English in Chester

Jezikovni tečaji - CHESTER (nad 16 let)

nad 16 let

odlična jezikovna šola

čudovito zgodovinsko mesto

izjemno prijetno vzdušje

privlačni program aktivnosti

Intenzivni tečaj
Prijava na tečaj

S ciljem celovite nadgradnje jezikovnega znanja za doseganje čim višje stopnje suverenega komuniciranja vključuje tečaj vse jezikovne veščine s poudarkom na govoru in slušnem razumevanju. Razdeljen je na dva vsebinska dela. Dopoldan se boste ukvarjali z besediščem, slovnico in jezikovnimi strukturami, v nadaljevanju boste izpopolnjevali govor in slušno razumevanje, tekoče branje in pisanje, pri čemer se bosta pri pouku izmenjevala dva učitelja. Popoldanski del pouka, 8 ur tedensko, je v obliki izbirnih vsebin, ki omogočajo, da vsebino tečaja prilagodite svojim jezikovnim potrebam in interesom. Šola nudi naslednje izbirne vsebine: British Life, Vocabulary, Conversation Skills, Academic Writing, English for Work and Business, Grammar, Pronunciation, Film Club …    

Število šolskih ur / teden:28
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 ali več tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 12
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek
Mini skupine 25+
Prijava na tečaj

Ti krajši, intenzivni in zelo praktično naravnani jezikovni treningi so namenjeni udeležencem, starejšim od 25 let, ki želite v manjših skupinah čim hitreje izpopolniti jezikovne spretnosti za učinkovito komuniciranje v vsakdanjih situacijah kot tudi za potrebe poslovno-strokovnega okolja, v katerem ste dejavni. Učne ure vključujejo besedišče poslovnega jezika, slovnico in jezikovne strukture, urjenje tekočega izražanja v angleščini za učinkovito sodelovanje na poslovnih srečanjih in sestankih, na predstavitvah, med  pogajanji, za telefonske razgovore, pisanje poslovnih dopisov,…
Ob prijavi na tečaj vam posredujemo vprašalnik  in strokovni šolski tim že pred začetkom vašega tečaja na njegovi osnovi pripravi program jezikovnega treninga, ki bo v največji možni meri prilagojen vašim potrebam.

 

Število šolskih ur / teden:30
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:1, 2, 3, 4, 5 in 6 tednov
Št. tečajnikov v razredu:največ 6
starost tečajnikov: nad 25 let
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:vsak ponedeljek

English in Chester, ki se po oceni British Council uvršča med najuglednejše jezikovne centre Velike Britanije, je v preteklih štiridesetih letih jezikovno znanje posredoval več kot 20.000 tečajnikom iz več kot 50 držav. Srednje veliko šolo, ki sprejme do 180 tečajnikov, odlikuje visoka strokovnost, individualni pristop do posameznega udeleženca tečajev in visoko intenzivni pouk, kar zagotavlja dvig jezikovnega znanja udeležencev na občutno višji nivo. Tečaj angleščine na tej šoli, ki se nahaja v štirih meščanskih stavbah v neposredni bližini starega mestnega jedra, pa ni le odlična jezikovna, temveč izjemna kulturna in zgodovinska izkušnja. 

Opremljenost šole:
20 sodobno opremljenih učilnic, jezikovni laboratorij z računalniško učilnico, študijski center z bogato izbiro učnih materialov, v katerem so za pomoč pri učenju na voljo učitelji, družabni prostor z aparati za pijačo, brezplačni internet in Wi-Fi.
Jezikovni programi za udeležence tečajev 25+ potekajo v ločenem jezikovnem centru nasproti glavne šole in razpolaga s 7 sodobnimi učilnicami, računalniškim prostorom, jezikovnim laboratorijem in družabnimi prostori.
Udeležencem tečajev je od prijave dalje, in še 6 mesecev po končanem tečaju, na voljo e-Chester on-line učni program z učnim gradivom in vajami.

