
  - polni penzion. Kosilo med tednom je v obliki lunch paketa.
  - zdravstveno zavarovanje sklenjeno s strani kanadske šole.
  - vpisnino
  - šolnino
  - potrdilo/poročilo o šolanju
  - urejanje vpisnega postopka
  - pomoč pri urejanju vizuma (Study Permit)
  - posredovanje dokumentov, potrebnih za vložitev zahtevka za Study Permit
  - skrbnika (Custodian) s strani naše partnerske šole ves čas šolanja v Kanadi.
 • Cena ne vključuje
 • - letalskega prevoza
  - športne opreme
  - učbenikov
  - stroškov lokalnega prevoza
  - stroškov za izlete in izvenšolske aktivnosti
  - stroškov pridobitve vizuma (Study Permit)
  - žepnine
 • Lokacija šole na zemljevidu

  ONLINE SPLETNI TESTI

  Preverite svoje znanje tujih jezikov

  AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

  NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

  MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

  Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
  • Escuela de Idiomas Nerja
   Spoznala sem veliko novih prijateljev iz vseh možnih koncev sveta, s katerimi še vedno ostajam v stiku. Naučila sem se veliko – ne le jezika, temveč tudi samostojnosti in sprejemanja ... Več
   Eva Veber Escuela de Idiomas Nerja
  • Buckswood College, Hastings
   Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ... Več
   Ines Šestan Buckswood College, Hastings
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
   Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  • South Bank University - Embassy Summer, London
   Roman Borković Pejnović Od številnih agencij, zakaj bi izbral prav LTA, sem si mislil na začetku. Za nekatere stvari pač riskiraš. Seveda, ogledaš si katalog, pogovarjaš se s starši, greš na ... Več
   Roman Borkovič Pejnovič South Bank University - Embassy Summer, London
  • Lexix Noosa, Avstralija
   Poletne počitnice v Avstraliji so bile neverjetno doživetje. Stara sem 14 let in sama sem prvič potovala na drugo stran sveta. V šoli Lexis English sem bila edina Slovenka. Spoznala ... Več
   Ema Hajdenkumera Lexix Noosa, Avstralija
  • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
   Prvič sem šla sama tako daleč od doma. Ko sta me starša na letališču zapustila, me je hudo stisnilo pri srcu. A ko sem dobila svojo sobico pri gostiteljski družini ... Več
   Lena Jakopič LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

  ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

  Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

  IZKUŠNJE

  Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

  STROKOVNOST

  Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

  SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

  Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

  Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE