Kings Bournemouth

Jezikovni tečaji - BOURNEMOUTH (13-17 let)

13-17 let

privlačno obmorsko mesto

priljubljeni poletni tečaji za mladino

za zamostojnejše udeležence

kakovostna izvedba pouka

Standardni tečaj
Prijava na tečaj

Pouk poteka na 6 različnih težavnostnih stopnjah, v katere boste uvrščeni na osnovi ustnega in pisnega preverjanja po prihodu. Vsebinsko so učne ure zasnovane na osnovi učbenika, ki ga prejmete na posodo. Poudarek med tečajem bo veljal urjenju jezikovnih veščin za tekoče in suvereno komuniciranje v angleščini za vsakdanjo rabo: nadgrajevali in utrjevali boste slovnico, širili boste angleško besedišče in vadili pravilno izgovorjavo, urili se boste v poslušanju, v govoru in v branju, v nekoliko manjšem obsegu pa boste vadili tudi pisanje. Učne ure lahko vključujejo projektno delo, delo v skupinah, jezikovne igre ...

Število šolskih ur / teden:20
Dolžina šolske ure:45 minut
Dolžina tečaja:2 tedna
Št. tečajnikov v razredu:največ 15
Stopnje:vse, razen za popolne začetnike
Začetki:18.6., 25.6., 2.7., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8.2023
Zadnji dan programa je 20.8.2023.

Univerzitetno mesto Bournemouth s sedmimi kilometri peščenih plaž, zagotovo najlepših v Veliki Britaniji, je  idealna izbira, če se želite udeležiti jezikovnega tečaja v urbanem okolju, ki pa hkrati nudi veliko možnosti za športne aktivnosti in zabavo na plaži. Jezikovna šola Kings se ponaša z dolgoletno izobraževalno tradicijo in jo odlikuje izvedba jezikovnih tečajev na visokem akademskem nivoju po sodobnih učnih metodah v  prijaznem in modernem učnem okolju. Šolski kampus Braidley Road se nahaja na odlični lokaciji v prijetnem stanovanjskem predelu nedaleč od mestnega središča in morske obale. Sestavljata ga 2 lepi šolski poslopji s šolskim parkom in prostornimi šolskimi dvorišči ter igriščem. Šola že vrsto let v poletnem času nudi priljubljene jezikovne programe za mlade – do okoli 100 se jih zbere tedensko. Pouk pod vodstvom izkušenih učiteljev poteka v sproščenem vzdušju, k prijetnemu učnemu okolju pa prispevajo dobra opremljenost šole in privlačna lega v stanovanjskem predelu nedaleč od mestnega središča in čudovite morske obale.

Opremljenost šole:
28 z interaktivnimi tablami opremljenih učilnic, računalniški učni center za samostojno učenje, likovna učilnica, učni laboratorij, prostori za druženje tečajnikov, šolska knjižnica, šolska restavracija z raznoliko ponudbo toplih in hladnih jedi, snack-bar, brezplačni internet in Wi-Fi, športno igrišče za košarko, odbojko in badminton, namizni tenis.

Študentski rezidenci Charminster in Lulworth
Obe sodobni rezidenci sta od šole oddaljeni cca 20 minut hoje. Nastanjeni boste v eno- in dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico. V sklopu rezidence sta pralnica in TV soba, na voljo vam bo Wi-Fi.    
Prehrana: polni penzion (toplo ali hladno kosilo)

Gostiteljska družina:
Nastanjeni boste v dvoposteljnih sobah, kopalnico si boste delili z družino. Veliko družin je v peš oddaljenosti do šole, pa tudi sicer za pot do šole ne boste potrebovali več kot 20 minut vožnje z mestnim avtobusom.
Prehrana: polni penzion (toplo ali hladno kosilo)

Angleščine pa se ne boste učili le med poukom! Popoldan in zvečer bodo na sporedu zabavne družabne aktivnosti v mednarodni družbi. Lahko se boste pomerili v nogometu ali v odbojki, zabavali se boste v disku, na karaokah in na tematskih zabavah, seveda pa šola za vas pripravlja tudi aktivnosti na plaži. Med izleti boste v odvisnosti od programa lahko obiskali Bath, Portsmouth, London, Weymouth …, nedelja pa bo dan za »relax« in druženje s sošolci, lahko pa se boste za doplačilo udeležili dodatnih izletov. 
Primer tedenskega programa na jezikovni šoli Kings si oglejte na povezavi Experience Bournemouth!

Potovanje do kraja tečaja

Po želji uredimo letalsko vozovnico do Londona. Povratni prevoz z letališča London Heathrow do nastanitve v Bournemouthu za prihode letal med 10. in 18. uro in odhode letal med 11. in 19. uro je vključen v ceni aranžmaja. Doplačilo za povratni prevoz z ostalih londonskih letališč do šole.
Prihod: nedelja
Odhod: nedelja

Covid-19 informacije: vstopni pogoji

Stanje na dan: 18.3.2022

POGOJI ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO IZ SLOVENIJE 
Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi: 
www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

OD 18.3.2022 ZA VSTOP V VELIKO BRITANIJO NI POTREBEN COVID-19 TEST ALI KARANTENA, NE GLEDE NA STATUS CEPLJENJA OZ. PREBOLEVNOST.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO OD 19.2.2022
Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

O državi

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, v katerem v času največjega razcveta sonce nikoli ni zašlo, je pustilo v svoji burni zgodovini pečat na slehernem kotičku našega planeta, zato je in bo angleščina upravičeno svetovni jezik številka ena, s pomočjo katerega se bomo najlaže in najhitreje sporazumeli. Drugi izraz za Veliko Britanijo, ki združuje Anglijo, Wales in Škotsko, je tudi »ta zelena in prijetna dežela« iz pesmi Williama Blakea, ki najlepše opisuje raznoliko pokrajino, ki se razprostira od Škotskega hribovja s čudovitimi gradovi na severu do mogočnih klifov na jugu ter simpatično drugačnost njenih prebivalcev, najbolj izraženo s pretirano vljudnostjo, ekscentričnostjo v načinu oblačenja, vožnjo po levi, lojalnostjo kraljičini kroni in še marsikaj bi se našlo. Najbolje da to odkrijete kar sami, saj Angleži ničesar ne skrivajo, ampak so ponosni na svoje posebnosti.
Glavno mesto: London

O mestu

Mesto Bournemouth je staro dobrih 300 let. Začelo se je s pubom, ki so ga 1709 zgradili ob kilometre dolgi peščeni obali. Kakšnih 70 let kasneje pa je bil s prihodom železnice postavljen temeljni kamen za to privlačno letovišče. Po raziskavah izpred nekaj let naj bi bil Bournemouth najbolj »srečno« angleško mesto, čemur vsekakor pripomorejo mila klima, čudovita okolica s kilometri zlatih peščenih plaž, prelepi parki in viktorijanske vile, varnost in obilo možnosti za kulturno in športno udejstvovanje. Simbol Bournemoutha je markantni »pier«, pomol, ki sega daleč v morje, k privlačnosti mesta in okolice pa prispevajo tudi mogočni zaščitniški strmi klif, ki varuje plaže Bournemoutha, veliko naravno pristanišče Pool Harbour, enkratni naravni park »Chines« in idilične vasice grofije Dorset.
Prebivalstvo: 170 000

Valuta

GBP - britanski funt

Vizne informacije

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben. Od 1.10.2021 je za vstop v Veliko Britanijo obvezen potni list .
Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v Veliki Britaniji.
Če boste v Veliko Britanijo potovali na tečaj angleškega jezika v dolžini 6 do 11 mesecev, zaprosite za Short-term study visa, strošek vize znaša 186 GBP. Prav tako boste morali plačati Healthcare surcharge, ki omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema), strošek znaša cca 470 GBP. Več informacij najdete na povezavi Short-term study visa.
Če ste stari od 4 do 17 let, in se nameravate šolati na zasebni šoli, zaprosite za Child Student visa, strošek vize znaša 348 GBP. Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Več informacij najdete na povezavi Child Student visa.
Za študij na visokih šolah in univerzah pa boste potrebovali Student visa. Za vlogo boste potrebovali veljavni potni list, potrdilo o plačilu stroškov pridobitve vize (348 GBP) in potrditev vašega vpisa na študijski program s strani izvajalca - Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). Prav tako boste morali plačati takso, imenovano "Immigration Health Surcharge", ki vam omogoča dostop do britanske nacionalne zdravstvene službe (javnega zdravstvenega sistema). Študenti prejmejo 25-odstotni popust na ceno te takse. Dodatno pa boste lahko potrebovali še uradno dokazilo o znanju angleškega jezika (B1 oziroma B2 v odvisnosti od stopnje študija). Več informacij najdete na povezavi Student visa .
Uradne informacije so na voljo na povezavah Ministrstva za zunanje zadeve RS in spletni strani GOV.UK.