Gostiteljska družina
Šola skrbno izbira gostiteljske družine, pri katerih boste nastanjeni v enoposteljni sobi, kopalnico si boste delili z družino. Za doplačilo je za udeležence tečajev Mini skupine 25+ na voljo nastanitev v sobi z lastno kopalnico.
Prehrana: zajtrk ali polpenzion

Študentska rezidenca
Na voljo je več sodobnih rezidenc/rezidenčnih hiš za bivanje tečajnikov, vse so v peš oddaljenosti od šole in mestnega središča. 
Izbirate lahko med nastanitvijo v studiih z lastno kuhinjsko nišo in nastanitvijo v apartmajih, kjer boste nastanjeni v enoposteljni sobi z lastno kopalnico; več sob pa tvori apartma s skupno kuhinjo in dnevnim prostorom. Gostom sta na voljo pralnica in Wi-Fi, poskrbljeno je za brisače in posteljnino. Za udeležence nad 18 let.
Prehrana: brez prehrane
 

Vsak dan se boste lahko udeležili kakšne izmed družabnih aktivnosti ali ogledov, saj šola vse leto skrbi za privlačni program aktivnosti. Lahko boste obiskali lokalne prireditve, najbolj znane so vsekakor vsakoletne konjske dirke, ki v Chester privabijo celoten angleški »jet-set«, čajanke in pub večere, debatne večere, šolske zabave in barbecue, športni navdušenci se lahko ukvarjate z nogometom in tenisom, med vikendom pa se lahko udeležite izletov v Lake District, v severni Wales, Liverpool in v Manchester.

Potovanje do kraja tečaja
Po želji uredimo letalsko vozovnico do londonskih letališč ali do letališč Manchester ali Liverpool, od koder so dobre železniške povezave do Chestra.
Prihod: nedelja pred začetkom tečaja
Povratek: sobota po zaključku tečaja
Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Stanje na dan: 18.10.2021

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO IZ SLOVENIJE 

Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi: 
www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

Od 4. oktobra 2021 dalje za vse države, razen rdečega seznama, veljala enotna pravila.
Če ste polno cepljeni oziroma mlajši od 18 let je za vstop v Anglijo iz Slovenije obvezno:
- predložiti dokazilo o polnem cepljenju (razen mlajši od 18 let)
- izpolniti Passenger Locator Form https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
- predhodno rezervirati in plačati  test, ki ga opravite 2. dan po prihodu v Združeno kraljestvo https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england
  (od 22. oktobra 2021 lahko namesto PCR testa za t.i. Day2 test rezervirate in plačate tudi cenejši HAG test - https://www.gov.uk/government/news/lateral-flow-tests-to-be-introduced-for-vaccinated-international-arrivals

Če niste polno cepljeni in stari 18 let in več je za vstop v Anglijo iz Slovenije obvezno:
- predložiti negativni test, ki ni starejši od 3 dni - izvid mora biti izdan v angleškem, španskem ali francoskem jeziku (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england)
- izpolniti Passenger Locator Form (https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)
- rezervirati in plačati 2 test, ki ju je obvezno opraviti 2. in 8. dan karantene (https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england)
Po vstopu v Anglijo je obvezna 10-dnevna karantena. Izjeme karanteni so samo točno določene osebe, ki v Anglijo vstopajo zaradi določenih poklicev: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules#jobs-that-qualify-for-travel-exemptions.
Po polnih 5 dneh karantene je mogoče samo-izolacijo prekiniti v samo primeru dodatnega testiranja v okviru sheme Test to Release (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-test-to-release-for-international-travel). Opozarjamo, da gre pri tem za dodatno testiranje in je še vedno obvezno opraviti tudi testiranje 2. in 8. dan karantene.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 15.7.2021
Ključne novosti po 15.7.2021 so:
- ukinjajo se seznami držav,
- izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
- dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
- ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli osebi, ki predloži:
1. negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa,
2. negativni rezultat HAG testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,
3. potrdilo o prebolelosti (dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev),
4. potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema: drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni;
5. potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja, 
6. evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike (EU DCP),
7. digitalno covid potrdilo tretje države v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (DCP tretje države).
8. Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv iz 4. točke, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je taka oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje 4. točke (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje 4. točke (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od 4 do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop brez napotitve v karanteno in negativnega testa
Vstop v Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu dovoli naslednjim kategorijam oseb:
1. otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo, ali v organizirani skupini v spremstvu vzgojitelja, učitelja ali skrbnika, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo,
2. dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najpozneje v desetih urah po prehodu meje. Izjema velja tudi za ožje družinske člane posameznika in druge osebe, ki imajo s posameznikom na istem naslovu prijavljeno prebivališče, kadar potujejo skupaj.
Oseba, ki uveljavlja eno od teh izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Eno najbolj »angleških« mest in rojstno mesto zadnjega agenta 007, igralca Daniela Craiga, se ponaša z izjemno, več kot 2000 let staro zgodovino. Je čarobna mešanica bogate dediščine preteklosti z izjemnim mestnim obzidjem, značilnimi hišami iz časa Tudorjev, rimskim amfiteatrom, čudovito katedralo in eno najbolj fotografiranih ur, The Eastgate Clock ter modernih nakupovalnih centrov, pubov in restavracij.
Prebivalstvo: cca 80.000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 186 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 348 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (348 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

3.1., 15.4., 18.4., 2.5., 2.6., 3.6., 1.8. (Škotska), 29.8., 30.11. (Škotska), 26.12., 27.12.2022

  Gostiteljska družina
NZ/ES
1 teden 2 tedna vsak nadaljnji teden doplačila/teden
POL
Intenzivni tečaj - 980 493 33
Mini skupina 25+ 835 1668 835 33

Doplačilo:
-    Ob prijavi je obvezno plačilo vpisnine: 105 EUR

Doplačila/teden:
-    Dietna ali vegetarijanska prehrana: 35 EUR
-    Nastanitev pri gostiteljski družini v sobi z lastno kopalnico in zajtrkom: 74 EUR
-    Nastanitev pri družini v sobi z lastno kopalnico in polpenzionom: 120 EUR
-    Nastanitev v rezidenci, enoposteljna soba v apartmaju s skupno kuhinjo: 65 EUR
-    Nastanitev v rezidenci, studio: 100 EUR

Opomba:  
Pri nastanitvi v študentski rezidenci je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 200 GBP, ki jih ob odhodu povrnejo.
 

 

Cena vključuje

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

izposojo učbenikov

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev

organizacijo aktivnosti v prostem času (doplačilo za prevoze in vstopnine)

nezgodno zavarovanje

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Buckswood College, Hastings
  Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ... Več
  Julia Kresse Buckswood College, Hastings
 • Fettes College, Edinburg
  Dva tedna v Edinburghu sta bila dva najboljša tedna v mojem življenju. Ne samo, da sem se na to potovanje podala sama, brez skupine, tudi ob prihodu na college nisem ... Več
  Blanka Pucer Fettes College, Edinburg
 • European School of English, Malta
  Jezikovno potovanje na otok Malta je preseglo moja pričakovanja! Bilo je super! Nastanjena sem bila v hotelu Coastline v sobi še s tremi puncami iz tujih držav. Glede spoznavanja ljudi ... Več
  Sara Čelan European School of English, Malta
 • Royal Russell School, London
  Royal Russell College je poleti za štirinajst dni postal moj novi dom. Polni veselja in nestrpnosti smo z letalom odleteli proti Londonu in se od tam odpeljali v našo rezidenco ... Več
  Hana Stevič Royal Russell School, London
 • Eastbourne School of English, Eastbourne
  Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ... Več
  Ana Grilc Eastbourne School of English, Eastbourne
 • Emerald Cultural Institute, Dublin
  Sprejeli so me odprtih rok in lahko rečem, da sem prišla zagotovo k najboljši družini,  kar si jih je možno želeti. Oni so živeli za nas udeležence tečajev. Od njih ... Več
  Andreja Marko Emerald Cultural Institute, Dublin

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovni programov v tujini. PRIJAVA NA E-NOVICE

VSE, KAR VAS ZANIMA O ŠOLANJU NA SREDNJIH ŠOLAH V ZDA
Vas mika, da bi se odpravili na šolanje v ZDA? Na Florido, v Kalifornijo ali Arizono? Morda New York?

Prisluhnite v živo našemu dolgoletnemu partnerju, Mr. Andreasu Bayerju
Več informacij >>

X