Časovni pas

SLO - 1 ura

Prazniki

7.4., 10.4., 1.5., 8.5., 29.5., 7.8. (Škotska), 28.8., 30.11. (Škotska), 25.12., 26.12.2023

TEČAJ Študentska rezidenca
ES/PP
Gostiteljska družina
DS/PP
2 tedna 3 tedni 2 tedna 3 tedni
Standardni - Experience Bournemouth 2152 3126 1720 2450

Doplačila/teden:
- Doplačilo za nastanitev v rezidenci od 25.6. do 30.7.2023: 51 EUR
- Doplačilo za nastanitev pri gostiteljski družini od 18.6. do 6.8.2023: 23 EUR
- Doplačilo za enoposteljno sobo pri gostiteljski družini: 38 EUR

Doplačila: 
- Doplačilo za povratni prevoz z letališča London Heathrow do šole za prihode in odhode pred 10. in po 18. uri: 238 EUR
- Doplačilo za povratni prevoz z letališča London Gatwick do šole: 286 EUR
- Doplačilo za povratni prevoz z letališča London Luton do šole: 392 EUR
- Doplačilo za povratni prevoz z letališča London Stansted do šole: 382 EUR

Opomba:
Ob prihodu v rezidenco je potrebno plačilo kavcije za primer poškodovanja opreme v višini 50 GBP, ki jo ob odhodu povrnejo.

Cena vključuje

povratni prevoz z letališča London Heathrow do Bournemoutha

uvrstitveni test

tečaj in učne materiale

potrdilo o udeležbi na tečaju

nastanitev in polni penzion

družabne in športne aktivnosti

1 celodnevni in 1 poldnevni izlet na teden

nezgodno zavarovanje

Lokacija šole na zemljevidu

ONLINE SPLETNI TESTI

Preverite svoje znanje tujih jezikov

AngleščinaSpletni test – preverite znanje angleškega jezika.

NemščinaSpletni test – preverite znanje nemškega jezika.

MNENJA UDELEŽENCEV NAŠIH TEČAJEV

Kaj so o tečajih povedali naši tečajniki
 • Bell Cambridge, Cambridge
  Na svoje prve jezikovne počitnice sem se odpravila v mesto Cambridge, kjer sem obiskovala jezikovno šolo Bell. Šola Bell je res zelo lepo urejena, učitelji pa zelo dobri. Veliko je ... Več
  Zala Ravnjak Bell Cambridge, Cambridge
 • Galway Cultural Institute, Galway
  Te počitnice so veliko več, kot le učenje angleščine. Ko pogledam nazaj skoraj ne morem verjeti, kako hitro se v teh tednih navežeš na določene ljudi in tamkajšnji način življenja. ... Več
  Vesna Lešnik Galway Cultural Institute, Galway
 • Eastbourne School of English, Eastbourne
  Zame je bilo teh 14 dni v Eastbournu ena izmed najlepših izkušenj. Ob vseh ljudeh, ki sem jih spoznala, sem čisto pozabila, da se v resnici pogovarjam angleško. Pri pouku ure ... Več
  Ana Grilc Eastbourne School of English, Eastbourne
 • Royal Russell School, London
  … Kolidž je bil zelo lepo urejen, osebje super. Spoznala sem veliko prijateljev iz različnih držav, s katerimi sem ohranila dobre stike. Pouk je minil hitro in komaj sem čakala ... Več
  Sintija Kranjčec Royal Russell School, London
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ... Več
  Mojca Maver LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
 • LTC Language Teaching Centre, Eastbourne
  Moja izkušnja iz LTC Eastbourna je bila nepozabna. Na začetku me je bilo strah in nisem vedela kaj pričakovati, ampak zaradi prijaznih ledarjev iz Slovenije in Anglije je strah ki ... Več
  Ela Šeruga LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

ZAKAJ LTA - IZOBRAŽEVANJE BREZ MEJA

Zaupanja vredna agencija za organizacijo jezikovnih tečajev, ekskurzij in šolanj v tujini.

IZKUŠNJE

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

STROKOVNOST

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

SKRB ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Prijavite se na naše e-novice iz sveta jezikovnih programov v tujini. Prijava na E-novice